ידידות

dekimus

New member
אין דבר כזה....

בד"כ אחד הצדדים מתאהב בצד השני!! או שהצד חי עם זה ומסתיר זאת... או שהוא מנסה לקחת את זה לכיוון אחר ואז והלכה הידידות!

dekimus

New member
ואת בטוחה....

שהצד השני לא הרגיש/מרגיש שום דבר מעבר לידידות כלפיך?

כן, למרות שאף פעם אי אפשר לדעת

במקרה שלנו אני בטוחה שלא, אבל גם אם כן - זה לא פוגע בחברות בשום צורה.

זיגזג

New member
../images/Emo31.gif בולשיט אחד גדול...

לא תמיד יש אינטרסים מיניים בין גבר לאישה בידידות. מנסיון!

הזוייה

New member
שאלה טובה

אני מקווה שזו לא שאלה שנתנו לך לענות עליה בבחינת הבגרות ואם כן, המוסד החינוכי של יולי תמיר הזו הפך לקרקס מדראנו ממש- אני הייתי שמה לה פצצת סירחון מול המחשב במשרד שלה בכדי שפניה יתאימו אחרי ה"פיצוץ הגורלי" לשכפול מחודש של כלב הבולדוג השכונתי שלי- הוא מחפש מישהו בזמן הביוץ לקיים מצוות רבייה. ו בכן, ההבדל בין ידידות לאהבה הוא שאין משיכה רומנטית ורגשית בין השניים, הידידות מתבססת על יחסים שטחיים, חסרי אינטימיות מחויבות או תשוקה המלווה בגמולים חיוביים ממשיים שגוברת עם שהות במחיצת הידיד. האינטרס בידידות הוא כמו בסחר חליפין, אני אתן לך אתה תיתן לי- תקשורות (נושאים משותפים) תמיכה חברית (כתף לבכות עליה),חשיפה אינטימית של סודות כמוסים, שיתוף פעולה. אבל אין בידידות שום עניין אינטימי גופני, הנעתי, תשוקתי, משיכה גופנית, מיני. למרות שבכל ידידות יש סכנה אולי טובה ופוטנציאלית לאהבה. השאלה היא עד איפה שמים את הגבולות שיהיו ברורים לכל הצדדים. ידידים אפשר להחליף ברגע שיש רוויה מהם ללא תחושות מצפוניות מיותרות כי אין פה אספקט רגשי. כשמאוהבים קיימת העוררות, ההתרגשות הפיזיולוגית שבתחילת הקשר, התשוקה, המיניות הסוערת,העיניים הנוצצות, הלב הפועם בכל פעם שמדברים, נפגשים או חושבים אחד על השני, זה כמו להשתעבד לסם, או לחיות בפנטזיה מסוימת שעלולה גם להתפוצץ באותה מהירות שהיא עלתה. זה לחזר אחריו במרץ, לבדוק כל שנייה את הסלולארי אם הוא שלח SMS או התקשר, להיות נר לרגליו, לשמוע אותו מדבר על אופנועים ומגני ביצים ולהנהן עם הראש אפילו שאת לא ממש מבינה בזה, להחליף טעימות במסעדה וללקק אחד לשנייה את הכפית, לספר לו על כאבי מחזור והוא יפנים וישתוק. לחוש שהוא היחיד בעולם כפי שהיו אדם וחוה ושבן זוגנו הוא יצירה אלוהית שנבראה בזה הרגע. וכשרבים אז עושים פרצופי ברוגז ורק סקס טוב יכול לכפר על המריבה. אגב, לעבור מאהבה לידידות זה שלב יותר קשה מאשר מידידות לאהבה.

דרדקן

New member
מסכים בגדול אבל הפסקה הראשונה

לא ברורה לי לחלוטין. מה עשתה לך יוליה שאת רוצה שתדמה לבולדוג?

לצערי גם אני חושבת שבדר"כ יש כן

אינטרס בידידות.. תמיד צד אחד מפנטז או מקווה או מקווה בסתר שיצא מזה משהו מעבר לידידות וזה יוצר ידידות חמה ואיכפתית במיוחד. כי צד אחד "מאוהב" או חושב שהוא מאוהב בסתר ומשתדל להסתיר את זה והצד השני מרגיש את זה ומוחמא. אני חושבת שזה המצב בדר"כ אפילו שאין מצב שיקרה משהו בין השניים.

לא מסכימה איתך

האינטרס שקיים בידידות בין גבר לאישה הוא לא תמיד אינטרס מיני. אני מאמינה שאפשר לנהל קשר אפלטוני לחלוטין, בלי להיות "מאוהבים בסתר" ובלי לקוות שמשהו יקרה. נידרותם של קשרים נטולי מיניות האלה זה כבר סיפור אחר ..

daniella1980

New member
אני חושבת שזה דווקא קיים

אך נדיר. זה מאוד תלוי בשניהם ובחיבור ביניהם - וכן אפשרי שאין אינטרס מיני. אני גם מאמינה שאם זה פחות מטהור ואפלטוני, יש טעם נפגם בכזו ידידות, ברגע שיש אינטרסים כלשהם, קשה לסמוך במאה אחוז כפי שאמורים לסמוך, על חבר אמיתי. לי אישית יש חבר אמת כזה, לשנינו בני זוג וגם כשלא היו לנו, היתה חברות אמת ביננו. כמובן שלעולם לא אוכל לדעת במאה אחוז אם הוא היה חף מאינטרסים לחלוטין, אבל אני מאמינה שכן ואני יודעת שאני כן.

coffeewriter

New member
אם אין משיכה משני הצדדים אז כן..

וגם במקרים חריגים אחרים. בגדול זה לא ממש אפשרי.

daniella1980

New member
משיכה היא לא דבר קשיח

לפעמים היא נבנית עם התעמקות הקשר. לדעתי צריך לומר "אם אין משיכה מינית לאורך זמן, אז אולי זה אפשרי". השאלה היא מה הסיכוי שלאורך זמן ותוך התעמקות והתקרבות בין גבר לאישה עם אינטרקציה חיובית ביניהם - וידידות אמת הדדית היא אינטרקציה מאוד חיובית הרי, אז מה הסיכוי שאף צד באיזשהו שלב לא יחשוב לרגע על קצת יותר או על מין, יפתח לעצמו אינטרסים אחרים מידידות טהורה, וכך בעצם לדעתי יפגע בהדדיות הקשר (ואולי בסופו של דבר בעצמו).

אין דבר כזה .

ואם יש,תמיד זה יהיה מלא באינטרס כלשהו. לי יש אלפי ידידים..ואני יודעת בדיוק למה ואיך הם מסתכלים עלי. ואף פעם לא נתקלתיבקשר ידידותי וטהור.

למעלה