טכנאית תפ"י

• פותח הנושא pf1
  • פורסם בתאריך

pf1

New member
טכנאית תפ"י

אני מתגייסת ב26 לאוקטובר וחברה שלי ביררה לי שהתפקיד שאני ישובץ בו הוא טכנאית תפ"י. אני למדתי בתיכון תעשייה וניהול ועשיתי בגרות בתפ"י.אני יודעת מזה תפ"י בכללי. אבל אני לא מתארת לעצמי מה עושים עם זה בצבא? ומה בעצם התפקיד הזה? אם מישהו יודע בבקשה תגידו לי מה זה התפקיד? האם הוא שווה או שעדיף לוותר עליו? איפה בעיקר משרתים ,באיזה חילות? והאם זה בסיס פתוח או סגור?

deathcaster

New member
תשובות

מה שלמדת בביה"ס הוא בגדול מה שבו תעסקי בצבא, תתעסקי עם ניהול ייצור ואם אבטחת איכות , בגדול. האם זה שווה ? תלוי באיזו יחידה תשובצי. בסיס פתוח סגור ? - גם וגם - אם כי הרוב פתוחים. אילו חילות ? אוויר / ים / חימוש/ לוגיסטיקה/ רפואה.

pf1

New member
תודה

תודה רבה על התשובה. אבל עוד שאלה.. האם יש לתפקיד קורס שאני צריכה לעבור? ןלמה התפקיד לא רשום במנילה שלי וגם באתר של צה"ל ואכ"א אין שום מידע (השמח לקרוא על זה יותר)

deathcaster

New member
חלק 2 - "שובו של טכנאי התפ"י" ../images/Emo13.gif

קורס - האמת , שכל טכנאי התפ"י שהכרתי שהגיעו עם רקע של תעו"נ לא היו צריכים קורס , אחרי הכל , את יודעת הרבה יותר ממה שילמדו אותך בקורס צבאי עלוב שבו תעשי בעיקר שמירות ומטבחים . אני מניח שלא תדרשי לעשות קורס - מקסימום תקופת הכשרה פנימית בתוך היחידה , אך זה מובן לגמרי שממילא צריך לעשות תקופת חפיפה מסוימת. למה התפקיד לא רשום במנילה שלך ? אני לא מבין למה הוא צריך להיות רשום ? הרי את כבר יודעת למה את משובצת , אני לא הייתי מחפש תפקיד אחר , ברוב המקרים זהו תפקיד טוב שאם את עושה אותו על הצד הטוב ביותר את גם זוכה להערכה על כך. אגב : כותבים "אשמח" ולא "השמח" , ואין לך ממש ממה להתרגש , לא יכולים להפתיע אותך עם התפקיד הזה.

pf1

New member
תודה שוב

תודה לך שוב על התשובה. האמת שזה עדיין מוזר שהתפקיד לא מוזכר בשום אתר של צה"ל וגם במנילה במיוחד שנשלחתי כבר ל2 מיונים, אבל לא משנה. ודרך אגב תודה על התיקון של ה"אשמח" אבל יש לי שגיאות כתיב.

WorldCenter

New member
יש גם בחיל מודיעין תפ"י

בהוצל"א, סיכוי סביר שתגיעי אולי לשם.

clutch

New member
חחח אבא שלי היה מפקד גף תפ"י

לפני הרבה הרבה שנים...

clutch

New member
אממ...

עד כמה שאני זוכר זה בעיקר פיקוח על תוכניות עבודה שונות, תיאום שעות עבודה וכו'...

clutch

New member
ואם תגיעי לתפקיד קצונה בזה...

סביר להניח שבאזרחות תרוויחי כסף בכלל לא רע, במיוחד אם יהיה לך תואר בהנדסת תעו"נ.

deathcaster

New member
מה קשור קצונה ?

גם בלי קצונה אם היא בעלת תואר היא יכולה להרוויח אחלה משכורת..... והאמת , כיום מעבידים מעדיפים אזרחים פחות "פייטרים" כדי יעבדו יותר ולא "ינצנצו" להם למילואים... לפעמים אנשים מכניסים את מושג הקצונה כלל ללא צורך.

clutch

New member
מה הקשר (ל)קצונה?

פשוט מאוד. היום יש הצפה של השוק במהנדסי תעו"נ וקיימת העדפה ניכרת לקצינים ששירתו בתפקיד ויש להם נסיון משמעותי בניהול ופיקוח על מערכות גדולות עם תקציבים מינימליים. חוטפים כמעט כל קצין תפ"י שעשה תואר בתעו"נ או לוגיסטיקה והבוגרים הרגילים צריכים לחפש חודשים ארוכים עבודה (אם בכלל ימצאו). חבל שאתה מגיב בציניות כזאת כאילו שאתה יודע במה מדובר כאשר ברור שאין לך מושג ואתה מנסה עוד להוציא אותי טיפש ברוב חוצפתך.

deathcaster

New member
אתה גאון ! שאשתחווה ?

מאין לך שאין לי מושג ? אני לא מנסה להוציא אותך טיפש , אתה עושה עבודה מצויינת בכוחות עצמך . והפעם בהודעתי הקודמת , בשונה מהרגלי, לא הייתי ציני כלל , מסתבר שזה לא הולך , אז בהודעתי זו חזרתי להיות ציניקן . אגב , אתה קראת לי חוצפן ? , תודה , זו מחמאה עבורי.

clutch

New member
אל תשתחווה, תצדיע ../images/Emo8.gif

תכל'ס... אני לא חושב שלנגד לוגיסטיקה יש איזה מושג בקשר לדרישות קבלה לעבודה לקציני תפ"י ומהנדסי תעו"נ בשוק החופשי. כל טוב וביי...

deathcaster

New member
האמת ?!

אני כבר שנתיים לא נגד לוגיסטיקה. ואני לא חושב שלילד בן 18 יש מושג קלוש לגבי דרישות קבלה כלשהן למקצוע כלשהו , שיש לו 3 שנים לעבור עד שיטעם טעם אזרחי כלשהו..... מה שאבא שלך אומר לך, לא בהכרח משקף את המציאות האנטי צבאית של שוק העבודה האזרחי. כעת הודעתך הייתה צינית ואף מזלזלת !

ז א ד ה

New member
אני טכנאי תפ"י

רוב הסיכוים שתגיעי לחיל חימוש תעברי קורס איכות של יומיים בבה"ד 20 בצריפין בעיקרון לא תעשי כלום שקשור לתפקיד שלך אלא תהיי פקידה לכל דבר על תקן טכנאי אני היחיד שקיבל תפקיד שקשור למקצוע, מפעיל מערכת סאפ של מדיניות אחזקה וטיפולים של כל כלי חיל הים לפחות יצא ככה על כל המחזור שלנו איפה למדת?

pf1

New member
אורט רמת יוסף

למדתי תעשייה וניהול ואחד מהמקצעות היה תפ"י. ואני דווקא אוהבת את המגמה שלי ורוצה להמשיך בא לכן אהבתי שאמרו לי שאני מיועדת לתפקיד של טכנאית תפ"י אבל אני יכולה לשנות תפקיד.אז מה אתה אומר שזה לא שווה ,כילו שאני יבחר תפקיד אחר? ומה עושות הפקידות שנמצאות בתפקיד? ומה התפקיד שלך? ואיפה בדרך ככל משרתים?

למעלה