טיראנו קטע 3

טיראנו קטע 3

היום הקטע הולך להיות קצת יותר סלקטיבי, וזו אולי ההזדמנות לשענים הפחות טובים לנסות לפתוח פער לקראת הנג"ש. 190 ק"מ, עלייה גדולה בהתחלה, ואח"כ עוד 5 גבעות, סיום בעלייה. אני מהמר על גרצלי כמנצח היום.

פריס-ניס קטע 5

הקטע הארוך ביותר (וכנראה גם הקשה ביותר במרוץ השנה), 201 ק"מ. 2 עליות קטגוריה 1, העלייה השנייה מסתיימת 15 ק"מ מקו הסיום, ואז דיסנט לקו הסיום. אם אני זוכר נכון (לא בדקתי את זה), לפני כמה שנים וינו ניצח את הקטע הזה. בכושר שלנדיס נמצא, הקטע הזה תפור עליו, גם עלייה סלקטיבית וגם דיסנט בו הוא יוכל להכריע את המרוץ.

daskarov

New member
מחר, כמעט נס הרים בפריס - ניס

Col De Bourigaille על הק"מ ה 115. 5.6 ק"מ על 6.1% (כ 1 % פחות מנס הרים). משום מה בטור הזה נחשבת מקטגוריה 1 (למרות שתמיד חשבתי שנס הרים היא מקטגוריה 2). מי לוקח להם זמן? 14 דקות?? דני

הסיום בפאלייטה (טיראנו-אדריאטיקו)

הופיע פעמיים בשנים האחרונות במירוץ הזה, ב-1999 וב-2004. ומי ניצח בשתי הפעמים? ידידנו הצרצר. מעניין שב-99 הוא הקדים ב-2 שניות את "אדונו" מיקלה ברטולי (שסיים שני בקטע וזכה בסיום בדירוג הכללי). האם היה זה הזרע שהנביט את היריבות בין השניים?

Mont Ventoux

New member
דרמות בדרך לפאליאטה

לא רק שהאיש שעשה את המרוץ - הצרצר בטיני - התרסק על הרוכב המי יודע כמה של csc שמתרסק השנה (מי ירכב עבורם בקלאסיקות?), הוא יצא מהמירוץ! לפחות לפי דיווחים ראשונים עולה כי אין שברים. מנצח הקטע והמוביל החדש הוא אוסקאר (החתול תמיד נוחת על הרגליים) פריירה. פרטים נוספים בהמשך.

אתמול סטואי היום בטיני

אולי כדאי שאני אפרוש ממשחק הפנטזיה? אוסקר פריירה מדהים ומפתיע כאחד, וזה הופך את המילאן-סאנרמו לעוד יותר מותח, פריירה מצטרף לרשימת ארוכה של רוכבים, שמגיעים מוכנים למרוץ (גם אסטרלואה שסיים שני היום).

orenbar0071

New member
מה עם פטאקי בטורינו-אדריאטיקו ?

שנה שעברה ניצח 3 שלבים ,השנה לא רואים אותו?!

השנה המסלול שונה בהשוואה

לשנה שעברה, יש יותר עליות ופחות קטעים שמסתיימים בספרינט קלאסי. בקטעים הראשונים, שנגמרו בספרינט בעלייה, פטאקי שימש כפועל של צאבל. בקטע היום פטאקי סיים שישי, לדעתי מיקום די מפתיע, הקטע היום כלל מספר גבעות, והסיום היה בראש הגבעה האחרונה. אמנם מבחינת סטיסטיקה הוא עדיין ללא ניצחון, אבל לקראת סאנרמו הקטע היום לדעתי משדר אופטימיות.

madcohen

New member
לא מפתיע בכלל...

אמנם פטאקי ספרינטר, אך הנך חייב להבין כי זה לא מעיד על חוסר יכולת במסלולים עם עליות. נכון שפטאקי לא מתמחה בכלל בטיפוסים, וביחס לרוכבים שהעליות הן המקום להראות את יכולתם, הוא לא ממש טוב. אך במסלול גבעתי (עליות לא קיצוניות כמו באלפים למשל) הוא גם יכול להצטיין.

