טרנספר?

melancholia

New member
טרנספר?

לאחרונה ראיתי הרבה מאוד עניינים שהתייחסו לטרנספר. בשלב מסויים הבעתי התעניינות לנושא וקיבלתי כמה הסברים אך מאוחר יותר ההסברים לא תאמו לי לנושאים אחרים הקשורים במושג זה. האם תוכלו בבקשה להסביר לי שוב את עניין ה"טרנספר"? תודה

.המוסד

New member
מציעים לערבים כסף לעזוב

(כפי שמציעים ליהודים לעלות), או חותמים הסכם עם מדינה(לא כל כך סביר), שאליה או אליהן יועברו הערבים של יהודה שומרון ועזה

EverMan

New member
ניסוח חוזר :

טרנספר - להציע להם שוחד לעזוב , כשהם לא ירצו לעזוב לגרש אותם עם טנקים וחיילים עם אפם וחמתם. לאן ? לא אכפת לנו. איך ? לא אכפת לנו. מה יקרה להם שם ? לא אכפת לנו. זה רעיון הטרנספר.

.המוסד

New member
באמת זה הטרנספר של מולדת

אולי תיתן ציטוט? שוחד לעזוב, גם לעולים נותנים שוחד לעלות?

EverMan

New member
סלח לי.

ואני חשבתי שנותנים להם עזרה להיקלט בארץ ! שוחד לעזוב ? כן ! האתר של מולדת לא עולה לי אז אני לא יכול להביא לך ציטוט מדוייק. מה שהם מציעים זה "טרנספר מרצון" , אנחנו מביאים להם את הכרטיס , מביאים להם כסף (ודיי הרבה דר"א) , והם עוזבים. ואתה יודע את זה לא פחות טוב ממני. אז למה סתם לחרב"ש ?

EverMan

New member
אההה , וכמובן

מי שלא רוצה לעזוב עם הכסף .. יעזוב עם אגרופים וטנקים ... זה הטרנספר יקירתי. ושלא ישלו אותך !

Vendetta

New member
לעניות דעתי יש לפסוח על החלק הראשון

ולגשת ישר לאגרופים ולטנקים. אין טעם בעוד הסכמים מדיניים לסוגיהם השונים, שלא יניבו פירות ורק יחזירו אותנו לתוך אותה ביצה דביקה של פרזות, סיסמאות וכשלונות. דברים אלו הגיעו עד לזרא. על כל פנים, זוהי אך ורק דעתי האישית, ואיני קובע מהו הטרנספר (וכך גם אתם). יש מודלים רבים ושונים לטרנספר, ואין טעם בלקבוע חד-משמעית מה נכלל במושג ´טרנספר´ - כי הטרנספר אינו הומוגני, ומשתנה מהכא להתם.

EverMan

New member
לסכם את המושג :

הטרנספר - על כל רבדיו ורעיונתיו - לגרש את הערבים מפה לא משנה איך. בכוח , בכסף , ואם לא בכסף אז בכוח.

Vendetta

New member
אכן, טרנספר הוא גירושם

אך אין קביעה חד-משמעית על הדרך שבה הדבר נעשה.

.המוסד

New member
ענבר מסלף את הטנרספר של מולדת

שהוא או הסכם מדיני, או עידוד הגירה, אין כאן עניין של גירוש

Vendetta

New member
למיטב ידיעתי אתה טועה

אכן מודל הטרנספר של מולדת דוגל בהסכם מדיני או עידוד הגירה, אך ברגע שנחתם הסכם מדיני מסויים (נניח עם ירדן) - אז הקבוצה המיועדת לטרנספר - תטרונספר על אפה ועל חמתה, ומבלי שתישאל. אם נחתם הסכם מדיני עם מדינה כלשהי לקבלת הפלשתינים, זה לא מחייב שהפלשתינים יאהבו זאת. ובמידה שהם יתנגדו - יש לנקוט בכוח (לפי דרך מולדת).

EverMan

New member
מה הקשר לימית פה בכלל ?

בימית פונו אזרחים יהודיים אזרחי ישראל , שעל פי כן יש לממשלת ישראל כל זכות לדרוש שהם יחזרו הביתה ! פה מדובר על תושבי יש"ע שאינם אזרחי ישראל ולנו אין כל זכות לקבוע איפה הם יגורו , ובטח שבשביל שלנו יהיה יותר כיף וסבבה בשטחים שלהם. ובעיקר שהם לא רוצים לעזוב.

