יאללה מתחילים!!!!!

OrEl74

Well-known member
מנהל
אין ספק ואני לא טוען אחרת

אבל בניגוד אליך אני חושב שבמשחק של 20 הפרש וכשהפרובוקציה הזאת לא השפיעה על המשחק אפילו קצת ודווקא בגלל שמדובר בשני כוכבים כאלה, השופטים יכלו להעלים עין וזה.
ובכלל מסכן האוורד, בסוף הוא זה שנדפק עם הטכנית.
&nbsp

somone1411

New member
תודה על התרגום

רק נוסף שגם במשחק טוב כזה של יוסטון, הווארד מציג יכולת עלובה. אין חדש תחת השמש, טוב שהוא לא איתנו עם כל המצב הדפוק

איליה13

New member
אם עושה לך כל כך טוב לראות את דוויט נכשל ומכשיל

אז תוסיף עוד נקודה רעה לזכותו, השיתוף פעולה של אשיק עם דיוויס עושה טעם של עוד
אני אישית שמח בשביל הטורקי של ניו אורלינס, לאחר העונה הרעה בצילו / לצידו של האוורד ..... #תאומי המגדל טייק 2

fatnoam

Active member

fatnoam

Active member
אני יודע שאנשים חושבים שאני שונא את קובי בראיינט

אבל אני בעיקר לא סובל את האוהדים העיוורים שלו. בשלב זה של הקריירה אני דווקא מאוד רוצה שיקרו לו דברים טובים, בטח אחרי קאמבק כזה, אחרי פציעות קשות.
&nbsp
אבל כמו ששאק אמר בשידור - הלייקרס לא יכולים לנצח את גואם - וזה נראה מאוד עצוב. עצוב לי שבשלהי הקריירה קובי צריך לשחק עם סגל כזה, ולא לתת לנו רגעים יפים בפלייאוף כמו שנוביצקי או ג'ינובילי נותנים לנו.
&nbsp
בקשר לתקרית עם הווארד, זה די ברור שזה היה בכוונה. כמעט 30 הבדל והוא בא להציק להווארד (שאגב עשה תנועות לגיטימיות של הגנה על הכדור, בטח לא חיפש לתת לו מרפק בפנים). גם היה פאול של קובי שלא נשרק, זה די ברור בריפליי.

Puskas

New member
לדעתי? קובי עשה טעות שחתם בלייקרס

אני יודע שנאמנות, כסף ומעמד כמו שיש לו בLAL הוא לא ימצא בשום מקום.. אפילו לא קרוב,
אבל בגיל 36 אולי היה שווה לו לקחת חצי סכום ולחבור לקבוצה שכבר מחזיקה סגל איכותי בשביל צ'אנס לטבעת..
בגיל 36, אחרי 5 אליפויות בLAL ואחרי שנתן את הנשמה שם, זה בסדר לעשות מעשה קארל מלון וללכת לסיים קריירה עם צ'אנס אמתי לעוד טבעת.
תתאר לך את קובי משחק השנה בפורטלנד נניח.. עם לילארד ולאלדרידג' כשמת'יוס הופך לשחק שישי..
או את קובי משחק בדאלאס עם נוביצקי ואליס.. או בגולדן סטייט עם קרי והצוות האיכותי שיש שם..
אולי אפילו קובי עובר למזרח לשחק בשיקגו עם רוז ופאו.. מצית את הדמיון!

rapgamer4ever

New member
שני דברים

1. אם קובי היה לוקח חצי מהסכום (או אפילו פחות, דאנקן חתום על 10M ונוביצקי על 8) הלייקרס אולי היו מצליחים להשיג שחקנים בפרי אייג'נסי ולהתחיל להיראות כמו קבוצה.
2. לקובי יש סגנון משחק של אלפא דוג. הוא פשוט לא מתאים להיות רול פלייר הן מבחינת אופי והן מבחינת יכולות כדורסל.
התרומה היחידה שלו בשלב הזה בקריירה לקונטנדרית יכולה להיות בתור שחקן שישי וזה רק במידה והוא ידע לשים את האגו בצד (דבר שבחיים לא יקרה).
&nbsp

somone1411

New member
מי אמר שהוא יהיה רול פלייר?

