יודו-פאשיזם

freeonly

New member
יהוה

ישנה נורמה מקובלת "לפגיעה". גם אני יכול לטעון שכתיבת מילים המתחילות באות פ´ פוגעת בי. הכינוי "יהוה" ששאלו העברים הקדמונים מאחד האלילים הכנעניים המקומיים מופיע בסיפורי התורה עצמם ולא נראה לי ש-"הם" (מי שזה לא יהיה) נפגעים מזה. אין הכרח לאף אחד לקרוא את הכתוב באתר חופש, זו זכות (גדולה, יש לומר).

taro

New member
כתיבת י-ה-ו-ה נחשבת לחילול השם

וגם אין חובה לצלם חרדים שורפים דגלים ולפרסם את התמונות בעיתונות ובאינטרנט.

freeonly

New member
גם כתיבה באינטרנט בכלל

הרי לא נתחיל להתווכח כאן על פולקלור ומיתולוגיה מול היסטוריה וארכיאולוגיה (אני מקווה). כוונה שמאחרי מילים עלולה לפגוע ולא המילים עצמן. אותן מילים בדיוק יכולות לפגוע בהקשר מסוים, ולתמוך בהקשר אחר, שוב לפי הכוונה המשוייכת לאותו הקשר. המילים הן רק אוסף של חלקיקי דיו או פיקסלים על המסך. מי שאוסף מסוים נחשב אצלו לבעייתי, ללא קשר לתוכנו, הרי שיש לו בעייה מסוימת, במקרה הטוב בחינוך שקיבל. לגופו של ענין, מקור המילה באליל הקדום "יהוה" (ו´ סגולה) שנחשב לאל השמיים הכנעני ועבר "הסבה" אצל אחד מסופרי התורה הקדומים (ספציפית אותו אחד שהחוקרים מכנים כיום בסימון J).

taro

New member
התגרות

אתה חופש כותב י-ה-ו-ה כדי להתגרות. הוא בקלות יכול היה לכנות אותו אלוהים.

freeonly

New member
מה?

1. אני אינני חופש. אני כותב שם לפעמים. 2. כולם כותבים כל מה שהם מדברים עליו (זה הנושא, והוא לא הועלה על-ידי). 3. גם המילה "אלוהים" מקורה ב-"אל" הכנעני הקדום.

taro

New member
ואני אינני נטורי קרתא

וגם הם כותבים מה שהם מדברים עליו (אנטי ציונות), והמילה אלוהים לא רלוונטית לנושא.

אנדרי ז

New member
ואני לתומי חשבתי

שבדיוק כך מאויית השם הנ"ל גם בלא מעט מקומות בתנ"ך. זה דווקא זכור לי די טוב מתוך אין ספור השעות שנאלצתי בעל כורחי להשקיע בקריאתו וחרישתו במערכת הלימוד הממלכתית. אין חובה חוקית, ודאי שלא. יש חובה עיתונאית מקצועית אתית ומוסרית. כנ"ל לגבי חרדים שממשיכים בשלהם בעת הצפירות בימי הזיכרון ועוד ועוד.

taro

New member
שפת קודש

זה נחשב שם קדוש לידיעתך, אולי לך אין כבוד לזה, זכותך, אבל לאדם דתי יש, וזו התגרות. חובה מוסרית? מה מוסרי? להראות שהם לא מזדהים עם הלאומנות שלך? למה זו חובה מוסרית, אך נסיעה בשבת לא פוגעת ברגשות אחרים? או צביעות או אנוכיות, תחליט.

טל קר

New member
שוב אתה עם ה"או או" שלך.

אני בטוחה שלמדת ספור עד מעל המספר שתיים. נצל את ידיעתך זו לפעמים שכן יש יותר משתי אפשרויות ברוב המקרים במציאות. זה נחשב שם קדוש למי שמאמין בזה. למי שלא מאמין, יהוה, ישו, אללה, WHAT´S THE DIFFERENCE? למי שיש כבוד, שיתן כבוד. ובקשר לעיתונים - הם רוצים לכבד את קהל לקוחותיהם המסורתי. לא צביעות, ולא אנוכיות, אלא פשרה או התחשבות. הרבה דברים שאני עושה יכולים לפגוע ברגשות אדם דתי. אבל מכיון שאני לא חושבת שהאדם הדתי הוא המרכז, ואני השוליים, אני לא הולכת לעצב את חיי מסביב לאורח חייו כך שאורח חייו ורגשותיו ששולחים זרועות כתמנון לאחרים לא יפגעו.

taro

New member
שחצנית שכמוך

למעשה סיימתי לימודי מתמטיקה 5 יחידות עם ציון סופי של 93. חבל שאת נתפסת לדעות קטנות ויהירות. ואגב, אני לא חושב שהלימודים האלו הפכו אותי לחכם יותר. מה?! על מה את מדברת?! אמרתי שעיתונים לא חייבים להדפיס תמונות של נטורי קרתא שורפים דגלים. תמיד באים לנטורי קרתא על כך שהם עושים את זה, בזמן שאף אחד לא הכריח את הצלם והעורך להדפיס את התמונות. אם לאתר חופש שמורה הזכות לכתוב י-ה-ו-ה, שלבטח פוגע ברגשותיהם של אנשים מסויימים, כיוון שאף אחד לא מחוייב לקרוא את המילה, גך גם להם יש זכות לשרוף דגלים, כיוון שאף אחד לא מחייב אתכם לצפות בהם עושים זאת.

