יהודים חילונים !

בוודאי

אם אתה שואל אותי ברצינות אז זה רק מעיד שעד עתה התייחסת למה שאני
כביכול מייצג מבלי לשים לב שאני מייצג את עמדותיי ודעותיי האישיות.
כמו לדוגמא: אני בעד הפרדת הדת מהמדינה.
זה שאני מצביע למפלגה דתית זה בגלל שאין לי הרבה ברירות מפני שאף
מפלגה אחרת לא תדאג לאינטרסים שלי.

אגלה לך סוד ואל תספר לאף אחד.
מצד אחד שמחתי שמפלגת שינוי זכתה בתקווה שיצליחו לאזן את המצב
וליצור סטטוס קוו כזה שאף צד לא יוכל לבוא בטענות.
מצד שני חששתי שהם יהיו קיצונים מדי ושוב יהיו בחירות ואז הם יעלמו
מהמפה הפוליטית מה שאכן קרה אבל מסיבות אחרות (רמז: אגו)
 

deathcaster

New member
לו היית כותב משהו רציני...

אולי היו מתייחסים אליך ברצינות.

מדוע לדעתך לא רק אני ואילן מעירים לך כמעט על כל הודעה שלך שהוא לא קשורה להודעה לה אתה מגיב?

האם יש לכותבי הפורום משהו אישי נגדך לדעתך? או שבאמת יש דברים בגו?
 

Sophalin

New member
האמת שבאמת הייתי רציני

אבל נראה שבאמת יש לו איזשהי בעיה ביכולת להסיק מסקנות לוגיות. אז אין לי עוד מה להרחיב על זה.
לא'דע אולי הוא צריך ללכת ללמוד לוגיקה או אולי זו בעיה אספרגרית כזו או משהו כזה. אין לי מושג... אני רק יכול להגיד שזה שווה בדיקה.
 

deathcaster

New member
המממ... מעניין

תופעה אספרגרית באמת יכולה להסביר את זה
 
יש בזה משהו. החרדים תקועים בגטו הגלותי שלהם

לא מתפתחים, לא זזים לשום מקום. החילוניים הם אלה שמקדמים את העם היהודי הלאה.
 

Sophalin

New member
זה לא רק זה

החרדים טוענים שאסור לנו לעשות כל מני דברים שעושים גויים ועמים זרים (פן נתפתה לדתם/תרבותם וניטוש את היהדות)
למעשה בפועל - רוב המנהגים של החרדים היום מקורם בתרבויות זרות ורחוקות מהיהדות העתיקה כרחוק הבכי מהצחוק ורחוק המר מהמתוק.
 
תוכל לפרט?

זו לא פעם ראשונה שראיתי אותך מתבטא בצורה דומה, אשמח לקרוא למה אתה חושב כך.
 

Sophalin

New member
מ'ז'תומרת?

כל חג יהודי, כל מנהג, כל מאכל, כל בגד וכל שם, מקורו זר.

למשל בו ניקח את השטריימלים. השטריימל הוא בעצם בגד שמוצאו ממזרח אירופה (רוסיה, פולין - מאיפשהו באשכנז).
הכובעים הללו כמובן שימשו לחימום (בגלל זה הם עשויים פרוות) אבל הם לא משהו שבא מארץ ישראל הקדומה ומהיהדות.
ברור לך שאם אותם אשכנזים לא היו חיים באזורים קרים הם ככל הנראה לא היו משתמשים בשטריימלים נכון?

ברור לך גם שמקורה של היהדות אינו באשכנז (במובן ההילכתי/יהודי כמובן) מכאן נובע בהיקש לוגי שאת לבישת השטריימל שאלנו מהתרבות המקומית.

באופן דומה אם ניקח מאכל מוכר כמו למשל גפילטע-פיש. - זהו אינו מאכל "יהודי". זהו מאכל שהומצא בפולין מתקופת הצנע שלהם.
רק היהודים המשיכו לדבוק בו כתורה מסיני...

