תשובה
מכיוון שאני מאמין שלכל דבר יש משמעות שמשפיעה על העתיד, חשבתי על העניין של הפיגוע באמריקה, והגעתי למסקנה מעניינת. קודם כל אני מאמין שככל שהאירוע גדול יותר, כך ההשפעה גדולה יותר ולאורך יותר זמן. למשל השואה הייתה האסון הנורא ביותר ליהודים, אך נתנה לנו משהו שלא הצלחנו להשיג קודם לכן - את מדינת ישראל, רק בעקבות השואה הקמנו את מדינת ישראל. מכיוון שכך, לפיגוע הגדול היה תפקיד מכריע מאוד בעתיד של אומה שלמה, או אף העולם כולו...השאלה היא איזה? מצד ישראל - הפיגוע הוא הדבר הטוב ביותר שיכל לקרות, עכשיו יש לנו לגיטימציה לפעול חזק יותר ובתקיפות יתרה נגד ארגוני הטרור באזור שלנו, ומכיוון שעכשיו כל העולם החופשי\מערבי יתאחד כדי להלחם בטרור, הם יתמכו בנו ואולי אף יעזרו לנו. מלחמה כוללת די יוצאת מהחשבון, מכיוון שאין נגד מי להלחם. למשל כמו שכל האנשים אומרים שאת הפיגוע עשה אוסאמה בין לאדן - הרי שאין לאף אחד מושג איפה הוא נמצא... רק שאולי באפגניסטן. אבל לא יעלה על הדעת שיחסלו את אפגניסטן רק בגלל ארגון טרור אחד... פשוט אין נגד מי להלחם. אבל נגיד שכן יש, נגיד נגד ארצות ערב - אז אנחנו נצא מורווחים מכך, העולם החופשי בטוח יביס אותם, ואז ישראל תשתחרר מהחיות האלו (הערבים) ואולי תצליח לחיות בשלום, למרות שאיני מאמין בכך - כי אני מאמין בתנ"ך (או בחלקו) ולפיו - אף פעם לא יהיה שקט בישראל. אבל נגיד - שיהיה הרבה יותר טוב מאשר עכשיו. נוכל למצוא עוד הרבה תוצאות חיוביות, אך איני מצליח למצוא תוצאות שליליות חוץ מהרג של כמה אלפי אנשים... אז בקיצר - מה שיהיה, זה מה שאמור להיות, ותמיד יהיה רק לטובה. אבל רק למקרה חירום אולי כדאי להתפלל - כל אחד לאל שלו.