טפשות

israelberger

New member
4 רגעים

1.אין לי בעיה סרטים שנוגדים את האמונה שלי ואפילו ראיתי כמה סרטים על ישו ושאר חבריו ואפילו קראתי חלקים מהברית החדשה. אני לא מסתתר מכל מה שנוגד את דעותי אלא מתמודד עם הדברים. וכן יש לי בעיה עם סרטים שמציגים סצנות עירום אבל בכל זאת ראיתי המון סרטים כאלה (לצערי רוב הסרטים היום הם כאלה). 2.אם אני לא יודע אני לא מפסיד. וחוץ מזה אני מסתדר מצוין עם אוכל כשר ואפילו לא זכור לי שקרה לי שרציתי לאכול משהו ולא יכולתי כי זה לא היה כשר. יש הרבה מסעדות על רמה כשרות (למרות שאישית אני דווקא מעדיף מסעדות פשוטות ועל האש). 3.אני בטוח שאני לא גאון הדור ואני לא מתימר להיות כזה. למה אתה חושב שאני חושב ככה? 4.השואה היא עיניין מאד פשוט ואני יסביר לך אותו: לכל אדם בעולם יש זכות בחירה אם לעשות טוב או רע ועל זה מושתת כל העולם שלנו ולכן כאשר הנאצים החליטו לטבוח ביהודים הקב"ה נתן להם את האפשרות. אז למה לי לעשות מה שהקב"ה רוצה אם הוא לא עוזר לי? כי השכר על המעשים הוא בעיקר בעולם הבא.

begone

New member
5 רגעים נוספים

1) "יש לי בעיה עם סרטים שמציגים סצנות עירום" - ובכן, למה? זה הגוף האנושי, ככה אנחנו נולדנו. למה אתה מפחד מן הגוף שלך? 2) "אם אני לא יודע אני לא מפסיד" - אז תנסה! תהיה אמיץ, קח צעד קדימה ותנסה לטעום אוכל צרפתי אמיתי, או אוכל איטלקי אמיתי, או אוכל יפני אמיתי או אוכל תאילנדי אמיתי! בתור אחד שכבר ניסה את כל הנ"ל, אני קובע חד-משמעית שהאוכל היהודי הוא פשוט אוכל משעמם. סושי זה נפלא, פסטות איטלקיות זה עולם ומלואו, האוכל הצרפתי זו יצירת מופת וכו´. תטעם! ממה אתה מפחד? 3) "אני בטוח שאני לא גאון הדור ואני לא מתימר להיות כזה". בסדר. 4) "השכר על המעשים הוא בעיקר בעולם הבא". ידידי מר ישראל ברגר, כוהני הדת מוכרים לך את הפיקציה הזאת כדי שתמשיך לשרת אותם. אין עולם הבא. אין כזה דבר. זה שקר עצוב ועלוב, שנועד לשעבד אותך לממסד הדתי. ברגע שאתה מת, אז זה סוף הסיפור. אין שום שכר על מצוות, בגלל שהמצוות הן פיקציה של כוהני הדת. ברגע שתבין שעובדים עליך בעיניים כדי לשעבד אותך, אז תוכל להתעורר ולהבין שהחינוך הדתי הוא תרמית במסווה של מתק-שפתיים ואהבה. אין כזה דבר ´העולם הבא´, בדיוק כפי שאין כזה דבר ´צדק´ או ´אמת´ או ´כיבוש נאור´ או ´עם סגולה´. אלו ביטויים פיקטיביים.

israelberger

New member
הגענו כבר ל6 רגעים

1.זה ניצול של הגוף האנושי ואני די בטוח שאם תשאל את אותם האנשים שאתה מעריץ במר"צ הם יגידו לך אותו דבר. 2.אני בינתיים מסתדר טוב מאוד עם שווארמה טובה מידי פעם, או סטייק בקר עם צ´יפס וגם אם לא הייתי שומר כשרות הייתי ממשיך לאכול את זה כי זה מה שאני אוהב. אומנם אני סומך על המילה שלך שאוכל לא כשר הוא טעים אבל אני שומר כשרות מסיבה אידיאולוגית ועד עכשיו זה לא היה לי כל כך קשה. 3.זאת דעתך והיא נוגדת את דעתי. לדעתי יש עולם הבא ולכן השואה לא סותרת את הדת. 4.אני לומד בישיבה תיכונית ואני רוצה לדעת למה אתה מתכוון "תרמית במיסווה של מתק-שפתיים ואהבה" 5.מי בדיוק השתמש בביטוי "כיבוש נאור"?

