טיפים דחוף....

טיפים דחוף....

טוב, אז אני באמת אשמח מאוד מאוד לכל טיפ למתחילים... העניין הוא כזה, אני עובדת במשך היום ויש לי זמן להתאמן רק מ6 בערב בערך... אני לומדת לבד ובעיקרון עובדת על אקורדים ועל מעבר בינהם (הפשוטים יחסית)... עזבתי כרגע את עניין הפריטות, כלומר,אני יודעת לנגן כמה סוגים אבל שילוב של זה עם האקורדים בתוך שיר שלם זה משהו שכרגע אני לא מנסה להתמודד איתו... יש למישהו רעיון איך אני מתקדמת עם הלימוד שלי? כי אני לא רואה התקדמות משמעותית בדרך הלימוד הזאת וזה מתסכל לאללה! אני אשמח לשמוע עצות (במיוחד ממי שלמד לבד אבל גם ממי שלא...) תודה רבה רבה

11122233311

New member
מתנסה

תתנסי בשירים זה מאוד חשוב, אפילו לא כדי לזכור. רק תיקחי שיר כלשהו ותלמדי את האקורדים, ותנגני את המעברים שלו ותתאמני על זה, ותנגני עם השיר גם. ככה שתהני מהנגינה ומהאימון הזה. אל תנסי להאיץ בעצמך, קחי מעברים לאט, שהאקורד יישמע טוב, לא להסתפק בצליל "בסדר". תווים ברורים, ויפים לאט לאט. קחי אקורד מסוים, למשל C ותתנסי לאט לאט בקצב שלך במעברים ממנו לאחרים C D C G C E C F C B וכדומה. ככה האצבעות יתרגלו לנגינה ולמעברים ותוכלי לעבור לשלבים הבאים.

:)

זאת בדיוק הצורה שבה אני לומדת . חשבתי אולי שיש דרכים נוספות כדי ללמוד קצת יותר מהר... אגב, אני גם לא מקפידה על לנגן מהבס המתאים לכל אקורד. אני רק מתמקדת במעברים,ופשוט לא רואה התקדמות משמעותית(במיוחד עם האקורדים של האיצבוע המלא שלוקח לי כמה שניות טובות להתביית עליהם) וזה מתסכל לאללה...

11122233311

New member
תראי

אם את לא לומדת עם מורה, את צריכה לשאוף לשלמות הכי שלמות בלי לדלג! מורה יכול לראות טעויות ולהגיד, אבל כשלא לומדים עם מורה צריך מההתחלה לעשות הכל פרפקטו שלא יתפתחו טעויות בלי שאנחנו יודעים בשלבים המאוחרים. תקפידי לנגן בס מתאים לכל אקורד! תקפידי הכל כמו שצריך. ובקשר לאקורדים עם אצבוע מלא. אל תתאמני על מעבר למשל C D F. אז מ C ל D את יודעת ו D ל F קשה כי F עם אצבוע מלא (גשר) אז אל תעשי C D מהר ואז שייקח לך שעה ל F שהכל יהיה אחיד ובקצב, תעשי את C D באותו קצב שיקח לך לעבור לF אחר כך. שיהיה אחיד, וככה תעלי לאט לאט לאט. בנוסף את יכולה להתאמן על הגשר. לעשות את כל האקורדים המג'ורים באצבוע מלא ממיתר מי נמוך פתוח, עד סריג 12. E F F# G G# A וכו'. גם את יכולה לעשות את תרגיל 1234 (לנגן סריגים 1234 על כל מיתר ואז 5432) עם החזקת גשר למשל את מחזיקה גשר על סריג 5. תחזיקי אותו ועם האצבעות שנשארו תעשי את סריגים 678 על כל המיתרים בלי לעזוב את הגשר. תמציאי לך אימונים מעניינים, ותשאפי לשלמות! לאט!

אוקי..

