ט' באב

gpdg

New member
שמע..

אני יותר נתקלתי בכפייה דתית מאשר חילונית.. אבל בלי קשר.. אני ציוני ולא דתי.. ואני חושב שצריך לכבד יום כזה. מי שלא מתאים לו לכבד יום כזה שיעבור לחו"ל..

תראה

עם ישראל כולו ציוני כבר 2000 שנה, אפרופו חורבן בית המקדש ציונות היא הכמיהה לציון מעצם ההגדרה ואם הגיל שלך מעל 30 אז אתה בוודאי יודע שפעם הכל היה סגור בשבת ואי אפשר היה למצוא מסעדה לא כשרה אז איזה כפייה דתית בדיוק יש ,זה סתם ביטוי לעוס שנכון להיום כבר לא תקף

Symbolic

New member
כל השרשור הייתי שקט

עד התגובה שלך. מי שלא מתאים לו לכבד יום כזה שיעבור לח"ול? אני יהודי וציוני ועשיתי למדינה הזאת הרבה, ואני עוד עושה ומצטער, תשעה בא"ב לא עושה לי כלום ולא משנה לי כלום, מבחינתי הוא יום באסה כי רוב הפאבים סגורים. אני אתאיסט, שחושב שדת בכלליות (כיום) זה רעל שהורס את העולם, רעל שבסופו של דבר הורס כל דבר טהור שיכול להיות מהדת והופך אותו לעוד מכונה לעשיית כסף. שלא לדבר על הדת היהודית שמבוססת על שחיטות מגעילה (בעיקר בארץ) וגזענות מטורפת. אתה לא חייב להסכים ולא חייב להגיב ואם אני אומר שלא אכפת לי מתשעה בא"ב אז אתה שולח אותי לח"ול? במקום לדבר הרבה בוא תחתום על אמ-16 ותעשה איתי מילואים 35 יום בשנה, מה ש95 אחוז מה"יהודים הנאורים" שלך שמכבדים את תשעה בא"ב לא עושים. נמאס מהכפייה הדתית הזאת, אני אשמור מסורת איך שבא לי וכמה שבא לי, ואין שום קשר לציונות.

כל הכבוד!

אם רוב החרדים היו ציוניים הם היו מתגייסים לצהל ואם הם היו מכבדים את היום הזה לא היו מוציאים דווקא בו מגזין עם צלבי קרס כנגד השופטים בבית המשפט העליון... ובטח שלא היו דוקרים ומתנהגים באלימות חסרת סבלנות יהודים הומואים שגם הם שרתו בצהל וגם הם תורמים למדינה וחיים כיהודים לכל דבר! דת זה דבר נחמד כל עוד זה לא נכפה על אחרים ומגיע למקומות אלימים ואפילם בעולם ולכן אני לא סובל דת כי אין דבר כזה שהיא לא פוגעת באחרים

brass monkey

New member
תגובה אליך, ואל מי שמעלי על אותו שירשור...

קודם כל ל drummer is in the ho אתה מושפע מהטלוויזיה כל כך עד שהחרדים הפכו בעיניך פתאום לחיות אדם. פתאום אין יותר "כמה קיצונים", אלא כולם יחד. אז אם אני אגיב אותו דבר אני יכול לומר, כל החילונים רוצחים בגלל שראינו את רבין יורה באנטלנה. או, כל הדתיים רוצחים בגלל רצח רבין... קיצר, אל תכליל. כי מה שאמרת היתה סתם פגיעה בציבור שלם, ואני ממש מרגיש שזה בגלל שטמבלוויזיה שטפה לך את הראש כנראה... כמו לרוב המדינה. חזרה ל Symbolic אני גם לא הגבתי עד שראיתי את התמיכה בהודעה שלך. ללכלך על היהדות ולומר עליה שהיא מושחתת, ומלאה גזענות?! אתה פשוט מדבר כמו אדם שהוא אנטי. אין גזענות בדת - יש העדפה מתקנת(אתה רוצה שניכנס לוויכוח הזה? אם כן, תגדיר מה היא גזענות...) ואין שחיתות, וכשיש כל היופי זה שנלחמים בה. השחיתות האמיתית היא דווקא במדינה שלנו ולא בדת. סלח לי על כך שקטונתי, ואיני מצליח לא להתעצבן ולכעוס על השקר הגועלי הזה: "מה ש95 אחוז מה"יהודים הנאורים" שלך שמכבדים את תשעה בא"ב לא עושים." סלח לי, אבל פשוט גועל נפש. שקר וכזב. תבדוק, לך תעשה מחקר ותבדוק אם זו אמת. אתה יודע כמה דתיים משרתים בצבא?! ואתה יודע כמה משתמטים יש רק בת"א (חילוניים)?! ואתה יודע כמה הדתיים תורמים לצבא ביחס למספרם הקלוש יחסית לחילוניים, ובהתיחסות לכך שהמדינה פגעה בהם וירקה להם בפנים במבצע מטופש שברור כיום לכולנו כמה מטופש הוא היה(ההתנתקות)???? הציונות בלי היהדות היא כלום. סלח לי. אין לה סיבה. אם תצליח לתת לי סיבה לציונות, בלי קשר למסורת ולתורה - תפתיע אותי. סמור מסורת כמה שבא לך, איך שבה לך. זה לא משנה, ההבדל הוא האם אתה שומר מסורת בתור מסורת, או בתור טרנד זמני וחסר טעם. כי המסורת שלנו היא הרבה יותר עמוקה מזה.

