טל ברמן-סיפור אישי

ערנארן

New member
טל ברמן-סיפור אישי

בגיל 26 חובק טל ברמן דירה בצפון תל-אביב, אאודי 3A טורבו, פלאפון קטנטן, מכשיר די.וי.די ועונה שלישית לתוכנית הטלוויזיה שלו "פרפר לילה", ובכל זאת הוא לא ממש מאושר... באמת מה רע. יש לו דירה משלו בצפון תל-אביב, משופצת ומעוצבת ומצוידת בכל צעצוע שאפשר לדמיין, כולל מערכת די.וי.די משוכללת בשווי 50 אלף שקל, טלוויזיה ענקית, מיני דיסק, מחשב שמחובר לאינטרנט 24 שעות ביממה, טלפון סלולרי זעיר במיוחד וג'קוזי. יש לו מכונית אאודי 3 Aטורבו, עם חלון בגג, בצבע "זהב מטאלי פוסט ערבי", כהגדרתו. על השולחן בסלון שלו מונח הגיליון האחרון של השבועון "רייטינג", שבחר אותו בראש רשימת עשרת הרווקים המבוקשים ביותר בטלוויזיה… "הקריירה", הוא אומר בריאיון לסופשבוע מעריב משבוע שעבר, "כאילו ממלאת לי את החיים הרגשיים שלי. זה לא באמת ממלא אותם, זה רק מכסה עליהם. זו מין שמיכה כזאת שאתה מתהפך בה. זה מחפה על הריקנות בפנים. כל הזמן חשבתי שאני לגמרי מחובר לעצמי, שאני מחובר למה שקורה. אבל זה לא היה נכון. זה ממש לא נכון… "הקיץ האחרון", הוא אומר, "היה נקודת מפנה בחיים שלי. עברתי מין תהליך, כמו מישהו שנסע למזרח, וכאילו מגלה את עצמו. רק שזה לא היה במזרח. זה היה על הכורסה הזאת, מול הטלוויזיה. שעות כאלה של מחשבות, שגרמו לי להסתכל אחרת על החיים… פתאום הבנתי שהרדיפה אחרי ההצלחה, ולהספיק הכל, וגם לעשות את התואר באוניברסיטה, וגם לעשות תוכנית טלוויזיה, וגם תוכנית רדיו, וכל הזמן המרוץ האינסופי ושיהיה לי הפלאפון הכי קטן ושיהיה לי אוטו טוב, ושתהיה לי טלוויזיה גדולה, להקיף את עצמי בדברים נורא חומריים, גשמיים, הכל נועד כדי לחפות על איזושהי ריקנות שנוצרה, חלל שנוצר בתוכי". "…ופתאום הבנתי כמה שהממד של להתרגש מהדברים הלך ונעלם אצלי במהלך השנים. אני אתן לך דוגמה. נסעתי לסיני עם חבר. שכבתי שם על החוף, באמצע הלילה, עם עוד איזה ארבעה אנשים שלא הכרתי בכלל, שזה כשלעצמו מפליא, כי אני מקפיד לא להתחבר לאנשים שאני לא מכיר. הסתכלנו על הכוכבים, וכל אחד היה שקוע במחשבות, ופתאום ראינו כתם לבן כזה בתוך המים. חשבנו שאולי זה איזה כלב שטבע, או אפילו בן אדם. "הכתם הלבן הזה הלך והתקרב, והתקרב, וראינו שזאת להקה של דגיגונים זוהרים. זה היה אחד הדברים הכי מדהימים שראיתי אי פעם. עמדנו שם אולי חצי שעה ככה, עם הרגליים בתוך המים, מסתכלים על להקה של דגים זוהרים בחושך. אחד האנשים שהיו שם, היה חוזר בתשובה. כל הזמן כולנו אמרנו: 'איזה מדהים, איזה יופי', והוא אמר: 'איזו זכות, איזו זכות'. וזה משפט שהפיל לי איזשהו אסימון". - למה? "כי מה שהדהים אותו זה לא היופי של הדגים האלה. הוא העריך את זה שניתנה לו הזכות להסתכל ולראות את המראה הזה, שזו ממש תפיסה אחרת של החיים. הוא כאילו הכיר תודה למישהו על זה שהוא זכה לראות את זה. הוא ידע להעריך את זה יותר טוב ממה שאני ידעתי להעריך את זה. הוא העריך את זה במדרגה אחת יותר גבוהה. הוא נהנה מזה בצורה אחרת ממה שאני נהניתי. "זה לא גרם לי לרצות לחזור בתשובה כמוהו, אבל זה בהחלט גרם לי להסתכל על הדברים אחרת. זה מאוד, מאוד, מאוד השפיע עלי. אולי זה נשמע סתם, כאילו איזה מין בלבולי מוח פילוסופיים בשקל וחצי כאלה. אבל באמת, אני הרגשתי שזה ממש נתן לי ראייה לגמרי אחרת על החיים. זו היתה ממש חוויה ברמה הרוחנית. זה השפיע עלי ברמה הנפשית".

preacher

New member
תודה רבה ערן

כרגע ציטטת כאן כתבה על מישהו שעבר חוויה רוחנית חילונית לחלוטין.

