טיול איי יוון 24/5 עד 31/5

אולי אתה טס עם מנוע רקטי

ססנה 172 עם מנוע 180 כ"ס, גלגלים קבועים ועם מדחף פסיעה קבועה בדרך כלל לא עוברת 100-105 קשרים. אינני מכיר את שלך ולא אתווכח, אבל טסתי על המון מטוסים כאלה ויש לי קצת נסיון.
בכל מקרה, הטקסנים החדשים מגיעים ל-110 קשרים בשיוט.

דוד.

הניסיון שלי על צסנה, כנראה אפסי או שאני לא

דובר אמת.
אם תרצה, אראה לך איך צסנה 172 עם מנוע 180 כ"ס במשקל מלא, טסה כמעט 120 קשר IAS בגובה 1000-2000 רגל בערך, ב-75% כח.
לא צריך שום מנוע רקטי.

רמי בר1

New member
לפני שנתיים וקצת לקחתי מטוס P-92 חדש

מאומני לפארן. המטוס היה אחרי הרכבה, כשר אוירי וטיסת מבחן.
מיד אחרי ההמראה שמתי לב שהמטוס מכניס אף, וחייבים רגל כדי שיטוס יפה, הדבר השני ששמתי לב, שיחס המהירות לסל'ד המנוע, לא מה שאני מכיר. עשיתי קצת ניסיונות בדרך, המנוע הגיע למכ'ס סל'ד למספר שאומר שהפרופלור בסדר, פסיעה גסה, אבל בסדר. לפי הסלד המכ'ס ,קבעתי סל'ד לשיוט, והמהירות סביב 105. לא הבנתי מה קורה, כי מהניסיון שלי בכזה פרופלור ובכזה סל'ד המטוס צריך לטוס כשהמחוג על 115-120 מי'ש. כשחלפתי במצדה, ראיתי שני מטוסים מהקבוצה של הערבה חונים, ונחתתי. ניצלתי את הנחיתה לכוון את פחית הקיזוז שעל הגה הכיוון, ולשתות משהו קר מהמקרר של חביב. לאחר ההמראה, הסבסוב השתפר מאד, אבל לא מספיק, אבל המשיכה התופעה של מהירות נמוכה ממה שאני רגיל בכזה פרופלור ובכזה סל'ד. בעין יהב נחתתי שוב לעוד כיפוף קטן בפחית הקיזוז, ובכניסה חזרה למטוס שמתי לב שמשהו שונה במראה הפלטה של מד המהירות, במקום שיהיה רשום מייל בחלק התחתון של הסקלה, היה רשום קשרים(KNOTS ) בחלק העליון של הסקלה. המטוס שייט בקלות, וללא מאמץ של המנוע ב105 קשר.
זה לא מהירות של 172,אבל הטכסן שמגיע עם פרופלור פסיעה משתנה, יותר מהיר.

רמי בר1

New member
בדקתי שגם בסיירה ועוד פ92 שהגיעו כשנה וקצת

קודם, מותקן שעון בקשרים. זו כנראה מדיניות היצרן שהחל ליצר דגמים גם של פ92 וגם של סיירה שמרושינים לGA.
הסיירה קצת יותר מהיר.

113 קשר מכובדים בסטינג

בטיול 2013 עם אגודת התעופה הכללית הצטרפנו דב ואנוכי עם הסטינג של דב. במעבר ממקדוניה למונטנגרו התעקשתי לעבור מעל לעננים ולא להדחף בין ההרים והעננים.
בגובה 10,200 רגל, צילמתי את המסך. מהירות 130 מיי'ש = TAS שזה קצת יותר 110 קשר.
נחמד.

בתמונה לא רואים שני פרמטרים

1. כמה אחוזי כח מנוע.
2. שיעור טיפוס והנמכה.
אם אני מבין נכון את הצג, המטוס הזה נמצא בהנמכה.

המטוס נמצא בשיוט על AP

עם טיפוס קל של 10 רגל לדקה. נתון זה נמצא מתחת לחלון הגובה בצד ימין.
אין לי מושג באחוזי כח אבל הטורים בשיוט היון 4890 מתוך 5300 מכסימלי

כדאי אולי לציין עוד נתון של

גובה צפיפות (נמצא בצד ימין למטה) 12,229 רגל (יום חם למטה).
בבדיקה חוזרת ה- AP היה על OFF.

