טריגר [ט]

As היחידה

New member
אני מקווה

שלא תמחקי שושי..
כי אני לא יודעת עם זה קשור אבל יש לי בעיה... יש אחד שהכרתי דרך האינטרנט אנחנו מדברים וכאלה והוא ממש חשוב לי.. הוא סיפר לי דברים שלא סיפר לאיש... אני עדין שומרת אותם בסוד.. הוא בן 21 עם אני לא טועה.. רבתי איתו. זה התחיל מכזה קטן והפך לגדול... היום בכללי באתי עצבנית הבייתה... וניסיתי לא להוציא את זה על איש חוץ מעל עצמי.. בכל מקרה כזה הסיפור.. : דברנו. איך שהוא הגענו לקטע הזה שאמרתי שאין דבר כזה ידידים דרך המחשב.. התחלנו לריב כי הוא פגש את חברה שלו דרך המחשב כי הוא לקח אותי כידידה שלו וידידה טובה.. כשהוא לא היה מרגיש טוב הוא היה מדבר איתי.. והיינו בכזה טוב. עכשו אני לא מבינה איך אפשר להיות ידידים דרך המחשב.. אני ניתקתי איתו את כל הקשר .. יצאתי מהתארים שהוא נכנס או מנהל שם.. ובכללי אני לא עונה להודעות שלו.. היום כמו שאמרתי הייתי ממש עצבנית.. כאילו מממש אפילו אני לא יודעת אבל זה כאילו התמכרתי כבר לסכין שלי.. ופשוט באמצע אנגלית התחלתי לנסות לחתוך תצמי עם הציפורניים.. לא ירד דם.. הרגשתי יותר טוב. לא כאב אבל עדין כל כך רציתי את הסכין..חזרתי הבייתה .. כמו שכבר הדגשתי את הסכין.. לקחתי ו.... עכשו עזבתי אותה... כי פשוט נראה לי שאני מתמכרת אליה... כאילו כל דבר אני לוקחת תסכין... החתכים מלפני כמה ימים כמעט נעלמו.. ויש כבר חדשים.. =\ מה לעשות עם הידיד שלי? אני כבר מתחילה להחשיב תצמי לחולת נפש. =\ ואני רצינית... למרות שלא נראה לי שחולת נפש הייתה מתנהגת ככה. אבל מה בכל בעיה אני רואה את הסכין כפיתרון.. =\ אוף. אנשים אולי באמת כדי לאשפז אותי.!?

וונקי

New member
אני לפעמיים חושבת

שלגור בית הזה כמו לגור בתוך הזה זה כמו לגור. אין יום שיש בית הזה שקט היום הזה יתחיל בזה שהיה לי מבחן במתמטיקה על הבוקר הלך לא רע ממש לא רע. אחרי זה הייתה הפסקה של 20 דקות ואני חפשתי את חבר שלי מצאתי אותו מדבר עם ידידה שלו שהיא גם חברה שלי. אמרתי לו שאני צריכה לדבר איתו דחוף על נושא כול שהוא זה היה לי נורא נורא דחוף. הוא אמר לי שהוא הולך שניה לקיוסק וחזור הוא הלך לקיוסק חזר דברתי איתו על משהו שנורא יציק לי והוא יתחייס לזה כיאלו כלום אז הלכתי לידיד הכי טוב שלי ספרתי לו את אותו הדבר. חבר שלי ראה אותי מדברת עם ידיד שלי ויתחיל לעשות הצגות שהוא מקנא אמרתי לו שזה בעיה שלו אני רצתי עזרה מימך ואתה לא נתנת לי עזרה. אז הוא יתתחיל לצרוח עלי ואני לא יכולה לסבול את זה שצורחים עלי אז אמרתי לו שיעזוב אותי הוא עזב אותי ולי בנתיים ירדו דמעות בעיינים הייתי ממש חסרת אונים. בסוף היום חזרתי הביתה לגלות שאח הגדול שלי שוב פעם יעצבן את אמא שלי מתי הוא ילמד שהוא הורג את עצמו אם מה שהוא עושה מתי הוא יקלוט שזה מעייף את עצמו יותר מדי הוא גם ככה חולה נורא מתי הוא ילמד אני לא יודעת מתי. אז נכנסתי לחדר שלי נעלתי את זה מצאתי את אולר שאבא שלי ניתן לי מתנה אולר ופשוט מי בלי לשים אפילו התחלתי לחתוך זה לא משהו חדש אצלי כבר עשתי את זה בעבר אבל כבר המון המון זמן לא עשתי את זה. אני לא פעם ולא פעם חתכתי את עצמי עד תפרים. חבר שלי שלח לי הודעה שהוא מצתער נורא ואני לא יודעת מה לעשות איתו עכשיו הוא נורא פגע בי ואז נזכרתי בפורום הזה שתמיד ועושה לי טוב והחטלתי לשתף אתכם במה שעובר עלי כי וסורי שאני כול פעם מי חדש באה אלכם עם בעיות חדשות ופותחת המון הודעות חדשות. אם יש משהו לא מובן תגידו לי