בקבוצות שפוקאש ציין?
אם קובי מגיע לפורטלנד, למשל, אין שם שחקן מעליו, מקצועית. כל אחד יתרום את שלו בזמן שלו ובקצב שלו. אין פה אני מעלייך ואתה מתחתיי.
&nbsp
אבל זה קשקושים כי קובי בחיים לא יעזוב את הלייקרס.

rapgamer4ever

New member
בטח שיש שחקנים מעליו מקצועית

למרכוס אלדריג' ולטעמי גם לילארד. כשאני אומר שקובי יהיה רול פלייר הכוונה היא לא לבריאן סקלבריני אלא לשחקן כמו ג'מאל קרופורד. יש לו תפקיד חשוב בקבוצה.
פורטלנד היא באמת קבוצה שהייתה יכולה להיעזר בקובי כשחקן שישי.
מצד שני קובי בחיים לא יעלה מהספסל ובטח שלא מאחורי שחקנים כמו מת'יוס ובאטום (שפשוט נחוצים יותר ממנו לחמישייה הראשונה).
&nbsp
אגב אני חושב שעצם התפקיד "שחקן שישי" נולד עקב שחקנים טובים אבל לא הכי טובים שיש להם סגנון משחק של אלפא דוג. הם לא סקוררים מספיק יעילים כדי להוביל התקפת NBA, קשה להם להשתלב כרול פליירס שבעיקר שומרים ונעים בלי כדור אבל הם עדיין שחקני כדורסל טובים מאוד ששווה להשתמש בהם. לכן הם מובילים את ההתקפה של החמישייה השנייה. ג'מאל קרופורד וג'ייאר סמית' הם דוגמאות טובות.
קובי היה לאורך הקריירה שלו מספיק טוב בכדי להיות אלפא דוג של קבוצה מנצחת. בגיל 36 ואחרי כל הפציעות הוא לא טוב מספיק וגם לא יכול לאמץ תכונות של רול פלייר יעיל.

rapgamer4ever

New member
לא יפה

העברתי ביקורת על קובי ובמקום להתחיל להתווכח הוא הבין שלא יצא מזה שום דבר וויתר באלגנטיות על הדיון.
אנחנו מכירים את הדעות שלו בנושא קובי, לא מבין למה צריך להתכסח איתו גם כשהוא לא מביע אותן.

somone1411

New member
יש הסבר לזה או רק קלישאה?

אני לא חושב שקובי יגיע למצב של שחקן שישי בפורטלנד. זה אבוסרד ומגוחך. לכן העדפתי לוותר על הדיון.
מי שחושב שהוא יבוא סתם לסתור חור בקבוצה אחרת בתפקיד של ג'מאל קרפורד, זכותו לחשוב כך. אתם מספידים את קובי שעדיין נותן משחקים טובים עד כה ועוד ייתן.
&nbsp
חוץ מזה שמי קבע שהוא לא יכולהיות אלפא דוג בקונטנדרית? אין לו הזדמנות להראות את זה בכלל, ועד שזה לא קורה, מבחינתי אלו רק השערות. אתם בוחרים לחשוב כך, אני לא. אין פה שום דעה קלושה מהמציאות, כי זה קובי ואת קובי לא מספידים לעולם. מי שבאמת מכיר אותו יודע את זה. ואין קשר להיותי אוהד שלו, אני לגמרי אובייקטיבי מהסיבה הפשוטה שמקצועית אני פשוט מחזיק ממנו יותר ממכם. זהו.

