טיפול ביתי אינטנסיבי לפעוט בן שנה ועשר

תקוה

צר לי אבל אני מסכימה עם דרור מדובר בילד בן שנה ועשרה חודשים האם את חושבת שבגיל כזה רך הילד זקוק לכל הלחץ הזה, תאמיני לי שיש דרכים מהנות לגרום לילד לשתף פעולה הוא צודק תפעילו גם היגיון. אהה ולי את לא יכולה להגיד שהבת שלי הייתה ברמת תקשורת גבוהה, אבל אני הקפדתי ליהיות איתה ולשחק איתה דרך הדברים שעניינו אותה ובלי ABA או כל תוכנית אחרת הילדה התחילה להגיב, אז היא לא מדברת נכון אבל אני מוכנה להיתערב איתך שרמת התקשורת שלה הרבה יותר גבוהה מרמת תקשורת של כאלה שמדברים וגם ההבנה. ילד שלא רוצה לדבר אף תוכנית לא תביא אותו למצב שידבר וילד שלא יכול לדבר בוודאות אף תוכנית לא תביא אותו לדבר. אולי התוכנית שאת מצדדת בה כל כך עוזרת לחלק או שכן או שלמראית עיין אבל אי אפשר ללכת בצורה עיוורת מדובר בתינוק קטן מה את רוצה שמגיל כזה הוא יהיה מתחת לזכוכית מגדלת. כן גם אני חושבת כמו דרור איבדתם פרופורציות תנו לילדים ליהיות גם ילדים.

1דרור ב

New member
לא זכיתי בכלום,לימדתי אותו את הכל בעצמי

אם מישהו רוצה לדחוף את הילד שלו לתוך חדר חמישה ימים בשבוע במקום לקחת אותו בעצמו לגן משחקים או לטיול ,שיעשה מה שבא לו וזה ממש לא אכפת לי.מה שאכפת לי זה שאת לא אומרת את האמת,בטח אחרי שאת מתהדרת בלימודי ניתוח התנהגות.אם היה לך קצת יושר מקצועי היית אומרת את האמת ,שלא ניתן לנתח התנהגות של ילד בגיל כזה,ובטח לא ילד עם בעיות מורכבות שסותרות אחת את השנייה.אבל אצלכם הפראיירים לא מתים הם רק מתחלפים,בשביל זה בדיוק הקימו את הפורום הזה במקור.

TikvaBonneh

New member
לא הצלחתי לקחת אותו לגן משחקים ולא לטיול

הוא כל הזמן ברח לי ורץ לכביש וטיפס על דברים גבוהים וקפץ. לא הסכים להחזיק ביד שלי כשעוברים כביש.
אני מאחלת לך ולילדים שלך רק טוב, ושתמשיך להנות מהם.

dina199

New member
זה לא אומר שאחרים לא מצליחים.

אפשר להמליץ על כל שיטת טיפול שהיא , אבל לא בצורה גורפת על שיטת אחת(מכל סוג שהוא) לכולם.
צריך גם לקחת בחשבון שיש ילדים שונים, והורים שונים, גם הצלחות ואי הצלחות שונות, וגם הגדרות ושונות של אנשים
שונים מה נחשב הצלחה וחוסר הצלחה.

TikvaBonneh

New member
לי זה ברור

שילדים הם שונים והורים הם שונים.
אבל יש פה המון אנשים שזה לא ברור להם.
דרור כתב באופן גורף "מי ש...". אני כתבתי על עצמי ועל הילד שלי בלבד, וזו הייתה התגובה שלו. ואנשים הסכימו איתו. אני תמיד עונה להורים שעדיף אחר הצהריים לעשות דברים יחד אם אפשר, אבל אני יודעת מניסיון אישי שלא תמיד אפשר.
לגבי ההגדרות השונות להצלחה:
אני תארתי את חוסר ההצלחה שלי.
לא חושבת שמישהו היה רואה את זה כהצלחה.
אני מניחה שיש הורים שרק אם הילד יכול לשבת איתם במסעדת שלושה כוכבי מישלן ולהתנהג יפה - הם יראו זאת כהצלחה.

arana1

New member
ילד בגיל הזה מושפע בעיקר מהמתחים של ההורים

לא חושב שצריך להיות מי יודע מה פסיכולוג בשביל להבין שילדים רגישים בגיל הזה מושפעים בעיקר מהמצב הנפשי של ההורים
ילדים קטנים חיים בהזדהות מלאה עם ההורים שלהם
אם ההורים שלהם נמצאים במצב שהוא מאוד קשה נפשית אז גם הם יהיו חסרי מנוחה ומתוזזים
זה הכל
ואין כאן אשמים
כי אף אחד לא אשם שהוא נמצא במצב נפשי קשה

להרבה אוטיסטים יש הורים מאוד חרדתיים ומאוד מתוזזים
כי האוטיסטים לא הגיעו לכאן מהמאדים
אלא נולדו להורים שהם בעצמם בעלי מידה כזאת או אחרת של חריגות
שגם אם ברוב המקרים היא מדוכאת למען מראית עין ותפקוד נורמלי אז דווקא בגלל זה הילד חש בה בעוצמה הרבה יותר גדולה

הילד פשוט משקף את פנימיות ההורה בלי שום צנזורה
וגם לכן הפתרון שהוצג כאן,של גן ילדים פסיכיאטרי,שבו לילד יש סוף סוף הזדמנות לחוות מבוגרים מעט יציבים יותר,הוא סביר בהחלט

arana1

New member
תלוי

אם הייתי מרגיש שמצבי הנפשי מעצים אצלה קונפליקטים וחרדות אז כן
במצב כזה הורה לדעתי צריך לוותר ולהעביר את ההשגחה והטיפול בילדה למישהו אחר
כיוון שלפחות בינתיים זה לא המצב אז לא רק שאיני שולח אותה לגן הזה אלא שאיני שולח אותה לגן בכלל
וכמו שדרור כתב פשוט מעביר איתה כמה שיותר זמן במשחקים ובטיולים

