טיפול פרטי

dina199

New member
סליחה ,חשבתי שזו תגובה אלי.

על איזו סוג תביעה את מדברת ?

שלומות0

New member
אני למדתי על בשרי

שאם הילד שלך בח"מ יש להם הגנה מלאה בנושא של וויתור סודיות, אז אם אין צורך בסיוע בבית הספר אין בעיה , הבעיה מתחילה שצריך סייעת, עצם קבלת העזרה מגבה אותם מתביעות משפטיות,
כל הורה שמגיע לועדות שילוב/השמה חותם על טפסים ושם בטפסים יש ויתור סודיות ,בלי לחתום על זה לא מתקיימות הועדות וזה הפתח שמכסה אותם מתביעות,,
הנושא מאוד מורכב ולא פשוט בכלל, אני הייתי גם בקטע הזה מידע רגיש על הבת שלי עבר לגורמים מאחד מבתי הספר שבו למדה לגורמים לא רצויים וללא הסכמתי ולא יכולתי להגיש שום תביעה{עורך דיני אמר לי את זה}

dina199

New member
אז הם מחתימים על ויתור סודיות גורף

בלי לספר שזה ויתור סודיות ?

כשאני חתמתי זה היה תמיד רק בין שני צדדים מוגדרים וזה היה תקף למטרה מסויימת בלבד . וזה היחה מזמן, היום כנראה שהייתי חותמת הרבה פחות.

שלומות0

New member
בחוזר מנכ"ל

יש התעסקות רבה בנושא של ויתור סודיות להורים לפני ועדת ההשמה , הנושא מאוד מורכב, ההורים בעצם הגעתם לוועדות מתחייבים למסור לוועדה גם אם זה לא נדרש במפורש כל מידע על מצבו של הילד
יש מקומות שמקפידים להיות הגונים וכל פניה מבקשים וויתור סודיות לטובת הגורם שפונים אליו, ויש מקומות הגונים פחות שעושים שימוש גורף ללא ידעת ההורים, אני נתקלתי כפי שכתבתי במנהלת בית ספר ורופאת בית הספר הזה
שעשו פשוט מה שבא להם בנושא זה, וממקרה זה למדתי לא לחתום על שום טופס בתחילת השנה שיש בו ויותר סודיות !

dina199

New member
אצלי היו דברים בין קופ"ח לבית ספר

ולהיפך, וויתור הסודיות תמיד היה מאוד ספציפי ולא תקף מפעם אחת לשניה.

kagome10

New member
מסכימה לחלוטין

במיוחד לגבי רמת אבטחת המידע. המון אנשים לא מתקינים עדכוני אבטחה סטנדרטיים וכל מה שצריך כדי לפרוץ זה להוריד מטספלוייט, נניח מפה:

http://www.rapid7.com/products/metasploit/download.jsp

ובשביל זה ממש לא צריך להיות האקר.

<אני דווקא מכירה האקרים. הכרנו בצבא :) >

dina199

New member
אם את לא חותמת על ויתור סודיות,

המידע לא עובר מביטוח לאומי לשום מקום אחר.ואם אתם לא צריכים את הכסף, הם ישמחו מאוד שלא תפנו אליהם

אם תבקשו סייעת , יהיה רישום במשרד החינוך . גם שם, אם לא חותמים על ויתור סודיות, המידע לא עובר לשום מקום.
אני מניחה שאת חושבת על הצבא ולכן מפחדת מ'תוויות'. אז אם אתם לא תעבירו את האיבחונים לצבא (לא"סים מגיע פטור רפואי) הצבא יידע. השאלה היא האם זה יהי טוב שהוא לא יידע. אבל את זה תחליטו לבד בגיל 16-17 עם צו ראשון.

ויש לי שאלה (שהיא שאלה רצינית ולא ביקורת) : מה היו סימנים שבגללם הלכתם לאיבחון ?

