טוקיו הוטל... אאוץ'

AeroRotem

New member
טוקיו הוטל... אאוץ'

שלום לכולם ושבוע טוב! אני מניחה שכמו לי גם לכם היה קשה להתעלם מפורום טוקיו הוטל השבוע ואף על פי שמעולם לא שמעתי לפני כן על הלהקה ובטח היה לי קשה להתחבר לשירים בגרמנית {טוב נו, אם אירו היו שרים בצ'רקסית עדיין הייתי מקשיבה ונהנית, בכל זאת..} נכנסתי לפורום שלהם ונכנסתי מסיבה אחת- לראות איך נראה פורום שהלהקה שאותה היא מעריצה מגיעה לארץ. תיארתי לעצמי איך הם מרגישים ואיך הייתי מרגישה אם זה היה קורה לנו.. לא עושה לכם אאוץ' בלב?

AeroTom

New member
האמת שממש לא

מגיל 15 שהתחלתי לאהוב את אירוסמית' וחלמתי להיות בהופעה שלה, תמיד החלום היה מתרחש בחו"ל. אף פעם לא בארץ. וזה מסיבה אחת - יש אחוז קטן מאוד של אנשים בארץ שבאמת מכירים את אירוסמית'. שבאמת מחוברים לכל מה שעשו, שמכירים את אלבומי שנות ה-70 ואת השאר עד היום, ולא אוהבים את אירוסמית' רק בגלל ה-6-7 להיטים שהם מכירים של הלהקה. וככה זה היה גם ב-94 כשהם היו פה בפעם היחידה. זה היה קהל ברובו של להיטים, שהגיע רק בגלל השירים המוכרים שהופיעו ב-Get A Grip שיצא שנה לפני וזה היה סיבוב ההופעות שלו. לפחות 90% ממי שהיה שם בקהל הגיע כדי לראות את: Cryin Crazy Livin' On The Edge Eat The Rich וכל השירים המוכרים של הלהקה מלפני. אני די בטוח שכשהלהקה ביצעה למשל את Stop Messin' Around היו רק בודדים שהתלהבו והכירו באמת את השיר. סתם דוגמה. הלהקה עצמה גם אמרה שהיא כנראה לא תחזור כי הייתה הופעה ממש על הפנים מבחינת הקהל...ובצדק. כי כך היה. ככה שבתור אחד שבאמת מכיר את הלהקה מאוד לעומק, תמיד רציתי לראות אותם בלייב במקום שבו יהיו עוד הרבה כמוני. האווירה יותר טובה, החוויה וזה סיפוק גדול יותר גם בשבילי וגם בשבילי הלהקה עצמי. שמגיעים אנשים לראות אותם ולא את השירים הבודדים רק שהם מכירים.

®NuLy®

New member
../images/Emo205.gifלא מסכימה..

אני לא רוצה לדבר ספציפית על אירוסמית', אבל אני חושבת שלראות הופעה של להקה שאתה כל כך אוהב במרחק כמה שעות נסיעה מהבית שלך זה עדיין שווה את זה למרות שהשירים שיבוצעו יהיו "להיטים". עוד דבר, שנסיעה לחו"ל עם כרטיס להופעה זה הרבה יותר יקר מאשר אוטובוס לת"א. אני מסכימה איתך שהיית רוצה לראות את אירוסמית' עם פחות להיטי רדיו כמו Crazy ו-Cryin' כי במקרה של אירוסמית' דווקא אלה יותר חלשים (לדעתי!). אני דווקא מאוד אשמח לראות הופעה של להקות שאני אוהבת כאן בישראל, קצת התעייפתי מהופעות של יוסלס איידי בצוללת (5 בנתיים
) אבל זאת רק דעתי..