חטא ההיבריס

קובי האגואיסט הסכים לקחת סכום מכובד במקום לעשות מה שדאנקן ונוביצקי עשו.
הקטע, שזה בכלל לא חשוב לקובי כמו לקחת אליפות או להוביל קבוצה לטופ.
אז התבוסה תגיע העונה בצורה קשה ביותר, אני מאמין שהוא יפרוש בסוף העונה..

fatnoam

Active member
האגו זה מה שמפריע לשני הדברים שכתבת

גם מונע ממנו לקצץ בשכר, וגם מונע ממנו לעבור להיות רול פלייר. הרי קרטר, פירס ועכשיו דאנקן משחקים כמו רול פליירס לכל דבר. אין שום סיבה שקובי לא היה יכול לעשות זאת גם, אלמלא האגו.

rapgamer4ever

New member
לדעתי השינוי בסגנון המשחק יותר קשה ממה שחושבים

אתן פה את שני הסנט שלי על הנושא ואני חושב שזה יתקשר גם לתגובה שלך.
קובי לא יכול להיות טוב בגילו כמו נוביצקי ודאנקן כי אין לו את התכונות שלהם.
נוביצקי הקלעי הטהור הטוב בליגה. כל עוד הוא ישאר ה-7 פוטר שקולע באחוזים מדהימים מכל נקודה במגרש אפילו עם יד בפנים הוא יהיה כלי התקפי נהדר. דירק יפסיק להיות כוכב רק בשלב שלא יוכל לרוץ מספיק טוב את המגרש, זו דרישה אתלטית נמוכה בכמה רמות ממה שאתה מצפה מגארד ב-NBA.
דאנקן הוא מנהיג אדיר ואחד הגבוהים הכי חכמים שאי פעם שיחקו כדורסל. בדומה לנוביצקי הוא עדיין 7 פוטר שזו אחת התכונות החשובות שלו וכל עוד הוא יהיה מספיק זריז/חכם להתמקם בצורה נכונה בהגנה תהיה לו השפעה רבה על הקבוצה. בהתקפה אני כבר לא רואה בו אופציה טובה כיוצר.
&nbsp
דבר נוסף שכדאי לזכור- גבוהים משחקים רוב הקריירה off the ball. הם יודעים לחסום (screen), הם יודעים לנוע למקומות הנכונים. הטרנספורמציה שהם צריכים לעשות קטנה לעומת גארד שהחזיק את הכדור 8 שניות בממוצע בהתקפה ועכשיו הוא צריך לרדת ל-2 שניות בממוצע.
קובי היה הגארד הכי טוב בקבוצה שלו בערך מאז ששיחק בתיכון ועד היום. הוא מעולם לא היה צריך שאחרים יצרו עבורו, מעולם לא נע התקפות שלמות בלי כדור, מעולם לא פיתח יכולת קאץ' אנד שוט טובה. אלה דברים שנשמעים טריוויאלים אבל אני בטוח שאחרי 20 ומשהו שנה זה ממש לא פשוט להסתגל למשבצת שונה. כמובן שהאגו של קובי לא יאפשר לו להודות שהוא לא מספיק טוב בכדי להיות יוצר עיקרי אבל אפילו אם הוא היה יכול להודות בכך- המרחק מפה ועד מעבר לרול פלייר יעיל קשה מאוד.
כמובן שגם היכולת ההגנתית של קובי אבדה עם הירידה באתלטיות.
&nbsp
וינס קרטר אכן צריך להיות המודל של קובי- שחקן שהיה רוב הקריירה אלפא דוג והצליח לעשות מעבר מוצלח לרול פלייר. עדיין כדאי לציין לגביו כמה נקודות:
1. הוא היה השחקן השישי של דאלאס בשנה שעברה (אם כי אני מסכים איתך שהוא מתאים להשתלב גם בתור השחקן הרביעי-חמישי בטיבו בחמישייה).
2. הוא היה פריק אתלטי כל כך נדיר שאפילו היום היכולת האתלטית שלו סולידית.
3. זו אולי הנקודה החשובה ביותר- הטרנספורמציה שעבר הייתה הדרגתית. הוא היה אופציה התקפית ראשונה לאורך רוב הקריירה, אז עבר לאורלנדו להיות #2 של דוויט. בהמשך היה היוצר השני בפיניקס אחרי נאש ואז ליוצר השלישי בדאלאס מאחורי נוביצקי ומאיו (העונה הטובה היחידה של האחרון).
בקיצור התהליך התפרס על פני כמה שנים טובות ולא כולו עבר בצורה חלקה. וינס יעיל יותר כיום בתור שחקן משלים מאשר היה לפני 3 שנים.
4. על כל וינס קרטר שמצליח להפוך לרול פלייר יעיל יש כמה וכמה שלא מצליחים. אלן אייברסון, סטיב פרנסיס, ג'מאל קרופורד, אפילו ג'רי סטאקהאוז- כולם היו יוצרים טובים אוף דה דריבל שלא הצליחו לעשות את מה שוינס עשה. קרופורד מצליח לתרום לקבוצה אבל עדיין בעייתי בדקות שלו עם החמישייה הראשונה. לדעתי ריאלי יותר מבחינת קובי לחקות את המסלול של קרופורד מאשר את זה של וינס.

