טיפול תרופתי...

• פותח הנושא mazy
  • פורסם בתאריך

mazy

New member
טיפול תרופתי...

היום היינו בשניידר וקיבלנו המלצה לטיפול באוראפ פורטה במינון של 1 מ"ג (רבע כדור) בשבוע הראשון, אח"כ חצי כדור, ואח"כ 3/4 כדור. האמת שנורא קשה לי עם התרופה הזו,
בגלל ההתוויה שלה, וגם בגלל תופעות הלוואי שלה. בהתחלה הוצע לנו ריספרדל, אבל בגלל תופעת הלוואי של השמנה, החליטה הרופאה לתת אוראפ פורטה. למען האמת, אני חושבת שהטוראט של בני הוא קל, ולא הייתי רוצה לתת לו תרופה כזו. ממש מתלבטת. האם יש למישהו נסיון עם מתן אוראפ פורטה בגיל צעיר? (בני בן 12) תודה, מזי.

sun shan

New member
מזי יקרה עניתי לך ככל יכולתי

שימי לב לתשובתי המפורטת בתגובה לדברייך לעיל שלך אילנה נולמן

../images/Emo101.gifאוראפ תרופה יעילה במקרים רבים

הבן שלי מטופל בתרופה זו כבר למעלה מ- 13 שנים. מדובר בתרופה יעילה מאד לטיקים בעיקר הקוליים. יש רק לקחת בחשבון שצריך מעקב תקופתי (אחת לחצי שנה) של תפקודי כבד. חוצמזה - צריך גם לעשות אק"ג לאחר שמעלים מינון ולדעת שיש תגובות נגד לאנטיביוטיקה ממשפחת האריתרומיצין. כמו שציינתי - תרופה יעילה ביותר ויחסית לתרופות אחרות כמעט בלי תופעות לואי, למרות שכ"א מגיב אחרת. תופעות הלוואי המוכרות - דארטיב דיסקינזיה (מה שאנו מכירים כ"פריקנסוניזם") קשורות לכל התרופות הנוירולפטיות (כמו הלידול וכן, גם ריספרידל...). תופעת הלואי המפחידה של אורפ - היא מקרים בודדים של דום לב - אשר התרחשו עקב שימוש יחד עם האנטיביוטיקות שציינתי לעיל. בסה"כ - הבן שלי עם רשרוש בלב (פונקציונלי...) נהנה מהתרופה כבר שנים רבות ללא כל תחושת הגבלה כלשהי. אז אם הילד ממש צריך הקלה בטיקים - שווה לנסות! בהצלחה ומצורף קישור באנגלית (לא מצאתי בעברית)

הלנה

New member
הי מזי

אני לא מכירה אישית את התרופה שקיבלתם אם כי היא נשמעת לי מאד מוכרת. הריספרדל אכן גורם לתיאבון מוגבר וכתוצאה מכך להשמנה. הוצע לנו במקומה תרופה בשם גאודון (או משהו דומה). הבעיה היא שהיא מאד יקרה, אבל עכשיו לאור ההשמנה הרצינית של בני אנחנו שוקלים לקחת אותה בכל זאת (אם כי אתמול הוא התחיל איתי דיאטה של שומרי משקל ובינתיים די מקפיד, מסכן כואב לי הלב, הוא תמיד היה כל כך רזה, ולא היה צריך בכלל להקפיד כל כלום...).

הלנה הי

בני קיבל תרופה הריספרדל שהיא לא בסל התרופות ומאד יקרה קניתי לו באופן פרטי והוא התחיל להשמין ולא עמדתי בתשלום התרופה היקרה ביקשתי מהרופאה היפסכריטת תרופה אחרת והיא רשמה לי תרופה רידזין מ,ג25 וזה מרגיע אבל התאבון מוגבר והוא התחיל להשמין הוא רזה כל הזמן חבל לי אליו מה לעשות הכדורים ממשמנים.