AeroTom

New member
זה תלוי בסוג המעריצים

אנוכי כמו שציינתי היה מעדיף הופעה בחו"ל (ואת כל ההשקעה שמסביב). אבל לא ממש התכוונתי לסט-ליסט או לשירים ספציפיים (גם בחו"ל אפשר לקבל הרבה להיטים, כמו שהיה באירופה השנה) אלא יותר לכמות האנשים בקהל שבאמת מכירים את הלהקה. ובארץ הכמות הזאת היא ממש ממש קטנה. כל סט-ליסט כיום של הלהקה כמעט בארץ איזה חצי ממנו לא היה ממש נתפס ולא היו מכירים. אני לוקח למשל את ההופעות שהיינו בהן בגרמניה השנה: S.O.S Train Stop Messin Baby Please Don't Go Draw The Line Seasons אלו כולם שירים שרוב הקהל בארץ לא ממש מכיר או יתלהב מהם בשמחה. כי כמו שאמרתי, הרוב פה בארץ אירוסמית' בשבילהם זה רק כמה וכמה להיטים מוכרים והם לא באמת מכירים לעומק את הלהקה. קל וחומר הופעות בארה"ב ששם נכנסים גם שירים כמו: Rats Movin' Out Rattlensnake Shake Walkin' The Dog No More No More וכו'... ההכרה של הלהקה בארץ היא כמעט כולה משתייכת ל-Cryin, Crazy, Pink, Janie's Got A Gun וחבריהם האחרים. כולל כמובן ההוא מהפסקול של ארמגדון...וזה מה שחבל פה והסיבה שבגללה לא הייתי רוצה לראות הופעה עם הקהל של הארץ (וגם די בטוח שהלהקה עצמה לא הייתה רוצה, כי כמו שהיה בארץ ב-94, הם שמים לב לאווירה ולכמות שבאמת מכירה אותם ולא רק את הלהיטים). לא מכליל כמובן, אבל הרוב המוחץ פה זו ההכרה שלהם עם המילה Aerosmith.

AeroTom

New member
ועוד תוספת קטנה

מי שמבחינתי מכיר רק את הלהיטים של הלהקה ושום דבר מעבר לזה, הוא בכלל לא נחשב אצלי כ"מעריץ". הוא פשוט עוד אחד מבין רבים אחרים שמכיר שירים מוכרים של להקה מסויימת. להעריץ או לאהוב באמת להקה או אמן, זה להכיר אותם קצת מעבר לזה...

ErezLahat7

New member
אני לא מסכים

יש אנשים שבשלבי היכרות עם השירים יש כאלו שמה שהם מכירים מספיק להם בכל מקרה יש כמה וכמה רמות של הערצה רוב מי שנכנס לפורום הזה אפילו אם הוא אוהב ומכיר משהו אחד באירוסמית נחשב כמעריץ מבחינתי

SaintJohn

New member
../images/Emo45.gif

אני לא חושב שזה הוגן להגדיר מיהו מעריץ ומי לא, או לתת דרגות של הערצה, כי זה באמת יכול לתת תחושות לא נעימות של ערך ירוד לעומת אחרים, ותחושות של דחיה כשמישהו חושב שהוא מתאים לקטגוריה ה"פחות שווה". לגבי החויה האישית שלי, אני עדיין ארגיש שאהנה יותר בהופעה שבה הקהל נותן פידבק טוב עם שירים פחות מוכרים בדיוק כמו עם הלהיטים.

AeroTom

New member
ברור שיש כמה וכמה סוגים

ההפניה שלי היא אף פעם לא כלפי בני-אדם...מי אני גם שאחליט מי מעריץ ומי לא? אבל מישהו שמכיר 5 להיטים של הלהקה באמת לא נראה לי מתאים שהוא "מעריץ של אירוסמית'", כי הקטגוריה לזה לדעתי זה משהו יותר כולל. איך אתה יכול ממש להעריץ אותם אם אתה כמעט ולא מכיר אותם? זה פשוט מה שאני חושב. אולי זה פשוט משהו אישי אצלי בחיבור למוזיקה, כי כשאני אוהב משהו אני תמיד מחובר אליו מאוד. ואני אף פעם לא אגיד שאני מעריץ של מישהו ואני מכיר 5-6 שירים מוכרים שלהם...כי זה לא נראה לי מתאים. תמיד אצלי להעריץ להקה או אמן היה בהגדרה של משהו עם חיבור די גדול או לפחות קצת רחב. בכל מקרה, אין לי שום דבר נגד אנשים ספציפית ובחיים גם לא אמרתי משהו כזה. ההפך - כשמישהו תמיד מגיע לפה בתחילת הדרך שלו עם הלהקה והכרה מאוד מינימלית, אני תמיד מתלהב מזה, מגיב בכיף, מקבל בברכה, ממליץ, מרחיב וכדומה

ErezLahat7

New member
אני יודע שאין לך שום דבר נגד

ואם כבר אז להיפך. אני יודע שאתה ממליץ עוזר ומגיב.. בכל מקרה אני יכול להבין את ההגיון במה שכתבת רק שבכל מקרה , מבחינתי אפילו הכרת שיר אחד זה נחשב כמעריץ (כל עוד הוא ממש מתלהב ממנו בשביל לאהוב את הלהקה ולהכנס לפורום ולכתוב על זה)

SaintJohn

New member
בגדול אני מסכים עם תומר ואלדד.