fatnoam

Active member
אוסיף את דעתי

חושב שכל מה שכתבת בפסקאות נכון. מסכים עם זה. בגלל זה גבוהים פורשים בגיל יותר מאוחר (אני חושב שמלבד שאק, כל הגבוהים הטובים בהיסטוריה שיחקו עד גיל מאוד מבוגר).
&nbsp
אני אכנס להשוואה של וינס וקובי.
2. גם קובי היה פריק אתלטי. סבבה שהוא לא וינס, אבל בצעירותו קובי היה הגארד האתלטי הטוב בליגה, הראשון שהטביע בין הרגליים בתחרות להזכירכם.
3. פול פירס עבר טרנספורמציה לא הדרגתית, אבל היה בסדר גמור בשנה שעברה בברוקלין, ואני בטוח שהוא יתרום השנה בוויזארדס.
4. לא חושב שהדקות של קרופורד עם החמישיה לא טובות, אבל זה פחות רלוונטי לדיון אבל נשים את זה בצד.
&nbsp
בהקשר ל-2 ו-3 - keep in mind שאנחנו משווים את קובי לשחקנים טובים אחרים שעשו את המעבר בצורה מוצלחת. קובי היה הרבה יותר טוב מהם. אז זה בסדר שהמעבר מגיע (יגיע?) בגיל יותר מאוחר, וזה בסדר שהוא יהיה שונה. אולי הוא יהיה יותר דומה למעבר של ג'ורדן בוושינגטון - לא גו טו גאי אבל לא ממש רק רול פלייר. בלי ספק אחד מהשחקנים החשובים של הקבוצה. בהנחה שקובי היה עובר לפורטלנד הוא ממש לא היה שחקן שישי. הוא היה אופציה בהתקפה, ולא סתם קלעי שלשות כמו מת'יוס. הוא היה משחק פוסט אפים, פיק אנד רולס ואייסוליישנס - פשוט לא בכל התקפה כמו בלייקרס. ואגב - אם הוא היה יכול להתמודד בהגנה - זה גם היה נראה טוב מאוד לדעתי. בטח עם ההערכה שלקובי יש לליליארד.
&nbsp
ולכאן מתנקז בעצם מה שהכתים לקובי את הקריירה לאורכה - האגו. בגלל זה הוא לא עושה את המעבר הזה - שפחות מוכשרים ממנו (קרטר, פירס) עשו בהצלחה.