חגית35

New member
השמנה- עליה ברמות הפרולקטין

ההשמנה מיוחסת לעליה ברמת הורמון הפרולקטין (הורמון ההנקה - ייצור החלב אצל האשה). כאמור, זה מה שמעכב ביוץ אצל נשים מיניקות. לגברים בגילאי פעילות מינית זה עשוי לדכא דחף מיני ולעתים אף לגרום לטפטוף חלב (מוזר אך קראתי על זה).

שביק

New member
למזי היקרה שלום רב

מה שאומר כאן איננו בגדר המלצה אלא דעה אישית או עוד קו מחשבה עבורך בטרם תחליטי על מתן תרופה כזו או אחרת: תחשבי לבד או בעצה אחת עם בנך, אם את סומכת על שיקול דעתו, האם את חושבת שהוא באמת זקוק לטיפול תרופתי? האם אינו יכול להסתדר בלי? אולי כדאי ללמו לחיות עם הטוראט הכי טוב שאפשר. כלומר לאהוב את עצמו, לקבל את עצמו וכמובן שמשפחתו ביחד איתו. לתת לו את כל החיזוקים שהוא זקוק להם. ואני אומרת זאת מתוך הידיעה שהתרופות אינן סוכריות. יש להן תופעות לוואי כאלו ואחרות. לשים על המאזניים - מה שקול כנגד מה, הטיפול שאולי יהיה יעיל במידת מה +תופעות לוואי, או ללמוד לחיות עם זה בשלום, ולומר: טוב אני כזה, זה מה שיש לי, למי שיש בעיה אתי, יש לו עצמו בעיה, לי אין בעיה עם עצמי". אלו דברים שאומר בני מזה כל השנים וטוב לו כך. הוא גם לא מוכן לשנות את מצבו בשום פנים אופן. לדבריו: אני מכיר את עצמי ככה כבר מאז שנולדתי, למה לשנות? הרי את אומרת שמצבו אינו קשה אלא מקרה קל. תחשבי על זה. ואם תירצי - נוכל לשוחח גם טלפונית. בהצלחה!!!!! שביק

mazy

New member
לשביק המקסימה

המון תודה על העצות שלך, החום, התמיכה והעידוד מאחת שהיתה שם ונמצאת שם עדיין. איך אומרים, "אין חכם כבעל נסיון"... בעניין הטיפול התרופתי, אני חושבת שהוא יכול להתמודד יפה מאד עם הטיקים, שאינם חמורים כלל ועיקר, גם ללא טיפול תרופתי. לא שאני רוצה , חלילה, שיסבול, אבל אם אפשר להתמודד בלי תרופות, עדיף. כמובן שמעת לעת אנו חווים התפרצויות טיקים יותר חריפות , דבר ידוע בטוראט. ובתקופות הקשות הוא ממש מתחנן שאתן לו תרופה שתפסיק את הטלטלות, התזוזות והרעידות ושאינו יכול עוד לסבול את זה, ולעיתים זה מלווה גם בכאבים פיזיים בעקבות הטיקים. עתה קיבלנו מרשם לתרופה ועלינו להחליט אם לתת או לא. תודה ולילה טוב, מזי.

החורזת**

New member
מזי, לי היתה מטופלת שטופלה באוראפ

וזה הביא להיעלמות כמעט מוחלטת של הטיקים, והביא להפחתה משמעותית בסימפטומים של ה- OCD וגם שיפר את הקשב והריכוז. תופעת הלוואי היחידה שההורים דיווחו (פרט ליובש בפה שנעלם לאחר כשבועיים)זה על עייפות מוגברת, אבל זה יש גם ברספרידל ובתרופות אחרות שיש בהן גם חומר מרגיע. והכי חשוב שתדעי, חברות התרופות בעיקר לשם כסת"ח (כיסוי תחת- סליחה על המילה), רושמות את כל תופעות הלוואי האפשריות, גם אלה הנדירות ביותר. במציאות רוב המטופלים אינם סובלים מתופעות אלה. בהצלחה.

