אוקיי, אז לגבי המערכה.
לפני כ1000 שנים הייתה מלחמה גדולה שהסתיימה בחורף שנמשך 6 שנים. לאחר אותו חורף, גילו המכשפים והקוסמים בעולם (תסלחו לי, אני נשאר עם השם "קוסמים" עבור WIZARDS) שהקסם שלהם לא עובד יותר. כמו כן, לאחר אותו חורף, לא היו בנמצא יותר גזעים "קסומים" כמו אלפים, הוביטים, פיות, דרקונים ודומיהם. בני אדם, גמדים, נומים, גובלינים ואורקים שיקמו את העולם הקפוא והמשיכו את החיים שלהם. לאחר אלף שנים נראה כל הסיפור של הקסם, האלפים והדרקונים כאגדות. הבעיה הגדולה שנוצרה, היא שלאט לאט, נראה שהעולם נהיה צפוף. בצורה מפתיעה, גילה ימאי צעיר יבשת חדשה כשניסה לקבוע שיא של הקפת העולם בספינה. הרבה אנשים החלו להגר אל אותה יבשת חדשה. רקע דתי: לאחר החורף, הוקמה תנועה דתית קיצונית שדגלה באמונה באל גדול אחד, שקדם לאלים של התקופה השנייה והשלישית. התפילות של אנשי הדת הללו לא נענו תמיד, אך הם דאגו לרדוף את המאמינים באלים שלא מנעו את החורף. כעת, התנועה הדתית חזקה מאוד ובעלת כוח פוליטי רב. האירוני הוא, שהמקור של התנועה היה קבוצה של אנשי דת שהאמינו שהחורף הגיע בגלל שתושבי העולם הפכו לרעים ושחצנים, והם הטיפו לשיפור הדרכים. הבאים בדור אחריהם, הפכו לפנאטים. הצעות שלי למוצא הדמויות: 1. הדמויות הם הרפתקנים שמהגרים ליבשת החדשה בחיפוש אחר עושר. 2. (המועדפת עליי): הדמויות הן חלק מארגון סודי ששייך לכוח כלשהו, שהמטרה שלו הוא הוכחה שהקסם אכן היה קיים, ולמצוא את הדרך לחזור להשתמש בו. 3. הדמויות מתעוררות במקום חדש, בלי שום זיכרון מי הם ולמה הם שם, והרקע שלהן נאסף אליהן לאט לאט.