וונקי

New member
מה עושים

כאשר מרגשים שכול רע ושחור ושום דבר לא שווה שום דבר עבר עלי יום רע ממש רע לריב עם חבר שלי בזמן שאני הכי צריכה אותו פשוט נהדר לחזור למנהגים ישנים שלי של להשתמש באולרים שרע לי ממש נהדר ממש מענין לאן זה יגע בקצב הזה סתם רצתי שתדעו

sh53

New member
פציעה עצמית - איך לעזור לעצמך

כמו שכתבתי בכותרת, השינוי צריך לבוא מהאדם החותך-הפוצע את עצמו קודם כל. אנו יכולים כסביבה להציע, אבל ההחלטה על השינוי עצמו באה מהאדם עצמו שפוצע את עצמו. הפתרונות המוצעים על ידי (חברי הפורום מוזמנים להציע עוד):
לפנות לקופ"ח כדי לקבל טיפול מתאים. לפעמים הרצון לחתוך את עצמך זה סוג של התמכרות. לפעמים זה חזק עלינו ואולי לא לכל אדם יש את הכוח להתמודד עם ההתמכרות. הוא רוצה את השינוי, מאוד רוצה את השינוי, מוכן לעשות את הצעד הראשון, אך אולי לא יהיה לו כח לעשות את הצעד השני, ולכן כדאי ומומלץ לפנות לקופ"ח כדי לקבל טיפול. לא לדחות את זה למחר או מחרתיים, כי ככל שהזמן עובר - הזמן עובד לרעה פה.
למצוא תחליף לחיתוך העצמי. חיתוך עצמי בא בשעת משבר ובשעת מצוקה. אם אנו יודעים ומזהים שהנה אנו עומדים ליפול שוב ועומדים לחתוך את עצמנו שוב, למצוא את הכוחות החבויים בנו (הם נמצאים בנו, הם חבויים עמוק עמוק, אבל הם נמצאים בנו) ולהתעסק במשהו שיעשה לנו טוב, כמו: לצאת החוצה לשאוף אוויר. להתרחק מהמקום בו נמצאים הסכין או האולר. ללכת לחברים ולדבר איתם. לנקות את הבית. לשמוע מוסיקה. כלומר - להיות עסוקים ולעשות משהו שאנו אוהבים ויודעים שתורם לנו כמעסיק אותנו מאוד, בשעה שאנו מזהים שהנה אנו אוטוטו עומדים לעבור כאן משבר.
לפנות ליועצת ביה"ס, לספר ולשתף אותה בזה. לא להשאיר את זה בפנים. אתם לא לבד. אתם לא היחידים שעוברים את זה במדינה. יש עוד מלא אנשים שעוברים את זה. היועצת תדע להפנות אתכם הלאה לטיפול. אל "תזרקו" את חייכם, אם אתם יכולים להרוויח אותם. ככל שעובר הזמן, הזמן פועל לרעתכם.
לדבר על מה שמעיק ומלחיץ אותנו מבחינה נפשית. פציעה עצמית היא הסימפטום בלבד (התוצאה, חתך ודם), אבל מאחורי זה יש את הסיבה - למה חותכים ויש להוציא החוצה את הכאב, לספר למה חותכים ולא לשמור את זה בלב.
להצטרף לפורומים בנושא פציעה עצמית, כדי לתמוך באחרים וגם להתמך על ידם. אתר לדוגמא בו יש פורום שדן בנושא פציעה עצמית. סהר תמיכה. פורום התמכרויות.
לסיום אומר מילה אחת בלבד -
. אנו כאן תמיד בשבילכם, אתם יודעים את זה.

