טיול לפני צבא

BrightEye

New member
השאלה בעיני בעצם איפה את רואה את הבעיה?

כדי שתרגישי שמה שאת רוצה לעשות הוא הנורמטיבי.

האם הבעיה היא שהיא תישן איתם בלי השגחה, בעיני זו לא בעיה (וכן את שמרנית).
אם החשש הוא מהסובבים, שהבת והחברים לא יכולים לסמוך עליהם, שהמסלול אתגרי, ואם חס וחלילה קורה משהו, אז החבר'ה לא מספיק בשלים להתמודד- אז כן, אני מסכימה שיש חשש.

תנסי להסביר לעצמך(או לנו)

מה גורם לך חשש, או אי נוחות?

החברים?
הנסיעה לחו"ל לפני צבא?
החשש שיעשו שטויות?
החשש שהמסלול או הפעילות יהיו מסוכנים (ע"ע אופנוע)?

מה מוקד החשש שלך?

אני יכולה להגיד שזה לא בהכרח שייך לשמרנות, הבן הצעיר שלי,לו היה מבקש לנסוע לחו"ל עם חברים (בנים) הייתי מוטרדת יותר מאשר הבת כשהייתה בגילו.
כי רמת הבגרות האישית שלה הייתה יותר גדולה משלו באותו גיל
כי הוא יותר שטותניק
כי הוא עלול להיגרר אחרי חבר'ה ומבחני גבריות .
אבל אני יכולה להגיד מה מטריד אותי בנסיעה תיאורטית כזו שלו.

מה מטריד אותך?

roro200

New member
עונה..

אני אנסה לפרק את החששות שלי, אולי ככה באמת יהיה לי ולכם יותר קל.
החברים?
בהתחלה זה הדבר הראשון שקפץ לי לעין, בגלל שזה פשוט לא נשמע לי טוב. עכשיו אחרי שראיתי שהרוב המוחלט פה כתב שזה ממש לא משמעותי- התרככתי. זה לא שזה פתאום לא נשמע לי מעט מוזר, אבל פחות. סוג של "אבל אמא של X מרשה.." אינטרנטי
הנסיעה לחו"ל
ברור שזה מלחיץ אותי, בכל זאת מדינה זרה, לבד...
אבל על זה לא פתחתי את הדיון ההתחלתי (הדיון התייחס רק לרוב של בנים על בת אחת) ולכן פחות ציינתי את זה.
החשש שיעשו שטויות?
שטויות הם לא יעשו, אני סומכת עליהם בעניין הזה.
החשש שהמסלול או הפעילות יהיו מסוכנים (ע"ע אופנוע)?
החשש הגדול והרציני שלי (אבל שוב, זה מעט אופ-טופיק..) מבחינת הבת הטיולים שמתוכננים עדינים ולא ממש אקסטרימים, אני חושבת שהם מעט מסוכנים.
(רעיון אחד הוא טיול חורפי שכולל סקי, טרק של 35 קילומטר בקור מקפיא (זה שמונה וחצי שעות!), החלקה על הקרח ומצנחי רחיפה. השני טרופי וכולל צלילה, סקי מים, מצנחים, מסלול אופנים אתגרי וטיול מערות. לא בטוחה מה נשמע לי מסוכן יותר...מפחדת להטות לכל צד
)

BrightEye, להסיט מהמסלולים עצמם זה כבר מעבר לכוחותי כי כמו שרשמתי למעלה מבחינתם זה או הכול או כלום- בטן גב ומסיבות זה לא בשבילם.
אורטל אני לוקחת גם לתשומת ליבי..

עלתה לי ההודעה נא לא לקדם תגובה זו אני חדשה כאן מה זה אומר? שחפרתי יותר מדי והגיע הזמן שלי לשתוק?
תודה רבה לכולכם על ההתיחסות, והתגובות!

BrightEye

New member
לגבי -"לא לקדם"

זו שאלה שתפוז שואלים אותך, האם את מעוניינת או לא מעוניינת שהשאלה תגיע לשער תפוז...

ואם אני לא ארשה? מה זה יעזור?

הרי היא כבר בת 18 והכסף הוא שלה והיא לא צריכה חתימה שלי לשום דבר...

מחשבות

New member
תתפלאי.

ברגע שהדיון התחיל בקטע של חוק ומוסר, הדיון איבד לגמרי מטעמו.

SupermanZW

Well-known member
לא רק שלא יעזור, זה יזיק

היא בגירה וכל ניסיון לשלוט בה יערער את היחסים בינה לבין הוריה, בגיל 18 ילדים הופכים לאחראים לעצמם לטוב ולרע.

למעלה