begone

New member
מצידי שיהיו 7 רגעים

1) אם סרטים שחושפים את הגוף האנושי הם "ניצול של הגוף האנושי", אז טקס ברית המילה הוא גם ניצול של הגוף האנושי. ואתה ממשיך: "די בטוח שאם תשאל את אותם האנשים שאתה מעריץ במר"צ הם יגידו לך אותו דבר". קודם כל אני לא מעריץ אף אחד במרצ. ושנית - ההיפך הגמור הוא הנכון: מרצ, כמפלגה ליברלית, מעניקה משקל אדיר לחופש הביטוי, ולכן היא סולדת מצנזורה על סרטי קולנוע. 2) "אני שומר כשרות מסיבה אידיאולוגית" - איפה כאן בדיוק האידיאולוגיה? האם האידיאולוגיה שלך היא לעשות מה שהרבנים שלך מכריחים אותך לעשות? זו לא אידיאולוגיה, זו פחדנות לשמה. 3) "לדעתי יש עולם הבא ולכן השואה לא סותרת את הדת". אתה הפראייר הכי גדול שאי פעם נולד. עד מאה ועשרים. 4) תרמית במיסווה של מתק-שפתיים ואהבה - זה אומר שהדת, שאתה כל כך מכבד ומעריך, היא בסך הכל תרמית לשיעבוד בני-אדם למנהיגים דתיים. הם מכריחים אותך להקשיב למה שהם אומרים, כדי לשלוט בך ובחייך. הם אומרים לך מה לאכול, איך להתלבש, מה לעשות בזמנך הפנוי, עם מי לשכב ועם מי לדבר. זו הכל תרמית מרשימה כדי לשלוט עליך. אל תהיה פחדן, תצא מזה. 5) הביטוי ´כיבוש נאור´ הומצא על ידי צה"ל והימין בסוף שנות השמונים, לפי דעתי. זהו אחד האוקסימורונים המטופשים ביותר שאי פעם הומצאו. זה כמו לומר "אוכל מרזה".

israelberger

New member
8 רגעים זה כבר הרבה

1.איך לעזאזל הגעת לברית מילה!? ודווקא מר"צ היו אלה שפעלו בעיקר לביטול ערוצי הפורנו בטלוויזיה. 2.אני שומר כשרות מסיבה אידיאולוגית ולא מפחד. ממה יש לי לפחד? שהרב יעשה לי "נו נו נו"? 3.לדעתך אני פראייר ולדעתי לא 4.אף אחד לא שולט עלי וכל מה שאני עושה זה מתוך בחירה לעשות כך. 5.אז מה הקשר לדת? (רק בבקשה אל תגיד לי שהדת אומרת להיות ימני)

harashelatar

New member
אני לא התכונתי לזה

האישה אמרה שהיא לא רוצה ליהיות יהודיה ושהיא לא רוצה לחיות בארץ הזאת אז אמרתי לה שאם לא טוב לה פה אז היא יכולה ללכת מפה, לא התכונתי שהיא תיהיה נוצריה התכונתי שהיא לא תקרא יהודיה.

