טיפול תרופתי...

• פותח הנושא mazy
  • פורסם בתאריך

lati1

New member
מזי שלום, אם יורשה לי, אביע את

דעתי, וזו דעתי בלבד. את אומרת שלבנך יש טורט קל יחסית, ואני שואלת, למה בכלל לתת לו תרופות? מנסיוני, רופאים הבאים מתחום הפסיכיאטריה והנוירולוגיה -ואני אגיד פה הכללה - אוהבים מאוד תרופות. הגישה של רובם לתסמונת הזו היא שיש לטפל בה ע"י מתן תרופות ואני אף דברתי בזמנו עם כמה מהם שהופיעו ברשימה שקבלתי מהעמותה , כולם שאלו דבר ראשון (מבלי שהתעניינו בשום דבר אחר) - האם הילד מקבל תרופות. אני יכולה לומר לך רק שבמקרה של בננו, מה שמנחה אותנו הוא - שאם הילד יגיע למצב שהטורט יפריע לו ברמה של הפרעה בתפקוד או הפרעה חברתית קשה (ויש לו קשיים חברתיים) אבל הפרעה קשה - או אז נשקול מתן תרופות. בנתיים, אנחנו מאמינים, כמו בת שבע - שאין צורך לשנות את הילד שלנו. צריך לחזק אותו, צריך לעבוד במישורים של חינוך החברה הבלתי סובלנית שלנו, ולתת לו להיות מה שהוא ומי שהוא. אל תשכחי שהתרופות הללו הן חמרים כימיים קשים ותופעות הלוואי שלהן הן הרבה מעבר למה שאנחנו יכולים לראות. בכל מקרה - בהצלחה!

מזי נשמה-גם אני נטלתי אוראפ פורטה

אומנם לי נתנו במינונים גבוהים. חצי כדור להעלות כל שלושה ימים עד שאגיע לשני כדורים ביום. התופעות לוואי שרשומות בעלון הם בדיוק מה שקרה לי מלבד עיבוי שרירים. הטיקים די נרגעו לי אם את זוכרת בסוף התעלפתי מזה, כי אני רגישה מדי לתרופות. אך למה שלא תנסו? הרי תמיד אני אומרת חושבת יודעת וכותבת שלא כל גוף מקבל את התופעות לוואי האלו, ועל כל גוף וכל דם וכל אדם יש השפעות כאלו ואחרות שונות אחד מהשני. למשל כרגע אני לוקחת משהו שלא ממש קשור לטוראט. משהו אנטי דכאוני הכדור הזה ניקרא "מודאל" והתופעות לואי שרשומות שם בעלון של המודאל הן מפחידות ודומות מאוד מאוד לאוראפ, ועובדה, שום תופעת לוואי מכל מה שרשום לא הגיע עד עכשיו. ביום שבת הקרוב יהיה לי כבר שבועיים לנטילת התרופה. עם האוראפ פורטה למשל נתנו לי מינונים גבוהים ומיד לאחר כמה ימים זה השפיע. אני מאחלת המון בהצלחה, גם לגבי ההרהורים שלך בתור אמא זכותך להיות מהורהרת ואף לא להסכים לתרופה הזאת בפרט או כל תרופה אחרת. המון בהצלחה, ולפי דעתי שווה לפחות לנסות.

למעלה