בּאהבה

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gifהכתבה המקורית...

מה שהורס מצחוק הוא שאחרי שאמר שהבעל תשובה העיר אותו רוחנית, שואלים אותו מה עשה בנידון... והוא עונה (בשיא הרצינות): "פתאום ראיתי שאני חי בבית בלי מטבח כבר שנה וחצי!!! ראיתי שעליתי חמישה קילו!!! ראיתי שיש קרטונים ליד הדלת, שעומדים באותו מקום מאז שעברתי דירה. התחלתי לעשות כושר!!! עשיתי מטבחון!!!" מאד הגיוני... תהנו...

בּאהבה

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo54.gif../images/Emo54.gif../images/Emo54.gif../images/Emo54.gifהחתול

רבי שמחה זיסל הסבא מ-קלם תמיד היה אומר: "והרי חתול, חייו פשוטים כל כך, חסרי תסבוכות הוא פטור מכלי מאכל, וכלים לאחסון מאכלים וכלים לאחסון כלים, ונקיונם, ותקונם, ואריזתם, ושמירתם... ומחליפות וקולבים לחליפות, וארונות ומברשות ניקוי, וכפתור רזרבי, וחוט תפירה לתקון הכפתור, וקופסא לאחסון החוט, וארון לקופסת החוטים, ואמה לנקיון הארון המאחסן את קופסת החוטים, המאחסנת את החוטים שיתפרו את הכפתורים העשויים ליפול מן החליפה..." "משום", האיר מר"ן ה"סבא", "משום שהעולם הזה אינו עולמנו... הוא עולמו של
החתול... עבורנו הוא משמש פרוזדור צר וקדורני..."

ערנארן

New member
ישנם שלבים להגעה לכך

לא כל אדם שמעוניין לחזור בתשובה קופץ ישר לבחור ישיבה. אדם נבון יקח את הדברים בצורה הקלה ביותר, יחשוב על הדברים יותר... ישאל ויתעניין יותר בנושא, ילך לשיעורי תורה מתי שהוא יוכל, ישב לשיחה עם רב מוסמך,יעשה קצת לעצמו חשבון נפש, יכנס לבית כנסת לראות מזה המקום הזה, יפתח סידור תפילה לראות מה כתוב שם, יתחיל להעריך את החיים ואת ההסתכלות עליהם, ישים דגש גדול יותר לסביבה הקרובה לו כמו אשתו והחברים וההורים ויכבדם בצורה הראויה. בקיצור יתחיל להיות בן אדם ועם הזמן יתחיל בעשיית המצוות והדרך עוד ארוכה...

גוססי

New member
בקיצור ולענין:

הסיפור של טל ברמן חסר כל ענין עבורנו. ונניח שטל ברמן יחזור בתשובה ויהפוך לת"ח עצום. אז מה? מה יש באישיותו של הנ"ל שאמור לשכנע אותנו שזה הדבר הנכון לעשות? או, במילים אחרות, למה מי זה בכלל טל ברמן?

ערנארן

New member
לא הבנת את הנקודה וחבל!

סיפור זה אינו בא לומר דבר על האדם המוזכר אלא על ההסתכלות של הדת בניגוד לחילוניות

גוססי

New member
איזו הסתכלות של הדת?

שקריירה והצלחה חומרית אינם מתכון לאושר? החילוניות לא טוענת שום דבר בענין זה. כל מה שהחילוניות אומרת היא שהאדם אינו כפוף לשום ישות על טבעית.

Governor

New member
מי שמנוער מכל השכלה, תמיד ימלמל

`מה רבו מעשיך...` אלא מה?

Governor

New member
וזו בדיוק הסבה שאני סבור כי יהוה

הוא הזיה המצויה אך בתבן אשר בין אזני המאמינים...

יובל199

New member
בו נניח שאתה צודק (למרות שאתה לא)

יש לאדם 2 אופציות: א. להיות אתאיסט וכך להאמין שהוא עצמו לא יותר מחיה משוכללת. ב. להיות מאמין ולהתנהג כאילו הוא נזיר הבריאה. אפשרות א מובילה לאנשים שאינם יותר מחיות משוכללות (סופר-קופים) - גם אם הם באמת יותר מכך. אפשרות ב מוציאה את מקסימום הפוטנצייל הקיים באדם - גם אם הוא בסך הכל חיה משוכללת. איזו אפשרות עדיפה לדעתך?

Governor

New member
`בא`, לא `בו`. `נזר`, לא `נזיר`!