רמי בר1

New member
מצורפת טבלה מספר המנוע.

כמו שאני מבין ,אחוזי הכח הם בתנאי שהמנוע מגיע לסל'ד מכס',וזה לא קורה אפילו אצלי.
בפסיעה העדינה שלי, בכח מלא בישרה ואופקית המנוע מגיע ל5600.
יש עוד הרבה גרפים שלא מענינים אף אחד.

כתבי לך: אינני מתווכח לגבי הססנה שלך

אבל אין ססנה 172, השייכת לאחת החברות הפועלות בהרצליה, בשדה דב, במגידו, בחיפה או בתימן, שלא טסתי עליה, וגם על כמה נוספות (פרטיות), כולל כאלה שפעלו בעבר ושאינן עוד בסביבה.

לפי הספר, בגובה 2,000 רגל, בטמפ' סטנדרטית, הססנה תטוס במהירות של 109 קשרים ב-70% כוח. בפועל זה בדרך כלל פחות, בטח בססנות ישנות.

דוד.

עלה על 172 180 כ"ס כלשהי בהרצליה

למעט כזו שהמנוע שלה גמור.
שים טען או אנשים עד MTW עם מרכז כובד מקסימום מותר לאחור. טוס ב-75% ואז תגיד לי.

רמי בר1

New member
באיזה סל'ד זה 70%כח מתוך הסל'ד המכס'

שהמנוע מגיע אליו באופקית וישרה?

תלוי בגובה ובטמפרטורה

בטמפרטורה סטנדרטית, בגובה 2,000 רגל, סלד של 2,400 נותן 70% כוח.
תמיד מדובר על שיוט.

דוד.

רמי בר1

New member
במנועים שלנו 70% מתקבל ב5000 סל'ד,הסלד

המרבי המותר 5800 .רק שכמעט כל המטוסים לא מגיעים לזה. רוב המטוסים טסים בפרופלור שנותן מכס' סל'ד של כ5300,ומשייטים בן 4500-4800.
ב5000 סל'ד גם המטוס שלי, שמכוון בפסיעה עדינה, נותן 110 מיי'ש.

לא זוכר בע"פ את כל הטבלה.לרוב אני טס 75% כח

וזה אני זוכר, מתקבל ב-2540 סל"ד בגובה 2000-1000 רגל (בערך) טמפרטורה סטנדרטית.
וכמובן דילול אופטימלי!
וזה נותן (במשקל מלא בלבד, לא פחות, ומרכז כובד הכי יותר אחורי המותר) כ-120 קשר.

חברות ההשכרה, לרוב מגבילות את הטייסים/תלמידים על 172 שלא לעבור 2350 סל"ד (לא בטוח שזה בכל החברות) ולא בגלל שום מגבלת מנוע, אלא בכדי לחסוך להם דלק.
בספר של ליקומינג, למייטב זכרוני, אין גם הגבלה ל-75%, מסבירים שתצרוכת הדלק עולה ללא פרופורציה, אבל לא מגבילים לטוס גם ב-100% כח (ז"א שהאחריות על המנוע לא נגרעת גם בפול מנוע) .
זכור לי סיפור של טייס מתלמד בסולו, על המהירות שביצע ניווט הרצליה חיפה וחזרה והתברר לי שפשוט טס על מצערת מקסימלית

mike300L

New member
יאיר במטוסים אוירובטיים המצערת מלאה ברוב חייו

של המנוע...לייקומינג מסתדרים עם זה יופי, על קונטיננטל לא הייתי כל כך סומך במנוע מלא רוב הזמן.
דרך אגב באקסטרא בגלל ה 300 כ״ס ב 100% כוח ה TBO יורד ל 1,400 שעות.
לעומת זאת בפיטס ועוד כמה אותו מנוע בדיוק שעובר די רייטינג במפעל ל 260 כ״ס יש TBO של 2,000שעות.
חשוב לזכור שבמנוע מלא לאורך זמן ממושך ...כמו אוירובטיקה יש לאפשר קירור על ידי העשרת התערובת למקסימום, גם אם זו לא תערובת אופטימלית...דילול יתר בכוח מלא יביא לדטונציה בטווח קצר.

למעלה