sh53

New member
../images/Emo24.gif מתוקה שלי ../images/Emo24.gif

איכפת לי ממך, את יקרה לי מאוד, אני רוצה שתכתבי כאן והפורום הוא שלך ואני רוצה שתכתבי כאן בפורום על מה שכואב לך וגורם לך כאב וצער - ולא הייתי מוחקת לך את ההודעה, כי הפורום נועד לזה בדיוק - לתמוך - לתמוך גם בך, כי איכפת לי ממך (ואני בטוחה שגם לכל חברי הפורום). אני מבינה שאת עוברת תקופה מאוד קשה מבחינתך, גם אצלך וגם אצל הידיד שסיפרת עליו אתמול בפורום, שאת מנסה לסחוב את כל העולם על 2 כתפייך הקטנות ואין לך כח לזה, אבל אני כאן איתך בובית שלי, כדי לתמוך בך וכדי להראות לך שאיכפת לי ממך, כדי להקשיב לך וכדי להעלות על חיוך על פנייך, כי באמת איכפת לי ממך ואני רוצה שיחד נעשה הכל כדי שיהיה לך טוב ולא יהיה לך קשה, וכמה שיותר יהיה לך, וכמה שיותר מהר. אני בהחלט מבינה שאת שומרת סודות בלב שלך לגבי הבחור בן ה-21, אוגרת בתוכך עוד ועוד סודות, אולי הסודות מכבידים עלייך, אולי הסודות גדולים עלייך וקשה לך מאוד לשמור על הסודות האלה, כי אולי אלה סודות של גדולים, ואולי קשה לך ואת לא יכולה להתמודד עם המצב לבד - אז אני רוצה לעבור את המצב הקשה הזה מבחינתך יחד איתך. לעודד אותך ולתמוך בך, ואני בטוחה שגם חברי הפורום (שאולי עכשיו לא כאן, אבל יכנסו יותר מאוחר) יהיו שמחים לתמוך בך ויעשו את זה בכיף. חתכת את עצמך כבר בעבר, ירד לך דם, כאב לך נורא, והתמכרת כבר לחוד של הסכין והכאב שהיא מביאה עמה. בובית שלי, אני חשה את כאבך ולא רוצה שיכאב לך, כי כשכואב לך, כואב גם לי ואני לא רוצה שיכאב לך, כי איכפת לי ממך מאוד. בואי מתוקה נחשוב יחד על איך לפתור את המצב. בואי חמודה נראה אולי יש דרך אחרת להתמודד עם המצב, אולי לא חשבנו על כל האפשרויות, אולי ננסה שרשור של בדיחות - אולי הן יצחיקו אותך? בובית מתוקה שלי, איכפת לי ממך מאוד וכואב לי שאת מכאיבה לעצמך, אני אוהבת אותך מאוד ולא רוצה לראות אותך כואבת, כי כשכואב לך, כואב גם לי לסיום - אתן לך חיבוק ואני כאן איתך בפורום.

As היחידה

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo143.gif

אני לא ממש טובה בתגובות.. וגם לי יש בעיות.. אז כרגע בכלל אני לא חושבת נכון... אני חושבת שהאולר זה לא הפיתרון.. אולי אני דפוקה כ זה מה שאני עושה אבל אני יודעת שזה לא הפיתרון.. אני לא מבינה למה אני עושה את זה... אני רוצה להפסיק ולא מצליח לי.. בכל מקרה אני לא טובה בתגובות כמו ששמת לב וכמו שציינתי כבר אז רק תידעי שאני ממש מודה לך על העזרה שלך ובאמת את ילדה נפלאה !! לא תמיד רואים ילדות כאלה.. החבר שלך פשוט לא הבין אותך... זה קורה.. תנסי להבין אותו.. הוא לא רוצה שתרגישי רע הוא רוצה לטובתך זה קרה מתוך כעס.. אני בטוחה!... בכל מקרה תרגישי טוב..

וונקי

New member
ובנוסף

לכול בספו של דבר כול צרות נפולות עלי יש לי אח שעוד מעט באמת יהרוג את עצמו ואי אפשר לעצור אותי אין לא מעצורים בדיוק כמו שלדמעות אין הם פשוט ממשיכות לרדת אבל למ אכפת בכלל סורי שאני מטרדיה אתכם בצרות שלי

וונקי

New member
תודה שוש

על זה שאפכת לך ועל זה שאת דואגת לפורום קבלי
מיני על הבוקר המון תודה לך אני לא צריכה עזרה בשביל להספיק לעשות את זה אני כבר הפסקתי בעבר אני לא מכורה לזה עדיו לא

אני בדרך כלל...

אני מסתכלת על הדגים שלי ומחליטה להיות דג..... הולכת לאמבטיה ועושה אמבטיה ארוכה עם מלא בועות , מצלצלת לחבר שלי ומשלימה איתו ושולחת לו מלא נשיקות וחיבוקים דרך הטלפון , חותכת תפוח עם האולר ואוכלת אותו בתאבון רב....

sh53

New member
../images/Emo24.gif

כמו שכתבתי לך קודם בהודעה אחרת - את לא צריכה לדאוג מה קורה עם אמא שלך ואחיך, הם אנשים גדולים, הם יסתדרו לבד ולך בכלל יש את הבעיות שלך. בקשר לחתכים שאת פוצעת את עצמך, תיכף אפתח שרשור חדש ואנעץ אותו בראש העמוד.