Vendetta

New member
טעות

למדינת ישראל יש כל זכות באשר היא לדאוג לביטחונה ולשלום אזרחיה, ידרשו הצעדים שידרשו בכדי להבטיח זאת. מרגע שהפלשתינים פתחו איתנו במלחמה, ושללו מאיתנו את הזכות הבסיסית ביותר: לחיות - הם איבדו את זכויותיהם שלהם. שטחי יש"ע הם בריבונות ישראלית, ולישראל יש זכות לגרש אוכלוסייה עויינת.

EverMan

New member
לא יקירי

לשום מדינה אין זכות לגרש מדינה עויינת. ואפילו במלחמות ענקיות כמו מלה"ע ה2 , שנכבשו שטחים לא העיפו את האוכלוסיה המקומית בהן , והדוגמא המצויינת לזה היא פולין. אין לאף אחד זכות לבטל זכויות או לגרש אוכלוסיה ! כבשת - נדפקת ! האמצעים לא מקדשים את המטרה - אין לנו כל זכות לדאוג לשלומנו על חשבון רצח עם של עם אחר ! הפלשתינאים לא הכריזו עלינו מלחמה , ארגוני טרור שהיו יכולים באותה מידה לקום מהאגף היהודי הכריזו כנגדנו טרור ! והם ישלמו ! אנחנו לא ניתן לאלף איש לפגוע ב3.5 מיליון איש ! לא ניתן לאנשים כמוך לבצע את זממם בגלל כמה טרוריסטים. המטרה העילאית של כולם היא לחיות בשלום. כן , גם לחיות וגם שלום. וזה אפשרי , וכל עוד ישנם דרכים אחרות ששומרות על כבוד האדם , ומשביעות את הדעת בצורה סבירה של כל הצדדים , אז אני אשתמש בהן ! ולא אמנע את זכויות האדם ואפעל כנגד כל מוסר אנושי בשביל להנציח את השנאה.

Vendetta

New member
לא היו טרנספרים במלחמת העולם ה-2?

צודק, הרי בסה"כ סטאלין העביר את הצ´צ´נים והאינגושים שמנו כמיליון נפש, 1,500 ק"מ מהקווקז לקזחסטן. בסה"כ הצ´כים גירשו בסוף המלחמה שלושה מיליון גרמנים מחבל הסודטים. ובסה"כ, בסה"כ הפולנים והרוסים גירשו עוד מיליון גרמנים מפרוסיה. "באותה מידה יכולים לקום" - באותה מידה ליכטנשטיין היתה יכולה להיהפך למעצמת-על במקום ארה"ב, באותה מידה היה יכול ליפול הפור על העם הנורדי והוא היה הופך לעם הנבחר, ובאותה מידה הייתי יכול להיות ביל גייטס ולדבר איתך עכשיו מהמחשב הנישא שלי באי פרטי שקניתי לעצמי. אך מה לעשות - ולמרות ש"באותה מידה" היה יכול להיות - לא כך יצא. בין אם באותה מידה או לא זה היה יכול להיות אצלנו - אצל הפלשתינים יש עשרות אירגוני טרור שונים, שזוכים לתמיכה (בין אם זו תמיכה מורלית, כספית, או מעשית) בלתי נפסקת מהעם הפלשתיני. אם יהודי היה יכול לשהות בכפר פלשתיני יותר מ-5 דקות מבלי שהוא היה נטבח ונשחט עד ללא הכרה - אז, אולי, היו בדבריך טעם. האם אינך רואה את הקורלציה בין העם הפלשתיני לבין אירגוני הטרור עצמם כגוף? מהיכן לדעתך מגיעים המימונים לנשקים ולארסנלים העצומים של כל אותם אירגונים? מהיכן מגיע כוח-אדם כה גדול, של מתאבדים, מהנדסים, ובכירים? איני יודע מדוע כיד הדמיון הטובה עליך אתה מחליט לכנות זאת רצח עם. זהו אינו רצח עם, כי אם טרנספר. שתי פעולות שונות ונפרדות זו מזו. הכיבושים של שטחי יש"ע לא נעשו מתוך תאוות שטחים ואימפריאליזם, הם נעשו בכדי לשמור על קיומה ובטחונה של מדינת ישראל מפני אוייביה. לא נכבש מילימטר מיותר אחד ממה שהיה צריך בכדי להבטיח עומק אסטרטגי וגבולות ברי- הגנה. ולכן בהנחה שאותה אוכלוסיה כבושה באותם שטחים כבושים יוצאת נגדי למלחמת קיום, מערערת את ביטחוני, ופוגעת בעורפי - בהחלט יש לי את הזכות להעביר אותה למקום אחר, שבו אני אהיה וארגיש בטוח.

