אני מסכים עם ג´סטין..
ואני אגיד לך גם למה, באמת אין עוד ספרי מאגיה אונליין בעברית חוץ מהמקשוף והאתר של וויקה-ספיר הוא אכן תת-רמה: לא רק שטקסטים באתר מבולגנים בצורה בלתי-ידידותית לגולש ברמה מעצבנת אלא גם שכל הידע מצומצם ומחבר האתר לא טרח להזכיר מאיפה המקורות שלו במקרים כמו במאמרון שלו על נקרומנטיקה (דרישה אל-המתים), מה שמקשה על הגולש הממוצע הצמא לידע למצוא עוד מקורות ואף מקור שיתן לו חומר יותר מורחב מזה. חוץ מזה, אחרי הכל, המקשוף הוא לא ספר כזה גרוע - הוא נותן לך את הרעיון הכללי של הבסיס ונחש מה? לא כמו כל מתלהב שלישי שרץ להכריז "אני וויקאני!" ובונה אתר על מאגיה - מי שכתב את המקשוף לא זורק את המדע בחוסר-רציונליות מובהק וטוען שיש לחזור לימי המערות, להפך ולכן אני יכול רק להמליץ על הספר הזה. אז נכון, גם המקשוף לא מרחיב מי יודע מה, אבל יותר מאתרים זולים שנבנו ע"י אנשים שרוצים להרגיש טוב עם עצמם ולא יכולים לעשות זאת מבלי ללבוש את מסיכת האינטרנט - שבזמן שהם לובשים אותה, הם יכולים להיות מי ומה שהם רק רוצים וזה כולל מכשפים רבי עוצמה. ולבסוף, כשמתחילן רוצה מידע ממני, לרוב בשמחה אני מפנה אותו לספרים טובים שאני מכיר (אם הוא יודע אנגלית, כמובן..) או לאתרים שייתנו לו את המושג הכללי של הבסיס ומשם הוא יוכל להמשיך הלאה למקומות אחרים. משום שהמקשוף הוא הספר המאגי האונליין העברי היחיד - בינתיים - הוא התשובה למתחילנים שצריכים קודם כל חימום ומתיחות לפני שמתחילים ללמד אותם איך עושים כך או כך.