אני לא מנסה לחנך את ביתי
אני עוקב אחריה ומנסה להבין מה היא רוצה
אם היא לא רוצה לדבר אז היא לא תדבר
אם היא לא רוצה מגע עם ילדים ואנשים אחרים(והיא לא) אז לא אעודד אותה לזה ובוודאי של אכפה עליה את זה
מבחינתי היא יודעת הכל ואני לא יודע כלום
מקווה ללמוד ממנה משהו

lotiwein

New member
תודה אבל

ברשותכם לא אתייחס לתגובות שהם לדעתי קיצוניות ושמסיטות את הנושא מ"עיצות לאיך לבחור מנתחת התנהגות" ל"האם ABA רלוונטי" או יותר נכון ל"ABA לא רלוונטי"
תודה בכל אופן.

אם יש עוד גולשים שמאמינים בABA ויכולים לתת לי עוד עיצות , אשמח... (אני מניח שלא נשארים פה הרבה כאלה בפורום כי לא נעים להם פה להביע את דעתם)

schlomitsmile

Member
מנהל
למה לא נעים?
זכותך כמובן להתעלם ממי שמציע לך לחשוב שוב,
לבדוק כיוונים אחרים,
אבל אף אחד לא תקף אותך,
אין סיבה להטיל דופי בכל מי שמתוך כוונה טובה ואכפתיות
הקדיש זמן כדי לשתף אותך וקוראים אחרים בנסיונו,
גם אם הוא חורג מהמשבצת המסומנת מראש.

TikvaBonneh

New member
בגלל התגובה אלי, לא אליה

הוא כתב לי שאני לא אומרת את האמת בגלל שאני חושבת שניתוח התנהגות יכול להועיל לילד צעיר. יש הורים שנרתעים מלשתף כשכותבים להם דברים כאלו. אני לא כזו, יש לי הרבה ידע וניסיון ואני לא נבהלת מאף אחד שחושב שהוא יודע יותר טוב ממני על הילד שלי או על מה שלמדתי באוניברסיטה.

schlomitsmile

Member
מנהל
זו לא גברת, זה אדון
והוא כתב מה שהגבתי עליו כאן לפני שדרור כתב מה שציטטת.
התלונה שלו היתה שלא ענו לו לשאלה המדוייקת שלו.

naomami

New member
בגילאים הללו שיטות אחרות טובות לא פחות

הן מחקות את התקשורת הטבעית שיש בין ילד להוריו. לוקח לשיטות הללו זמן עד שרואים תוצאות, אך ילד שמגיב אילהן ישתפר במידה רבה. היתרון הוא שלכם כהורים תהיה מעורבות גדולה יותר בתוכנית, מה שיחזק את הקשר שלכם עם הילד לאורך השנים.

odima1

New member
ABA

מאוד נרתענו בהתחלה מהשיטה, ולא העזנו לבדוק את האפשרות, אלא שעם הזמן קצת קראנו, החכמנו ומצאנו מנחה שעשתה פרופיל מלא על הילד -ניסתה להבין מה מקור המוטיבציה שלו, דיברה עם כל הגורמים שמכירים אותו.
לאחר מכן הרכבנו תכנית - כולנו יחד עם המנחה - תכנית גמישה שמתאימה ומותאמת לילד - משתנה וגמישה.

לדעתי צריך למצוא מנחה סופר מתאימה - לא להתפשר, כי מה שאני מניסיוני למדתי שזו לא השיטה אלא האנשים.

בהצלחה.

הוא יכנס לגן בספטמבר

הוא קטן מאוד. אין דבר כזה חלון הזדמנויות של התפתחות ניורולוגית, ילדים מתפתחים כל הזמן. גם בגיל 10.
להקים תוכנית ABA בבית לוקח המון זמן. לא פשוט בכלל למצוא מנחה וטרפיסטים טובים. גם לטרפיסט הכי טוב בעולם יקח כמה חודשים טובים להכיר את הילד לפני שתוכלו לראות תוצאות כלשהם לעבודה שלו. אם נחשוב על זה שיקח לך חודשיים למצוא צוות ולפחות חודשיים להתארגן בלהכיר את הילד ובניית תוכנית, אז הוצאת המון כסף ותקבל חודש-חודשיים של עבודה יעילה בלבד. זה ממש לא שווה את ההשקעה הכספית והנפשית. אני מאוד ממליצה עכשיו לפני הגן ללכת עם הילד לתוכנית הדרכת הורים במרכז בייקר לפי שיטת גרינשפן. שם תלמדו אתם הורים לשחק ולבלות עם הילד וליצור תקשורת, ותוכלו לעשות את זה כל הזמן בבית, כמה שעות שתרצו. לדעתי זה הכי מתאים עכשיו.

ורק הבהרה קטנה

אני מאוד בעד ABA, בן שלי מטופל ב ABA מגיל 4.5 כבר יותר מ-5 שנים.
אבל לכל דבר יש את הזמן המתאים. בסיטואציה שתארת אני חושבת שזה לא מתאים להתחיל להקים תוכנית ABA. זה יכול להיות טוב אחרי שילד יסיים אלוטף ויעבור לשילוב יחידני. ואז התוכנית תתמוך בשילוב.

למעלה