טיפול פרטי

dina199

New member
בד"כ לא נאבקים על הגיוס

(במיוחד אצל בנים). בד"כ נאבקים על הפטור.

וגם אם אדם לא מוגדר כא"ס , בלשכת גיוס בצו ראשון יש סיכוי גבוה מאוד שיגלו שהוא 'לא כמו כולם' ויתנו פטור (ביוזמתם) על סעיף נפשי.

dina199

New member
בדיוק כך. עכשיו דואגים לעכשיו

הבעיה שהמושג אוטיזם מאוד סטיגמתי. ובארץ קיים פחד מוות מהסטיגמה הזאת.

kagome10

New member
משנה עד כמה גבוהה התפקוד

כי מקום טוב בצבא יכול להיות מועיל מאוד. אני מדברת בעיקר על מודיעין וסייבר. ז היכול לעזור מאוד לרכוש ניסיון מקצועי ולמצוא עבודה.

אפשר לספר לילד ולסביבה בלי ללכת לאבחון. אני כל כך מסכימה בנוגע לשם, וכמה טוב היה למצוא את הפורום הזה. אבל לקרוא בש ולאבחן זה לא אותו הדבר.

מיק67

New member
קראתי את כל מה שכתבו ומוסיפה משלי

הילדה שלי גם כן גבולית והתקשנו לקבל איבחון במשך שנים עד שהגענו לאסף הרופא וקיבלנו. עם זאת ברור לכל ילד בכיתה ולכל מורה בבית הספר שהיא קצת אחרת.
אני כן פניתי לביטוח לאומי וכן לקחתי סייעת כי חשבתי שזה יעזור לה להתאוורר קצת בבית הספר.
כל השאר היה כבר עבודה אינטנסיבית שלי עם עצמי על קבלתה המוחלטת כילדה אוטיסטית, על חיים בשלום עם השם הזה - אוטיסטית ועם הרחבת גבולות פנימיים ונורמות פנימיות עד למצב מופלא שבו היא הפכה להיות מבחינתי חלק מהנורמה המאוד רחבה שנפרשת לעיני היום.
בד בבד למדתי להבין שהסביבה היא הדבר הכי פחות שוב במאמצים שלי ושאין לי שום שליטה על התנהגות החברה ועל הקצב שבה היא מתפתחת.
מבחינתי היום אין צורך להסתיר כלום כי אין שום דבר מיוחד שצריך להסתיר. להיפך! מבחינתי הילדה עושה לחברה טובה גדולה בבכך שהיא נחשפת אליה ומאפשרת גם לחברה להרחיב את גבולות הנורמה.
את כל זה העברתי לילדה (היא טוענת שבנוגע לחברה היא הרגישה ככה כל הזמן) - היא מי שהיא. אנחנו מרוצים מאוד. לא מסתירים כלום. מי שלא מרוצה הוא לא הבעייה שלנו.
אני חושבת שזו הקלה עצומה לכולם וחופש אדיר לילדה. בדיוק היום היא סיפרה לחברה בבית ספר שהיא אוטיסטית.
ובנוגע לקיצבה - גם אם יש לך כסף לטיפולים, אני הייתי לוקחת אותה ושמה בחיסכון. עוד 30 שנה כשכבר פחות תוכלו להיות שם בשבילו יהיה לו סכום גדול מאוד של כסף שיעזור לו הרבה בנושאי עצמאות כלכלית. (2500 לחודש כפול 12 חודש כפול 30 שנה =900,000 שח.)

שלומות0

New member
אני רק רוצה להאיר

את העיניים לחלק האחרון שכתבת לגבי החישוב הכלכלי,
אם יכנסו לכאן גולשים שאינם גולשים בפורום הזה
הם עלולים בטעות לחשוב שיש כאן הורים שמחפשים לעשות קופה על חשבון ביטוח לאומי,
חשוב לי לציין שזה לא המצב רוב ההורים זקוקים לכסף הזה כמו אוויר לנשימה לצורך טיפול שותף בילדם האוטיסט, והם לא יכולים לחשוב
על לחסוך את הכסף
סתם נקודה קטנה אבל חשובה...