קח למשל את פורים - מה עניין לבישת מסכות? וסמוך ככך לחג halloween המפורסם? יש כאלה שיגידו שהם העתיקו מאיתנו אבל להם יש סיבה יותר הגיונית ויותר עתיקה להתחפשות.
ליל כל הקדושים כפי שקרוי בעברית אינו חג נוצרי כמו שנוהגים לחשוב במחוזותינו. זהו חג פגאני בעל שורשים עתיקים מאוד.
ביום זה מאמינים הגויים שהשדים והגובלינים והרוחות עולות על פני האדמה ומנסות לחטוף אנשים וילדים.
משום כך כולם לובשים תחפושות של שדים ורוחות וכך הרוחות לא יודעות לזהות אותן.


והשמות! מרדכי - לא מזכיר לך את מורדוך? האל הבבלי? ואסתר? לא נשמע מאוד דומה לאישתר (שהייתה רעייתו של מורדוך)?
 

לאונידס

Active member
על שם מי החודש תמוז?

אליל הפריון הבבלי.

תובנותיו של הרמב"ם לגבי העולם (כולל בריאות) מזכירות באופן "חשוד" את אריסטו.

סיפור נוח והתיבה לעומת גילגמש...

תרבויות משפיעות אחת על השניה, אין בכך שום דבר רע.
 

Sophalin

New member
לא אמרתי שיש בכך דבר רע

אמרתי שביהדות אוסרים עלינו להתערב עם הגויים פן נושפע מהם
ואז אתה מגלה שהיהדות שופעת מוטיבים שאינם יהודיים כלל.

הווה אומר כל המוטיבים שהם יהודיים הם למעשה ממקומות אחרים - כלומר, אבותינו התערו בגויים ולקחו מהם מנהגים ורעיונות והיום אנחנו מקיימים אותם כמצוות כאילו הם שלנו ורק שלנו.
 
מסכים איתך

גם הכליזמרים הם ממקור גוי
גם לדינו - שפת היהודים הספרדים - היא בעצם ספרדית עתיקה

זה בדיוק מה שיפה בתרבות . שהתת תרבות משמרת דברים שהתרבות הכללית זנחה אותם בנתיים
 

לאונידס

Active member
אתה מתאר צורת התנהגות של רגשי נחיתות

אנשים עם רגשי נחיתות לא מעיזים להגיד שהם ראו משהו חכם/נכון/יפה והחליטו לאמץ אותו.
חוכמה בגויים - תאמין. ללמוד תמיד טוב וכדאי.

לוח השנה ה"עברי" בבירור בבלי.
אם בודקים גם חנוכה נראה קצת מוזר בתאריך בו הוא נחגג, אלא אם לוקחים בחשבון את החגיגות המקובלות בהרבה תרבויות ביום הקצר בשנה.
אפילו חלוקת הפרקים בתנ"ך איננה יהודית.

אבל יום מנוחה בשבוע, כולל לשור ולחמור 100% יהודי, חוק סוציאלי חשוב בן המון שנים.
חבל שמכל הדברים ביהדות, מקוריים ומאומצים דווקא את החלק הסוציאלי היהודי היפה הזה הדתיים החליטו לא לשמור.
 

Sophalin

New member
לאדע אם זה נובע מרגשי נחיתות

היהדות האורתודוקסית החרדית אינה החברה הבדלנית היחידה בעולם. ישנן עוד תרבויות כאלה.

אני חושב שזה לא עניין של מעיזים להגיד או לא מעיזים - הם פשוט טיפשים מדי בשביל לחשוב שלא כל דבר ניתן לנו מאלוהים.
מבחינתם גם אם נניח משהו נכנס ליהדות ממקור אחר אז זה בהשראת, אישור ומצוות אלוהים.