פרי-ניס קטע 6: מלחמת נג"ש מרתקת

בקילומטרים האחרונים של הקטע, בין קששקין לבין שבנאל שהוא אחד ה-ירדים-(דיסנדרים) הטובים בדבוקה.

תהיה לנו בעיה בטור

(במידה ואף אחד מהם לא יהיה אלוף קאזחסטאן), עם קסדה ומדים זהים של ליברטי, לא נצליח לזהות מי זה וינו ומי זה קאשצ'קין. השידור קצת עיוות את הפער בין קשצ'קין לשאבנל, הפער לא היה קטן כמו שהוא הוצג, הוא היה דקה.

בסיום הירידה האחרונה הפער בין

קשצ'קין ובין שבאנל היה כ-12 שניות בלבד. אבל לשבאנל כנראה חסר משהו כדי לממש את התקוות שתולים בו הצרפתים.

ilan ulman

New member
זה היה קטע רווי "תקוות" צרפתיות

בסיום היו קאסר ווקלר ושאבנל שפעם חשבו שמשהו גדול יצא מהם... בנתיים הם דופקים על דלתי מרום ( גראנד טורס או משהו דומה) כבר כמה שנים טובות. איתם בחבורה הגיע רוכב וותיק יותר ומצטיין קבוע בפריס ניס באגרסביות שלו ובנוכחות שלו מקדימה דויד מנקוטייה ( גם הוא היה פעם סוג של תקווה...) מה שהצרפתים טוענים כל הזמן הוא: שהרוכבים שלהם נקיים וטהורים... ויורשה לי להניח שעל בסיס ההנחה של אודי יבואו הצרפתים ויטענו ששאבנל רכב במהירות א' וקאשצ'קין רכב במהירות ב'... ולא רק שהוא רכב בה הוא המשיך לטיים טרייל טהור ונחוש ולא ניכר בו הסבל כמו בשאבנל, לא שרירים תפוסים, הסל"ד היה אופטימאלי, פלג הגוף העליון לא זז, המהירות נשמרה, שאבנל היה זרוק בתנוחת נג"ש ללא אירובאר ונחלש ככל שרוח הים התגברה... באותן דקות הוא יצר יותר מלח מהים שלימינו... וקאשצ'קין ? הוא רכב כאילו אין רוח, אין ים,אין מחר והוא הוינו הבא!!! בקיצור ... מה שיפה אצל הצרפתים שהרומנטיקה תמיד מנצחת גם אם הרוכבים שלהם לא כל כך!!! וזה היה רומנטי לראות כל כך הרבה צרפתים מאיישים את קו הסיום בדבוקה המובילה.

לא נעים לי להיות בוטה

ואני מראש מתנצל בפני האומה הצרפתית, אבל קופידיס היא קבוצה צרפתית, בפרשיית קופידיס היו מעורבים גם רוכבים צרפתים (ורוכב בריטי בכיר). אז נכון שמאוד קל להם לעצום עיניים כשמדובר בקבוצה צרפתית, אולי אנחנו מזדקנים (לפחות אני), והזיכרון שלי הוא כבר לא כמו שהוא היה בעבר, אבל התירוץ הרוכבים שלנו "נקיים" נשמע לא אמין בעולם מחוץ לצרפת שנתיים אחרי פרשת קופידיס (ולא שכחתי גם את ויראנק ב-98).

אודי אתה לא קצת קשה עם שאבנל?

