הייתי בטוח שההודעה הקודמת שלך הייתה
צינית .... עכשיו בלבלת אותי ....
כמו שאתה בטח יודע, האופנוע שאתה רוכש זה רק חלק אחד מ'החבילה' איתה אתה צריך לחיות. אז יופי שיש לו אוהלינס ושילדת אלומיניום, אבל ה TM נחות מ KTM בהרבה מובנים לדעתי הרבה יותר חשובים. כמה חלפים תוכל למצוא ב אי.ביי. לTM וכמה ל KTM ? כמה אפטר מרקט תוכל למצוא ל TM וכמה ל KTM ?!
ואז כמובן יש את סיפור הערך המוסף של היבואן עצמו. אני בטוח שהפטיש היהודי ישמח שאני עושה לו ת'עבודה .... בכל מקרה מדל"ב אתה מקבל:
1. מחסן חלפים ראוי לשמו ש(בד"כ)מתומחר באופן הגיוני.
2. יבואן ש(בד"כ) עומד מאחרי הכלים שלו והאחריות שהוא נותן להם. עדיין צורמת לי כל ההתנהלות של TM מול שמש ... היה רוכב מירוצים שלהם, האופנוע שלו אכל בוכנות וצילנדרים, כשביקש לעזוב חייבו אותו בכל העלויות הנ"ל .... בדל"ב זה לא היה קורה ....
3. שירותי טרייד-אין טובים. מדובר ביבואן גדול, ככה שגם כשהשוק חלש יש לו חוסן כלכלי 'לבלוע' כלים ולחכות לתקופה טובה יותר.
3. פריסת מוסכים וסוכני מכירות ברמה ארצית.
4. שיעורי חברה. מועדון חברים שמארגן טיולים ופעילויות.
5. קבוצת מרוצים.
למען הסר ספק, אישית הייתי מעדיף יבואן רזה ככל הניתן. מצידי שמישהו ישווק אופנועים בחצר האחורית שלו. מה שכן הייתי רוצה זה מחירי חלפים הוגנים (גם אם פחות זמינים), ועמידה מוחלטת מאחרי הכלים שהוא משווק. כל השאר מבחינתי זה בולשיט. אין לי בעיה שאם אני צריך חלק מסויים הוא יפרק אותו מאיזה אופנוע הדגמות עד שהחלק יגיע מחו"ל, ומצידי שלא תהיה לו בכלל קבוצת מירוצים ו/או טיולי מועדון. הכל בהנחה שאת החיסכון בעלויות הוא יגלגל למחירי אופנוע נמוכים. זה בערך מה שקורה עם GG. הלוואי ו KTM היו עוברים לשיטת תמחור כזו ....
מה שקורה עם TM זה שירותים של יבואן רזה, עם מחירים של יבואן שמן מאד .... אז בבקשה אל תשווה בכלל את מה שאתה מקבל מ TM לבין מה שאתה מקבל מ KTM.