אין כאן עסקת חבילה. אריזת כל הטענות יחד כחבילה אחת, טפוסית לטוען המכיר ויודע שחלק מטענותיו הן אידיוטיות. טוען כזה ינסה בערמה לכרך יחדיו את הטענות האידיוטיות עם חזקות מהן (לדעתו) ולהציגן יחד לניצע (אדם לו מוגשת ההצעה) `א. להיות אתאיסט וכך להאמין שהוא עצמו לא יותר מחיה משוכללת` לא קשור. אין עסקת חבילה. אני גם אתאיסט, וגם סבור שאנו יצור בעל קוגניטיביות המצוי מבחינה תבונית בראש עולם החי, אולם במחלקת אחת עם כל יתר היונקים `ב. להיות מאמין ולהתנהג כאילו הוא נזיר הבריאה` איני סבור שקונספט יהוה נחוץ להבנת המציאות סביבנו. יהוה אינו מוסיף אינפורמציה, אולם מוסיף נעלם, ולכן, על פי תער אוקהם - דינו להדחות `אפשרות א מובילה לאנשים שאינם יותר מחיות משוכללות (סופר-קופים) - גם אם הם באמת יותר מכך` ראה את הרישא בדברי. האינטרס שלך, לכרך הכל יחד, נדחה על ידי `אפשרות ב מוציאה את מקסימום הפוטנצייל הקיים באדם - גם אם הוא בסך הכל חיה משוכללת` האם העדפת הזיה ובורות/בערות הן מצוי הפוטנציאל האנושי? ______________________________________________________________ 0284392570 יובל199

יובל199

New member
בו נבהיר כמה דברים

אני כתבתי: א. להיות אתאיסט וכך להאמין שהוא עצמו לא יותר מחיה משוכללת` ואתה עונה - לא קשור - ואז חוזר על דברי בניסוח שונה: "אני גם אתאיסט, וגם סבור שאנו יצור בעל קוגניטיביות המצוי מבחינה תבונית בראש עולם החי, אולם במחלקת אחת עם כל יתר היונקים" ואוו כל הכבוד - זה בדיוק מה שרשמתי!!!. אני כתבתי: ב. להיות מאמין ולהתנהג כאילו הוא נזיר הבריאה` (תודה על התיקון נזר ולא נזיר) ואתה עונה - בלי קשר לחלוטין - אני מדבר על עצמי לא על אלוקים ואני מדבר מתוך נקודת הנחה שאינו קיים ומראה עדיפות להתנהגות האדם במצב זה כאילו אלוקים כן קיים (גם אם הוא לא) - מה שמאפשר לאדם להגיע לשיא יכולתו - כמו שהסברתי. בקשר לסוף דבריך - "האם העדפת הזיה ובורות/בערות הן מצוי הפוטנציאל האנושי?" אין אתה מדייק. מוסכם על כולם שלא ניתן לדעת בוודאות האם אלוקים הינו הזיה או מציאות. אני רק הוכחתי שבכל מקרה עדיף לאדם להתנהג כאילו ב הוא נכון (גם אם הוא לא) ובוודאי אם הוא כן.

Governor

New member
`בו נבהיר כמה דברים`

`בא` (חולם חסר), לא `בו`! `ואוו כל הכבוד - זה בדיוק מה שרשמתי!!!` לא. אתה כורכם יחד (אתאיזם וראיה עצמית כחיה). אני מדגיש שאין הא בהא תליא, ואצלי שניהם selected independently. לא conjugate `ואתה עונה - בלי קשר לחלוטין - אני מדבר על עצמי..` שוב, אין קשר (בין אמונה, לבין הכרת ערך עצמית). אני חדור הכרת ערך עצמי מבלי להיות מאמין `מה שמאפשר לאדם להגיע לשיא יכולתו - כמו שהסברתי` האמונה העוורת, כזו שלך ושל בני מינך, מביאה אתכם לשיא טפשות ושפל יכלת, לא לשיא יכלת `מוסכם על כולם שלא ניתן לדעת בוודאות האם אלוקים הינו הזיה או מציאות` נחה דעתי. אגזר ואשמר `אני רק הוכחתי שבכל מקרה עדיף לאדם להתנהג כאילו ב הוא נכון (גם אם הוא לא) ובוודאי אם הוא כן` ואת זה הפרכתי...

יובל199

New member
תסביר לי איך אתה יכול

להיות אתאיסט ולא לסבור שאתה חיה משוכללת.

Governor

New member
הרי הסברתי לך, אצלי אלה שתי בחירות

נפרדות. איני מחויב למערכת ההנמקות שלך. אני אתאיסט. אני רואה עצמי כחלק מממלכת החי, ואני בעל קוגניטיביות ואינטליגנציה, במובחן ובשונה ממך דווקא ההחלטה להאמין בהזיה היא פגיעה אנושה בצלם האדם ובכבודו...

למעלה