אבל למה בכוונה להאט את המעבר בין אלו שאני יודעת כבר ? רק כדי שתהיה אחידות עם אלו שאני דפוקה בהם?! את האימונים עם הגשרים לא ממש הבנתי, כלומר, למה לעשות אותם? מה זה יתן לי? נראה לי שזה רק יבלבל אותי יותר... ולגבי הבס, אתה חושב שזה כל כך משנה בשלב ההתחלתי הזה? לא חשוב יותר ללמוד את האקורדים ואת המעברים? חשבתי שברגע שאני אזרום יותר עם זה, אני אעלה לי את רף הלימודים וכן הלאה... תודה על העזרה:)

11122233311

New member
אז ככה

להאט את המעברים, כדי שתהיה אחידות במהירות, עם הזמן שתשתפרי ותשתפרי, עוד כמה חודשים את תתחילי לנגן קטעים, ושם אם באמת רוצים להתקדם צריך לקחת את זה לאט, להתקדם לאט לאט ולעשות הכל מדויק על הפעימה! אני סתם אומר. למשל את המעבר בין האלה שאת יודעת את יכולה לעשות סתם נגיד ב 120 פעימות לשניה, ואת הזה שאת לא יודעת ב 90 פעימות לשניה. אל תנגני את הרצף ביעני 120 ואז תתקעי בזה שאת לא יודעת לא תהיה אחידות תנגני ב 90, אחרי שילך חלק ב 93 ואז ככה תעלי תעלי לאט לאט. שיהיה דיוק בנגינה תשתמשי במטרונום. גם אם זה סתם אימון על המעברים. תמיד כדאי להתרגל לנגן מדויק כמו שצריך. האימונים על הגשרים יתרגל אותך להחזיק גשר, ושכל הצלילים שלו יהיה טובים בלי זמזומים. גשר איכותי בהתחלה לפעמים קשה להחזיק גשר ויש כמה תוים שלא מתנגנים. אז תעזבי מה שאמרתי ותמציאי לך אימון משלך. וכן הבס משנה, לא לזלזל! תתחילי מההתחלה כמו שצריך, זה לא ייקח לך הרבה אנרגיה. אל תדלגי על שלבים, במיוחד לא כשאת לומדת לבד. אחרת את תשלמי על זה בהרבה תסכול וחזרה לבסיס.

אחלה, תודה:)

האמת, היום ניסיתי בעצתך לנגן על גשרים אחרים והיה די משעשע... לגבי הבס,אני בטוחה שאתה צודק. העניין הוא שכרגע אני לא מתרגלת פריטות אז הוא פחות משנה לי. אני פורטת פריטה אחידה פשוטה בינתיים עד שאני אצליח לעבור יפה יותר בין האקורדים אז נראה לי שהבס לא רלונטי בשלב הזה:)

11122233311

New member
אז לפחות רק תדעי

רק תזכרי באקורדים הפתוחים את הבסים של האקורדים, אם לא מעשית. אז בתאוריה לפחות

שאלה ---

יש לקביעת הבסים של האקורדים הגיון מסוים שאחריו אני יכולה לעקוב (וככה לזכור) או שזה שרירותי? מקווה שהשאלה שלי לא נשמעת מפגרת ,באמת שאין לי מושג בדברים האלה...

11122233311

New member
כן יש הגיון

יש את הbarre יש את הדפוס הקבוע, הצורה , של אקורד מז'ורי על כל 6 המיתרים. אקורד E 022100 קחי את הצורה שלו,תעבירי סריג אחד קדימה, ובמקום התווים הפתוחים שימי גשר יוצא לך אקורד F 133211 אז ככה אם את רוצה את אקורד A על כל ה6 מיתרים את הולכת לתו לה במיתר שישי (שזה סריג 5) שמה עליו גשר ואת הדפוס 577655 והנה לך אקורד לה (A) מז'ורי אותו דבר עם מינור EM 022000 FM 133111 AM 577555 אותו דבר הולך גם עם אקורדים של 5 מיתרים. אקורד A X02220 מעבירים אותו קדימה. אז אקורד D, למשל איך מוצאים. הולכים לתו רה במיתר חמישי, זה סריג 5, שמים גשר ואת הדפוס ויוצא אקורד D X57775 והמינור AM X02210 DM X57765 אז אם את רוצה אקורד D למשל יש לך כמה צורות שונות XX0232 X57775 X54232 וגם על סריג 10 הצורה של מז'ור 6 מיתרים הדפוסים חוזרים תחפשי בגוגל barre chords או bar chords תמצאי עוד מידע. עייפתי מלכתוב