עידו10

New member
לא דיברתי רק עליך

למרות שגם אתה נכנסת לקטגוריה הזו. הקריאה הזו "לכי תנצרי או תתאסלמי" כל כך טפשית שאין מילים בפי לתאר אותה. זהו חוסר הבנה בסיסי של חוסר האמונה והאפשרות שיתכן מצב שאין אלוהים. אם זו תלות בתקווה אחרונה, תוצר של חינוך או כל דבר אחר אני לא יודע, אבל מה שזה לא יהיה, זה פוגם בצורה דרמטית בשכל הישר. זה כמו לקרוא למישהו "גוי" רק בגלל שהוא לא שומר מצוות, הלוא המושג "יהודי" הוא כמו המושג "דרוזי"- שניהם יכולים להוות או לאום או דת, וזה רעיון שדתיים צריכים להפנים. אז כמו שעניתי להרבה אנשים בעבר- אני לא יהודי בדת, אלא בעם. בנושא המעבר לארץ אחרת, יתכן שהרבה מאיתנו נצטרך לעשות זאת בסוף, גם הדתיים והחרדים, ואני בספק אם החרדים ישרדו במקום אחר במקרה של מלחמה שבה נפסיד קשות (איבוד הטריטוריה).

Weird Eyal 21

New member
הבעיה עידו

היא שאצל רוב הדתיים / חרדים מי שלא מאמין כמוהם הוא לא יהודי כשאני יצאתי בשאלה ולא הגעתי יותר לבית הכנסת הרב צעק עליי שאני כופר,גוי,אנטישמי...וכל זה שבוע אחריי שהוא הילל ובירך אותי על התרומות שאני תורם לבית הכנסת כל שבת כשהייתי עולה לתורה היה אומר שאני יהודי משובח.....אחר כך המילה משובח הפכה למשומד.... לא נורא.... לא מפריע לי שיצעקו לי גוי,כופר,פשיסט,אנטישמי אבל כשאיזה יחרד קרא לי נאצי כי לא רציתי להניח תפילין לפניי שנתיים אני פשוט באמצע הרחוב תקפתי אותו באלימות רבה אני לא מצטער על זה.... אני אומנם פציפיסט(כן כן...תרדו עליי) אבל הוא עבר את הגבול חצי מהמשפחה שלי מתו בשואה ושום חרדי משומד לא יקרא לי נאצי!!! היום אני אתאיסט אין לי אמונה בכלל וזה לא קשור לאתר חופש כי אני ככה כבר שנה ורק לפניי חודש בערך הכרתי את האתר הזה.... אתם שומריי המצוות כאן קל לכן נורא להאשים את אתר חופש בהסתה לחילוניות או יותר מזה אבל אתם שוחכים משהו אחד חשוב רוב האנשים שמגיעים לאתר הזה כבר לא מאמינים הרבה לפניי ומי שמתלבט(כמו אמא שלי) אז אני שמח שיש אנשים (כמוני) שיכולים להראות לה את הצד השני כשבאה דוסית ברחוב וקוראת לה "יהודייה יקרה"..."ילדה של אלוקים".....אז אני מראה לה הוכחות שלהיות דתי זה בולשיט....זה ללכת בעינים עצומות אחריי רועה צאן מוזר אגב לדעתי התנ"ך....מישהו לפניי המון שנים אכל כמה אקסטות והתחיל לכתוב.היום הוא האיש הכי עשיר בעולם...כולם לפחות פעם אחת בחיים קוראים את אחת הגירסאות של הספר שלו...אם זאת הגירסה היהודית או הנוצרית או המוסלמית איזה כייף לילדים שלו..טובעים בכסף עוד לפניי שנולדו וכל זה כי אבא שלהם כתב ספר הרפתקאות הזויי ומטורף

taro

New member
הם אולי אומרים זאת כלפי חוץ

אבל מבחינה הלכתית אתה עדיין יהודי עבורם, לפחות כל עוד לא הכזרת בפירוש ובמוצהר שאין לך קשר עם העם היהודי (כמו למשל במקרה של התנצרות, וגם לא תמיד).אגב, התנ"ך אינו ספר הקודש של האיסלאם, אלא הקוראן.