לגבי יום מנוחה בשבוע. אני לא יודע אם זה באמת שלנו ב- 100%. אני די סמוך ובטוח שגם לזה היה משהו בבבל הקדומה או באיזשהי תת-תרבות ארץ ישראלית.
אני די בטוח שקראתי שבאיזשהי תרבות עתיקה היה נהוג יום מנוחה או כמה ימי מנוחה אחת לחודש. - אז אצלנו שינו את זה ליום בשבוע.
זה לא הופך את זה למקורי.
 
לא מבין מה עניין ,"הבאמת שלנו"

מבחינתי אפשר לסגור את הסיפור בזה ששום דבר הוא לא באמת של אף אחד. את אותו ניתוח שעושים ליהדות אפשר לעשות גם לכל התרבויות, לכל הדתות ולכל הפילוסופיות כולל כמובן לאשכנזים הגויים, לבבלים ולדתות הפגנאיות. שום דבר ממה שאנשים חושבים, עושים או אומרים אינו *באמת* מקורי. הכל פיתוחים של דברים שאפשר לראות את הניצנים שלהם בצורה זו או אחרת במקורות קודמים. השאלה היותר חשובה בעיני היא לא ממי לקחנו X Y Z אלא למה בחרנו לקחת דווקא את זה, מה הערכים המסתתרים מאחורי השאילה הזו ואיך פיתחנו את הרעיון הזה. וכמובן - איך אנחנו לוקחים אותו הלאה.
 

Sophalin

New member
השאלה הזו עלתה גם בי

והתשובה היא שאין סיבה מוגדרת. לקחנו בדכ את מה שהיה באופנה באותה התקופה ואולי שינינו קצת והתאמנו ועיקמנו.

בסופו של דבר להגיד "לקחנו את X Y ו- Z כי זה מוסרי" זה סתם בולשיט. כי יחד עם אלו לקחנו גם את A, B ו- C שאינם מוסריים בעליל.

מה לקחת הלאה? מה שבא לנו.
 
בעיני אין "סתם"

יש סיבה שדברים היו באופנה ויש סיבה שדברים מסויימים נכנסו ואחרים לא. וגם אם לקחנו את מה שהיה באופנה עדין עשינו לו התאמות שאינן נובעות מ"סתם" אלא מכל מיני דברים אחרים. אם אתה טוען ש X Y Z היה נראה כמוסרי ולכן לקחו אותו, אז גם A B C היה נראה כמוסרי ולכן לקחו גם אותם. היום אנחנו שופטים את A B C כלא מוסריים אבל להם כולם היו מוסריים.
אם כי הטענה זה מוסרי נראית חלשה בעיני. השאלה האמיתית היא למה זה נראה מוסרי בשלב מסויים ולא קודם (או אח"כ).
 

Sophalin

New member
אני לא מסכים

אני לא חושב שאמות המוסר שהיו בעבר והיום היו שונות. אני חושב שאנשים בעבר ידעו להבדיל בין 'טוב' ו'רע' בדיוק כמונו.
לכולם הייתה סימפטיה ואמפטיה לסובב אותם (או לפחות כמעט לכולם)

למה בעבר האמפטיה הזו הייתה סביב מעגל צר מאוד והיום זה התרחב באופן גלובלי?
לא נראה לי שזה בכלל עניין של אבולוציה של המוסר. אני חושב שפשוט לאנשים היום יש יותר מודעות ו- TOM וזה הכל.

כלומר אם היום אנחנו יכולים להשליך מכאבנו לכאב של הילדים שלנו לכאב של האנשים הסובבים אותו ומשם לזרים ועד בעלי חיים, בעבר הם לא יכלו לעשות את ההשלכה הזו.
עם זאת היה ברור שהיו אנשים שהיו קצת יותר אינטליגנטים ובעלי מודעות שהפיצו את משנתם זו וכך נוצרו "אמות מוסר" גבוהות יותר.
 
למעלה