אין סיכוי שבשבילי חוויה של הופעה של אירוסמית' בארץ תשתווה לחוויה של הופעה בחו"ל, בעיקר מבחינת הקהל לצערי, שיכול להרוס הופעה (נראה לי שהיה מקרה כזה בהופעה של מגהדת' מתישהו) ושיהיה שקט כשלא יהיו להיטים, ואם Crazy או השיר מארמגדון לא היה מבוצע אז היו אומרים שהיתה הופעה גרועה. דברים כאלה מוסיפים לאיכות של ההופעה, ובגלל זה אני מעדיף להשקיע בכרטיס טיסה ולהגיד שההופעה היתה מדהימה מאשר לקנות כרטיס אוטובוס ולהגיד ההיפך. ברור אבל שאם היתה הופעה בארץ, אין שום סיכוי שבעולם שהייתי מפספס את זה, כמו כל אחד אחר פה בטח. לגבי כל המעריצים בארץ שלא יכולים לטוס לחו"ל בשביל הופעה, אם זה בני-נוער, חיילים או כל אחד אחר שפשוט אין לו כסף, זה עניין אחר לגמרי, וחבל לי מאוד עבורם שבגלל ששוקי וייס חושב שלהביא את אירוסמית' לארץ זה סיכון כלכלי גדול מדי (קצת בצדק, כי אירוסמית' הם מהלהקות היותר יקרות שיש כיום), הם לא יכולים להגשים חלום וללכת להופעה של אירוסמית'. בכל אופן, טוקיו הוטל הם לא הלהקה היחידה שבאה להופיע בארץ, במהלך החודשים האחרונים הגיעו באמת כמות גדולה מאוד של אמנים וזה נהדר בעיקר אחרי תקופת היובש של האינתיפאדה, ואני שמח בשביל כל המעריצים שהחלומות שלהם מתגשמים, וגם חבל לי עבור מעריצים של להקות שביטלו את ההגעה שלהם, כמו הצ'ילי פפרס ודפש מוד.

rocket

New member
חבל שלא כולנו ברי מזל כמוכם שיכלו לנסוע לחו"ל

קצת מעצבנת אותי הגישה הזאת שלכם. כאילו שאירוסמית זאת להקה שרק מי שבאמת "מבין" ו"מתחבר" יכול באמת להקשיב להם ולהנות מהם. כל מי שמכיר נגיד שני אלבומים ישר פסול אצלכם. בחיי, תנו לאנשים הזדמנות. יודעים מה? גם למי שמכיר 2 אלבומים יש את כל הזכות שבעולם להיות ולהנות בהופעה ולשמוע את השירים ש*הוא* אוהב אפילו אם אלה רק "להיטים" שאתם כל כך שונאים

SaintJohn

New member
את מעוותת את מה שאני אומר.

ברור שכל אחד יכול להנות מהם. מדובר בחוויה סובייקטיבית. לא פסלתי אף אחד, וגם אירוסמית' יודעים טוב מאוד שבכל הופעה הרוב המוחלט של הקהל מעדיף את הלהיטים הגדולים, ובגלל זה ללהיטים הגדולים יש עדיפות והשינויים מהופעה להופעה הם בד"כ סביב שירים אחרים. אין שום שיר של אירוסמית' שאני שונא, יש פחות מועדפים ויותר מועדפים, כמו אצל כל אחד. בהופעות מאוד נהניתי מאוד גם מ-Cryin', Edge, Dude, Elevator כמו גם מ-IDWTMAT. אבל מדכאת אותי המחשבה שבשירים כמו SOS או Baby Please או כל שיר אחר שהוא לא להיט, הקהל יהיה שקט ולא יזרום ויהנה מהמוזיקה, זה מפחית מהעוצמה של החוויה, והשאיפה שלי היא שכשאני הולך להופעה אני אהנה כמה שיותר.

rocket

New member
אני מחברת פה כל מני דברים שרצו בפורום

במהלך השנים ותשמע, זאת התחושה שנוצרה לי. צר לי אי לי זמן כרגע להגיב בפירוט חייבת לרוץ לעבודה . בערב אמשיך.