neatsun

New member
חשוב לנו לצפות

בתמונות חרדים שורפי דגלים, כדי להיות מודעים להצהרת העוינות הכרוכה במעשה. אותי אישית זה לא "מזעזע" כי דגלים וסמלים למיניהם לא חשובים לי כל כך, ובטח לא קדושים או מקודשים. אבל כפי שאמרתי, זה בהחלט מגדיר את החרדים ששורפים דגלים ומשתתפים בהפגנות שנאה לישראל כאנטי-ציונים, ללא כל טשטוש תחומים. הצהרה ברורה. צריך לדעת. (ברוח הסימטריה, גם דתיים צריכים לדעת שבאתר חופש רשומה מילה מסוימת..אבל לא להזדעזע...זה רק מילה. חשובה למי שמחשיב אותה, אוסף סימנים גראפיים למי שלא)

taro

New member
ברור שהם אנטי ציונים

גם אני אנטי ציוני. אני לא רואה בזה דבר רע. אבל אל תבכ על זה שהם שורפים דגלים ופוגעים ברגשות שלכם, אם אתם פוגעים ברגשות להם.

neatsun

New member
ברור שהם אנטי ציונים

וגם ברור לי שאתה אנטי ציוני. לא למדתי את זה מהתמונות, רק אמרתי שידיעות ותמונות כאלה מבהירות את המצב, שלפעמים הופך מטושטש בגלל מגמה ברורה של זרמים מסוימים שרוצים להנות מכל העולמות. גם הבנתי מההודעות שלך, שאתה מסמפט אותם בערך כמוני. ועוד דבר שבחרת להתעלם ממנו זו העובדה שהדגשתי בבירור שאני לא "בוכה" ולא "מזועזעת" משריפת הדגלים, ואין לי שום עניין רגשי עם זה, בדיוק כמו שאני מעוניינת שלהם (לכם) לא יהיה עניין רגשי עם ההתנהגות שלי.

טל קר

New member
שחצן שכמוך. למעשה סיימתי לימודי

מתמטיקה 5 יחידות עם ציון סופי של 99. אז מה? רוצה לספר לנו כמה קיבלת בספרות? בתנך? בהיסטוריה? זה קשור למשהו? אפשר להיות דוקטורנט למתמטיקה וטמבל בו זמנית. נ.ב. אני חושבת שאתה צודק במחשבה שלך בקשר ללימודים.

taro

New member
אוי ואבוי

אם את רואה הכל בעיניים קפיטליסטיות ותחרותיות, זו בעיה שלך באמת, לא שלי. הציון היה לא כדי להפגין חוכמה, מקצוע המתמטיקה לא משכיל אדם בדבר לדעתי, הוא היה תשובה להתלהמות החצופה שלך בקשר למספר שתיים, או שהייתה זו רק דעה קדומה. אם את חושבת שזו הייתה התנצחות, וככה את רואה את העולם, בעיניים כמו דרוויניסטיות, שוב - זו באמת הבעיה שלך בלבד. אל תנסי להוציא עלי את העובדה שהרסתי לך דעה קדומה עליה בססת טיעון שלם.

Dorfl

New member
Talk is cheap

אין טעם בהתיימרויות באינטרנט אין לנו דרך לבדוק. ובנוסף - הנה הזדמנות לבדוק גם את הציון שלך באנגלית
אני צוחק כמובן כל ילד בכיתה ג´ יכול להבין את הביטוי העילג הזה (לא אשמתי, ככה הולך הסלנג).

taro

New member
למדתי בבי"ס חילוני

אני גר בשכונה חילונית ברובה, בבית עם הורים שהם מרצ, ומרבית חברי הם או מרצ או שינוי. וכרגע אני גם בגימלים מצה"ל (לקראת שחרור, תודה לאל) תפסיקו לחשוב שאני גר בחדר ולומד בישיבה :)

אנדרי ז

New member
נכון, מותר להם

וכמו שלכם מותר למחות על כתיבת מילים מסויימות (בבקשה, אני לא אכתוב שוב את אותה מילה, אלא אם תקרא לי שוב פאשיסט) כך לנו מותר לפרסם את תמונות שריפת הדגלים, ולהביע בהן עניין, סלידה ותיעוב, מן המעשה וממבצעיו. נכון, אכן שמתי לב שהלימודים לא הפכו אותך לחכם יותר.

taro

New member
פרסם

קר אל תגיד איך הם עושים את זה, כי אתה עושה אותו דבר. וקראתי לך פאשיסט כי אתה מבצע דיכוטימיה של "אנחנו" ו"הם", ואם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה. אני מתנגד לכפיה דתית, אך הנחת שאם אני לא חושב כמוך, אני חלק מהבעיה. זו לא סתם מילה שאני שולף מהמותן. אם כבר, ההערה האחרונה שלך היא בגדר נאצה, שלא קשורה לשום דבר, שלא נתנת להוכחה, והיא רק עלבון ילדותי. לאן נעלם מנהל הפורום?

למעלה