OraS20

New member
במהלך השנים היו קשיים שונים

היום עיקר הקושי הוא באינטראקציה חברתית , השתלבות בקבוצה, הוא לא דחוי , אבל לא פשוט לו וזו עבודה שסייעת טובה ורגישה יכולה לעזור. המשחק עם חברים אחהצ שטחי יחסית, הוא לא תמיד מבין סיטואציות וגם זה יכול לפתור ולעזור בסיוע לא גדול לדעתי כי הוא ילד שמפנים דברים כשמסבירים ולומד עם תיווך. כרגע לא נראה ולא הומלץ על טיפול רגשי, לא ריפוי בעיסוק וגם לא ק״ת . חשבנו על קבוצה לילדים עם קשיים במיומנויות חברתיות אבל נחכה, כי קשה לו לדעתי ללמוד מהקבוצה ולהפנים להתנהגות בסיטואציות אחרות . הוא יצליח אוב יותר עם סייעת. לימודית הוא בסדר.
פנינו כי יש מכלול סימנים שהיו מחשידים,אבל כשאני מסתכלת על המכלול הוא ילד מתפקד שאם היום אבוא ואספר על האבחנה יהיו הרבה שלא יאמינו. אני לא אומרת את זה מהכחשה אלא כדי לתאר את מצבו. אני דווקא נלחמתי שנים כדי להגיע לאבחנה מדוייקת כדי שאדע איפה ואיך לטפל.

dina199

New member
והדברים האלה הספיקו לאבחנה ?

זה היה האיבחון הראשון שלו ?
אם אין קשיים לימודיים , אין לזה השפעה על אבחנה לאף כיוון , לא לחיוב ולא לשלילה

הבן שלי אובחן כאספר בגיל 14 . הנפילה הגדולה (שבגללה פנינו לעזרה ובעקבות זה לאיבחון) היה במעבר לחטיבת ביניים.

OraS20

New member
כן זה הספיק לאבחנה

זה לא אבחון ראשון
יש לו היסטוריה ארוכה והדברים מורכבים יותר ממה שכתבתי, אבל..... אם למקד את הקושי ואת עיקר הצורך , זה העניין החברתי

dina199

New member
לי ברור שזה קושי חברתי.

זה העיקר הקושי אצל א"סים. אבל העניין מהחוד שהנוכחי יש אבחנה חדשה 'תסמונת תקשורתית חברתית' (אני אישית לא אוהבת אותה) שלא מוגדרת בספקטרום אוטיסטי ולכן לא מזכה בקצבה או זכויות אחרות.
לכן אם את מוכנה לפרט (את לא חייבת, הפורום פתוח מדי
) מה הם היו הדברים הנוספים שהספיקו כדי לקבל אבחנה ?

galitkm

New member
השאלה האם אפשר שלא לחתום על ויתור סודיות

כשדובר במוסדות כמו ביטוח לאומי ובכל זאת לקבל את הקצבה או זכויות אחרות.
או במילים אחרות: האם קבלת הזכויות לא מותנית בחתימה על ויתור סודיות?

שלומות0

New member
אם אני לא טועה

גם לבטוח לאומי יש טופס ויתור סודיות על מנת שיבדקו את המקרה,
אז כמו שציינתי הנושא מאוד מורכב וצריך תמיד לשקול את טובת הילד ועד כמה נושא הסודיות חשוב

dina199

New member
ויתור סודיות כלפי מי ?

הרי חייב להיות מוגדר צד שני. האם זה קופ"ח ?

שלומות0

New member
במקרה שלנו

נעשה שימוש לא ראוי, על מנת לקמבן על הבת שלי כמה דברים לא נכונים

kagome10

New member
זה לא בדיוק אותו הדבר

אם משהו יקרה ויש לה אבחון אז זה יכול ליצור בעיות, וזה פשוט לא חוקי. אם אין אבחון ויש רק חשדות של ההורים אז הכל חוקי ובסדר.

dina199

New member
אם את לא חותמת על ויתור סודיות,

המידע לא עובר מביטוח לאומי לשום מקום אחר.ואם אתם לא צריכים את הכסף, הם ישמחו מאוד שלא תפנו אליהם

אם תבקשו סייעת , יהיה רישום במשרד החינוך . גם שם, אם לא חותמים על ויתור סודיות, המידע לא עובר לשום מקום.
אני מניחה שאת חושבת על הצבא ולכן מפחדת מ'תוויות'. אז אם אתם לא תעבירו את האיבחונים לצבא (לא"סים מגיע פטור רפואי) הצבא יידע. השאלה היא האם זה יהי טוב שהוא לא יידע. אבל את זה תחליטו לבד בגיל 16-17 עם צו ראשון.

ויש לי שאלה (שהיא שאלה רצינית ולא ביקורת) : מה היו סימנים שבגללם הלכתם לאיבחון ?

