איך אתן מתערכות לטרמפ לפעוט בין גיל שנה לגיל שנתיים? בכוונה, אני נותן את הטווח הזה, שאי אפשר להשתמש בסל-קל וגם לא בבוסטר וכסא לקחת זה לא פרקטי. אז, מה אתן עושות?
כי יש לו ילד בגיל של בני. פעמיים הייתי צריכה לקחת טרמפ, פעם אחת היתה לפני שנתיים סופה גדולה וסגרו את הגן וקראו להורים לאסוף את הילדים אז עמית לעבודה שהיה לו כסא באוטו יכל להביא אותי הביתה ופעם שניה לאירוע מהעבודה שהייתי צריכה להביא את בני, גם אז יכולתי לנסוע רק עם מי שהיה לו כסא מתאים כי בתו בגיל של בני. אי אפשר סתם כך לקחת טרמפ אם אין כסא. כבר פעמים רבות ויתרתי על טרמפ מהעבודה עד הבית ונסעתי בתחבורה הציבורית. אם אין כסא אז אי אפשר. יהרג ובל יעבוד
נסתע פעם לבקר חברה בירושלים בידעה שנצטרך לנסוע, לא אין רכב אז ביקשתי שבעלה ישאיר את הכיסא בטיחות בבית. הם לא עשו את זה. חברתי רצתה שאסע כאשר היא מחזיקה את הילד (כבן שנתיים). אני סירבתי, מכוון שמדובר בסוג האחריות שפשוט אסור לקחת. חברתי והבן הלא חגור נסעו במונית. היום שיש לי ילדה -ואין זיכוי שהיא תיסע ברכב ללא כסא בטיחות - והדבר נכון פי אלף לגבי ילדים של אחרים ברכב בו אני נוהגת.
וברור שגם במונית היא לקחה את הסיכון של החיים של הילד שלה, אבל זאת כבר החלטה שלה ולא שלך. לא יצא לי לקחת טרמפים אבל אם יש מצב שלוקחים את הבת שלי או שאני לוקחת ילדים אחרים ברור שלכולם יש כיסאות בטיחות. אין מצב של נסיעה אפילו של דקה בלי כיסא בטיחות לכל ילד.
כך שתצטרכי למכור את הבית שלך אפילו ולחזור לגור אצל הורייך במקרה הטוב (ובמקרה הרע גם הם יצטרכו למכור את הבית שלהם) אם חס וחלילה תגרמי לתאונה והילד הלא חגור שלה במכונית שלך כשאת נוהגת יהרג?! אין לך בעיה כי נראה שלא השקעת מחשבה בכלל על הנושא והשלכותיו. זה לא סתם אסור - זה עניין של חיים ומוות ואני יכולה לחתום לך עכשיו שהיא לא תשאר הרבה זמן חברה אם חס וחלילה יקרה משהו..
ה-../images/Emo130.gif הוא לא הבעיה, כי זה אני מניח שהיא
כן "תשלם את הקנס", אך היא לא תוכל לספוג בשבילך את הנק' שתקבלי (אין לי מושג כמה נק' זה - מישהי יודעת?) ההגיון שלי אומר שזה כמו נק' לחגורת בטיחות, אך הגיון לחוד וחוק לחוד.
../images/Emo41.gifאת שוכחת משהו חשוב-אדם שלא חגור יכול לפגוע
ואפילו לגרום להרג של אנשים חגורים איתו באותו הרכב במקרה של תאונה! כלומר - הוא לא מסכן רק את עצמו אלא גם את אלה שחגורים! (יכול לעוף עליהם ולפגוע בהם בעוצמה חזקה מאוד)
אין נוהל מיוחד אם את במונית זה לא משנה מונית זה אוטו לכל דבר. חובה לשים את הילד בכסא בטיחות! אם את שמה אותו עליך את מסכנת אותו ואותך כי חלילה במקרה של תאונה החגורה יכולה לשבור לילד שלך את הצלעות . לא נוסעים במונית בלי כסא בטיחות- ואני לא קונה את הקלישאה הזאת ש"פע לא היו כסאות" פעם לא הייתה מודעות להמון דברים ולכן אנשים מכורים לסגריות!
זה שאפשר במונית לפי החוק לא עושה את זה בטיחותי במיוחד, כנראה החוק נועד כדי להגן על כאלה שאין להם מכוניות, אבל זה ממש לא אומר שצריך להפוך את זה להרגל קבוע ומומלץ להמעיט בזה.