יוגה

• פותח הנושא 1key
  • פורסם בתאריך

1key

New member
יוגה

היי לכולם. קראתי שאליסטר קראולי עסק (בין היתר) ביוגה. מישהו יכול לנדב פרטים? האם יש קשר בין יוגה למאגיה? באיזה סוג של מאגיה קראולי עסק? ניתן ללמוד היכן שהוא בארץ?

נדב פ1

New member
1Key ,

סלח לי ידידי , אבל האין אתה משיחי , קרי Jew For Jesus ? אני נוטה לחשוב שמשיחיים רבים יחפשו בנרות קשר של יוגה לקראולי כשימוש בזה כאצטלה נגד יוגה כפולחן השטן ועבודת אלילים , אף על פי שאני לא מדבר עליך ספיציפית כלל וכלל , כי אם העלתי תהיה כלשהי . אשמח לתשובה .

1key

New member
בהחלט

ייתכן מאוד שמשיחיים/נוצרים/יהודים דתיים ישתמשו ומשתמשים לדעתי בהטפה כנגד תורות מזרחיות או אזוטריות אחרות ויזהירו את "צאן מרעיתם" כנגד "הסכנות" בתורות אילו. מה יש? בורות אף פעם לא מזיקה- היא דווקא מועידה לשליטה בעדר התמים שמציירים עבורו תמונת עולם פשטנית והוא התמים המסכן- מאמין בה. בעצם מאוד רוצה להאמין בה. ייתכן ואני מוכר כמשיחי. לדעתי זה משום שייצגתי במובן מסויים אנטי-יהודי (על משקל אנטי-קרייסט:)) בזה שייצגתי את העמדה המנוגדת ליהדות המץבטאת בישוע וזאת כנגד היהדות הרבנית כפי שהיא כיום מזה 2000 שנה. אני מלכתחילה אמרתי כי אני אינדבידואליסט ואיני שייך לאף קהילה משיחית אבל לך תסביר את לשמעוניהוהים שם :) אכן כשחקרתי את הנצרות/משיחיות זה ריתק אותי. הרעיון של ההשתחררות מכבליה של התורה המרשיעה בקורבן הדם של ישוע היפנט אותי. הוביל אותי שלב קדימה. השתחררתי מחטא התורה! ועכשיו אני בדרך אל האמת...

RainBird

New member
היוגה היא תורה רוחנית מזרחית ויש בה הרבה יותר מישיבת לוטוס או מפעילות גופנית שמה שמכונה "האתה יוגה". אליסטר קראולי עסק ביוגה ובשיטות רוחניות מזרחיות אחרות (כגון מדיטציה שמקורה במזרח) וכתב ספר שנקרא "שמונה הרצאות על יוגה" שכמדומני ניתן להשיג בקיטארו. היוגים יודעים בעיקרון לעשות הרבה דברים מופלאים, בין אם זה לרפא או ללכת על גחלים (ולא במקדונלדס). וקראולי? אני לא מתיימר לדעת באיזו שיטה מאגית הוא באמת עסק. אבל אני חושד שזו תערובת של קבלה, מאגיה הרמטית וידע מהתורות המזרחיות. ארדן.

1key

New member
היי

אני אנסה להשיג את הספר של קראולי שעוסק ביוגה. מאוד מרשים אותי הידע והשילוב שעשה קראולי בין כל התורות ותן חקר. זה נראה לי נכון. אתה יודע באיזו שיטת יוגה קראולי עסק? יש בארץ?

נדב פ1

New member
1Key ,

היהפוך כושי עורו ? ייתכן ואני טועה , אך זכורות לי הודעות די נחרצות שלך בפורום תיאולוגיה בגנות כל קונספט ספיריטואלי אשר שונה קמעה ברמה זו או אחרת מתורתו של ישוע מנצרת . האם חזרת בך , וכעת באמת ובתמים מחפש אתה אחר הבנה של מעבר לאי אלו קונספטים דוגמטיים , מחייבים וכפייתיים שמהווים הלכה למעשה כרטיס ביטוח כנגד אש הגיהינום ותו לא ? במקרה והתשובה חיובית , ואתה כן איתי , אשמח לעמוד איתך בקשר . אגב , האם אחותך מנתניה מקבלת בפה מלא ובצורה מכבדת וראויה את התעניינותך המדוברת , או שמא קבלה את הנ"ל היא פרובלמטית משהו ?