עופר5

New member
הבעיה איל

כשאתה יצאת להפקרות ולא הגעת יותר לבית הכנסת הרב פשוט ניסה להציל אותך וכל זה שבוע אחריי שהוא הילל ובירך אותך על התרומות שתרמת לבית הכנסת כל שבת כשהיית עולה לתורה היה אומר שאתה יהודי משובח.....אחר כך המילה משובח הפכה למשומד.... לא נורא.... זה כן מפריע לך שיצעקו עליך גוי,כופר,פשיסט,אנטישמי אתה פשוט בור ועם הארץ אתה שקרן כי בכלל לא היית חרדי, למעשה היית בחוץ כל הזמן הזה [רק עשית טקסים פולחניים] כנראה אכלת כמה אקסטות והתחלת לכתוב.

עידו10

New member
מי שמדבר על בורים ועמי ארצות...

אתה האחרון שצריך לדבר על דברים כאלה. ודרך אגב, תפסיק לצטט לנו מהמסמך "חופש מחופש" ו"ניפוץ השיקוץ" בבקשה, דמגוגיה טפשיתץ לא מרשימה אותנו. וסלח לי שאני אומר לך את זה, אבל אני אדם הרבה יותר מוסרי מהרבה דתיים שהכרתי, אז אל תדבר על "הפקרות".

Weird Eyal 21

New member
עופר 5...

יש לך בעיה עם ניסוך של הודעות..אתה תמיד מעתיק את ההודעה הקודמת ורק משנה את הגוף..(ראשון,שני וכוליי) עופר אתה בן אדם מסכן ויש לי הרבה מה לומר לך פשוט אני לא רוצה להוציא הכל כאן כי אז יכולך להיות שיעיפו אותי טקסים פולחניים אתה אומר??? לא אצלי אבל מה זה טכס כפרות עם תרנגול? זה לא טקס פולחני?....אני אישית הייתי מעדיף לסובב ככה מעל הראש את עובדה ולא תרנגול חף מפשע...בור ועם הארץ אתה יכול לקרוא לאבא שלך שעשה את טעות חייב..הוא לא ידע לצאת בזמן.... לא אתה ולא אף אחד יכול להחליט אם הייתי חרדי...אם אתה כל כך רוצה אז סע לצרפת ותשאל את הרב הראשי של העיר מטס אם עוד לא החליפו אותו היה הרב במברג´ר אקסטות לא אכלתי אף פעם אבל אתה מכיר את השורה של אביב גפן (הגדול) "ולמה הדתיים נראים תמיד מסוממים??" הוא צודק....אתם עניים כי את כל כספיי המיסים שלנו החילונים אתם מוציאים על קוקאין והירואין אתה עופר הייתי רוצה להזמין אותך לחיפה אני מת לפגוש אותך... בשניה שאני ארואה אותך אין יותר פציפיסט ישרק מכונת הרג משומנת אם אני פוגש אותך אני ה*** אותך אתה פשוט בן אדם מסכן אין לך חיים אין לך שכל אין לך כלום אתה אפס אחד גדול

כיצד תענה לטיפש גס רוח

תגובה מטופשת וגסת רוח על אמירה מטופשת הופכת את המגיב לבעל רמה זהה לאיש אותו הוא רוצה לגנות... מעבר לכך כתבת "אם אני פוגש אותך אני ה***", ואני מניח שבמקום ה"***" אמור לבוא דבר רע (או טוב) במיוחד שאתה מתאווה לעשות לגופו, ובמיוחד לנקבי גופו של עופר, ועל כן אין לי אלה לתמוה מדוע הוספת "ה" הידע לפני הפועל העלום, ולא את אחת מאותיות א.י.ת.ן, המעידות על עתיד. נדמה לי שמן הראוי היה לבחור ב"א". אתה כותב עוד: "בשניה שאני ארואה אותך אין יותר פציפיסט ישרק מכונת הרג משומנת", וזה כבר, אם יורשה לי, עברה גסה ובוטה על החוק הפלילי, לא כדאי להרגע?. מנהל הפורום האם מותר לאיים בפורום זה ברצח???

