טכנאית תפ"י

• פותח הנושא pf1
  • פורסם בתאריך

ז א ד ה

New member
אממממ....

כל הכיתה שלי בחיל חימוש בתל השומר הם עושים בעיקר מצגות והדרכות....שבראסמי לא צריך להיות טכנאי תפ"י בשביל זה אני בחיל הים בקריה מפעיל מערכת סאפ כמו שאמרתי שזה נחשב תפקיד טוב מאוד לטכנאי סאפ אבל גם בשביל התפקיד הזה לא צריך עתודאי ככה שהוא לא שונה מכל תפקיד אחר בעיקרון אין לנו תנאים מיוחדים או שונים...שמירות ותורנויות כמו כולם יש מצב שישלחו אותך לבסיסים מרוחקים כמו אילת או באר שבע לחיל חימוש במקרים יוצאי דופן מגיעים לחיילות אחרים כאשר מתפנה תקן שזה חייל אחד, שניים מקסימום בשנה אני ממליץ להגיע ליחידה לחכות 3 חודשים שזה הזמן קליטה ואז תראי אם מתאים לך...מקסימום לא תפסלי מקצוע ותעברי

ז א ד ה

New member
*לטכנאי תפ"י

בנוסף יש לנו כל מיני שמות בצבא אני רשום בכל מיני מקורות כטכנאי תפ"י, טכנאי תו"ן וטכנאי ניהול ככה שאל תתבלבלי אם תשימי לב לזה אצלך

pf1

New member
תודה..

תודה ניראה לי שאני ישאר בתפקיד. וכן אני מבינה שבשביל התפקיד לא צריך להיות אתודאי כי אני לא. אני לא סיימתי מכללה וגם לא התקבלתי לעתודה אקדמית, אז ככה שברור שהתפקיד או למישהו בלי נסיון חוץ מהבגרות באותו מקצוע. ןאני מקווה שאני יהיה בבסיס כל"ב כי אני בת יחידה (או לפחות אני ינסה להיות בכזה) אבל למה אין שום הסבר או פרטים על התפקיד בשום אתר של צה"ל?

ז א ד ה

New member
לא למדת יג' יד'?

כי זה נקרא עתודאים טכנולוגים תלמידי יג' יד' ולפי ידיעתי בוגרי תיכון במגמה תעשייה וניהול לא מגייסים לתפקיד במקצוע זה שאת בת יחידה יתן לך תנאים אם תציקי למשק"ית ת"ש ותלחצי עליהם אין כלום כי בעיקרון אנחנו עוד כמה בודדים מעשרות אלפים ואין צורך בהסבר יותר מידי כי אין משהו מיוחד להסביר עליו

pf1

New member
לא יג, יד

לא אני לא סיימתי י"ג י"ד אני פשוט סיימתי יב בתעשייה וניהול. גם לי זה מוזר שלקחו אותי לתפקיד כי התפקיד לא הופיע לי במנילה ובככל בשום מקום אחר.אני כן ניסיתי להתקבל לעתודה אקדמית לכלכלה ולא עברתי את הסף של הפסיכו אז אולי זה קשור או שהבצפר ימלץ עליי (אם דבר כזה אפשרי בכלל).

pf1

New member
האם זה אפשרי?

האם זה אפשרי שאני מתגייסת לתפקיד של טכנאית תפ"י בלי שסימתי י"ג ,י"ד?

pf1

New member
אך?

אבל אך יכולים לשבץ מישהו במקצוע כשהוא לא עבר הכשרה ,הרי במהלך השנתיים של היג יד יש עוד נושאים שלומדים שאני לא למדתי..

ז א ד ה

New member
סתם לידע כללי

מה שלמדת בכיתות י' עד יד' של תעשייה וניהול לבין מה שתעשי בצבא בתור טכנאית תפ"י אין קשר או דמיון בבית ספר הנושאים מאוד מגוונים ומאוד מעניינים למי שמתעניין בעולם העסקים אבל בצבא את תתמקדי בנושא אחד כמו אקסל, פאוור פויינט או במקרה הטוב ביותר מערכת סאפ.

pf1

New member
האמת ש..

במשך השנתיים שלמדתי תפ"י (יא ויב) לא השתמשתי כלל בתוכנות מחשב. אז כך שאני עכשיו פחות יותר מבינה מה עושים בתפקיד של טכנאית תפ"י? ואך הוא קשור לתפ"י (לנושאים שלמדתי).

למעלה