טסטרים..............

learndriving

New member
אתה צודק לגמרי. מי אשם?

תלמידים לשעבר ואנחנו אשמים כי אנחנו צריכים לעשות הפגנה כדי לשנות את החוק...... אם לא נעשה אז המצב הזה נמשך כהיום..... חבל?

NewUser4

New member
על איזה חוק אתה מדבר?

בכל לימודי הנהיגה שלך, סכום הכסף היחיד שאתה מעביר למשרד הרישוי הוא 113 ש"ח עבור תיאוריה אחת וטסט אחד (ואם ארע מזלך ונכשלת, על כל מבחן עוד פעם את הסכום הזה). זה סכום סביר עבור מבחן. את כל שאר הכסף (מחירי השיעורים ומחירי העמדת הרכב לטסט) אתם משלמים ישר למורה. הוא זה שקובע איזה סכום כסף לקחת. מדובר בשוק חופשי, ולכן הפגנה נגד משרד התחבורה לא תעזור ממש במקרה זה.

blabla2a

New member
תסלח לי....

למה נראה לך ש 113 שקל זה שווה 10 דקות של מורה שהוא בעצםלא מורה הוא טסטר שיושב באוטו מדבר ואומר ימינה שמאלה ובעצםלא מלמד אותך שום דבר חמורה אשר מלמד אותך ודואג לביטחונך כאשר את רק בתחילת הלימוד לוקח 90 אז למה בשביל 20 דקותאתםלוקחים 113 שקל? ועלתיאוריה אנילא מדבר על 3 דפים ושאלות שמודפס עליהם לוגו של משרד התחבורה עוד 113 שקל כאילומה נסגר? מה אנחנוילדי קצפת עם דובדבן?

Marble Arch

New member
מי אתה שתקבע מה סביר ומה לא סביר?

מי אתה שתחליט אם מבחן התיאוריה (שנערך במקום כלשהו שגם עליו צריך לשלם, ושאנשים מריצים את העסק וצריך לשלם להם משכורת וכהנה וכהנה) שווה 113 שקל או לא? לגבי מחירים של שיעורי נהיגה: כמו שאמרו, זה שוק חופשי. יש ממוצע כלשהו. למה זה כ"כ יקר? כי אנשים ממשיכים לשלם. לא טוב לך? אף אחד לא מכריח אותך להוציא רשיון.

Daemonlior

New member
תגידי לי, בעד מה את? ../images/Emo3.gif

חח צוחק.. בכל אופן, מי הוא שיחליט כמה שווה מבחן תיאוריה? הוא חלק מהציבור.. ואנחנו, להזכירך, במדינה דמוקרטית שבה מותר לציבור להביע דעה ולהתנגד לעושק הממשלתי הזה! אם תעשי את החישוב פשוט תראי שמשרד הרישוי מרוויח טוב מאוד.. על כל פיפס דוחפים לאזרח אגרה נוספת.. מחלבת כסף! להפריט את משרד הרישוי ועכשיו!
אז מה החלטנו לגבי המפלגה? חח

Marble Arch

New member
אני בעד שאנשים יפסיקו לדבר שטויות,

נמאס לי שכל אחד מת לפתוח את הפה שלו ולא מוצא על מה ולא יודע לאן להפנות את הכעסים שלו. ונניח ועשיתי חישוב וראיתי שמשרד החישוב מרוויח טוב מאוד. מה הבעיה בזה?

Daemonlior

New member
מה הבעיה בזה?

על רובין הוד שמעת? לוקח מהעניים ונותן לעשירים? לרושש את האזרחים זו לא הדרך..

Marble Arch

New member
וואלה כן.

צודק. אבל מה הקשר? תכלס מכאן זה נגרר לדיון שאין הרבה קשר בינו לבין נהיגה ואין לי כוח כי זה מזה עקרוני, חלק יגידו שהדבר הכי חכם לעשות זה לקחת מסים (רק מאלה שמשלמים אותם) ולחלק לכולם טסטים חינם וחלק יגידו שוואלה לא- אמנם במצב כזה כל משלם מסים ישלם 0.0006 שקל בשנה בשביל הדבר הזה, אבל בעקרון זה חרטא ברטא. מי שרוצה לגשת - שישלם! וזהו.

blabla2a

New member
מי אני שאקבע??