rapgamer4ever

New member
מסכים איתך שהאגו הוא המכשול העיקרי שלא מאפשר לקובי

לנסות אפילו להפוך לרול פלייר יעיל, מה שמשאיר את כל הדיון שלנו בגדר ספקולציה.
&nbsp
2. קובי אכן היה אתלט אדיר אבל הוא כבר איבד את זה לחלוטין. זוכר שלפני בערך שנתיים קובי חטף כדור במשחק מול אוקלהומה, רץ לדאנק וזה היה סיפור גדול? זה השלב שבו הפנמתי שנשארו לקובי רק הקליפים ביוטיוב מהתקופה האתלטית.
3. לא הייתי אומר שהטרנספורמציה של פירס לא הדרגתית. מאלפא דוג ברור בבוסטון הוא הפך לאחד מהביג 3 והנטל ההתקפי שלו ירד למשהו שמקביל לאופציה שנייה (קלע 18-20 נקודות למשחק מאז שגארנט ואלן הגיעו). בהמשך גארנט ואלן לקחו תפקיד מצומצם יותר אבל רונדו הפך ליוצר עיקרי. אולי זו לא טרנספורמציה הדרגתית כמו זו של וינס אבל גם יותר הדרגתית מזו של קובי שבפעם האחרונה ששיחק כדורסל לקח 24 זריקות למשחק.
מעבר לכך פירס הוא שוטר טוב יותר מקובי ולכן מראש מסוכן יותר ללא כדור.
נקודה נוספת ששיחקה לידיים של פירס היא העובדה שיכל לשחק סטרץ' 4 במזרח. אני לא בטוח שהעונה הוא יצליח למלא את התפקידים של אריזה בצורה טובה בסמול פורוורד.
&nbsp
אגב ג'ורדן בוויזארדס בדומה לקובי נשאר הגו טו גאי של הקבוצה. תסתכל על המספרים שלו מאותה התקופה. בדומה לקובי הוא כבר לא הצליח לעשות את הנקודות ביעילות (רשם career lows באחוזי שדה ובהליכות לקו) ובדומה לקובי הוא גם לא הגיע לפלייאוף.
&nbsp
לדעתי קובי היה יכול להשתלב בפורטלנד בתור שחקן שישי בלבד. הוא מתאים להם בול כי החמישייה שם מעולה ומנצחת את היריבות כמעט תמיד ולעומת זאת הספסל אחד הכי פחות פורים בליגה. זה לא שבאטום או מת'יוס שחקני כדורסל הרבה יותר טובים מקובי אבל הם בטח עדיפים עליו בהגנה שזה מראש התחום החלש בבלייזרס. הם גם שלשיונרים טובים ממנו שזו תכונה סופר חשובה לשחקני חמישייה בכנף. לילארד וקובי לדעתי יהיו ה-backcourt ההגנתי הכי גרוע בליגה וזה ממש לא מתאים מול כמעט כל יריבה שיפגשו במערב (פארקר, פול, קרי, ווסטברוק, לואסון, דראגיץ' והרשימה עוד ארוכה).
&nbsp
בכל אופן אנחנו מסכימים עם השורה התחתונה. האגו של קובי לא מאפשר לו לנסות לזוז הצידה ובקצב הזה הוא עשוי להמשיך לכעוס ולהיות מתוסכל.

fatnoam

Active member
כמה הערות שלי על זה

לא אכפת לך שנסטה מהדיון המרכזי בכמה דברים, לא?
&nbsp
2. קובי איבד מהאתלטיות? אם ביוטיוב עסקינן, תחפש קליפים של פול פירס מטביע על אנשים. כשזה הלך, פתאום אנשים התחילו לדבר על pierce's bag of tricks, אין סוף הטעיות ושימוש בגוף. אם פירס (פחות אתלטי ופחות מוכשר) נשאר רלוונטי, אין סיבה שקובי לא.
3. מקבל. חוץ מהקטע של פול פירס שוטר טוב מקובי. זה ממש לא נכון. יש מצב שפירס הוא ספוט אפ שוטר יותר טוב מטווח השלוש בלבד, וגם זה מאוד ארגיומנטלי. בגדול, קובי שוטר טוב בהרבה מ-PP.
&nbsp
ג'ורדן בוויזארדס לא היה הגו טו גאי. היה להם את ריפ, שהיה המוציא העיקרי לפועל. זה מה שאני זוכר, למרות שמסתכלים בסטט' לא רואים זאת כך. בכל אופן, אל תשכח שהם שיחקו עם כל מיני כריס וויטני והיוברט דייויס, ושאר NOBODYS. אני לא חושב שקובי משחק עם NOBODYS כרגע. אני לא מאשים את ג'ורדן שלקח 21 זריקות למשחק כשאלו היו השחקנים ששיחקו ליידו. אני כן מאשים את קובי שהוא לוקח 21 זריקות למשחק (אשכרה יצא אותו דבר בממוצע) השנה, כשליידו יש שחקנים שהתקפית כן מסוגלים לעשות משהו.

למעלה