EverMan

New member
לא אמרתי שלא יהיו

להפך. אבל לא פינו אוכלוסיות לאחר כיבוש ! סטאלין טרנספר את הצ´צנים לצ´צניה , על זה מתו להם ולרוסים מאות אלפי מתים ופצועים אחרי זה , בעקבות מרד שצמח , וכלנו יודעים מה קרה בצ´צניה , ועד היום יש שם דרישות לעצמאות , מחתרות , ופיגועים. כנ"ל עם הקווקזים. הצ´כים לא גירשו גרמנים מחבל הסודטים. וגם הפולנים והרוסים לא גירשו גרמניה מפרוסיה. "אצל הפלשתינים יש עשרות אירגוני טרור שונים, שזוכים לתמיכה " לא יקירי , לפלשתינאים יש אחדות של ארגוני טרור שאני יכול למנות על יד אחת , שזוכים לתמיכה משכבות שהם עוזרים לך. בדיוק כמו שבארץ שלנו , ש"ס זוכה לתמיכה משכבות שהיא ת´כלס פוגעת בהן משום שהיא עוזרת להן. וכן , יהודים יכולים להיות בכפר פלשתינאי 5 דקות בלי להשישחט, ולפני פרוץ האינתיפאדה היו המונים כאלה ! "? מהיכן לדעתך מגיעים המימונים לנשקים ולארסנלים העצומים של כל אותם אירגונים? מהיכן מגיע כוח-אדם כה גדול, של מתאבדים, מהנדסים, ובכירים? " הכסף והחומר - מסוריה עירק איראן סעודיה. האנשים הם כמות אומללה של אנשים , בסה"כ כמה אחדות אלפים (שזה עדיין הרבה) מול מיליונים שלא מתערבים בזה. "רצח עם. זהו אינו רצח עם, כי אם טרנספר" כן יקירי ? ומה יקרה להם בעירק/ירדן ? מה יקרה להם שהם יגורשו לשם ? מי ידאג להם לפרנסה ? מה בדבר המצרכים שהם השאירו מאחור ? מה בדבר תשתיות מחייה בסיסיות ? מזה לא אכפת לנו הא ? "לא נכבש מילימטר מיותר אחד ממה שהיה צריך בכדי להבטיח עומק אסטרטגי וגבולות ברי- הגנה" אז בבקשה ! בוא נכבוש את ירדן סוריה ומצרים , זה יתן לנו עומק נהדר ! "בהנחה שאותה אוכלוסיה כבושה באותם שטחים כבושים יוצאת נגדי למלחמת קיום, מערערת את ביטחוני, ופוגעת בעורפי " אין פה מלחמת קיום , יש פה פאנטים שמראים לך עד כמה הם נחושים להשיג עצמאות , ועד כמה רחוק הם מוכנים להגיע בשביל שתעזוב אותם לנפשם ! לנו היה את ברוך גולדשטיין , להם יש את החמאס ! לך אין זכות להעביר עם שלם מקום , בגלל שיש לך בעיה עם כמה מהם. יופי , יש מגיפת גניבות של דרוזים באזור מסויים , למה שלא נטרסנפר את כל הדרוזים מפה ?! כי פשוט אין לך זכות ! הם בני אדם בדיוק כמוך , וזה שלמזלך נולדת בישראל ולא בפלשתין , לא נותן לך את הלגטימציה לדבר כך !

Vendetta

New member
תגובתי האחרונה בנושא...

