טיסה בסוף מרץ

Isaacsbenny

New member
טיסה בסוף מרץ

אז לאחר שהייתי אמור לטוס ב 22 לחודש ללז ארק וזה בוטל בעקבות שהשותף נפצע (הוא צריך לעבור ניתוח החלפצ צולבת בעוד חודש ויוכל לעשות סקי רק בעוד 10 חודשים)
אני רוצה לטוס, ומצאתי חבר אחר לטוס איתו. הוא יכול אבל רק החל מה- 24.03. לאיזה אתר הייתם ממליצים לי לטוס ככה שהוא יהיה מספיק גבוהה ושסביר שיהיה שם שלג בתאריך בנ"ל?
חשבתי על מאיירהופן, וגם כניראה שלא אזמין קלאב מד, אלא חבילה ממעוז למשל.
יש לציין שהחבר שאני טס איתו רוצה שהחבילה לא תעלה על 1300 אירו בערך..
תודה מראש!

lastnight

New member
כי הוא גבוה , ובמיקום שמוריד עליו בד"כ שלגים מאוחרים

בנוסף , הוא חלק ממתחם גלישה גדול של כ-400 ק"מ . והדובדבן שבקצפת - צרמאט המדוגמת בשווייץ , התאומה של צרוויניה מהצד השני של המטרהורן .
אם החופשה שלכם עצמאית , תוכלו לחסוך הרבה כסף . איזיג'ט למילנו , ונסיעה ברכב שעתיים לעמק אאוסטה שבסופו נמצאת צרוויניה. אם תלכו על לינה בואל-טורננש שנמצאת קילומטרים בודדים מתחת לצרוויניה תוכלו גם לישון בזול ולקחת בבוקר את האוטו לצרוויניה , או למגרש החניה בדרך אליה שמשם כבר יש מעלית למסלולים מעל צרוויניה .
המינוס - כשמזג האויר בהיר , כיף שם כי מדובר במדרונות דרומיים . אבל כשקר, יכול להיות קר מאוד בגלל הגובה והרוחות .

lastnight

New member
הייתי פעם בלזארק 2000 בסוף מרץ-ראשית אפריל

היה בסדר . אבל גם באתרים של 2000 מ' יש סיכון מסויים לקראת סוף העונה . באיזורים הגבוהים של 2000 פלוס ( בלזארק , לה-פלאן ואל טורנס , טין והגבוהים האחרים הטופ הוא מעל 3000 ) , אם הטמפרטורות עולות , אז באיזורים שמתחת לכפרי הסקי , שיורדים לכיוון 1500 ופחות , או שהמסלולים מתחילים להיות חשופים או שנערם שלג "סלאש" שלא נעים לגלוש בין הערימות שלו .
בקיצור , אין בעיה לגלוש באיזורים הגבוהים של האתרים , אבל יש לעיתים קרובות מגבלות בנמוכים .

אני לא מבין מה הלחץ

סוף מרץ זה אחלה טיימינג לחופשת סקי.
אפילו אתרים נמוכים עדיין פתוחים. אבל אתה בטח מעדיף אתרים גבוהים -
&nbsp
אם מדובר בצרפת, אז למשל לז ארק, לה פלאן, טין, ואל טורן. אוסטריה זה אישגל וזולדן, כל אלו נחשבים אתרים גבוהים.

Isaacsbenny

New member
סבבה לא ידעתי

לא לחוץ, לא ידעתי שסוף מרץ זה עדיין סבבה, ולכן שאלתי. אפשר לטוס למשל למאיירהופן בסוף מרץ?

זה משתנה משנה לשנה לשנה

דווקא קרה, ולא מעט פעמים שסוף מרץ כבר לא התאים לגלישה או שהיה סלאשי.

הייתי מזמין מראש רק אתר גבוה או מחכה לרגע אחרון ואז יודע למה לצפות.

Isaacsbenny

New member
מה היית מגדיר כאתר גבוהה?