שלומות0

New member
אם זה היה מקרה של הבן שלי

הייתי עושה הכל בשקט, ומנסה עד כמה שאפשר לא לפנות לממסד לגבי זכויות, ולא רק בגלל שאני חוששת שמידע סודי יודלף,
אלא שפשוט "האח הגדול" יודע הכל על אף הסודיות וברגע שהבן שלך רשום אצל "האח הגדול" כאוטיסט דברים יכולים להשתבש ולהגיע בדיוק למצבים שאת רצית למנוע,
היום בעידן "האח הגדול" דברים הכי סודיים יכולים להתגלות בדיוק אצל הגורמים שלא היינו רוצים,
הבת שלי הייתה במצב לא טוב ובכל זאת את המכתב לביטוח הלאומי השארתי בכיס כשנה שלמה!
לגבי העברת מידע ממסגרת למסגרת אסור להם באופן עקרוני להעביר מידע, אבל הניסיון שלי למד אותי שזה מאוד פרוץ ומידע עובר גם ללא הסכמת הורה
מספיק פליטת פה קטנה של המחנכת שהמידע יעבור.. אז או שאת שלמה אם זה לגשת לקבל עבור בנך זכויות
או שאת מטפלת בו בשקט ללא התערבות ממסדית מכל סוג שהו..

ואני חושבת שאלא אם כן את מאוד עשירה

עדיף שאת ה-3000 ש"ח בחודש האלו, תחסכי לעתיד ותקבלי מהמדינה את העזרה שהיא נותנת.
אני מודה שאני לא מבינה את ההתעסקות הזו בכן סודיות, לא סודיות, ויתור פה, ויתור שם.
מדינתנו קטנה היא ויש סיכוי טוב שברגע שהבן אובחן, אז כבר מישהו מתישהו ידע.

מה שאני לא מבינה, זה מה זה משנה בכלל?

השירות בצבא הוא כזו משאת נפש שמתוך פחד שמה החויה תיגזל ממנו, תוציאי מכיסך הפרטי עשרות אלפי שקלים שאת זכאית להחזר עליהם עכשיו?
לא חבל על הכסף? הוא בטוח יכול לשרת מטרה יותר טובה בעתיד, גם בשביל הבן שלך.

העמדה שלי בנושא היא:
עכשיו דואגים לעכשיו ואח"כ לאח"כ. אם הילד זקוק לטיפול עכשיו, עושים כל מה שאפשר שיקבל טיפול מקסימלי ואם יש אפשרות לעזרה מהמדינה, מה טוב.
מה יהיה ומה יהיה אם ומה אם יגידו ומה אם יחשבו.
נו, אין לך שליטה על זה.

אני מבטיחה לך כזה דבר - אין אוטיסט שעובר את החיים בלי שישימו לב שהוא אוטיסט.
אז יכול להיות שמסווגים את זה בתור המוזר ההוא או שופטים לרעה את ההתנהגויות הלא מקובלות ולא קוראים לזה בשם.
אבל לקרוא לזה בשם, הוא הדבר הכי טוב שאפשר לעשות כדי לקבל את המצב ולשפר אותו.
לא סתם דמויות באגדות מסרבות למסור את שמן. לשם יש כוח.
את פוחדת מהכוח שלו להרע - לשים תווית על הילד, סטיגמות, מה יגידו עליו.
סמכי על הכוח שלו להיטיב - הוא ואתם תבינו אותו טוב יותר, תדעו איך לעזור, איך להימנע ממצבים מלחיצים, תוכלו לבקש עזרה קונקרטית מהמסגרת.
האנשים שם הם לא אוייבים שלך, הם ירצו לעזור אם הם ידעו מה הקושי שלו (ואם לא, אז תחליפו מסגרת ותמצאו את מי שכן).

הפחד והלחץ מלהסתיר רק יפגעו בכם ובתהליך של הילד. אם מסתירים משהו, סימן שצריך להתבייש בזה וזה לא בסדר, נכון?
למה שירגיש כך?
הוא לא בחר בזה.
אבל הפחד והבושה ישמשו כנשק נגדו, שאוי חס וחלילה יגלו עליו.
ואם תפגשי איזו אמא מהכיתה שמחכה גם כן לתור לפסיכולוגית ההתפתחותית או משהו כזה? ארץ קטנה, יו נו.

למעלה