היות ואני רואה שאנו מתחילים לטחון מים. גם אנחנו לא מפנים אוכלוסייה לאחר כיבוש, אנחנו מפנים אוכלוסייה שהיתה שנים רבות בריבונותנו ובשלטוננו. ב-1941 כאשר הנאצים פלשו לרוסיה, הם התקדמו דרומה לעבר הקווקז. המוסלמים באזור זה, הצ´צ´נים והאינגושים, שמחו מאוד על פלישת הגרמנים, וניסו לסייע להם בכיבושם. סטאלין, כחשדן פתלוגי (בצדק או שלא בצדק) - חשש מכך שהם יפריעו לצבאו, ויפריעו לשאיבת הנפט בצ´צ´ניה, ולכן הוא הורה על גירושם (טרנספר).אלא, שבגלל הלחימה דבר זה לא יצא לפועל, עד לשלב בו נהדפו הגרמנים ב-1944. הטרנספר היווה מעין נקמה על התנהגותם הבוגדנית והמרדנית של המוסלמים, ומאות אלפים הועלו על רכבות ועל משאיות לעבר קזחסטן (כ-1,500 ק"מ מהקווקז). כשליש מהמגורשים נספה במסע. כמובן שהיתה התנגדות בקרב הצ´צ´נים והאינגושים לטרנספר, וסביר להניח שמספר מסויים של חיילים רוסים נפצע ואף נהרג. אך מספר זה בהחלט לא הגיע למאות אלפים, וספק אפילו אם הגיע למאות. עצם העובדה שלא ידוע על מספר מיוחד של נפגעים בקרב החיילים הרוסים - מראה כי המספר היה זעום וחסר חשיבות. הצ´צ´נים כיום ממשיכים לעשות צרות היות והם הוחזרו למקום שממנו טרינספרו אותם. הם לא נשארו בקזחסטן. לכן הצרות שהם עושים היום, יכולות רק להוכיח את טענתי - כי טרנספר הוא הדרך היחידה כאשר שורש הבעיה מצוי בעם עצמו. לגבי הטרנספר של חבל הסודטים: בסוף מלחמת העולם ה-2, הצ´כים בנו את מדינתם מחדש, לאחר ההרס העצום שהשאירה המלחמה. בזוכרם את הנזק העצום שהגרמנים עשו לארצם - הם שאפו לנקום בהם. ב-1945 ניגשו קצינים צ´כים לכל הכפרים הגרמניים באזור, והקציבו להם זמן של כרבע שעה, לקחת 15 ק"ג ציוד לאדם, ולהיעלם לנצח מביתם ולא לשוב. רק עבר לו חודש - ו-3 מיליון גרמנים, שחיו באותו אזור משנת 1618 - נטשו את ביתם בחבל הסודטים לתמיד. הטרנספר של פולין ורוסיה, בדומה לטרנספר של צ´כסלובקיה - בוצע כנגד הגרמנים שחיו באזור מאות שנים, כנקמה על הנזק שמדינתם גרמה. כמיליון גרמנים גורשו במהלך טרנספר זה. עכשיו, אלו העובדות לאמיתותן. אין לי רצון במשחקים של "כן נכון" "לא נכון", ואין לי צורך להתעסק באיוולת של התווכחות על עובדות. אין לי רצון להעליב או לפגוע בך, אך בורותך בהיסטוריה הוכחה יותר מפעם אחת בעבר, ואפילו הודית בעצמך על כמה טעויות גסות ובולטות שביצעת. לכן סלח לי אם אקח זאת כדוגמא לחוסר אמינות דבריך (לפחות בכל הנוגע להיסטוריה). הכנתי רשימה קצרה של אירגוני הטרור הפלשתינים הרשמיים, ושמאלה סמוך להם נמצאים שמות מנהיגיהם. כמובן שייתכן כי השמטתי מספר אירגונים, היות ואיני זוכר את כולם, קל וחומר בהתחשב בכמות העייפות שלי כעת. הנה שמותיהם... 1. הפת"ח - יאסר ערפאת. 2. פת"ח, המועצה המהפכנית - צברי אל בנא (אבו נידאל). 3. החזית העממית לשחרור פלסטין - אחמד סעדאת. 4. החזית עממית לשחרור פלסטין, המפקדה הכללית - אחמד ג´יבריל. 5. החזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין (פלג א´) - נאיף חוותמה. 6. החזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין (פלג ב´) - יאסר רבד אבו. 7. חזית השחרור הפלסטינית (פלג א´) - מחמוד עבאס זיידאן (אבו אל עבאס). 8. חזית השחרור הפלסטינית (פלג ב´) - טלעת אברהים. 9. הג´יהאד האיסלאמי הפלסטיני (פלג א´) - רמדאן עבדאללה שלח. 10.הג´יהאד האיסלאמי הפלסטיני (פלג ב´) - שיח´ אסיוד תמימי. 11. חמאס (זרוע צבאית) - מחמד דיף. 12. חמאס (זרוע מדינית) - חאלד משעל. 13. פת"ח (פלג פרו סורי ראשון) - אבו מוסא. 14. פת"ח (פלג פרו סורי שני) - מוניר מקדח. 15. חזית השחרור העממית - (שכחתי את שם המנהיג). 16. עצבאת אל אנצאר - אין מנהיג כרגע. אז אלא אם כן יש לך יד מרובת אצבעות במיוחד, קשה לי להבין כיצד ספרת את כולם ביד אחת... לעניין הג´נוסייד: אתה יכול ללכת סחור סחור, ולשחק כמה משחקים שאתה רוצה - אך טרנספר אינו ג´נוסייד, אינו רצח עם, ולעולם לא יהיה - כי זו אינה הגדרתו. נקודה. באותה מידה אני יכול לטעון כי הקמת מדינה פלשתינית היא ג´נוסייד, כי היא תגרום להשמדת העם היהודי. גם אם כך אני סבור וזו דעתי - עדיין ההקמה עצמה של מדינה פלשתינית - אינה רצח עם, ולכן טיעון זה חסר שחר. כמו כן התבצעו אינספור טרנספרים והגליות של עמים בעבר, ובחלק מהם העם הנגלה אכן נכחד, ובמקרים רבים אחרים - העם שרד. לנו היו שתי גלויות ארוכות, ממושכות, ולא סימפטיות במיוחד, ועדיין - הננו כאן. כאמור לעיל - אין לי כוח למשחקים של "כן נכון" "לא נכון", אני סבור שהצגתי את העובדות לשיטוח טיעוניי טוב מספיק במכתב זה. אם אראה כי הדיון ממשיך באותו קו דיון של "כן נכון" "לא נכון" - זו אכן תהיה תגובתי האחרונה.