אני לא קובע! אבל אם את מסכימה לשלם 113 שקל על דף נייר עם שאלות וזה לא מחייב שזה יהיה חד פעמי זה אשמתך ומה את בכלל באה בגישה כזאת אפשר לחשוב ש113 שקל זה מחיר מוצדק אז למה אני צריך לממן את המשכורת של משרד התחבורה? שהממשלה תממן מהכסף שלה אמרתי שאם זה הי החד פעמי הייתי מבין אבל זה לא.... ואולי בא לך להיות ראש הממשלה הבא?

blabla2a

New member
חחח את פשוט מצחיקה!

את מנסה להיראותצודקתולא הולך לך... הכסף של הממשלה הוא חלק מתקציב וממיסים שהם לוקחים מאזרחים וסבבה זה אמור להיותככה אני לא מדבר על זה שאני לא רוצה לתת מיסים אנימדבר על גובה המיסים למה שאני אשלם 113 שקל? למה זה לא 50 שקל? או משו בסגנון? בקיצר את עוד ילדה עם רישיון שסיימתוזה כבר לא אכפתלך ואללה בכיף עוד ישראלית...

be_roo

New member
אין קשר בין הדברים

לגובה האגרה שאתה משלם על הטסט אין כל קשר למחיר שיעור. זהו מס ממשלתי כמו כל אגרה אחרת. וגם אם תשווה זאת למחיר שיעור הרי שההשוואה שלך חסרה ומעוותת, פרט לעלות ישיבת הטסטר איתך ברכב, צריך גם לממן את עלות ההכשרה שלו, את המשכורת וההכשרה של אותם אנשים שחילקו לך את מבחן התיאוריה והשגיחו עליך, את המשכורת וההכשרה של הפקידה שיושבת ומקלידה את הנתונים שלך למחשב משרד הרישוי, את החשמל שצורך המחשב שלה ואת הכסף ששילמה המדינה כדי לבנות את הבניין של משרד הרישוי. לזה קוראים מיסים.

adidas88

New member
נכון אבל

בגלל כל המיסים והעלויות של המדינה-לא משרד התחבורה.... זה יוצא ממש ממש יקר

Daemonlior

New member
שאלה עיניינית!

אם מותר לי לשאול, על כמה עומד סכום המשכורת החודשית של טסטר ממוצע? =)

NewUser4

New member
כמובן

כמיליון ומאתיים חמישים אלף דולר לשנה. אני אמנע מחשיפת נתונים כאלה כאן.

blabla2a

New member
מעניין למה....

רק התשובה הזאת מראה שאנחנו צודקים והמדינה הזאת מדינת בצע וכל אחד דואג לתחת שלו כולל הממשלה וכל משרות השרים וביניהם התחבורה בקיצר כל אחד גומר טסט מקבל רישיון ואומר ברוך שסיימתי ולא חושב על זה שהוא עוד אחד שתרם עוד כמה מאות שקלים למדינה סתם.........אבל פסדר ככה זה פה! ארץ אוכלת יושביה
ואני לא כועס אני פשוט מביע פה צד! ואני רוצה לראות אם מישהו מהלומדי נהיגה חולק עלי או הטסטרים אם הסבר הגיוני לשחיטה הכספית שנוצרת פה...

NewUser4

New member
זה היה בצחוק.

הסכום שרשמתי היה סתם בצחוק. ממתי עובד מדינה מרוויח יותר ממיליון דולר בשנה? חברי כנסת לא מרוויחים כזה סכום, וגם ראש הממשלה לא. וכפי שאמרתי, אני לא אחשוף פה פרטים בנוגע לשכר הבוחנים.

למעלה