וונקי

New member
תודה רבה ../images/Emo24.gif

אני מקווה שיחה שלי איתך באס"ק עזרה לך קצת

loving angel

New member
ווינקי ../images/Emo24.gif

אני מקווה שהכל הסתדר לך עכשיו עם החבר שלך, אני יודעת שהוא חשוב לך כמו שאת חשובה לו :) בקשר למה שקורה לך עם אח שלך, אין לך מושג כמה שאני מזדהה איתך אח שלי בדיוק באותו מצב, עושה רע לעצמו ולנו. ואת פוגעת בעצמך כי את מרגישה שאין לך שליטה בחיים שלך, גם אני הייתי ככה ואני יכולה לומר שזו לא הדרך הנכונה,זה רק מזיק יותר :\ זהו חמודה..אם את רוצה את תמיד יכולה לפנות אלי

וונקי

New member
תודה ../images/Emo24.gif

המצב עם חבר כרגע בסדר עברו אילנו יומים הרבה יותר טובים מי זה הוא אומר שהוא רוצה לבוא עלי ולדבר איתי אמרתי שהוא יכול לבוא כי אני צריכה לדבר איתו. אח שלי אני כבר יטפל בו אחות הקטנה צריכה לטפל באח הגדול שלה ככה זה הכול נופל עלי בסוף מה לעשות זה תמיד היה ככה

חמודה..אל תרגישי רע...../images/Emo24.gif

אני חושבת שאת כל מה שהיה לי להגיד כתבתי לך כבר באייסי אבל אני אכתוב עוד פעם כדי שתדעי, את ממש מסכנת את עצמך עם הסכין ואת יודעת את זה. טוב מאוד שהפסקת בזמן אבל תראי,עוד פעם התחלת להשתמש בה. לא טוב שאת רוצה לפגוע בעצמך כל פעם שאת עצובה,זה מאוד חמור. ועוד בסכין,זה ממש לא טוב ואת כבר יודעת את זה כי היית בבית חולים. אסור לך להשתמש בסכין עוד פעם,זה יהפוך להרגל וכבר לא תדעי לצאת מזה. אני מקווה מאוד שלא תגיעי למצב של אובססיה כי זה חמור, תיגשי לעזרה ותרגישי יותר טוב בסדר חמודה, מקווה שהייתי לך לעזר ותפני אליי תמיד לכל לדבר, ממני, הדרוש!!!

וונקי

New member
תודה ../images/Emo24.gif

אבל אני חושבת שרק המון המון תמיכה ובזה שאני ידעה שאכפת למשהו זה מה שיגרום לי להפסיק לעשות את זה שוב אבל שוב המון המון תודה

וונקי

New member
אם כבר אז כבר

היום הזה רק הולך ומחמיר רק צרות יש לי בחיים זה ממש מתחיל לעצבן ונמאס לי שאומרים יום רע יום טוב זה יותר כמו שבוע רע יום אחד טוב אוקי נכון יש לי חבר מקסים ופשוש ואני חולה אליו אבל זה לא אומר שחיים בזבל כרגע גם חבר שלי לא יכול לעזור לי זה ממש מתחיל לדכא אותי יותר מדי עד שכבר אין כוח לקחת את עצמי ביידים ולצאת מי זה ממש נשבר לי

sh53

New member
אחלק את התשובה שלי ל-2 חלקים:

א. בקשר לכך שאת צריכה לפעמים תמיכה וייעוץ לא תמיד כשאנו צריכים אנשים אחרים, הם נמצאים שם בשבילנו, וזה לא בגלל שהם לא רוצים. לפעמים הם לא יכולים, לפעמים הם לא יודעים לעזור לנו (כמו העצה של חבר שלך שלא היתה טובה בשבילך), אבל עדיין הם מוכנים לעזור ורוצים להיות שם בשבילנו - וזה מה שחשוב בעצם. ב. בקשר לאמא שלך ואח שלך נכון שהם אנשים שיקרים לך, נכון שאתם גרים באותו בית, נכון שאת מרגישה את הכאב הזה בגלל שאת אוהבת אותם, אבל מצד שני אם אולי תחשבי שהם אנשים גדולים והם יכולים להסתדר בינם לבין עצמם, אולי לאט לאט לא תצטרכי לצדד באחד מהם ולהיות נגד השני, אולי לאט לאט את תרגישי לבד שהם יכולים להסתדר לבד ואמורים להסתדר לבד ולא כל פעם שהכל "ייפול" עלייך. נסי לא להתערב בזה ונסי לשמור מרחק קצת, כי הם 2 אנשים מבוגרים שיודעים להסתדר לבד.

למעלה