טמאה. כן, אני טמאה.

מאיהתי

New member
h3 לא מסכימה איתך

את הנבארות אפשר לשפר רק ע"י נאורות.
חבל שזה מה שהוא לומד אבל אי נתינת שרות רק תעצים את הנתק בינינו לבינם.

(ברור שהכי קל "לשבור את הכלים" אבל לטעמי לא על גבם של ילדים)

h 3

New member
אבל הילד בא מאיפשהו...

ומעבר לזה, גם ילד צריך לדעת לדבר בכבוד.

זה ילד בן 10, לא בן 3. אולי הייתי מבקשת לדבר עם ההורים שלו, דורשת התנצלות, לא יודעת מה. משהו שיעמיד אותו במקומו ויבהיר לו את חומרת הביטוי הזה.
ותכל'ס - אם אלו הדעות שלהם - לא אכפת לי שיהיה נתק, ותסלחו לי על הקיצוניות. אין לי שום דבר נגד דתיים, כל עוד הם מכבדים אותי, את החיים שלי ואת החופש שלי.

כשהיה לי את העסק של העוגות, היה לי ברור שאני לא עובדת עם אוכלוסיה דתית, כי המטבח שלי לא כשר. השתדלתי כן להשתמש בכלים נפרדים מאלה של הבית, אבל היה לי ברור שאלה לא הלקוחות שלי.

ופה זה הרבה יותר חמור בעיניי....

H

h 3

New member
ועוד משהו, אם היה נכנס מישהו,

ואומר לך משהו כמו -

תני לי את העודף במטבעות, מטומטמת...
או - את לא הבנת מה ביקשתי, סתומה...

לא היית מטיסה אותו החוצה?

אז מה ההבדל?

H

לדעתי את ממש מוציאה מההקשר

הילד לא השתמש במילה הזו בתור קללה!
לימדו אותו שאסור לו לגעת באישה, וזה היה ההסבר שילד בן 10 מסוגל לתת!
ומראש - להושיט לו את הכסף זה צעד לא מתחשב כשברור שזה יביך אותו והוא יאלץ לגמגם איזה תשובה הזויה, מה שבאמת קרה.

נראה לי מוגזם לקחת את זה למקום של קללות ועלבון! יש הבדל עצום בין הדברים, זה בסך הכל ילד קטן!

נושי 14

New member
אז כמו תמיד מצפים מהחילונים להבין את הקיצוניי

ולבוא לקראתם. מה שחס וחלילה לא מצופה מהם.
אני מניחה שהיא נתנה לו את העודף בצורה אוטומטית כי ככה היא רגילה ולא בקטע של התגרות.
אבל מצפים ממנה להבין אותו ולשנות את דרכיה. אבל ממנו לא מצפים לטיפת נימוס ולנהוג בכבוד לזולת גם אם הזולת שונה ממנו.

נהדר, אחלה חינוך.

אפשר דעה שונה?

לדעתי את קצת לוקחת את זה למקום קיצוני
הרי את יודעת שהוא תלמיד ישיבה, אז למה מלכתחילה להגיש את העודף ישר אליו? זה הרי היה לך ברור שהוא לא יוכל לקחת את זה ממך וייאלץ להסביר את עצמו (מה שציינת בעצמך שהיה לו לא נעים לעשות, השפיל עיניים וכו').

דבר נוסף, המילה טומאה באה בהקשר של נידה - כל אישה פונטציאלית להיות בנידה ומכאן הכוונה. זו לא קללה או משהו כזה (בטח לא בעולם הדתי).

ואני לא חושבת שהוא עשה מעשה נורא ובטח שהוא לא מפגר או טיפש כפי שכונה כאן בשרשור.
אני חושבת שמלכתחילה זה לא היה מתחשב ולא היה נכון להושיט לו את העודף ישירות.

(ואגב אני חילונית לחלוטין)

reider

New member
אז גם לי יש דעה שונה

ילד בן 10 לא אמור להתעסק בענייני נידה מול אישה שיכולה להיות אימא שלו . זה נגד הטבע ! פשוט ככה . ואני בתור חילונית לחלוטין בכלל לא יודעת שעל ילד בגילו חלה חובה שמירת חוקי נידה
(תתקנו אותי אם רני טועה )

לפי דעתי המעשה של הילד היה לא יפה ולא מקובל . הוא גם היה יכול לבקש מהמוכרת להניח את הכסף על הדלפק בלי להשתמש במילים "טומאה" .

כנראה שמלמדים אותם איסור נגיעה

כן, כבר בגיל הזה
מסכימה שהיה יכול לבקש להניח את הכסף על הדלפק בלי להשתמש במיה "טמאה", אבל זה ילד בן 10 בסך הכל.
ושוב, אני חושבת שאפשר היה למנוע את המצב מראש (כשרואים תלמיד ישיבה זה מתבקש להניח את הכסף ולא להושיט לו ישירות).

מסכימה עם H3 האינטרפציה שלי למילה "טמאה"

היא נגזרת של תפיסת עולמי וסך האמונות שלי ולא אתנצל על כך,
צר לי אבל יש לי אפס סובלנות כלפי מי שבשם שטיפת המח/חינוך/תפיסתו
לא נוקט במינימום דרך ארץ.

יש גבול עד כמה גם אדם כמוני מוכן ללכת עד אמצע הדרך,
לא ברור לי איך ולמה הגבולות של חילונים/אתאיסטים
סובלים מגמישות יתר.

אור2221

New member
ממש חוסר הבנה של הדת ושל המושג נידה וטומאה

אישה נידה טמאה רק לבעלה, לא לבני משפחתה. שמירת נגיעה היא משום צניעות, לא משום טומאה כלשהי של אישה (הן בגלל היותה כאישה והן בגלל היותה בנידה).

לגברים ונשים אסור לגעת אחד בשני בגלל הצניעות, אם אישה נוגעת בגבר שאיננו בעלה, אין חשיבות או חומרה יתרה להיותה בנידה. הילד הזה לא הבין את מה שלמד.

למעלה