AeroTom

New member
זה לא ממש מה שאמרנו, סבטלנה

זה לא שבאתי להגיד "לאף אחד אין זכות לראות אותם בלייב, כי הוא לא מכיר אותם לעומק". לכולם יש את הזכות לראות אותם, זה די ברור. מה שאני מציין פה, שאישית הייתי מעדיף להיות בהופעה עם אווירה טובה יותר ושרוב הקהל באמת יכיר את כל השירים שהלהקה מבצעת. אנשים לא פסולים אצלי, אבל מי שבאמת מכיר רק להיטים בודדים של הלהקה או איזה אלבום אחד בלבד, הוא באמת לא ממש מכיר הלהקה בגדול, את לא מסכימה איתי? וארצה שאנשים כאלה יהנו גם, בכיף. אבל אני נהנה יותר בהופעה שבה יש יותר קהל כמוני שמכיר את הלהקה יותר לעומק ואת כל השירים שלה. לכולם ברור שיש זכות לראות כל להקה או אמן בלייב. יש הבדל אבל באופן של חיבור ללהקה, ויש כאלה שלא מגיעים בשביל ה-6 להיטים שהם מכירים, אלא בגלל שהם מכירים ואוהבים את הלהקה בכולל. ולגבי העניין של "ברי-מזל", זה תמיד קצת מרגיז אותי (לא כותב שום דבר פה בכעס כמובן, הכל בכיף ונסיון להסביר את הדעההאישית שלי
), כי יש אנשים שלא ממש יודעים דברים עלי אישית ושום דבר לא הוגש לי על מגש של זהב. אני ממש לא קורה לזה מזל, אלא יותר סדר עדיפויות ורצון. אם היה לי מזל הייתי רואה אותם כבר מזמן בלייב בלי לטרוח יותר מדי או להשקיע בדבר...אני מגיל 15 חלמתי על כזה דבר. מגיל 18 אני עובד בשביל הדברים האלה. זה כל הזמן היה במחשבה אצלי. תמיד חסכתי וחסכתי בשביל הנקודה בעוד לא יודע כמה זמן שאוכל לעשות זאת. אני ויתרתי על דברים אחרים ועבדתי באמת כמה שנים בשביל זה (ועדיין עושה זאת כדי לממן את הבא). כי זה היה חלום שלי מאז שהתחלתי לאהוב את אירוסמית' ולהיכנס חזק למוזיקה. רק אחרי 8 שנים ב-2006 הצלחתי לממש זאת (וגם זה אחרי שניסיתי לקבל ויזה שנה לפני כדי לראות הופעות בארה"ב ולא אישרו לי) כשראיתי את הקרואוז בלונדון והגשמתי כך את החלום. השנה עשיתי את זה גם עם אירוסמית' ושנה הבאה אני מתכנן עוד טיול מוזיקה אחרי הקרואוז באירופה...כל זה אבל ממש לא מזל בשבילי. זה תוצרת של כמה וכמה שנים של החלום הזה בראש, חסכונות, ויתור על דברים אחרים ופשוט...סדר עדיפויות. הדבר הזה תמיד היה אצלי בראש רשימות ובמחשבה. לשמחתי כיום אני מסוגל לעשות משהו כזה. אבל עבדתי ו-ויתרתי לא מעט כדי שאגיע לזה, שתהיה לי את היכולת לעשות זאת.

®NuLy®

New member
../images/Emo205.gifבאמת כל הכבוד לך..

אבל אני חושבת שהדיון פה גלש האם לראות הופעה של אירוסמית' בישראל או בחו"ל? (שת'אמת תשובה לשאלה הזאת עדיין קשה לי לתת) אבל השאלה המקרוית הייתה האם אין לכם "צביטה בלב" שאתם רואים מעריצים שהולכים להופעה ללהקה שהם כל כך אוהבים? אז לגבי השאלה הזאת - ברור שכן! ממרום שנותיי (17) לא הייתי עדיין בלהקה שממש הערצתי, וכן אני מחכה שתגיע גם לי ההזמדנות להיות בהופעה של להקה שאני כל אוהבת, שכמו שמישהו אמר פה - שרק עצם העובדה שהאנשים שעושים את המוזיקה שאני "סוגדת" לה נמצאים פה מולי זאת כבר הרגשה מדהימה ושווה כל שקל/דולר/יורו/לירה עיראקית ששילמתי לכרטיס.

