טמאה. כן, אני טמאה.

נינגאמא

New member
טמאה. כן, אני טמאה.

ולא, זה לא לציטוט.
שתי ישיבות יש ליד העסק שלנו.
בישיבה אחת- דרך ארץ היא מילת המפתח. הילדים אדיבים, מנומסים, חברותיים. תענוג לראות איזה חינוך הם מקבלים שם. נהנית לראותם אצלנו.
ישיבה שניה ילדים חסרי כבוד, מרגישים שמגיע להם, מזלזלים במי שלא כמותם. לקחו את החינוך הכ"כ יפה שיכלו לתת להם והפכו אותו לקיצוני.

אתמול נכנס ילד כבן 10 מהישיבה השניה.
שילם, הגשתי לו עודף.
הוריד עיניים למטה ואמר "אני מבקש שתניחי על השולחן את הכסף, אסור שתגעי בי, את טמאה."
הייתי בשוק.
מבינה את איסור הנגיעה (כאילו ילד בן 10 מבין על מה ולמה)
וכן, לרוב אני משתדלת להניח את הכסף.
אבל הישירות שהוא אמר את המשפט הזה קצת היממה אותי.

ולא, זה לא שירשור על דת ומה נכון ולא נכון.
וזו לא שיחה על הם ואנחנו.
יש פה מקום לכוווולם.
זה רק על קיצוניות.

מקוקה1

New member
לילד בן 10 אין מושג מה זה אומר

זה מה שהוא קלט בין אם לימדו אותו שכולנו בחזקת טמאים מטומאת מת וגם אם אמרו במפורש שהנשים הן טמאות.

נינגאמא

New member
ברור לי שהוא לא מבין

חרה לי שזה מה שהוא לומד כי זה מה שילווה אותו רוב ימי חייו, לעיתים מבלי לנסות גם להבין מהי המשמעות.

מירי מי

New member
לא, זה שרשור על ילד מפגר

לא על קיצוניות.
כי אני מוכנה להשבע שהוא לא שמע את המשפט הזה או דומים לו משום גורם חינוכי, ותהיה הישיבה קיצונית ככל שתהיה.
סתם מפגר.

imash

New member
סליחה מירי אבל מפגר זה לא קללה או תיאור כללי

פיגור זה מושג נוירולוגי ספציפי.
הייתי אומרת שהוא ילד ששטוף במסרים שונאים

מירי מי

New member
את צודקת, הבחירה שלי במילה שגויה

אבל אני חולקת עליך לגבי המסרים השונאים.
אין שום מסרים דומים לזה שמגיעים מהמערכת החינוכית.
מגוחך לראות אנשים שלא ביקרו מימיהם במוסד חינוכי קיצוני כזה או אחר, אבל משוכנעים לגמרי לגבי המסרים שמקבלים שם. ועוד חושבים שהאחרים הם הם שטופי המוח.

נינגאמא

New member
מנין לך שלא ביקרתי? מנין לך שאיני

מכירה את הנפשות הפועלות?
אגב, המורה באותה שכבת גיל אינו רוכש ממני אלא מבקש מאחד המוכרים שלי שישרתו אותו בקופה.
למה? לו הפיתרון.
מגוחך לא?

מירי מי

New member
וואי בכלל לא התכוונתי אליך, סליחה

אגב, אני מודה שאני פחות קולית ממך ואם ילד היה אומר לי משפט כזה הייתי פורצת בבכי במקום.
אבל אני עדיין מתעקשת שבין מה שהוא לומד לבין מה שאמר לך, הדרך רחוקה והקישורים שהוא עושה מופרכים לגמרי.
כשכתבתי על מי שלא ביקר במוסד כזה, התכוונתי להכליל את רוב המגיבות כאן ונראה לי שאכן רובן לא באמת יודעות מה ואיך לומדים בישיבה קיצונית.

נינגאמא

New member

imash

New member
לא דיברתי דווקא על המע' החינוכית

אבל אני מכירה קצת את האוכלוסיה, ואני יודעת שרבים מהם מלמדים את ילדיהם שחילונים הם טמאים (את יודעת שחילוני יכול לשמש כגוי של שבת), שנשים הן מוקצות, אחרת איך הם ינחילו להם את החשיבות שבתפקידי האם? זה טבוע בחברה שלהם.

הרשי לי לפחפח

סליחה, אבל הקביעות הכביכול עובדתיות שלך מאד מאד לא נכונות.
(שהחילונים טמאים? שחילוני יכול לשמש גוי של שבת? שנשים מוקצות? וואו, איזה סילוף של המציאות. ושלא ישתמע אחרת, אני חולקת על החרדים בהמון נקודות ולמעשה מרגישה קרובה יותר לחילונים בדברים רבים, אבל ככה להמציא ולהנחית כעובדה, כביכול, בדיון ככ נפיץ?)

פישים

New member
אז איפה הוא כן שמע? הוא הרי למד ממישהו

ואף אחד, כנראה, לא טרח להעביר לו מסר אחר שיאפשר לו להתמודד

osnat3333

New member
אוי

מעניין איך אותו ילד מתייחס לאמא שלו? לאחיות שלו?
איך יתיחס לאישתו כשיתחתן?
לאשה שתעבוד איתו יחד ? (או שאין כזה דבר...)

זוכרת בתור נערה,לפני איזה עשרים שנה, כשהיינו עוברות ברחוב, הם היו מסתירים את העיניים, כמו שמתסתירים מהשמש

h 3

New member
זה העסק שלך? לא הייתי מוכרת לו!

גם במחיר הפסד הלקוח....

לא לו, ולא לשכמותו.

בעיקר לא למורה שלו, שאם את "טמאה" מוטב שלא יהנה משרותי העסק שלך.

(אין לי מושג באיזה תחום עסק מדובר, אבל אם זו הייתי אני, כף רגלם לא היתה דורכת שם יותר).

H

למעלה