יודו-פאשיזם

אנדרי ז

New member
אבל משהו כן משותף

בין אי-נסיעה באדום לבין שירות בצבא. שניהם מיועדים לרווחת האזרחים, הרמזור לבטחונם והצבא לקיום המדינה שדואגת להם (למרות שזה בניגוד למה שאתה חושב). חוקים שמהווים כפייה דתית אינם נכללים בקטגוריה הזאת, הם לא משפרים בכלום את רווחתם של רוב תושבי המדינה (למרות שאני בטוח שגם על זה יהיה לך מה לומר).

taro

New member
בעיניך לא

בעיני אנשים אחרים במדינה, הכפיה הדתית (שהיא פסולה בעיני, כפי שכבר אמרתי לך אישית בעניין ה"פאשיזם"), הינה משפרת את רווחת החיים. ישנם אנשים למשל, שיעדיפו לנסוע באדום בשתיים בלילה כאשר הכביש פנוי. כל חוק הוא כפיה. השאלה אם הכפיה הזו היא חיובית בעיניך או לא.

אנדרי ז

New member
לא נכון

השאלה היא האם היא מוצדקת. אולי אני מאוד אוהב לנסוע באור אדום, אך המדינה הגיעה למסקנה, המוסכמת אני מקווה על שנינו, שאני אסכן כך גם את חיי וגם חיי נהגים אחרים, ןלכן לטובת הכלל היא החליטה לאסור זאת עליי. בעניין הכפייה הדתית, אין השלכה כזאת שניתן להצביע עליה. להיפך, היא רק מאמללת את החיים.

taro

New member
זו עדיין כפיה

יתכן וכפיה מוצדקת, אבל כפייה. אתה כופה על נהג שרוצה לנסוע באדום, שלא לנסוע באדום. בעיניך היא מאמללת, בעיני תומכי החוק היא לא. גם הנהג שרוצה להגיע הביתה אך נאלץ לעצור בכביש שומם ברמזור אדום בשתיים בלילה, חש אומלל. לא דברנו על ההכרח שבכפיה זו או אחרת, דברנו על עצם העובדה שכל חוק הוא בגדר כפיה על מי שלא רוצה בו.

אנדרי ז

New member
נניח

אז בוא נגדיר את הכפייה הדתית ככפייה לא מוצדקת, וכמובן שהיא אכן כזאת. עכשיו שנתמלא עוד עניין טכני קטן מהסוג שאתה כל כך אוהב, האם אתה מרוצה? לדדיעתך, חלק מהתאונות הכי קטלניות מתרחשות בשתיים בלילה, בגלל שהכבישים כמעט שוממים, ואנשים נוטים לשכוח את הכמעט. תזהיר אותי בבקשה לא להיות בסביבה אם אתה מתכוון לדהור באדום בשעה כזאת, ובכלל בכל שעה שהיא. כל אחד שנמצא במצב לא סימפטי חש אומלל. גם רוצח שהרגע נידון למאסר עולם (עד כמה שזה באמת שווה בארץ הזאת) חש אומלל. האם אתה מצפה שאני ארחם עליו? מה הקשר בין תחושת אומללות לצדק?

taro

New member
זה מאד חשוב

כיוון שמוצדק או לא, היא עניין סובייקטיבי. לכן רציתי להבהיר שכל חוק הוא כפיה, השאלה רק לאיזה צד מבין הצדדים הרבים אתה משתייך. אתה לא צריך להסביר לי למה לא צריך לנסוע באדום, אני לא מאלה שזה כ"כ משנה להם אתה יודע... וודאי שגם רוצח שנאסר חש אומלל. שוב, כל חוק הוא כפיה. ולא אמרתי לך לרחם עליו, אמרתי שזו כפיה. אם היא מוצדקת או לא בעיניך, זה לא שייך לדיון.

dddafna

New member
אז זהו שלא...

החרדים כן כופים על רובינו חתונה להלכה, למרות שאני לא מתכננת להינשא אלא בחתונה רפורמית, אבל כיום נישואים רפורמים לא מוכרים בחוק במדינצת ישראל. ואנחנו לא משנה כמה נרצה לא מצליחים ל"כפות" על החרדים לשרת כמו כל אזרח אחר במדינה, אז נכון שאולי הם לא רוצים מדינה אבל זה לא מפריע להם לקבל ממנה כסף...

one613

New member
אף אחד לא כופה עליך כלום

בתוך בית שלך תעשה מה שאתה רוצה אבל לא ניתן לך להפוך את מדינת ישראל לפורטו ריקו בעל כרחם של רוב תושבי המדינה

אנדרי ז

New member
פורטו ריקו?

תסביר את עצמך בבקשה, כדי שאני לא איאלץ לנחש לבד איזה עלבון ייעדת למקום המרוחק ההוא. קודם כל גם בתוך הבית שלי אתה מנסה להגביל אותי, למשל ע"י ניסיון להגביל את סוגי המזון שאני יכול לקנות. שנית כל אתה כן כופה עליי הרבה דברים. אתה כופה עליי להינשא בדרך שלא מקובלת ואף מאוסה עליי (אותו דבר גם לגבי גירושים), אתה מנסה לכפות עליי מה אני יכול לצפות בטלוויזיה, אתה מונע ממני תחבורה ציבורית בשבת, אתה הכרחת אותי לאמץ את שעון החורף באמצע הקיץ, והרשימה עוד ארוכה, ארוכה מדי.