EverMan

New member
אוקיי , תגובה אחרונה שלי גם.

בצ´צנים אולי ניסו לעזור לגרמנים בגלל שהרוסים "לא התייחסו אליהם יפה" בלשון המעטה. זה לא אומר שהם היו פרו-נאצים , הם היו פשוט אנטי-רוסים. זה לא מעיד על דבר. וזה שסטאלין היה חרא של בן אדם זה ידוע , הוא הרג 20,000,000 איש במסעות הרג שלו , והטרנספר הזה , רק מראה , שהדבר הכי בסיסי גרם לשליש מהאנשים למות. אם אדם כמו סטאלין עושה טרנספר - אנחנו רוצים להיות כמוהו ? וכמובן שאל תשכח את המחתרת הצ´צנית שקיימת עד היום ועושה פיגועים כנגד מטרות רוסיות. רק שאת זה אנחנו לא שומעים כי לעולם לא אכפת. הבעיה שם לא נפתרה בעקבות הטרנספר , רק המשיכה מחזית אחרת. עצם העובדה שלא ידוע על מספר פצועים מדוייק נקרא מסך הברזל - לא שום דבר אחר. וגם העובדה שהעולם לא כל כך מתעניין בצ´צניה לעומת ישראל. בנוגע לחבל הסודטים , הצ´כוסלובקים שהקימו בסוף מלה"ע ה2 את מדינתם , לא גירשו את האוכלוסיה ... זה כל כך פשוט. הם קמו עם האוכלוסיה הגרמנית , ותבדוק ספר סטטיסטיקות מלפני פירוק צ´כוסלובקיה ותראה שיש שם כ10-20 אחוז גרמנים. נכון , הם גירשו כמה כפרים שהיו באזור , כמו שישראל עשתה , אבל זה לא היה ממסדי , וזה לא היה משהו מסודר , רק כמה פרעות שגרמו לגרמנים לברוח. ולא יקירי , לא היה טרנספר בפולין ורוסיה , נכון שיפה לדמיין את זה , אבל זה לא קרה. אלו עובדות לאמינותן אולי , אבל אלו חצאי עובדות , כי מה שקרה אחרי מלה"ע ה2 בצ´כוסלובקיה לא היה טרנספר אלא כמה כפרים שפונו , לא משהו ממסדי. ובפולין ורוסיה לא היה טרנספר כנגד הגרמנים. ומספיק לראות את האוכלוסיות של המדינות הללו היום בשביל לראות שזה לא נכון. ה"בורות שלי בהיסטוריה" כפי שאתה מגדיר אותה , היא טעות אחת שקרתה לאחר 30 שעות פלוס של חוסר שינה. אם על משהו שכתבתי בשעה כזו אתה מחשיב את ידיעותיי , אז בבקשה ... אבל אם אתה רוצה ויכוח אמיתי , אז תתייחס בהתאם. כל מה שנתת אלו 9 ארגונים , שבמקרה מחולקים לשני גדות : יו"ש ועזה. אלו לא ארגונים שונים , אלא ארגון אחד שמתנהל במקביל בשני גדות. מה עוד שישנם כמה ארגונים שציינת שהם תתי-ארגונים של ארגונים אחרים שציינת. לנו היו שני טרנספרים , גם לישראל , ועובדה ! ישראל נכחדה ! יהודה לא .. אבל אנחנו זוכרים עד היום את הטרנספר שעשו לנו ! ואנחנו שונאים את מי שעשה לנו את זה מאוד ! יודע מה, בנוסף למה שנאמר קודם , נלך על הקו מחשבה שלך. אתה הצגת פה כמה טרנספרים , בין מה שציינת אני ראיתי אנשים מתים , אני ראיתי אנשים שהעיפו אותם מהבתים שלהם תוך 15 שעה , שלא מתייחסים למה הם מסוגלים לקחת ומה לא (מזכיר תקופה אפלה של היהודים לא?), לא אכפת להם איך או לאן יעזבו. אני ראיתי חוסר הומאניות מדהים. אנחנו רוצים להיות כאלה ? להיות כמו הנאצים שאמרו לנו : יש לכם 15 דקות , לקחתם מזוודה עם מה שאתם מסוגלים , ותסחבו עליכם כמה שאתם מסוגלים , אתם עולים עכשיו על רכבת לגטו. ? ככה אנחנו רוצים להיות ? כמו הנאצים ? כמו הרוסים שטרנספרו אוכלוסיה שלמה והרגו שליש ממנה ? מתוך מיליונים ? ככה ?