AeroTom

New member
טוב, אז אצלי ואצלך העניין שונה

כי כבר ראיתי את הלהקה. אבל כמו שעניתי לנושא המקורי של השרשור - תמיד זה היה רק המחשבה של לראות אותם בחו"ל, ואת הסיבות פירטתי כבר. ואני מאוד יודע איך את מרגישה. אומנם ציינת שלך עצמך אין עדיין תשובה ברורה לשאלה איפה תרצי, אבל אני ממש מכל הלב מאחל לך שתגשימי את זה וזה יקרה (איפה שזה לא יהיה, העיקר שיעשה לך טוב
). וצריך להאמין ולחשוב על זה וזה יכול לקרות. פשוט המצב עם אירוסמית' כיום בשביל אנשים בישראל הוא צירך לדעתי לפנות יותר למשפט של "אם ההר לא יבוא למוחמד..." (אמרתי את זה נכון?), כי לא נראה שהלהקה תחזור לכאן מתי שהוא. לכן אני מציע באמת לחשוב מראש ולתכנן ולנסות את כל המאמצים לתפוס אותם בחו"ל (ארה"ב\קנדה או אירופה ומקום אחר שיחזרו אליו מתי שזה לא יהיה), כי לחשוב על "מתי הם יגיעו לארץ?" או לנסות להביא אותם לפה...לא יביא כנראה את האנשים לשום דבר. זו העצה שלי למי שרוצה לראות אותם, כי לפה ממש לא נראה שהם יחזרו אי פעם. זה אכן חבל למי שאוהב אותם ולא יכול להרשות לעצמו הופעות בחו"ל, אבל זו המציאות. אבל באמת אני מבין את ההרגשה שלך (לגבי אירוסמית' או כל להקה\אמן אחר שאת אוהבת ומחוברת אליהם מאוד), כי הייתי שם גם. באמת מקווה שזה יתאפשר לך כל עוד הלהקה עדיין מופיעה, כי מבחינתי אין דבר בעולם שמשתווה ללחוות הופעה של להקה שאתה מחובר אליה באופן ממש חזק.

®NuLy®

New member
../images/Emo205.gifאמן!

ואני חושבת בדיוק כמוך שלחכות שאירוסמית' יגיעו לארץ או לנסות להביא אותם זה בזבוז זמן. אני כבר מתכננת נסיעה לאירופה אחרי הלימודים.. מקווה שאצליח לתפוס איזה להקה על

AeroFan

New member
בוא אני יגיד לך דבר כזה

את תמיד לוקחת משפט קטן וישר הופכת אותו למשהו אחר לגמרי, מי אמר שאנחנו שונאים להיטים? שיבואו בכיף, אני רק יודע שמבחינת הקהל יהיה ממש ממש חרא פה, בגלל זה לא שווה... זה העובדה ואין מה לעשות

rocket

New member
סליחה שאני קיימת בפורום הזה מהיום שהוא נוצר

וסליחה באמת שזאת התחושה שאני מקבלת אתם יכולים עד מחר לשכנע אותי שזה לא ככה, ואני אמשיך לטעון - ככה אני מרגישה אני מרגישה שיש בפורום כאן אנשים ששווים יותר (אלה שמכירים את כל השירים וממש מחוברים וכו') ואלה ששווים פחות (אלה שיש להם 2-3 אלבומים והשירים שהם הכי אוהבים זה ה NEW SHIT) ולגבי הופעה, אתם לא חושבים שהופעה יכולה לחבר אנשים ללהקה בדיוק כמו שאתם רוצים? אני אתן לכם דוגמא מאוד טרייה, ביום שבת בהופעה של טוקיו הוטל היו אנשים שבאו כי הם שמעו כמה שירים וחשבו שהם עושים מוזיקה נחמדה אבל הם יצאו מההופעה עם תחושת חיבור ללהקה והערכה עמוקה ואמיתית. מה יותר טוב מזה ?

למעלה