1key

New member
אני

לא מחוייב לדוגמות של אף דת, ואם נוצר הרושם הזה בהודעותי בפורום תאולוגיה הרי שאני לעיתים אוהב לחדד ולהקצין מצד אחד, ומצד שני ייתכן מאוד שכך חשבתי לנכון באותו זמן. מכל מקום כפי שאתה רואה אני כאן כדי לנסות לתקשר וללמוד מאלה שמבינים או עוסקים במאגיה לצורך חקר האמת שלי. אם כוונתי היתה זדונית (כפי שאתה מרמז) הרי שלא הייתי מגיע לכאן תחת הכינוי "1קיי" אלא מסתתר תחת כינוי אחר. אני כאן כחלק ממסעי אל האמת. לגבי עניינים אישיים: אודה לך אם תמנע מלכתוב על דברים אישיים בפורום ציבורי. לשם כך יש מסרים/icq.

נדב פ1

New member
ברור .

מאה אחוז ידידי , אכן סביר להניח שזה המצב , ואשמח להתכתב איתך. הובנך לגבי פרטים אישיים - לא יכתבו כאן כאלו בידיי כלל וכלל . אם כן , אמור לי - האם בתור מתעניין במאגיה ובנצרות גם יחד , יצא לך לשמוע על האסכולות הראשונות של הגנוסטים ?

ToryMaster

New member
המ

בדיוק הלכתי להעיר את אימא שלי והיא התלבשה לקראת אימון היוגה של הבוקר.

נדב פ1

New member
ברכות יעל .

ברכות ובוקר נפלא . אמא שלך פועלת בשכל , ולדעתי יוגה יכולה להיטיב גם עמך ( כמו שיכולה להיטיב עם כל אחד ) , כך שאם כבר ב"צירוף מקרים" עסקינן , אולי בהתאם לזאת הגיע הזמן שתלכי לצפות בשיעור כלשהו ? באיזו אסכולה יוגית מדובר ספיציפית ? נדב .

ToryMaster

New member
באמת שאין לי מושג

אני לא מתחברת לעמידות על הראש. הפעילות הפיזית שלי מתמצה בקיצוץ ירקות או הקלדה [ואמ גם קצת עם החבר אבל זה לא קשור]. אני מסתפקת במדיטציות ערבה שלוות.

נדב פ1

New member
ובכן ,

יוגה היא הרבה מעבר לעמידה על הראש ופעילות גופנית רכה ומחטבת של קאנטרי-קלאב . את אשר את מכנה " עמידת ראש " , זה מהווה הלכה למעשה חלק מהאסאנות הפיסיות , שכן כשלעצמן אכן מחזקות את הגוף ( גם את השרירים , אבל בייחוד מבחינה אנרגטית , כמו גם שיווי משקל , גמישות , קלילות וקורדינציה ) - אבל מטרתן אינה חיזוק הגוף כשלעצמו , אלא חיזוק אנרגטי-פיסי של הגוף על מנת להכין בבחינת " קרקע פורייה " לקראת השלבים הגבוהים יותר של היוגה , שהם שלבים תודעתיים . להמחשה - אחד מהשלבים הגבוהים ביותר באשטנגה יוגה , לקראת ההארה/שחרור "סמדהי" הוא שלב ה " דהיינה " . כעת , בדיקה אתימולוגית פשוטה - הזן בודהיזם ידוע לכולנו . הזן מקורו בהודו . בסין הוא קרוי צ'אן , ובהודו שמו הוא " דהיינה " - אותו השם כמו הרמה הגבוהה של היוגה . הקבלה נוספת היא שגם המאסטרים היוגים וגם המאסטרים הבודהיסטים טוענים שאי אפשר להעביר את חוויות אלו במילים , וקיימות עוד הקבלות פרקטיות למכביר שאני אישית קטונתי מלתאר . לא לחינם כונתה האשטנגה יוגה , " איחוד שמונת השלבים " בסנסקריט גם בשם " היוגה המיסטית " , כמו גם היוגה סוטרס של פטנג'לי נחשבים לטקסטים מאגיים-מיסתוריים עד עצם היום הזה . נדב .

ToryMaster

New member
תודה, זה היה מרתק

אבל שוב, זה לא מלהיב אותי לעשות עם זה משהו. [אגב, את כל היתרונות הפיזיים נטו שאמרת, קיבלתי כמו גדולה ברכיבה
]

נדב פ1

New member
, any time

לא ניסיתי לשלהב ... שבבי אינפורמציה אל ליבת הפורום אין הם דבר מה נגטיבי במיוחד , כמדומני ... בברכה , נדב .

1key

New member
../images/Emo67.gifיוגה על הבוקר

בתור איש של לילה- נשמע לי כמו סיוט

Diableror

New member
יש המון חומר בנושא..

http://www.hermetic.com/crowley/yoga/ ועוד- http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=yoga+%2Bcrowley&meta= Diableror

למעלה