טרמפים

down under1

New member
זה מאוד בעייתי

במקרה של תאונה הלחץ שנוצר על התינוק יגרום לנזק קשה מאוד לאברים פנימיים ולריסוק עצמות. אם אין ברירה ומשתמשים במנשא, חוגרים את המבוגר בלבד ולא את התינוק. קרה לי שנסעתי עם בני בגיל צעיר בלי כיסא ובלי חגורה כי טיילנו במקומות שלמוניות לא רק שלא היו כיסאות, אפילו חגורות בטיחות לחבר אליהם כסא לא היה. נכון שפה בבית אני מקפידה על חגורות גם במוניות אבל אני נוסעת איתו בתחבורה ציבורית , אורטובוס ורכבות ובהן אין חגורות. בגילו הוא כבר לא יושב בעגלה אלא על המושב לידי וכן זה מסוכן. דרך אגב, באנגליה אפשר להזמין מונית עם כיסא ובמונית שחורה פשוט יושבים כולם מאחורה כמו באוטובוס..

ayala26

New member
אבל נסיעה בתחבורה הציבורית באופן כללי בטוחה

יותר מנסיעה ברכב פרטי.

פלגיה

New member
../images/Emo45.gif באוטובוסים ורכבות

אני לא בטוחה לגבי מוניות (לפחות בארץ
)

רחלונת

New member
במוניות או בכל רכב???

מעניין - מותר לשים ילד במנשא ברכב ולנסוע כך?( כמובן, על פי חוק... בטיחותית ברור לי שזה ממש לא כדאי) אף פעם לא ידעתי את זה...

מיכלי MP3

New member
../images/Emo18.gifקנס של 500 ש"ח על הסעת ילד/תינוק

לא חגור וללא התקן ריסון המתאים לגילו (המחיר עלה מ-250 ש"ח לאחרונה עקב החמרת העונשים), וסכנת נפשות אמיתית

קוף1000

New member
ממש אפשר לאכוף את זה עם רמת ה-../images/Emo196.gif

נראה לך, ש-
יודע/ת את נתוניו של כל כסא בטיחות? דרך אגב, במונית החוק מתיר נסיעה ללא כסא בטיחות ובינינו לנסוע במונית זה הרבה יותר מסוכן מאשר עם כל נהג אחר, למעט יוצאים מהכלל.

מיכלי MP3

New member
הרמה של המשטרה היא לא מה שחשוב לי

פשוט אחרי שאמרו לבעלה של מקרוני מכובס ברענון נהיגה, היה לי חשוב להזכיר מה החוק אומר, ולהימנע מאי הבנות בנושא (כידוע ש-אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש).

קוף1000

New member
דרך אגב, במונית החוק מתיר נסיעה ללא כסא

בטיחות ובינינו לנסוע במונית זה הרבה יותר מסוכן מאשר עם כל נהג אחר, למעט יוצאים מהכלל.

incognita22

New member
אצלנו...

קרה כבר לא פעם שוויתרתי על טרמפים, פשוט כי לא היה כסא לבן שלי. דאגתי לשני זוגות הסבים יהיה כיסא בטיחות מתאים ולנו גם יש כיסא בטיחות "ספייר" בבית(כדי לא להוציא כל פעם את הכסא העיקרי שברכב) למקרה שנוסעים עם חברים (משהו שמתוכנן מראש). בנושא תחבורה ציבורית: אם כבר אין לי ברירה, ואני יודעת שאני נוסעת כדי "להסתובב" ולא יכולה להסחב עם כסא הספייר שלנו, אנחנו נוסעים באוטובוס. אם אני יודעת שאני נוסעת מהבית למקום מוגדר ואח"כ בחזרה - אני לוקחת את הכיסא. (כך קרה לי למשל שהרכב שבק חיים כשהיינו צריכים לצאת לרופאה בשביל הקטן. הזמנתי מונית ויצאתי עם הכסא שלנו. למרות שהנהג אמר שזה בסדר ואף שוטר לא יעצור אותנו, אמרתי שמבחינתי זה לא בסדר. מה שכן, כתודה על סבלנותו השארתי לו טיפ מאד נדיב.)

דואגות למושב בטיחות עבורו

לא הייתי לוקחת ילד לא שלי בטרמפ ללא כיסא ולא הייתי מוכנה שיקחו אותנו בלי כסא.

למעלה