למשל לג׳מס ארק, לה פלאן, ואל טורנס וכאלה? (סביבות 2000)
לפי מה שהבנתי השנה העונה התחילה יחסית מאוחר מה שמגדיל את הסיכוי שיהיה בסדר בסוף מרץ לא? או שאני טועה?

lastnight

New member
אתר גבוה זה כזה שכפר הסקי ב-2000 מ' בערך

ושיש בו מגוון גדול של מסלולים בין 3000 פלוס ל-2000 ( למרות שגם באתרים אלה יורדים עד 1500 ופחות - אבל אם יש בעיה אז אפשר לגלוש במסלולים הגבוהים ). לעומת זאת , אם האתר לא כזה ורוב המסלולים הם בין 2500 ל-1500 ומטה , אז הסיכון גדול יותר .
מרחבי טין-ואל דיזר , לזארק-לה-פלאן , שלושת העמקים ( בעיקר ואל טורנס) וצרוויניה-צרמאט עונים להגדרת הגבוהים . גם שאמוני מתאימה , למרות שאינה אתר סקי אין -אאוט בשל גובהה הנמוך והצורך לקחת מעלית מהעיירה למרחבי הגלישה . גם ססטייר ומרחב Via Lattea היא אפשרות , אם כי המיקום שלה קצת דרומי

lastnight

New member
לא נוסע לאוסטריה - ולכן לא מכיר

הייתי עשרות פעמים - אבל זה בד"כ צרפת או איטליה , לעיתים שווייץ , ופעם אחת הייתי באנדורה . אני מתרחק מאוסטריה מסיבות שלא קשורות לסקי .

skiforce

New member
עכשיו סיקרנת...

lastnight

New member
פשוט - ואישי

היסטוריה עגומה ועצובה שקשורה במדינה הזאת ובמה שקרה בה לפני יותר מ-7 עשורים . ספציפית זה קשור ליקרים לי מכל ממשפחתי ( אני כבר לא צעיר , והקשר הוא לדור שלפני).
רבים לא יודעים - אבל מה שקרה שם רע הרבה יותר משכנתה שסיפחה אותה - ובשיתוף הדוק תוך ידיעה ברורה של המקומיים . אם תבקש אני יכול לפרט .אישית זה מצער אותי מאוד שאנשים נוסעים לשם לבילויים . אבל אני לא יכול לחנך אותם . פעם כעסתי - היום השלמתי . אני לא מכניס לשם רגל . חוץ ממקרה אחד :
הפעם היחידה שביקרתי בה היתה לצורכי זיכרון - במחנה ידוע לשימצה .
אבל לא זה עיסוקנו כאן . סקי הוא בילוי , ואינני יכול לבלות שם ולכייף כאילו לא קרה דבר .

לצערי זה נכון לגבי הרבה מקומות באירופה

אפשר להבין אותך, לי יש שורשים פולנים. לי אישית אין בעייה לשים את העבר מאחור אבל בהחלט אפשר להבין את אלה שלא יכולים.

lastnight

New member
לא לצורך סקי

בפולין יש אתר סקי אחד - אבל לא בדיוק נחשב . ולא שמעתי על מי שנוסעים לפולין לשם בילוי כלשהו וגם לא לסקי (אגב - גם אני "פולני" - מ-2 הצדדים) . גם לא לליטא או לטביה .

האמת היא שעבדתי עם שני פולנים בטולוז בעבודה הקודמת

אחד מהם היה חובב סקי והיה מקפיד להגיע באופן קבוע לזקופנה.

לא נכנס לזה, כל אחד מתמודד עם הטראומה אחרת.

marceloros

Member
מנהל
קצת באיחור אבל השלמתי

הפוסט היה ארוך אז לקח לי זמן להיכנס אליו.
&nbsp
אתה לא היחיד ואני מעריך את העקרונות של הבודדים.
אני פולני כפול 4 רק שכולם היגרו לארגנטינה לפני המלחמה, ואין לי את העקרונות האלה.
מה שכן הם די נחמדים כיום במדינות האלה, אוסטריה וגרמניה, באזורים המתויירים, אפילו זוכים לפעמים ליתר נחמדות. כנראה שהם כבר מרגישים כ"כ בנוח להתחיל להחרים "התנהגות ישראלית רועשת" כמו ביער השחור...
&nbsp

1300 כולל הכל? זה לא יהיה קל

חלק מהחבילות כוללות רק טיסות, מלון דירות, העברות וסקיפס. על זה צריך להוסיף ציוד ואוכל שיעלו עוד כמה מאות יורו. חבילות אחרות בנויות עם דירות ל-4 ואתם רק 2 . המחיר הזה מגביל אותך לאתרים זולים או לחבילות זולות עם דירות זולות.

מאייהופן אתר נמוך. אמנם יש שם קרחון אבל אם תהיה תלוי רק בו, זה יצמצם לך מאד את האפשרויות גלישה. הייתי מזמין במאיירהופן רק ברגע אחרון בתנאי שהשנה יהיה שלג טוב.

למעלה