יובש בדרום

NacroMittler

New member
ומה עם כישורים מיוחדים?

או במילים אחרות, עד כמה "ארציות" הן? ז"א, האם נשחק אנשים "רגילים" או בעלי יכולות יוצאות דפן (לא על אנושיות-למשל שחיין אולימפי)?

DDN

New member
אוקיי, אז לגבי המערכה.

לפני כ1000 שנים הייתה מלחמה גדולה שהסתיימה בחורף שנמשך 6 שנים. לאחר אותו חורף, גילו המכשפים והקוסמים בעולם (תסלחו לי, אני נשאר עם השם "קוסמים" עבור WIZARDS) שהקסם שלהם לא עובד יותר. כמו כן, לאחר אותו חורף, לא היו בנמצא יותר גזעים "קסומים" כמו אלפים, הוביטים, פיות, דרקונים ודומיהם. בני אדם, גמדים, נומים, גובלינים ואורקים שיקמו את העולם הקפוא והמשיכו את החיים שלהם. לאחר אלף שנים נראה כל הסיפור של הקסם, האלפים והדרקונים כאגדות. הבעיה הגדולה שנוצרה, היא שלאט לאט, נראה שהעולם נהיה צפוף. בצורה מפתיעה, גילה ימאי צעיר יבשת חדשה כשניסה לקבוע שיא של הקפת העולם בספינה. הרבה אנשים החלו להגר אל אותה יבשת חדשה. רקע דתי: לאחר החורף, הוקמה תנועה דתית קיצונית שדגלה באמונה באל גדול אחד, שקדם לאלים של התקופה השנייה והשלישית. התפילות של אנשי הדת הללו לא נענו תמיד, אך הם דאגו לרדוף את המאמינים באלים שלא מנעו את החורף. כעת, התנועה הדתית חזקה מאוד ובעלת כוח פוליטי רב. האירוני הוא, שהמקור של התנועה היה קבוצה של אנשי דת שהאמינו שהחורף הגיע בגלל שתושבי העולם הפכו לרעים ושחצנים, והם הטיפו לשיפור הדרכים. הבאים בדור אחריהם, הפכו לפנאטים. הצעות שלי למוצא הדמויות: 1. הדמויות הם הרפתקנים שמהגרים ליבשת החדשה בחיפוש אחר עושר. 2. (המועדפת עליי): הדמויות הן חלק מארגון סודי ששייך לכוח כלשהו, שהמטרה שלו הוא הוכחה שהקסם אכן היה קיים, ולמצוא את הדרך לחזור להשתמש בו. 3. הדמויות מתעוררות במקום חדש, בלי שום זיכרון מי הם ולמה הם שם, והרקע שלהן נאסף אליהן לאט לאט.

NacroMittler

New member
איך אתה רוצה שנכתוב את הדמויות?

האם לכתוב חיבור קצר (עמוד-עמוד וחצי, כמו בבגרות) זה מספיק או שאתה מעדיף את שאלון השישים (או שאלון אחר מותאם על ידך למערכה)? כמו כן, על אילו אספקטים לשים את הדגש. דבר שלישי ואחרון, הבנתי מההסבר שלך שאין אפשרות לשחק דמות מטילת לחשים. האם יש אפשרות שיכולת זו כן תבוא בהמשך?

DDN

New member
אני רוצה לדעת קודם כל ש2 מקובל על

כולם, ויש לנו הסכמה על מה אנחנו משחקים. לכתוב תיאור קצר על רקע, ואפשר להתייעץ איתי בבנייתו. שאלון ה60 הוא משהו לדמות אחרי ששיחקת איתה קצת ולא להפציץ בפרטים על ההתחלה. הבנת נכון מההסבר, אין דמויות מטילות לחשים, וכן, תמיד קיימת הסבירות שהאפשרות הזו תבוא בהמשך. כעיקרון המקצועות המועדפים לדמויות: לוחם, נזיר, פלאדין (הגירסה ללא הקסם מהמדריך ללוחמה), גנב, סוואשבאקלר.

NacroMittler

New member
אוקיי

באופן כללי, חשבתי לשחק פאלאדין של אותה דת גדולה, שהאמין כל חייו בגדולתו של האל האחד. יום אחד עבר עליו משהו טראומתי (או לחילופין, תהליך ארוך-עוד לא החלטתי) והוא הבין שהאל הזה הוא תרמית. וכך, זנח אותו פאלאדין את האספקט של מצוות האל שלו אך שמר על כל העקרונות המוסריים שלהם הטיפו מייסדי הדת. במקביל, הוא החל לחפש אחר "אמת חדשה" אשר תמלא את החלל שנוצר בלבו עקב אובדן האמונה. חיפושים אלו הובילו אותו לארגון הנ"ל, דרכו הוא מנסה הן להוקיע את הדת השקרית מלב החברה והן למצוא את אמונתו מחדש. כמובן, שזהו רעיון כללי ביותר, מאין שלד לדמות שעתידה לבוא. מה גם שהרעיון עלה לי כרגע, אז יכול מאוד להיות שבהמשך אני אשנה פרטים כאלו או אחרים. בכל אופן, מה דעתך?

DDN

New member
הייתי משוכנע שהגבתי לך. 'צטער.

אהבתי את הרעיון. יש גם ארגון, דמוי המוסקיטרים, שהם 'אבירים' שהם לא דתיים, אבל חיים לפי חוקת כבוד וכו'. אם זה מעניין אותך.

NacroMittler

New member
אני אשמח לשמוע על זה עוד

באופן כללי, יש לך איזה קובץ טקסט על העולם, שבו מרוכזים בקצרה כל הפרטים החשובים? אם כן, שלח לי אותו בבקשה דרך המסנג'ר. אם אין לך כזה אשמח אם תתאר לי מעט על מקומות חשובים (מדינות גדולות, ערי בירה וכו), תרבויות גדולות, מנהגים, חוקים וכו, בכדי שאוכל להתחיל לעבוד על הדמות יותר ברצינות ולרדת יותר לפרטים. כמובן שאני אשמח לכתוב ולהמציא (כפי שכבר ציינתי, אחד הדברים שמהם אני הכי נהנה במסגרת המשחק), אבל גם זה דורש מידת מה של תיאום. בכל מקרה, העץ הזה עומד להגנז בדפי הארכיון אז נעביר את הדיון למסנג'ר...

The Evil Rabbit

New member
מעולה.

חשבתי כבר על דמו בקווים כלליים, והיא מתאימה להגדרה "מוסקיטר" כמו כפפה ליד. פירוט בזמן אחר.

0Pandemonium0

New member
טוב, שלחתי את המסנג'ר שלי לכולכם

במסרים. העניין הוא שאני לא מתחבר הרבה, אם בכלל, אז תודיעו בפורום או במסר על תאריך הפגישה הראשונה.

The Evil Rabbit

New member
היום אני לא אהיה בבית כל היום

ומחר אני נוסע לאילת בבוקר עד יום שבת. אולי יהיה במלון מחשב עם אינטרנט, אבל אי אפשר לבנוטת על זה. בן מהבית ספר

DDN

New member
אין בעיה, אין לי ממש זמן להתחיל לשח

-ק השבוע. רק משבוע הבא.

למעלה