חגית35

New member
פימוזיד- אורפ

קודם כל מזדהה מאוד עם חששך. גם אני באותה הסירה. אנו משתמשים בריספרדל עבור בני הגדול. לא קל לחוות שימוש בתרופה חדשה ואני מניחה שרק כשרואים הטבה בסממנים הקליניים שלשמה היא נלקחה מתחילים להירגע. אך יש לעקוב בתרופה זו, שלפי המסמך שצרפתי פה באנגלית השימוש הנרחב בה הוא בצפון אמריקה, על נושא תפקודי הלב . בעקרון מנגנון פעולתה הוא חסימת קולטני ספציפיים למעביר העצבי (נוירוטרנסמיטור) דופאמין 4 . זה אגב גם מה שעושה הריספרדל. אגב, מחקר אחרון שקראתי מראה כי התרופות היותר ישנות חרף סכנת תופעות הלוואי (שלא מופיעות תמיד ולא בכל מינון ולכן נאמר לך לעלות בהדרגה) הינן טובות יותר מבחינת השפעתן ודובר שם על האלידול ואורפ באחוזים גבוהים יותר אף מהריספרדל. מעניין שהרופאה שלנו כששאלתיה פעם, לא שמעה על העניין של אינטראקציה לאנטיביוטיקות שמתקשרת לפעילות לבבית, כפי שכתבה לך כאן גובלינית. היא הרימה גבה ואמרה שתבדוק זאת ורשמה לעצמה... מצחיק מה? אני צריכה לאמר לה? הנושא של חשש לדום לב קשור לחסימת ערוצי הסידן – לא ממש מובן לי מה הקשר ללב, אך זה מוסבר במאמר. המאמר הזה סוקר קשת רחבה של משפחות תרופות לטוראט כולל נוירולפטיקה, נוגדי דכאון, חוסמי קולטני סידן, קלונידין וגואנפאסין שחבל שאין פה כי היא כנראה יותר טובה וכן התרופות הישנות וגם מדובר שם על ניקוטין ובוטולינום (בוטוקס) שדיברנו עליו פה (זריקות). כמו כן מוזכרים טיפולים הורמונאליים, ניתוח, וגם הקשר לתופעות אוטואימוניות (של מערכת החיסונית) כגון הקשר לחיידק הסטקפטוקוקוס שכתבתי עליו נרחבות פה (תסמונת panda's ) שבעיקר גם מייחסים לו חשיבות בסינדרום כוריאה. אצלי אישית , עם בני, כתבתי בזמנו בקשר לכך כשהרחבתי על התסמונת הזו, Panda's, בכל מקרה של החרפה ניכרת בטיקים ובהיפראקטיביות כשעשיתי משטח גרון נתגלה לו סטרפטוקוק ארור, ולאחר טיפול אנטיביוטי- הטיקים נחלשו וכן ההיפראקטיביות המוגזמת. ללא ספק נושא המערכת החיסונית והאלרגיות קשור קשר הדוק להיותם טריגר לטיקים. שרון צימרמן ממרפאת טוראט בשניידר אמרה לי נורא מזמן שרצו לערוך על זה מחקר בשניידר והתנדבנו להשתתף אולם לא יצרו עמנו קשר אני מניחה שזה לא נעשה כי הנוירולוגית שהיתה אמורה לעשות זאת נסעה לשנה לאנגליה (דר' תמי שטיינברג) . אני מצרפת עוד מסמך המסביר בששה צעדים מאויירים את השיקולים ההדרגתיים בבחירת טיפול תרופתי לטיפול בטוראט. שימי לב למדרג בשיקולי הבחירה.