gilka

New member
יופי!!!

שוב הזכרנו את הנאצים כמו שמלמדים בנוער ה"אבודה" כי בלי להזכיר את הנאצים פשוט אין לך "תיק!" אז אני שמח שהורדת זאת מעל לבבך כדי שתוכל להיות משוחרר יותר. עכשיו תבין מה עשית ע"י משפט אחד בלבד: -השווית אותנות לנאצים- הורדת את המוסריות שלנו לעשות כל פעולה, אפילו הכיו קטנה, כי אנחנו הנאצים הרי והכל באשמתנו ואנחנו רק מציקים לעם מסכן שכולו צדיקים. אם ככה אתה חושב איך אפשר להתפלא שאחר כך חושבים ככה גם באירופה? הם קיבלו את הרעיון הזה מכאן! -השווית את הצבא שלנו לצבא הנאצי שכן מדובר על פעולה שאם תעשה - תעשה ע"י הצבא ובכך גרמת להורדת המוטיבציה של החיילים הקרביים ושל הצבא בכלל. - ע"י ההשוואה השפלה שלך ביישת את זכר השואה והשפלת מאות ניתולי שואה החיים היום בארץ ועוד אלפים בעולם. לכן: אתה לא טוב מהאנשים שריססו כתובות נאצה על מכוניות של טייסים! אתה לא טוב מיפה ירקוני (שלפי דעתי קצת השתגעה) שאמרה שמעשי הצבא מזכירים לה את מעשי הנאצים! אתה לא טוב מהישראלים שרוצים להגיש תביעות נגד טייסים וחיילים בבית המשפט בהאג! תתבייש לך! נ.ב. באחת מההודעות בשרשור כתבת שאפשר להיכנס לכפר פלשתיני בשטחים ולהישאר שם יותר מ 5 דקות וגם לחזור בחיים. אולי תעשה ניסוי? תיסע לבד- בלי כיסוי תקשורתי ובלי אבטחה לכפר פלשטיני *בשטחים*, תעצור את האוטו, תעשה כאילו הלכת לאיבוד ותנסה לשאול אנשים איך להגיע חזרה לתחומי הקו הירוק. בוא נראה כמה זמן יקח לך עד המפגש עם המלאך גבריאל. נ.ב.ב. לפני ההשוואה שלך לנאצים פשוט לא הסכמתי עם בדעות שלך, אבל עכשיו אני מתעב את הדעות שלך וגם אותך!

למעלה