גם לא לגבינה צהובה

למה-מה? נולדת בפורטו ריקו? תשמע סיפור מעניין: פעם היו שני אחים. אחד למד באוניברסיטה, וגם השני אהב חומוס. ככה זה הפורטו ריקו שלך.

אנדרי ז

New member
מותר לי לחלוק ולגחך עליך

כפי שלך מותר אותו דבר לגביי. מצידי אתה גם יכול להאמין שהצד של המיטה שאני ישן בו יקבע את העתיד של עם ישראל מעתה ועד עולם. תאמין, למה לא? הבעיה מתחילה רק ברגע שאתה מנסה לכפות עליי את דיעותיך. זאת בדיוק חברה מתוקנת ודמוקרטית.

=Wednesday=

New member
קודם כל אני בת. ושנית>>

אני אבליג כרגע על הזלזול הגדול שאתה מביע כלפי אמונתי ודרך החיים שלי, אבל נדמה לי שבחברה מתוקנת ודמוקרטית אני לא אמורה לשמוע התבטאויות כאלו. ואני מבינה שלא קראת את ההודעה השניה שלי, בתגובה ל-neatsun. זה רק שתי הודעות מתחת לזאת שעליה הגבת ביהירות כזאת - לא טירחה כל כך גדולה.

אנדרי ז

New member
בבקשה תגובה

קודם כל אני מתנצל שטעיתי במינך, אך אם תשימי לב לא הייתה שום דרך לנחש אותו על פי הודעתך הראשונה, שעליה הגבתי לפני שקראתי את השנייה. שנית, את ודאי שמה לב לכמות ההודעות בפורום ולכמות התשובות שלי, ובתור אדם שעובד לפרנסתו תאמיני לי שגם זמני מוגבל. ובנושא כפיית השירות הצבאי, כפי שכבר עניתי בכמה מקומות, זהו חוק במדינה ובלעדיו נכון להיום המדינה לא תוכל להמשיך להתקיים. אין לי שום זלזול כלפי דרך החיים שלך. להיפך, בכלל לא איכפת לי איך את חיה, וזה בדיוק היחס אליו אני מצפה ממך כלפי דרך החיים שלי.

taro

New member
ושוב

החרדים לא כפו עליך כלום. הפרלמנט הקדוש שלך, שלדעתך אמור לחייב אותם להתגייס, מחייב אותך לא לפתוח חנויות בשבת. זו בדיוק חברה דמוקרטית (מתוקנת היא מילה מתנשאת, גם הנאצים ראו עצמם מתוקנים, וגם האמריקאים שמפגיזים אפגנים חסרי ישע).

טל קר

New member
יש כאן בעיה חמורה, אפרופו נאצים.

גם הנאצים עלו לשלטון בצורה דמוקרטית. הבעיה היא לתת להשתתף במשחק הדמוקרטי לגוף שלא מאמין בדמוקרטיה. לדעתי יש בעיה חמורה עם צורת הממשל הנוכחי בו חרדים שלא מאמינים בדמוקרטיה מנצלים את המשחק הדמוקרטי כדי לכפות השלכות אמונתם על אחרים.

taro

New member
כל חוק הוא כפייה

אין חוק שהוא לא כפייה. כל עבריה על החוק תגרור אחירה סנקציות כלכליות, גזירת החופש ולעיתים אף הוצאה להורג. אם 49 אחוז מהאוכלוסיה כופים את דעתם על 51 אחוז, או 51 אחד כופים דעתם על 49 אחוז, זה באמת לא כזה משנה.

אנדרי ז

New member
לא ישירות

הם אכן כופים עליי דברים באמצעות נבחרי ציבור חילוניים חסרי בושה, אך האם זה אומר דברים טובים על החרדים שסוחטים את אותם נבחרים? אך אם זאת זוהי הדמוקרטיה, עוד לא הומצאה שיטה טובה ממנה, ולכן עלינו לחתור לשפר אותה ולהשתמש בעצמנו במוסדותיה על מנת להעביר חוקים שכן יתאימו לדעת הרוב, אך גם לא יעשקו שום מיעוט. אני לא בטוח שמגיעה לך אפילו התייחסות להשוואה הנלוזה שעשית בין האמריקאים לנאצים. מעניין אם תחשוב אותו דבר אחרי שמר בין לאדן, שמשתמש באותה אוכלוסייה "חסרת ישע" כמחסה, יפיץ פה איזה נשק ביולוגי חמוד. ואם לא שמעת (יכול להיות, הרי אנחנו כבר מכירים את היקף הידע שלך) הוא כבר הוכיח כנראה יכולת בזה.

one613

New member
א רק מתחת לפני השטח

אלא חלק גדול מהסבל שלנו במדינה הוא תוצאת עבירות אלה, כמו שכתוב בפרשת בחוקותי

taro

New member
מה?

אם דברת אלי, אודה לך אם תבהיר למה התכוונת. אם לא, לא חשוב :)

מעניין ממי למדת את החוכמה הזאת?

בטח מהרב שך. יש לו אחלה קטע על העונש שקבלנו בצדק מאלוקיםבשואה למה לא קיימנו את מצוות שלו. אגב תרי"ג - איזו מתוך ה-613 אתה?

למעלה