טמאה. כן, אני טמאה.

"בדת הזו" גם הגברים טמאים

(טמאי מת, טמאי קרי).
ולא, אני לא מצפה שתביני כי יש לך אנטי מובנה כלפי הדת היהודית (בניגוד לדת הנודלס), כפי שאת בעצמך אמרת לא פעם, אבל המונחים טומאה וטהרה בהלכה היהודית אינם נגועים באותה משמעות המוענקת להם בשפה העברית היומיומית.
הם בסה"כ מתארים מצב פיזי כלשהו שיש לו השלכות הלכתיות כאלה ואחרות.

אגב, דווקא טומאת נידה - של הנשים - היא היחידה שניתן להיטהר ממנה בימינו.

טוב.

אם מישהי אחרת, שכן חושבת שאני מסוגלת להבין והיא לא משוכנעת שבהכרח היא מורמת ממני, אשמח להבין מה ההבדל בין טומאה של גבר לזו של אישה.

איפה ראית רמז למה שכתבת?

אני באשכרה רק ציטטתי ממך.
יקירתי, לא פעם כתבת שאת "נגועה" באנטי מוחלט ואפס כבוד כלפי הדת היהודית. את חושבת שבמצב כזה תוכלי להשתכנע בכיוון חשיבה אחר?

כך או כך, בשתי מילים, לפי ההלכה כולנו היום טמאים. נידה יוצאת דופן כי היא היחידה שיכולה בימינו להיטהר. אגב, גם כשהיא נטהרת מטומאת הנידה, היא עדיין טמאת מת, למשל, כמו בעלה וכמו כל העולם (כמעט), אבל הרלוונטיות של טומאת מת לא קיימת היום. לעומת זאת יש רלוונטיות לטומאת נידה מבחינת חיי הזוגיות (ומבחינתם בלבד).
הרלוונטיות היא לא בבחינת "עונש" כלפי האישה, המצב הזה נוגע באותה מידה לשני בני הזוג (תאמיני לי, לגברים קשה יותר
).

מה שחשוב להדגיש הוא שבטרמינולוגיה ההלכתית טומאה היא לא במשמעות של משהו "רע" אלא של סטטוס הלכתי עם השלכות כאלה או אחרות (לגברים כהנים, למשל, אסור להיכנס לבית קברות או לשהות במחיצת מתים).

לפי ההסבר הזה

וזה מה שאני מבינה - כל בני האדם טמאים (גם ילדים אגב?)
אישה בנידה היא ההיוצאת דופן היחידה היכולה לצאת ממצב הטומאה.

מודה שלא הבנתי מהי טומאת מת ואני מבינה שאולי לא תוכלי להסביר פה בשתי מילים.

אני חושבת שיש פה בעיה בהבנת המילה ובפרשנות שנותנים לה, שהיא מושפעת מהתרבות. פשוט כך. ממש שני אנשים שמדברים שפה אחרת.
אחרי שבאינסטינקט הראשוני הכעיס אותי הילד שקרא "טמאה" לאישה, אני אולי מתחילה להבין שהוא ציין עובדה יבשה שלא מקושרת בעולם שלו למילת גנאי.
אף על פי כן לא היתי מצפה גם ממנה להיות ערה לחוקים ולשונות ולא להגיש לילד את ידה.
בעיה. שפות שונות תמיד היו קרקע פוריה לחילוקי דעות.

עוד קטנה

אני לא מנסה להשתכנע או לשכנע פה בכיוון חשיבה אחר אלא להבין על מה ולמה המהומה.
ומסתבר שכשחלק מהאנשים מדברים חילונית וחלק חרדית לפעמים פשוט המילים מקבלות משמעות שונה. מעניין כמה עוד התנגשויות שפה מניעות את גלגל חוסר ההבנה הנפיץ הזה.

בדיוק ובול. כל מילה.

רק שכשמצד אחד עומד אדם מבוגר ומהצד השני ילד, צריך, לדעתי, לשפוט את הסיטואציה בכלים אחרים, סלחניים יותר. לא מהצד שלה - אני לגמרי לא חושבת שהיא עשתה משהו לא בסדר בכך שהגישה לו את הכסף, אלא מהצד של הילד. כו-לה ילד, לא גאון הדור, קצת תמים, לא שיא הנימוס ולא מייצג שום דבר.
אני מקווה שכשבן התשע שלי מתחצף למורה, הסביבה לא מסיקה מזה שגם אנחנו, הוריו (או יותר מזה - "הדוסים"), חצופים.

(אם אוכל, ארחיב מחר על טומאת מת ועל טומאה אצל ילדים. כרגע אני עיפה מדי ומEווUרסת מדי בשביל זה).

אני מסכימה אתך

ולא באמת משנה מה הייתה המשמעות של "טמאה" שהוא חשב שהוא התכוון אליה.
די ברור שלא לימדו אותו שכשאשה מושיטה לו משהו הוא צריך לבקש ממנה להניח אותו כי היא טמאה, אלא שהוא בלבל דברים שהוא למד והבין שהוא לא אמור לגעת באישה וכדרכם של ילדים לא מצא את הדרך המנומסת לעשות את זה.
ולא, לו אני בעלת חנות לא הייתי מסלקת ממנה כל ילד חצוף ולא הייתי מסרבת למכור גם לילד שהיה משתמש בקללה יותר מובהקת.
הייתה תקרית לא נעימה מבחינתי וזהו.

כן הייתי מצפה מאדם מבוגר לנהוג אחרת, ואני כן חושבת שאם מצפים מהמוכרת שתדע לו להושיט את הכסף לחרדי כי הוא לא יוכל לקחת מידה, צריך גם לצפות מאדם חרדי לדעת לא לומר לאישה חילונית שהיא טמאה.

kmiki

New member
והלבנת פנים, זה מתחשב?

זה מה שמלמדים בישיבות הדתיות, להלבין פני אנשים?
לפנות לאשה בצורה מזלזלת, מנמיכה ומעליבה, זה התחשבות?
היא אשה חילונית שעובדת בחנות, היא לא אמורה לשלוט ברזי הבורות.

adif11

New member
אני לא הייתי מתאפקת ומעירה לו שדרך ארץ קודמת

לדברים אחרים ומסבירה לו שאפשר לשמור נגיעה גם בלי להעליב את מי שעומד מולך !

כל כך עצוב

מעבר להלם ששוטפים לילדים את הראש בגיל צעיר כזה, זה פשוט עצוב שהולך ונהיה פער כל כך גדול ביו הדתיים לחילוניים שרק הולך ומחריף

מן הסתם מדובר פה בילד חרדי

ומהמקרה הספציפי הזה לא היתי ממהרת להסיק על הגדלת הפער בין חילונים לדתיים.
בין חילונים לחרדים אני לא חושבת שהפער יכול לגדול יותר מהתהום הקיימת היום.

עפ"י אותו הגיון, שניכם טמאים באותה מידה.

פעם הבאה תסבירי לו שכולם טמאי מתים וזה כולל גם אותו.

וברצינות, הייתי מתלוננת לביה"ס שלו. מה הם מגדלים שם?
זה עיוות נוראי ובכלל לא תואם את ההלכה.

למעלה