brass monkey

New member
ככה אני מכנה את זה

מעשית זה בעצם שיש סוגים שונים של אנשים, אז נוהגים עם כל אחד בצורה מעט שונה כדי להשוות את מעמדם. למשל, לנכים יש חנית נכים - האם זו אפליה כלפי אלה שלא נכים? לא. זו הבחנה(לא העדפה מתקנת....אני מתקן את עצמי). לומדים את זה באזרחות... העדפה מתקנת זה זמני.. והבחנה זה כללי ותלוי במצב של האדם..

ממש לא מושפע מהטלוויזיה להפך!

בגלל מה שראיתי בטלוויזיה הלכתי ובדקתי אם זאת באמת האמת ושים לב שלא הכללתי!

brass monkey

New member
אז תקן אותי אם לא הבנתי נכון:

אמרת: "אם רוב החרדים היו ציוניים הם היו מתגייסים לצהל ואם הם היו מכבדים את היום הזה לא היו מוציאים דווקא בו מגזין עם צלבי קרס כנגד השופטים בבית המשפט העליון... " מהמשפט שלך אני מבין שני דברים: 1. רוב החרדים לא ציונים. 2. רוב החרדים לא מכבדים את 9 באב בגלל שהם פרסמו צלבי קרס. שים לב, אם אדם אחד החליטף הדפיס ותלה את השלטים של הצלב קרס - אתה הכללת. הפלת את זה על כל העדה החרדית, שד"א, עדיין לא יודעים אם בכלל חרדי עשה זאת... ואם רוב החרדים לא ציוניים, אני לא יודע. אני יכול לומר לך שמבחינת האמונה שלי ושלהם אדם שמקדיש חייו לתורה, והופך לתלמיד חכם - עושה ותורם למדינה בהרבה יותר מאדם ששירת כל חייו את הצבא. אם יש בידי הבחירה בין השניים - אני אבחר את להקדיש את חיי ותרום יותר. אמרת: "ובטח שלא היו דוקרים ומתנהגים באלימות חסרת סבלנות יהודים הומואים שגם הם שרתו בצהל וגם הם תורמים למדינה וחיים כיהודים לכל דבר! " דוקרים?! היה אחד שהלך ודקר - והוא קיצוני. לא הכללה? מתנהגים באלימות? ניסו לעצור את ההפגנה הגועלית וחסרת הסיבה של ההומואים - ולא הצליחו, ובסוף לא הלכו איתם מכות - אלא, עשו עצרת תפילה. אלימות אמרת? לא ראיתי אותם מרביצים להומואים. אמרת: "דת זה דבר נחמד כל עוד זה לא נכפה על אחרים ומגיע למקומות אלימים ואפילם בעולם ולכן אני לא סובל דת כי אין דבר כזה שהיא לא פוגעת באחרים" אין דבר כזה בדת שהיא לא פוגעת באחרים? תן לי הלכה אחת ביהדות שפוגעת באחרים בלי סיבה(כי אם כן פוגעת זה מסיבה הגיונית, למשל, כמו שאמרתי, בשביל חניית נכים - נפגעת אוכלוסייה שלמה בכך שהחניה שייכת לנכים, אז אי אפשר לטעון כי האוכלוסייה נפגעה, אלא עוזרים לנכים).

צודק הניסוח היה מעפן אבל לא התכוונתי להכליל..

"אני יכול לומר לך שמבחינת האמונה שלי ושלהם אדם שמקדיש חייו לתורה, והופך לתלמיד חכם - עושה ותורם למדינה בהרבה יותר מאדם ששירת כל חייו את הצבא. אם יש בידי הבחירה בין השניים - אני אבחר את להקדיש את חיי ותרום יותר" תגיד לי אתה לא מתבייש?! ואני אמור להתגייס לצבא ולהיהרג בשבילך כדי שאתה תוכל להיות תלמיד חכם שרואה את העולם בצורה מקובעת וחושב שהחיים שלו קדושים יותר ?! אתה חושב שלהתפלל זה לתרום יותר למדינה!??! מה זה יעשה יהרוג את אחמדינאג'אד?! יעצור קסאמים ויעשה להם סיבוב פרסה לעזה?! תעשה לי טובה ואני צריך להתבייש אחר כך בזה שאני מתבייש ביהדות ובמדינה?! אני שמתגייס לצהל כדי לשמור עליך ועל עוד חרדים כדי שתוכלו לקרוא תורה?! עדיף לי באמת להיות "כופר" ולא להאמין בתורה ובאלוהים ולעשות תרומה מעשית במקום לקרוא תורה ולחכות לנס והגאולה כדי שתוכל לחיות כמו בן אדם ולהשאר בבית שלך... והנה אתה רואה גם אתה הכללת שהאמונה שלהם זה הקדשת חיים לתורה וככה לתרום חבל שלא כולם באמת גברים כמו הנחל החרדי ועוד בודדים שבאמת מתגייסים... זה אנטי ציונות לשמה ופחד מחילוניות של הצעירים החרדים בזמן שירותם בצבא ...

