טרום התמחות + שפות

CJnoon

New member
טרום התמחות + שפות

1. היי, אני סטודנט שנה ב' באת"א ואני עומד בפני הדילה הבאה: יש באפשרותי להתחיל טרום התמחות במשרד מוביל (מסחרי), ללא התחייבות לבצע את ההתמחות שם, מנגד אוכל לקחת קחל בתוכנית standwithus, לאלו מכם שלא מכירים את התוכנים מדובר בפרויקט יוקרתי של משרד החוץ. ראוי לציין שאין לי יותר מדי התנדבויות או תוכניות כאלו ואחרות (חוץ מקליניקה משפטית), לכן אני תוהה על איזה מהם כדי ללכת, כדי לשפר את הקו"ח (אני יודע שזה פלצני, אך כרגז זה המצב). הממוצע שלי די סבבה סביב ה-84-85 אך אני תוהה איזה מהם ייתן לי יתרון במהלך הראיונות להתמחות (כמובן, בלי התייחסות לשיקולים האישיים).

2. הייתי מעניין לדעת איזה משקל נותנים בראיונות להתמחות לידיעת שפות, אנגלית בפרט, ברמת שפת אם שכן האמגלית שלי ברמת שפת אם בלש העובדה שהתגוררנו עם משפחתי במשך לא מעט זמן בחו"ל, לכן הייתי שמח לדעת האם זה יקנה לי איזשהו יתרון יחסי אל מול מועדמים עם רמת אנגלית "רגילה", כמובן בשכלול התנונים שלעיל.

תודה רבה לעונים...

Myrath1

New member
תחושות אישיות

1. לא מכיר את הסטנדוויזאס.

2. לחלק זה ממש חשוב, לחלק פחות. כמובן שככל שזה נוגע למסחרי-בינלאומי אז ישימו על זה דגש ויהיה לך יתרון משמעותי יותר.

lol65

New member
נטו מבחינת יתרון לראיונות

נראה לי שהטרום יתן לך יתרון גדול יותר. לא ממש ברור לי למה אתה צריך לבחור אחד מהם. אתה רק בשנה ב'. כמה זמן נמשכת התוכנית של משרד החוץ?

לגבי האנגלית, זה תלוי איפה אתה רוצה להתמחות. במשרדים המסחריים אני חושבת שאנגלית ברמת שפת אם תיתן לך יתרון, אם כי אני לא בטוחה עד כמה היתרון הזה יהיה משמעותי מול אלה שהממוצע שלהם 90, למשל. כן שמעתי על משרדים שיש להם דרישה לאנגלית ברמת שפת אם, או לפחות דרישה כזו ככל שזה נוגע למחלקות מסוימות, ככה שזה בהחלט נתון לטובתך.

Infinity222

New member
עדיף טרום

1. לדתעתי עדיף לעשות טרום-התמחות, ממה ששמעתי מבוגרים וסטודנטים שעומדים לסיים את התואר, טרום מקנה לך יתרון משמעותי גם לקראת הראינות וגם במהלך ההתמחות במובן הזה שתהיה לך נחיתה "רכה" יותר במשרד.בנוגע לתוכנית standwithus יש את זה גם אצלנו (רייכמן), אם נושא ההסברה ויחסי חוץ מעניינים אותך או אם אתה מתכוון לעסוק כעו"ד במגזר הציבורי אז אני חושב שזה יכול להוות יתרון מסוים אבל בכל הנגוע לתחום המסחרי, ספק אם זה יועיל אם כבר אז עדיף לעשות טרום התמחות במיוחד אם מדובר במשרד מסחרי מוביל.

2. לפי מה שאני שומע יש דרישה הולכת וגוברת לדוברי אנגלית ברמה גבוהה (רמת שפת אם) בקר המשרדים המובילים-מסחריים, לדעתי זה יתן לך יתרון משמעותי אם אתה מעוניין להתמחות במחלקה הבנ"ל של אחד המשרדים ושם, להבנתי, יש דגש גבוה בעיקר על רמת הידע באנגלית ופחות על הציונים, אז זה אמור להיות לטובתך סה"כ.

למעלה