יודו-פאשיזם

Dorfl

New member
הכשרה מיוחדת?

גם החילונים עוברים הכשרה מיוחדת לכתוב את המילה יהוה - אצלנו קוראים לזה "כיתה א´", איך קוראים לזה אצלכם?

taro

New member
אתה רוצה גם להיות רב?

אולי גם תקרא לעצמך דוקטור, פרופסור וגנרל באותה הזדמנות, ותעשה את העבודה שלהם גם?

Dorfl

New member
לא מצחיק ולא קשור

התגובה שלי הייתה תגובה הומוריסטית עם רמיזה מאחוריה להשקפת עולם שעל פיה מילים הן רק מילים ותו לא. אתה סתם יצאתי כנגדי עם התגובה הראשונה שיכולת להעלות על דעתך. ציבור הקוראים יראה וישפוט.

taro

New member
*לדעתך* מילים הן מילים

בעיני אדם דתי יש מילים שלא משתמשים בהן, כי הן מקודשות מדי מכדי שבן אנוש טמא יעלה על פיו.

taro

New member
בעיניך

לא בעיני, ואתה לא מסוגל להוכיח שאני טועה, כשם שאני לא מסוגל להוכיח שאתה טועה.

Dorfl

New member
אני אתאיסט-אגנוסטי

בגלל זה אני אתאיסט אגנוסטי. אבל אני דווקא מאמין שניתן להוכיח באמצעים סמי-לוגיים (היא אפשר להפריך טענות לא לוגיות באמצעים לוגיים) שהיהדות לא נכונה. מה שאי-אפשר להוכיח לדעתי, או בכלל לגלות, הוא האם יש אל כ-ל-ש-ה-ו ומהו בדיוק.

טל קר

New member
מצוין. אז אם הוא חושב שזה רק מילה

שהוא כן ישתמש בה, ואם אתה חושב שזה לא רק מילה, אז אל תשתמש בה. הבעיה מתחילה כשהוא יכריח אותך לכתוב אותה, או כשאתה תכריח אותו שלא לכתוב אותה.

taro

New member
לא אמרתי לו לא לכתוב אותה

אמרתי לו שאם הוא פוגע בסמלים של אחרים, שלא יתלונן אם אחרים פוגעים בסמלים שלו.

Dorfl

New member
מה שמוביל לעוד טיעון שלי

אתה, או דתי אחר פה (אני די בטוח שזה אתה היית אתה), טענת שהעובדה שיש סניף מקדונלדס לא כשר "כל סנטימטר" היא כפייה חילונית. אה???? סלח לי אבל על משפט טפשי שכזה קשה מאוד לענות ברצינות. אבל אני אנסה. 1. האם הסניפים האלו פוגעים בך? מישהו הכריח אותך לאכול שם? 2. אם אני אקים דת שאוסרת אכילת מוצרי חיטה יהיה אסור לך לקנות חלה לשבת? 3. אולי מפריע לך גם שאני אלך בלבוש לא צנוע? מה בנוגע ללבוש צנוע אך לא שחור? מה עם סתם חולצות אשר לא תואמות לטעמך באופנה? 4. הטיעון העיקרי כל כך עקרוני שקשה לנסחו. הוא נובע מחשיבה בסיסית. אני לא מסוגל, אבל אני בטוח שאתה יודע למה אני מכוון ומתעלם מזה. מישהו יכול לעזור לי?

taro

New member
צר לי, אבל לא אני אמרתי את זה :)

אם כי אני שונא את מקדונלד. קפיטליסטים חומרנים, שעושים כסף ממוות.

Dorfl

New member
אני צריך לאכול כדי לחיות כך נבראתי

ע"י האל שלך. כמדומני הוא גם מצווה על הקרבות שונות ומשונות בחגים שונים? תרנגול כפרות למשל? זבחים בביהמ"ק? מה אם זה? החיות האלו קיבלו מותן בברכה משום שזה היה בשם השם? אני סקפטי.

taro

New member
אין בית מקדש

ותרנגולי הכפרות מוחליפם היום בהרבה מקומות בצ´קים.

Dorfl

New member
התחכמויות היום לא מכפרות על תרנגולי

הכפרות שנשחטו בעבר. ובעבר כן היה בית מקדש. ואלוהים (לדעתך) כן הורה על שחיטת בעלי החיות. אתה שוב מתחמק - סותר את הנקודה שאלוהים ציווה על שחיטת בע"ח למרות שאתה מסכים עם זה. זה שהיום אנחנו משתמשים באלטרנטיבות (שלא צוו ע"י האל) לא מכפר על מה שהוא (כביכול) ציווה בעבר.

taro

New member
אין שום דבר לא מוסרי בהרג חיות

אני חושב אבל שאם אפשר, יש לוותר על זה. כך כאשר לא היו צ´קים, הקריבו תרנגולות, והיום מחליפים את זה. ובתנ"ך נזבח זבח לבורא עולם, לא כדי לשלשל לכסך עוד מטבעות של כסף. ושוב, לא אמרתי שזה לא מוסרי. אמרתי שניתן לוותר על זה.

Dorfl

New member
אין צורך בתגובה עשית את מלאכתי

צדיקים, מלאכתם נעשית בידי אחרים

taro

New member
ומהי מלאכתך?

להוכיח שהיהדות לא רואה בהרג חיות משהו לא מוסרי? נכון, היא לא רואה, גם אני לא. א-ב-ל היהדות, וכמוה אני, לא מנמקים אכילת בשר כמוך וכמו אנשים הדוניסטים אחרים כ"זה כיף, טעים, סופר דופר!". היהדות טוענת שהסיבה היחידה שבשר בהמה מותר מבשר אדם, היא שכך נשמרת ההפרדה בין אדם לבהמה. כלומר, הם לא מצדיקים אכילת בשר, הם פשוט חושבים שזה מונע עוול גדול יותר. ואכן, כל ההגבלות הגדולות של כשרות חלות על בשר. מנהג התרנגולות הוחלף בצ´קים ברגע שהתאפשר, ואפשר לעבור לצמחונות ברגע שמתאפשר. אין שום איסור הלכתי על זה. ואגב, לפי היהדות אסור לך לגרום צער לבע"ח, שחיטה מותרת רק לבע"ח שגדל לשם כך, אסור ללכוד בע"ח, בטוח לא לביית ולהפוך אותו לעבד שעשוע שלך וכו´. אז לא היה B12 להזכירך, הם היו חייבים בשר, כמו שםא ימצא תחליף, אין סיבה יותר לבצע ניסויים עם בע"ח, בעוד שנימוקים כמו "אבל זה כיף לבצע ניסויים בבע"ח!" נשמע הרבה יותר גועליים. באשר לקורבן המקדש - אני עדיין מעדיף אנשים שמקריבים בתאריך מסויים יצור שנחשב נחות למען משהו רוחני שהם מאמינים בו (ומה שקובע פה הוא מה מאמין האדם שמבצע את זה, כי כך נמדדת מידת רשעותו או ערכיותו). אני מעדיף אנשים כאלו על אנשים שבונים עסק ממוות לא לצורכי מחיה, אלא לצורכי הקמת מונופול דורסני חובק עולם, ומימון מכוניות יקרות ובתים גדולים. ומילא זה, אבל מדובר בג´אנק פוד, כלומר, לא בארוחה בסיסית, אלא באוכל מותרות שגם לא בריא במיוחד. מקדונלד הם דוגמא לאנשים שלא רווחה, לא חיים ואפילו לא בריאות עומדים מולם, אלא רק חומר. וזה מגעיל, מצטער.

למעלה