שלומות0

New member
ממש לא בטוח

אף אחד לא יכול לחזות מצב של ילד גבולי ,
הוא גם יכול לצאת מהספקטרום לגמרי ולנהל קריירה מאוד מצליחה

dina199

New member
או לא . ואם לא היה מוכר בביטוח לאומי גיל 18,

(ז"א הורים שלו לר יקבלו 'קצבת ילד נכה' ) יהיה קשה להוכיח אחרי גיל 18 שאין לו יכולת לפרנס את עצמו (רק כך מבוגרים מקבלים קצבת נכות)

שלומות0

New member
נכון

בהחלט אם ילד הסתדר יפה כל שנות חייב על אף כמה קשיים קלים במסגרות והוריו לא היו זקוקים לקיצבה, ברור שיהיה לו מאוד קשה להוכיח מעל גיל 18
שהוא אל יכול להסתדר וזקוק לקיצבה
אבל האמת שיש גם נטים שלא מסתדרים להביא פרנסה מכל מני סיבות..

dina199

New member
זה שעיש נ"טים כאלה לא עוזר לא"סים

ואני מכירה מספיק א"סים מאוד מוכשרים (שאני רואה שהם א"סים) שלא מצליחים להתפרנס אך ורק בגלל קשיי תקשורת ולא כל בעיה אחרת . בגלל קשיי התקשורת להם המעסיקים לא מתייחסים לכשרונות שלהם.

schlomitsmile

Member
מנהל
כי מאד קשה להוכיח את זה רונן גיל כתב בבלוג שלו על הסאגה של המאבק שלו מול ביטוח לאומי.
אם זכרוני אינו מטעני, הוא קיבל בסופו של דבר (ובעזרת סיוע משפטי של הקליניקה בבר-אילן) קיצבה חלקית...
וזה בנאדם שיש לו איבחון רשמי.

יש פה מישהו שניסה להשיג קצבה למבוגר

שקיבל או לא קיבל קצבת נכות כילד?

אני לא בטוחה שיש הבדל מבחינת ביטוח לאומי אם קיבל או לא קיבל, אלא אם יש יכולת השתכרות או לא.

dina199

New member
יש הבדל. היו כרן מקרים

(לא הרבה , כי כאן בעיקר הורים לילדים קטנים) שקיבלו קצבת ילד נכה, הגיעו לגיל 18 , הגישו קצבת נכות רגילה והמשיכו לקבל אותה.

ולדעתי מי שלא פנה לביטול לאומי עד גיל 18 וסיים צבא, יהיה לו מאוד קשה להוכיח שהוא לא יכול להתפרנס.

yuliyuli1

New member
אחי קיבל בגיל מבוגר

אבל זה אחרי שמצאנו פסיכולוג שנתן לו תווית של סכיזופרן (והוא ממש לא).
באותה תקופה לא כל כך ידעו לאכול תפקוד גבוה.

dina199

New member
אז בגיל מבוגר הוא קיבל

קצבת נכות לא כא"ס אלא כסכיזופרן .
לא מעודד גם בימינו . לדעתי גם היום לא בדיוק יודעים איך 'לאכול' תפקוד גבוה.

arana1

New member
גם אובחנתי קודם כסכיזו ואחרי זה זה שונה לא"ס

באמת באותה תקופה לא ידעו לאכול תפקוד גבוה
לא בטוח שהיום יודעים הרבה יותר טוב

אולי אפילו אצל אותו פסיכיאטר שממה ששמעתי אחרי זה אז הוא נוטה לאבחן את כולם כסכיזופרנים
למרות שיש הבדלים די גדולים בין אוטיסטים לסכיזופרנים

arana1

New member
אני לא קיבלתי כילד אבל קיבלתי כמבוגר

אחרי שעברתי כמה עשרות עבודות ביטוח לאומי קיבל שיש כנראה קשר בין איבחוני כאוטיסט לבין חוסר יכולתי לפרנס את עצמי

זה היה די מזמן ולתקופה לא ארוכה
משער שהמצב היום סביר יותר משהיה אז

למעלה