golani12

New member
זה יבוא לבד עם הזמן

אני מנגן כבר כמעט 5 שנים אבל לא יותר מדי - חוסר זמן, ויצא לי לראו אנשים שכבר אחרי שנה עברו אותי בכמה רמות (כמו מוטי במפגש הראשון ב- 2004 בפארק ברמת גן למי שזוכר), אכלתי על זה כאפות בהתחלה שאני מתקדם לאט ובגלל זה אני די מבין אותך, מה גם שכל מה שאני יודע זה מספרים ואינטרנט - אף פעם לצערי לא היה לי זמן לקחת מורה באופן מסודר למרות שתמיד רציתי וזה אחד הדברים שהכי מנעו את ההתקדמות שלי כי מורה יכול לקדם אותך במהירות. אבל הכל עניין של זמן. את תראי שלאט לאט את תשתפרי ותעלי ברמה. מנסיון אישי. העיקר זה לא שתמשיכי לנגן - גם אם זה שעה ביום או שעה בשבוע - התוצאות בסוף יגיעו.

golani12

New member
זה היה מזמן

אם את מתכוונת מבחינת מעבר די חלק של אקורדים ופריטות נראה לי שתוך שבועיים בערך, אבל, זה מאוד אינדבידואלי - לכל אחד יש גישה שונה לכלי, יש כאלה שזה בא להם די בקלות ויש כאלה שזה ממש סינית בשבילהם. אני למשל שמאלי והתרגלתי לנגן כמו ימני (תנסי סתם פעם אחת להפוך את הגיטרה ולנגן ותביני כמה זה מסובך) בסופו של דבר מתרגלים להכל. זה גם תלוי בכמה זמן את משקיעה. דבר אחד בטוח וזה בכל תחום בחיים לאו דווקא בגיטרה - מי שמשקיע בסופו של דבר רואה תוצאות. תמשיכי להתאמן הסבלנות משתלמת.

grassus

New member
אני מתאר לעצמי

שלנגן זה החיים שלך ואת לא בתוך זה רציני אלא את רוצה לנגן כמה שירים ודברים כאלה נכון? או שאני טועה? הטיפ הכי כללי שאני יכול לתת..זה להתאמן הרבה ולא לדלג על משהו אם הוא קשה בהצלחה

לנגן זה לא החיים שלי

אבל מוזיקה כן:) ולשאלתך, אני בהחלט רוצה לדעת לנגן בצורה טובה מאוד ולא מספיק לי רק לדעת כמה שירים מסביב למדורה. אני רוצה ללמוד פריטות ואקורדים מסובכים וכו' כשהזמן יגיע,לא מספיק לי כמה שירים של משינה בשביל החבר'ה אם זאת היתה הכוונה שלך. אני טיפוס שלא אוהב בערך... ואם היה לי את הכסף לזה הייתי כנראה משקיעה במורה ובלימודים רציניים (אפילו התעניינתי בקונסרבטוריון ועם כמה מורים פרטיים) תודה על הטיפ

Amiram_e

New member
הטיפ שלי הוא שעדיף ללמוד עם מורה

אני לומד עם מורה חמש שנים קלאסי. עברתי לפעם בשבועיים ואני חושב שהמורה יוצר מסגרת שמחייבת להתאמן. אני גם עובד עד הערב (חוזר בשעה 8:00 בערב בממוצע) וגם יש לי אישה וילד ואני מוצא זמן להתאמן ב 12:00 בלילה לפעמים או מול הטלויזיה בערב. ברגע שאתה יודע שמתקרב שיעור ואתה חייב להראות תוצאות, אתה מקדיש זמן. מעבר לזה, מורה תמיד יראה דברים שאנו לא מיומנים לראות ויתקן לנו טעויות שלא היינו חושבים עליהן בכלל. בכל מקרה, אם זה לא המקצוע שלך בחיים, אל תחמירי עם עצמך. הרבה אנשים מתחרים עם עצמם ויוצאים מתוסכלים שהם לא מתאמנים מספיק, או לא מגיעים לרמה מסוימת תוך זמן מסוים. בסך הכל אנחנו עושים את זה בשביל ה FUN שלנו. בהצלחה.

תודה

וכמובן, אתה צודק.גם אני הייתי מעדיפה ללמוד עם מורה וגם התעניינתי אצל שלושה מורים וכולם לוקחים מחירים גבוהים שכרגע לא ממש מסתדרים לי. כמה אגב אתה משלם לשעה אם אפשר לשאול?

Amiram_e

New member
אני משלם 130 לשעה

אבל זה יהודה שרייר. מורה מהשורה הראשונה. המורה הקודם שלי גבה 80 ש"ח. אני מאמין שאם תתאמצי תמצאי מורים למתחילים גם ב 50-60 ש"ח.

למעלה