שאבנל הוא אכן אחת התקוות הצרפתיות. אבל בוא ונגדיר. בגיל 26 ושנה שישית בדבוקה הבכירה יש לו 26 ניצחונות כשחלקם במרוצים מהדרג השני והשלישי. לכמה מבני דורו יש רזומה כזה? היה לפחות רוכב אחד, בהיסטוריה הקרובה, שבגיל 27 כבר רצו להגדירו כתקווה לא ממומשת והוא סיים את הקריירה בכניסה מפוארת להיכל התהילה בזכות חמש כפול טורדה ושניים כפול ג'ירו ועוד כמה הישגי על(הכל אחרי גיל 27). אני לא חושב ששאבנל יסיים את הקריירה עם חמש כפול טורדה או שני ג'ירו אבל, לדעתי וניסיוני הקצר, בגיל 26 לא נכון לכתוב על רוכב, עם 26 ניצחונות,שחסר לו משהו למימוש תקוות לאומיות. ובקשר ליורש קאשצ'קין - לא זכור לי כי וינו כבר פינה את הזירה ליורשו או ממשיך דרכו. ההפך - וינו מאוד חושב על החלק הגבוה ביותר של דירוג הטורדה הבא. קאשצ'קין דומה לו אם מסתכלים במשקפת...הפוך. והוא באמת רוכב מבטיח - זוכרים מי היה שני בפרולוג של המרוץ? נכון קאשצ'קין. ורק לשם המחשה - קאשצ'קין מבוגר משאבנל ועם שלושה ניצחונות בקריירה (אופס- היום הרביעי) וכולה שנה פחות משאבנל בדבוקה. אם לשאבנל חסר משהו, עם פי ששה ממספר הניצחונות של קאשצ'קין, אז מה חסר לקזאחי? באמת ראינו היום הרבה צרפתים בראש הדירוג היומי. שאבנל שני קאסר שלישי ווקלר רביעי מונקטי חמישי. ולמען ההגינות צריך להודות כי הרוכבים הצרפתים,כמו הספרדים, מביאים הרבה אקשן ועניין למרוצים. אני מעדיף עוד כמה ווקלר, שאבנל ומונקטי על אחד שלאחר התקפהאחת בהרים מגן על החולצה הצהובה כאילו הייתה ביצה שבירה ופילים סביב לה.

ilan ulman

New member
משום מה יש לי תחושה שהשנה קאשי

ימריא רחוק רחוק... ושאבנל ישאר שאבנל. יאיר כתב נכון על פלויד... אבל... אמרקאי ישאר אמרקאי... אמרנו שהצרפתים אוהבים רומנטיקה. האמריקנוס אוהבים את השורה התחתונה. שורה תחתונה. פלויד בצהוב. לאנדיס ירכב כמו שלימדו אותו בבית "אבא" בטוח וחלק!!! קשה לי לראות רוכב אחר שהיה מוביל ונוהג אחרת במקומו... בעצם יש!!! וינו... אולי הוא היה תוקף את עצמו ואת הדבוקה עניין של אופי. וינו לא פינה את הזירה אבל וינו עושה רבות למען רוכבי ארצו ברחבי הדבוקות החל מרוכבי נוער ומעלה... קאשצ'קין הוא אחד מהתוצרים האלה. ואין ספק שהוא ימשיך את המורשת של הקאזחים הקשוחים.

אני לא בטוח שנראה את קאשצ'קין

מביא תוצאות אישיות חריגות השנה, וזה לא אומר שהוא יתקדם מבחינה מקצועית. קאשצ'קין הגיע לליברטי יחד עם וינו (אני מנחש שזו היתה דרישה של וינו להחתים עוד שני קאזחים מלבדו בליברטי), הוא הרוכב שאמור להיות צמוד לוינו בטור, ולעזור לו להיות הקאזחי הראשון שמנצח את הטור דה פראנס. וינו לא הולך לשום מקום השנה (אולי שנה הבאה תהיה האחרונה שלו?), אבל בגילו הוא כבר מכין יורש קאזחי ראוי, שאמור לתפוס את מקומו בצמרת.

גם לקאשצ'קין עצמו כבר יש יורש...

אם זה היה וינו שדאג להביא איתו מאפייה קאזחית לליברטי סגורוס, הרי שהמאפייה הקאזחית שומרת על האינטרסים שלה ועל ההמשכיות. אולג "אח של אנדריי" קאשצ'קין, מי שעד לשנה שעברה היה רוכב קרמיסים בינוני בקבוצה בלגית והצליח פה ושם להתברג למרוצים גדולים (מקום 89 באליפות העולם האחרונה לנוער), הצטרף כבר בשנתו הראשונה בקטגוריית ה-U23 לקבוצת הבת של ליברטי. כאמור - "כשיש קשרים, לא צריך פרוטקציות"...

אגב קאשצ'קין

יש רוכב נוער אחד מארצינו שטוען בתוקף שהוא, הוא - אחיו התאום של קאשצ'קין. פרטי הרוכב שמורים במערכת....

למעלה