Vdrums

New member
../images/Emo88.gifהשירשור מיצה את עצמו, תמשיכו במסרים

מקווה שלא רבתם כאן בזמן שלא הייתי זמין

שלום חברים - מה יהיה ביום כיפור ?? סתאאאאאאאםםםם!!! בואו ונציץ מזוית אחרת על היום הזה . מצד הדתיים / מאמינים / צמים וכו' - זהו יום עצוב, יום שחייב להישאר בתודעת העם כפי שנשמר אלפי שנים. WINTER Z צודק ! באמת אם לא נציין יום זה כל שנה, יבואו ימים שבהם יאמרו לנו "מה אתם עושים פה ??" ויאשימו אותנו בגניבה וכו' (אגב מי שקורא/קרא את מגילת איכה מתוארים שם מאורעות קשים ביותר של השמדה הגלייה ורצח) אני לא מנסה ולא מתיימר להיות מסיונר או משהו דומה.(מי שמכיר אותי יודע) אבל תזכרו : יש קשר בלתי מופרד בין שלושת הדברים הבאים שהם היסוד לעמנו והם : תורה ארץ ישראל וירושלים (ביהמ"ק). אם לא נדע לעמוד על זה אנחנו עוד נעוף מפה !! מצד החילונים / אתאיסטים וכו' - זהו יום תזכורת לחידוש פוליסת הביטוח שלכם. אתם תחיו בשלום ובשלווה בכל מקום בארץ ובעולם עד אשר יקום יום אחד מנהיג מטורף (עד היום זה קרה אחת או יותר בכל 100 שנה ) שיהיה מסיבה זו או אחרת חזק דיו על מנת לממש את חפצו, יקום ויעשה מיון (תזכרו מה קרה באנטבה) בין העמים ויוציא אותנו "מחוץ למשחק" ואז כל יהודי התפוצות יצטרכו לפנות לאנשהו ולמי לדעתכם הם יפנו ?? לממשל בארצם ?? עכשיו תחשבו מה יקרה אם לא תהייה מדינת ישראל (מדינה של העם היהודי) ?? בבקשה, הכנסתי כאן בפירוש חומר למחשבה. אני מבקש שכל אחד מחברי הפורום שקרא את מה שנכתב שיפנים לליבו (מי יותר ומי פחות) אל נא תריבו ותתכסחו. בסה"כ DW DRUM הוא בחור צעיר אך מאוד בוגר ומתנסח יפה מאוד. כל מה שרצה הוא להשרות אווירה של תמיכה ואהבה לזולת (חברי הפורום). כן הפורום הזה גם בעיניי הוא חברי ותומך אפילו מעבר לתופים שהם בעצם הנקודה המחברת בין כולנו. שיהיה לכולם רק שמחות, בריאות וכל הטוב שבעולם תודה

dudester

New member
הנה החפירה המיותרת, שהתגובה שלו הובילה אליה

קרא את זה בקול רם. כמו מה זה נשמע לך? כי לי זה נשמע כמו אנשים שעוצרים אותך ברחוב להניח תפילין. וכן, כולנו יהודים קרא לזה מבחינת לאום, אבל היי - מבחינתי היה המפץ הגדול, Man made god מה שנקרא, וואלה - אני חושב שהסתדרנו לא רע בלי בית מקדש. למה לצום? ויותר חשוב מזה - איך זה הוביל להודעת "כולנו יהודים, זה מה שמחבר אותנו יחד, מזל שקיימת מדינת ישראל"??? ובאשר לומה שנאמר פה על ההטפות, זה באמת היה טיפ טיפה מרגיז...

dw drum

New member
אני מתנצל אם זה הרגיז אותך לא לזה התכוונתי

סליחה

מסקנה הכרחית ואז...סגירה של הודעת המקור.

באמת שלא חשבתי לאן נגיע באלה התגובות בואו כולנו ונחליט שלא פוליטיקה ולא דת בפורום. (כך לפחות אני החלטתי לעצמי)

kfirshap

New member
נשמע פייר=]

ואם כר כן קורה משהו, להעיר שזה אסור ולכבד את החוק שיצא שדת ופוליטיקה לא נכנסים לפורום.... ולא להגזים בתגובה. ולא לפתוח על זה דיון

djdubon

New member
אני חושב שיש פה משהו אחר,

לא פוליטיקה ולא דת, אלא דבר בסיסי בחיים החברתיים הנקרא "כבוד". רבאק אנשים תתחילו לכבד אחרים. סתם לצורך העניין אני ממש לא דתי אבל יש לי כבוד לאנשים לא משנה מהי דתם\צבעם וכו'...תקראו לי יפה נפש ותקראו לזה קלישאה אבל אני חושב שעד שלא ניהיה כל עם ישראל מכבדים האחד את השני יש לנו לדאוג בעיקר מעצמנו ופחות מאחמדיניג'אד.

למעלה