טיול לפני צבא

roro200

New member
טיול לפני צבא

שלום,
שאלה שמופנת בעיקר להורים לנערות:
הייתם מסכימים לבת שלכם לטוס לחו"ל עם שני חברים (בנים)?
היא תהיה בת 18 ותשלם על הכול מכספה. מדובר בילדים טובים, אחראים ומקסימים, בוגרים מאוד לגילם, שהיא מכירה עוד מתקופת הגן..

adif11

New member
למה לא בעצם ?

בגלל הענין של בת אחת עם שני בנים ? אני לא פוסלת את הדאגה אלא רק מנסה להבין מה הבסיס לדאגות.
את מכירה את הבנים הללו ? הם בני בית אצלכם ?

לבת שלי והחברים שלי - בהחלט

לבת שלי יש חברים טובים שהם אנשים טובים ואני סומכת עליה ועליהם.

מטריד אותי יותר יעד הטיול... אני מעדיפה שתצא לכל מיני אירופות הקלסיות ולא מקומות מסוכנים.

roro200

New member
ואוו לא ציפיתי לתגובות חד משמעיות

אולי אני יותר שמרנית משחשבתי.
את הילדים אני מכירה מגיל 5-6 שניהם בחורים טובים, 'חנונים' לתפארת.
הם ממש לא מתכננים 'לתפוס ראש' ואף אחד מהם לא נמשך לשתייה או עישון אז אני רגועה לגמרי בנושא הזה.
הם רוצים לעשות טיול אתגרי. (זו דאגה נוספת, אבל כל דבר בעיתו
)
ועדיין, בת אחת על שני בנים בערך שמונה ימים לבד באותו החדר? רק לי זה נשמע מעט בעייתי ומוזר? או שאני מיושנת?
תודה על התגובות המהירות :}

דווקא זה הדבר שלא מטריד אותי

השכרת אופנועים ללא רישיון
טיולי גי'פים עם כל מיני נהגים
היכרויות עם כל מיני מאעכרים
אלף ואחד סיכונים
שאפשר להתקל בהם בטיול בחו"ל
כשמדובר בנוער
שלא תמיד שיקול הדעת הוא הנבון ביותר
או חוסר ניסיון או תמימות.
שני בנים ובת
שתי בנות ובן
שלש בנות
שלשה בנים
ההרכב- לא היה מטריד אותי כלל.

מחשבות

New member
החששות שלך לגמרי מובנים. מצד שני, אחרי

שקיבלת אישור ואת הרי מכירה את הנפשות הפועלות, כל מה שנותר זה לבחור מסלול וקצת להוריד אותם מהקטע האתגרי.

roro200

New member
אצלם זה או הכול או כלום

יש להם כבר שני טיולים בראש אז להוציא אותם מהאתגרי תהיה משימה בלתי אפשרית.
אני יודעת ששטויות מעבר הם לא יעשו, אבל המסלולים עצמם יכולים להיחשב מעט מסוכנים.. (אולי רק לטעמי, הם אומרים שזה יחסית רגוע)
אחותו של שקספיר- בכלל בכלל לא מטריד אותך? אפילו לא קצת?

אור2221

New member
מה הם בדיוק יעשו שם

שהם לא יכולים לעשות כאן? אם השלישיה הזו ידידים וותיקים, אז לא נראה לי שהם יחליטו לסכן את זה דווקא באמצע טיול.

ואני הייתי מרגישה הרגשת ביטחון מכך שהיא נוסעת עם שני בנים, ולא ההפך

יותר בטוח עם שני חברים מאשר שתי חברות.

כמו שנאמר מעליי - מה יכול לקרות שם, שלא יקרה כאן?

והם מהווים "הגנה" מפני גברברים זרים....

roro200

New member
בתכלס?..כלום.

האמת כשאני חושבת על זה עכשיו לעומק- כלום.
וגם אם כן, אז מה יקרה? לא יקרה דבר.
זו כנראה הייתה רתיעה אוטומטית שנבעה מההסתכלות שלי ("שני בנים ובת אחת בחדר? זה נשמע זול ולא בטוח..") אבל כשמסתכלים באמת על הנפשות הפועלות הם כנראההאנשים הכי בטוחים שהיא תוכל ללכת איתם-זה כמובן יותר בטוח משלוש בנות.
תודה שהארתם את עיניי...הבת שלי תשמח גם

נומלה

New member
שאלה

למה אשה בגירה (בת 18) שממנת טיול מכספה צריכה בכלל את רשותך? היא מתיעצת איתך וזה יפה אבל את כבר לא האפוטרופסית שלה.

roro200

New member
מה זאת אומרת למה?

