ידיעה מעניינת

shellyland

New member
אמונות של אחרים

תמיד נראות דביליות במיוחד, אבל הנוצרים לקחים בגדול! איזה מזל שרק אנחנו, היהודים, מאמינים בדבר (דוור?
) האמיתי והנכון.

גנגי

New member
אכן מעניין.

וגם התגובה של מיכאל שרון מעניינת. תודה על ההפניה. אם יש לך עוד חומר בנושא אשמח לקרוא.

hillelg

New member
מעניין מה הקשר

בין כותב הכתבה לבין המקשר אליה. על כל פנים, לא הבנתי מה מעניין כל כך. ידוע ומקובל שהיו אלפי "בשורות" באותם זמנים. אז מצאו בשורה שהיא "בעד" יהודה איש קריות. שוין.

כותב והכתבה והמקשר אליה הם אותו אדם

מה שמעניין , שחיבור שנחשב עלום במשך אלפי שנים , נמצא ופוענח. מה שמעניין היא הגרסה הגנוסטית לסיפורו של ישוע. אינני יודע מנין אתה לוקח שהיו "אלפי בשורות" . נדמה לי שבמקורות הנוצריים מוזכרות כעשרים, רובן נכחדו ורק ל4 מהן מעמד מקודש בביבליה

hillelg

New member
ראיתי זאת אצל הרן

בדיונו על האסופה המקראית. (כוונתי לא הייתה לאלפי "בשורות" שלמות, אלא לאלפי גירסאות שונות.)

אין לי כל קשר לחקר הנצרות

אני עורך אתר ההיסטוריה באימאגו ומפרסם שם לפעמים חדשות מענינות בתחום

shellyland

New member
וואלה? אז בטח אתה מכיר את גיסי.

זה מהאוניברסיטה של אבא. כבר מסר.

ערכתי את מאמרו המרתק והמאלף

של גיסך על הבריגדות הבינלאומות בספרד ואף העשרתי אותו בתמונות רבות

shellyland

New member
וואלה? תביא קישור!

אני מתביישת לומר שקראתי רק אחד ממאמריו המרתקים והמאלפים, אבל אני מאוד אוהבת לשמוע אותו מדבר על איסוף החומר לעבודת הדוקטורט שלו (משהו על פלוגות המח"ל וחשיבותן הערכית והמעשית עבור המדינה שבדרך).

shellyland

New member
../images/Emo9.gif הוא גם אבא נהדר ../images/Emo9.gif

וגם גיס די בסדר, למרות שאני לא אודה בכך בפניו.

hillelg

New member
פרופסור מנחם הרן

חוקר מקרא חשוב (וגם אפיקורס לא קטן). יש לו ספר על התגבשות הקנון המקראי, שבו הוא יוצא נגד המחקר המקובל, שעושה גזירה שווה מהתגבשות הקנון של האוונגליונים לזה המקראי.

למעלה