תגובתי האחרונה בנושא...
היות ואני רואה שאנו מתחילים לטחון מים. גם אנחנו לא מפנים אוכלוסייה לאחר כיבוש, אנחנו מפנים אוכלוסייה שהיתה שנים רבות בריבונותנו ובשלטוננו. ב-1941 כאשר הנאצים פלשו לרוסיה, הם התקדמו דרומה לעבר הקווקז. המוסלמים באזור זה, הצ´צ´נים והאינגושים, שמחו מאוד על פלישת הגרמנים, וניסו לסייע להם בכיבושם. סטאלין, כחשדן פתלוגי (בצדק או שלא בצדק) - חשש מכך שהם יפריעו לצבאו, ויפריעו לשאיבת הנפט בצ´צ´ניה, ולכן הוא הורה על גירושם (טרנספר).אלא, שבגלל הלחימה דבר זה לא יצא לפועל, עד לשלב בו נהדפו הגרמנים ב-1944. הטרנספר היווה מעין נקמה על התנהגותם הבוגדנית והמרדנית של המוסלמים, ומאות אלפים הועלו על רכבות ועל משאיות לעבר קזחסטן (כ-1,500 ק"מ מהקווקז). כשליש מהמגורשים נספה במסע. כמובן שהיתה התנגדות בקרב הצ´צ´נים והאינגושים לטרנספר, וסביר להניח שמספר מסויים של חיילים רוסים נפצע ואף נהרג. אך מספר זה בהחלט לא הגיע למאות אלפים, וספק אפילו אם הגיע למאות. עצם העובדה שלא ידוע על מספר מיוחד של נפגעים בקרב החיילים הרוסים - מראה כי המספר היה זעום וחסר חשיבות. הצ´צ´נים כיום ממשיכים לעשות צרות היות והם הוחזרו למקום שממנו טרינספרו אותם. הם לא נשארו בקזחסטן. לכן הצרות שהם עושים היום, יכולות רק להוכיח את טענתי - כי טרנספר הוא הדרך היחידה כאשר שורש הבעיה מצוי בעם עצמו. לגבי הטרנספר של חבל הסודטים: בסוף מלחמת העולם ה-2, הצ´כים בנו את מדינתם מחדש, לאחר ההרס העצום שהשאירה המלחמה. בזוכרם את הנזק העצום שהגרמנים עשו לארצם - הם שאפו לנקום בהם. ב-1945 ניגשו קצינים צ´כים לכל הכפרים הגרמניים באזור, והקציבו להם זמן של כרבע שעה, לקחת 15 ק"ג ציוד לאדם, ולהיעלם לנצח מביתם ולא לשוב. רק עבר לו חודש - ו-3 מיליון גרמנים, שחיו באותו אזור משנת 1618 - נטשו את ביתם בחבל הסודטים לתמיד. הטרנספר של פולין ורוסיה, בדומה לטרנספר של צ´כסלובקיה - בוצע כנגד הגרמנים שחיו באזור מאות שנים, כנקמה על הנזק שמדינתם גרמה. כמיליון גרמנים גורשו במהלך טרנספר זה. עכשיו, אלו העובדות לאמיתותן. אין לי רצון במשחקים של "כן נכון" "לא נכון", ואין לי צורך להתעסק באיוולת של התווכחות על עובדות. אין לי רצון להעליב או לפגוע בך, אך בורותך בהיסטוריה הוכחה יותר מפעם אחת בעבר, ואפילו הודית בעצמך על כמה טעויות גסות ובולטות שביצעת. לכן סלח לי אם אקח זאת כדוגמא לחוסר אמינות דבריך (לפחות בכל הנוגע להיסטוריה). הכנתי רשימה קצרה של אירגוני הטרור הפלשתינים הרשמיים, ושמאלה סמוך להם נמצאים שמות מנהיגיהם. כמובן שייתכן כי השמטתי מספר אירגונים, היות ואיני זוכר את כולם, קל וחומר בהתחשב בכמות העייפות שלי כעת. הנה שמותיהם... 1. הפת"ח - יאסר ערפאת. 2. פת"ח, המועצה המהפכנית - צברי אל בנא (אבו נידאל). 3. החזית העממית לשחרור פלסטין - אחמד סעדאת. 4. החזית עממית לשחרור פלסטין, המפקדה הכללית - אחמד ג´יבריל. 5. החזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין (פלג א´) - נאיף חוותמה. 6. החזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין (פלג ב´) - יאסר רבד אבו. 7. חזית השחרור הפלסטינית (פלג א´) - מחמוד עבאס זיידאן (אבו אל עבאס). 8. חזית השחרור הפלסטינית (פלג ב´) - טלעת אברהים. 9. הג´יהאד האיסלאמי הפלסטיני (פלג א´) - רמדאן עבדאללה שלח. 10.הג´יהאד האיסלאמי הפלסטיני (פלג ב´) - שיח´ אסיוד תמימי. 11. חמאס (זרוע צבאית) - מחמד דיף. 12. חמאס (זרוע מדינית) - חאלד משעל. 13. פת"ח (פלג פרו סורי ראשון) - אבו מוסא. 14. פת"ח (פלג פרו סורי שני) - מוניר מקדח. 15. חזית השחרור העממית - (שכחתי את שם המנהיג). 16. עצבאת אל אנצאר - אין מנהיג כרגע. אז אלא אם כן יש לך יד מרובת אצבעות במיוחד, קשה לי להבין כיצד ספרת את כולם ביד אחת... לעניין הג´נוסייד: אתה יכול ללכת סחור סחור, ולשחק כמה משחקים שאתה רוצה - אך טרנספר אינו ג´נוסייד, אינו רצח עם, ולעולם לא יהיה - כי זו אינה הגדרתו. נקודה. באותה מידה אני יכול לטעון כי הקמת מדינה פלשתינית היא ג´נוסייד, כי היא תגרום להשמדת העם היהודי. גם אם כך אני סבור וזו דעתי - עדיין ההקמה עצמה של מדינה פלשתינית - אינה רצח עם, ולכן טיעון זה חסר שחר. כמו כן התבצעו אינספור טרנספרים והגליות של עמים בעבר, ובחלק מהם העם הנגלה אכן נכחד, ובמקרים רבים אחרים - העם שרד. לנו היו שתי גלויות ארוכות, ממושכות, ולא סימפטיות במיוחד, ועדיין - הננו כאן. כאמור לעיל - אין לי כוח למשחקים של "כן נכון" "לא נכון", אני סבור שהצגתי את העובדות לשיטוח טיעוניי טוב מספיק במכתב זה. אם אראה כי הדיון ממשיך באותו קו דיון של "כן נכון" "לא נכון" - זו אכן תהיה תגובתי האחרונה.