כי היא הבת שלי והיא חיה בביתי וכל עוד היא חיה בביתי היא תחת מרותי.
זה שאני חוקית לא האפוטרופסית שלה לא אומר שאני כבר לא מהותית האפוטרופסית שלה. אם אני מטילה על זה ווטו, יתהפך העולם- היא לא טסה.
היא לא מתייעצת איתי- היא מבקשת את רשותי.

כשהילדים שלך נהפכו לבגירים הם אוטומטית לא ביקשו ממך רשות לכלום? או אם הם עדיין לא בגירים את/ה תקבל/י בהבנה שהם פתאום ינחיתו עלייך דברים בסגנון "אני נוסע לחו"ל/ אני עושה רשיון על אופנוע כו' מבלי לבקש בכלל אלא רק להודיע? לי קשה לי לעשות הפרדה למשל בין גיל 17 ל-18, אבל אולי זו רק אני.

נומלה

New member
אצלי בבית אין דיקטטורה

אף אחד לא "תחת מרותי". ככל שילדי יותר בוגרים אני יותר מיעצת ופחות מחליטה בשבילם. ואני לא מבינה למה את מהותית אפוטרופסית שלה. עוד חמש דקות היא תלך לצבא והוא יהיה מהותית האפוטרופוס שלה. ומה יקרה כשזה יתנגש בעקרונות שלך? מה יקרה אם היא תרצה ללכת לקורס שלא ימצא חן בעינייך? תזרקי אותה מהבית?

מהותית אני לא מבינה את הרעיון של למשול על אנשים בגירים.

roro200

New member
אז אצלי יש :p

תשמעי יש דברים ויש דברים..
היא מודיעה לי כשהיא רוצה ללכת לחבר/ ים /קניון אבל היא תבקש את רשותי כשמדובר למשל בלטוס לחו"ל.
הגבולות שלנו פשוט שונים ואין פה צודק או טועה, למזלי, ככה היא התרגלה..

בזמן הצבא ואחריו זה אחרת- היא תצא ממנו בת 20-21 אחרי שהיא ספגה משמעת צבאית ובגרות, אז אני יהיה שם לייעץ לה, עכשיו היא עדיין ילדונת, זה שהיא בת 18 ומאוד בוגרת לגילה לא אומר שאני לא יכולה להציב לה גבולות. חוץ מזה הצבא נותן איזושהי הפרדה, העובדה שהיא נהפכה לבת 18 לא נותן לי את זה- היא חייה כמעט את אותם חיים כמו שהיא חייה בגיל 16 אז קשה להתייחס אליה פתאום כבגירה.
(תשאלי כל אדם "נו, איך זה להיות בן X" כמעט כולם יגידו: "בדיוק כמו להיות בן X-1. כי ככה זה או שמתבגרים בהדרגה ואז אתה והסובבים לא שמים לב או שיש איזה שהוא אירוע שגורם לך להבין שהוא/אתה התבגר/ת [כיתה א', תיכון, גיוס, חתונה וכו..]

לדעתי את טועה...

כשאת אוסרת עליה דברים שלא נראים לך כשהיא כבר נחשבת לבגירה.
אמנם את אומרת ש"למזלך" היא כבר התרגלה לבקש את רשותך אבל מה יקרה אם למשל לא תרשי לה לנסוע עם שני הידידים שלה לחו"ל? איך הנראה לך שהיא תרגיש? נראה לך שהיא תבין ותקבל את האיסור שלך ברוח טובה ותבין את זה שעבורך היא בעצם עדיין "ילדה" ? ... אני חושש שהיא לא כל כך תקבל איסור כזה בשלב זה בחייה ובמיוחד לא כשהיא מממנת מכספה ובעצם לא זקוקה כלל לעזרתך, אני חושש שזה עלול ליצור קרע קטן במערכת היחסים בינכן.... לדעתי, הגיע הזמן להתחיל לשחרר והגיע הזמן שתתחילי לקלוט ש"הילדה" שלך כבר לא ילדה (לפחות לא מבחינה משפטית)

למעלה