טרמפים

קוף1000

New member
טרמפים

איך אתן מתערכות לטרמפ לפעוט בין גיל שנה לגיל שנתיים? בכוונה, אני נותן את הטווח הזה, שאי אפשר להשתמש בסל-קל וגם לא בבוסטר וכסא לקחת זה לא פרקטי. אז, מה אתן עושות?

mAmA MiSiSiPi

New member
לא נוסעת בטרמפים

אם זה משהו מתוכנן אז כן אני אקח איתי את הכיסא בטיחות , זה משהו שכבר עשיתי.

ayala26

New member
רק טרמפ עם מי שיש לו כסא באוטו

כי יש לו ילד בגיל של בני. פעמיים הייתי צריכה לקחת טרמפ, פעם אחת היתה לפני שנתיים סופה גדולה וסגרו את הגן וקראו להורים לאסוף את הילדים אז עמית לעבודה שהיה לו כסא באוטו יכל להביא אותי הביתה ופעם שניה לאירוע מהעבודה שהייתי צריכה להביא את בני, גם אז יכולתי לנסוע רק עם מי שהיה לו כסא מתאים כי בתו בגיל של בני. אי אפשר סתם כך לקחת טרמפ אם אין כסא. כבר פעמים רבות ויתרתי על טרמפ מהעבודה עד הבית ונסעתי בתחבורה הציבורית. אם אין כסא אז אי אפשר. יהרג ובל יעבוד

UmaGuza

New member
../images/Emo45.gif מסכימה

לשמחתי לא צריכה בד"כ כי אני עם הרכב, אבל יכולה להגיד מהצד השני שלעולם לא אקח טרמפ תינוק/ילד בלי כסא, גם לא לנסיעה של 5 דקות.

ayala26

New member
אין לי את הדילמה הזו

כי אין לי רשיון נהיגה. אני וגם בני רגילים מאוד לנסוע בתחבורה הציבורית. זה מאוד יעיל לא להזדקק להסתמך על טרמפים כדי לצאת מהבית

מרס24

New member
נאלצתי לסרב לקחת חברה ברכב בגלל שלא היה כיסא

נסתע פעם לבקר חברה בירושלים בידעה שנצטרך לנסוע, לא אין רכב אז ביקשתי שבעלה ישאיר את הכיסא בטיחות בבית. הם לא עשו את זה. חברתי רצתה שאסע כאשר היא מחזיקה את הילד (כבן שנתיים). אני סירבתי, מכוון שמדובר בסוג האחריות שפשוט אסור לקחת. חברתי והבן הלא חגור נסעו במונית. היום שיש לי ילדה -ואין זיכוי שהיא תיסע ברכב ללא כסא בטיחות - והדבר נכון פי אלף לגבי ילדים של אחרים ברכב בו אני נוהגת.

n o a p

New member
צודקת מאוד

וברור שגם במונית היא לקחה את הסיכון של החיים של הילד שלה, אבל זאת כבר החלטה שלה ולא שלך. לא יצא לי לקחת טרמפים אבל אם יש מצב שלוקחים את הבת שלי או שאני לוקחת ילדים אחרים ברור שלכולם יש כיסאות בטיחות. אין מצב של נסיעה אפילו של דקה בלי כיסא בטיחות לכל ילד.

buba300

New member
לי אין בעיה לקחת חברה טרמפ

כשהילד יושב עליה. נסעתי במונית עם בתי 8 חודשים כשנולדה בלי סלקל. כי לקחתי עגלה.

ayala26

New member
אבל זו עבירה על החוק ואת הנהגת כך שהקנס עליך

אין לך בעיה לעבור על החוק בשביל חברה? היא תעבור על החוק בשבילך? היא תשלם את הקנס שתקבלי אם יעצור אתכן שוטר לביקורת?

ayala26

New member
והאם היא לא תתבע אותך

כך שתצטרכי למכור את הבית שלך אפילו ולחזור לגור אצל הורייך במקרה הטוב (ובמקרה הרע גם הם יצטרכו למכור את הבית שלהם) אם חס וחלילה תגרמי לתאונה והילד הלא חגור שלה במכונית שלך כשאת נוהגת יהרג?! אין לך בעיה כי נראה שלא השקעת מחשבה בכלל על הנושא והשלכותיו. זה לא סתם אסור - זה עניין של חיים ומוות ואני יכולה לחתום לך עכשיו שהיא לא תשאר הרבה זמן חברה אם חס וחלילה יקרה משהו..

קוף1000

New member
ה-../images/Emo130.gif הוא לא הבעיה, כי זה אני מניח שהיא

כן "תשלם את הקנס", אך היא לא תוכל לספוג בשבילך את הנק' שתקבלי (אין לי מושג כמה נק' זה - מישהי יודעת?) ההגיון שלי אומר שזה כמו נק' לחגורת בטיחות, אך הגיון לחוד וחוק לחוד.

שושית123

New member
../images/Emo41.gifאת שוכחת משהו חשוב-אדם שלא חגור יכול לפגוע

ואפילו לגרום להרג של אנשים חגורים איתו באותו הרכב במקרה של תאונה! כלומר - הוא לא מסכן רק את עצמו אלא גם את אלה שחגורים! (יכול לעוף עליהם ולפגוע בהם בעוצמה חזקה מאוד)

וכשצריך לפעמים לנסוע במונית../images/Emo201.gif

מה נוהל הקשירה אז? לשים אותו עלי ולחגור את שנינו ביחד? או כל אחד לחוד?

Nataly28

New member
היום חובה כסא בטיחות בכל נסיעה

אין נוהל מיוחד אם את במונית זה לא משנה מונית זה אוטו לכל דבר. חובה לשים את הילד בכסא בטיחות! אם את שמה אותו עליך את מסכנת אותו ואותך כי חלילה במקרה של תאונה החגורה יכולה לשבור לילד שלך את הצלעות . לא נוסעים במונית בלי כסא בטיחות- ואני לא קונה את הקלישאה הזאת ש"פע לא היו כסאות" פעם לא הייתה מודעות להמון דברים ולכן אנשים מכורים לסגריות!

פלגיה

New member
מבחינת החוק אין חובה במונית

מבחינת בטיחות זה נושא אחר, אבל החוק לא מחייב.

קוף1000

New member
אנשים מכורים לסיגריות הום יותר מבעבר

פעם בשביל שתיכוניסט יעשן הוא היה צריך ללכת לשרותים ששם היתה המחששה. היום, גם ילדים בבי"ס יסודי כבר מעשנים
אופציה שאני רואה היא לחגור את עצמך בלבד ואת הילד בעזרת המנשא וכך פתרת את בעית שבירת הצלעות.

מיכלי MP3

New member
../images/Emo31.gifראית פעם סירטון של מבחן ריסוק?

איך המנשא יחזיק את התינוק - כשאפילו כיסא בטיחות שמחובר בחגורת בטיחות מזדעזע קשות בזמן התנגשות!

Nataly28

New member
../images/Emo31.gif לא נוסעים בלי כסא

זה שאפשר במונית לפי החוק לא עושה את זה בטיחותי במיוחד, כנראה החוק נועד כדי להגן על כאלה שאין להם מכוניות, אבל זה ממש לא אומר שצריך להפוך את זה להרגל קבוע ומומלץ להמעיט בזה.

סרדינים

New member
נמנע מלנסוע בטרמפים ולא ברכב הפרטי

רק אם ממש אין ברירה וזה למרחק קצר

למעלה