עידו10

New member
דבר ראשון-

כל הכבוד לך על האומץ לחזור בשאלה, זה דבר קשה מאוד ואני מכיר הרבה שעשו את המעבר הזה. דבר שני- אני אישית לא לוקח ללב שום דבר שטפשים צועקים עלי- כמו נאצי, גוי, משומד, נוצרי, ערבי, שטן וכו´, זה לא מרשים אותי ורק מן העובדה שלפי דעתי אני עליון על אנשים כאלו (בלי התלהבות מעצמי או משהו), פשוט אנשים כאלו הם טפשים, וככאלה אין צורך להתייחס לדבריהם ברצינות יתרה. אני אישית רואה במנהגי הדת דבר מגוחך ואם באמת יש אלוהים, אנחנו לא יותר מקרקס בשבילו. כל הכבוד על כך שאתה פותח לאמך את העיניים גם לאופציות האחרות שיש חוץ מהדת (גם אני עושה ככה למשפחתי הסמי-דתית), ואם הייתי דתי הייתי אומר לך שאתה עושה "עבודת קודש"

taro

New member
שאלה

מדוע אתה רואה במנהיגים הדתיים (הסמכויות ההלכתיות, לא הפוליטיקאים) "דברים מגוחכים"? אני יכול להבין מדוע לא תסכים עם הרעיון הדתי, ומדוע לדעתך הוא נראה מיותר. אולם מדוע זה המתעסק בו הינו מגוחך, יותר ממדען המתעסק בתחום שאינו מתקבל על דעתך?

גוססי

New member
הם מגוחכים...

משום שהם מכבירים מילים לרוב על דברים שלא היו, לא נבראו ואין שום אפשרות שיש להם ידע לגביו. הם מספרים מה אלוהים רוצה למרות שאלוהים לא אישר זאת, מדברים כבקיאים על העולם הבא למרות שאיש לא חזר משם, מקשקשים על נשמה שאין כל סיבה להניח את קיומה ומשתמשים במונחים כגון "טומאה" או "רוחניות" מבלי שיהיו מסוגלים אפילו להגדירם כיאות. מה לעשות ודרכו של עולם היא להביט בגיחוך על מי שמברבר ללא פשר?

taro

New member
עבורך אין להם פשר

כשם שמי שיברבר על מהירות הפוטון יהיה מגוחך בעיני זה אשר אינו מבין במדע.

wolf18

New member
טפשות

בבקשה! זה רק בא להראות שלאף אחד אין מונופול על הטפשות והבערות. עידו יקר, מבחינת היהדות, יהדותך היא לא משהו שתלוי בך. אתה נולדת כזה וכך תישאר עד סוף ימיך. לשמחתך, לצערך, זה לא משנה. אתה יכול להתנצר מאה פעם ולהתאסלם שלושת אלפים פעם. עדיין תישאר יהודי. במקרה הגרוע תעבור ביודעין ובכוונה להשחית עבירות שיש עימן עונש שנקרא כרת ואז חלקים קטנים מנפשך יתנתקו בהדרגה ממקורם היהודי. אבל כדי להגיע לזה אתה תצטרך ממש להשקיע המון משאבים בלימוד התורה כדי לעבור עבירות של אפיקורוס בזדון ולהיזהר נורא לא לצבור נקודות זכות בטעות (צדקה, אהבת חברים ודברים כאלה) זה באמת קשה מאד להיות רשע גמור צריך ממש להשקיע בזה המון. עד אז תישאר כמו רוב העם במדרגת בינוני (יותר או פחות) ויהודי. מעבר לזה אין דבר כזה ההיפך מיהדות. העם היהודי הוא חלק מכלל הבריאה ויש לו תפקיד. לכל שאר החלקים גם יש תפקיד. כאשר כל אחד ממלא את תפקידו הכל בסדר. כשמתחילים לערבב ולהתערבב אז מתחיל הבלגן (שהתחיל.... נחש איפה? נכון, מגדל בבל duuuhhh
ועד היום כולנו מנסים לנקות את הבלגן. כל חלקי הבריאה חשובים. הנוצרים המוסלמים הפילים הנמלים וכו´ וכו´ אני מקווה שעניתי לך. אחי

למעלה