השגיא

New member
חגית שאלה לי אליך----

כתבת שבכל מקרה של החרפת הטיקים וההיפר-אקטיביות אצל בנך כשעשית משטח גרון נתגלה לו סטרפטוקוק בגרון. שאלתי: האם היה לו כאב גרון או שהסטרפטוקוק מתבטא בעליה בפעילות [טיקים והיפר-אקטיביות], ומתוך נסיונך עשית משטח גרון? אני שואלת כי לבן שלי יש כרגע תקופה של טיקים מרובים וחזקים, חלקם מורכבים. ובו בזמן אני חליתי לפני חודש באנגינה מאוד חזקה מלווה בזיהום באוזניים וברגל. והיום הייתי אצל הרופא ומסתבר ששוב יש לי אנגינה. לאור מה שכתבת חשבתי אולי יש קשר בין התקפת הטיקים שלו לבין דלקות הגרון שלי?? האם כדאי לבדוק לו את הגרון? האם כשבנך קיבל אנטיביוטיקה זה הרגיע גם את הטיקים? גלית

חגית35

New member
לעתים לא כואב הגרון ויש דלקת

אך לסטרפטוקוק יש דרכי זיהוי נוספות כגון: כאבי בטן... וכאבי ראש. כמובן שזה מדבק. וכן זה מחריף המון תסמונות ובינהן טוראט. זו מהות התסמונת אך גם מי שלא לוקה בה רשמית לפי הקריטריונים שלה- עדיין תיתכן החרפה בנוכחותו אז שווה בדיקה. מאחר שרופאים לעתים מסרבים להאמין... תגידי שכואב לו הגרון ושאת היית חולה ותקבלי הפניה למשטח גרון.

חגית35

New member
Panda's Syndrome

אגב מדובר בחיידק מסוג סטרפטוקוק A מצרפת לך מידע על Panda's Syndrome:

mazy

New member
לחגית, אינני מצליחה לפתוח

את הקבצים שצרפת כאן, משום שהם בפורמט pdf. תוכלי לשלוח לי את הקבצים בדוא"ל? תודה, מזי.

חגית35

New member
6 צעדים בשיקול לבחירת טיפול תרופתי

זה המסמך השני שהבטחתי לצרף לך...

הלנה

New member
תודה חגית

את יודעת את השמות המקבילים לתרופות שאנחנו משתמשים בהם בארץ?

חגית35

New member
בבקשה הסבר קצר לתרופות:

קלונידין או גואנאפאסין guanafacine - – שזה היינו הך כדור אחד גואנאפאסין שאין בארץ שווה ערך לשני קלונידין למיטב ידיעתי אם כי לפי המאמר הקודם יש הבדל במנגנון השפעתם והקלונידין פחות פוטנטית בהשפעתה מהגואנאפאסין. נוירולפטיות (אנטי פסיכוטיות) שזה ההאלידול, אורפ (פימוזיד) ריספרדל ודומותיהם שעובדים על רצפטורים של הדופאמין בנגזרות שונות. מוזכרות שם תרופות שזה לא השם המדוייק או השם הגנרי כמו ה-Quetiapine =SEROQUEL שזו גם תרופה אנטי פסיכוטית. או התרופה olanzapine שאנו מכירים בשם Zyprexa . SSR's זה נוגדי דכאון מהמשפחה החדשה יותר (הכי מוכר בהם הוא הפרוזאק והאפקסור, שהן חוסמי קולטני הספיגה החוזרת של סרוטונין ונוראדרנלין באופן ספציפי ולכן תופעות הלוואי שלהם פחותות מאשר המשפחה הישנה יותר של הטריציקליים שמכסה טווח רחב יותר של תופעות מאידך בכל רע יש טוב ובכל טוב יש רע- כי לעתים הדור הישן יותר פעיל וטוב והכל אינדיוידואלי למטופל). יש שם שמות שונים של תרופות ממשפחה זו ואולי הישנה יותר, הטריציקליים כמו הקלומיפראמין. עוד משפחה של נוגדי דכאון וחרדה אלו הם הבנזודיאזפינים - benzodiazepines המיועדות לטיפול בחרדה או לשם שינה כמו למשל ואבן המוכרת. מצרפת לך אתר נהדר לחיפוש מידע על תרופות והפרעות תיכנסי בהפרעות לתסמונת טוראט ותמצאי שם מידע רב.

למעלה