טופיק למחשבה.

HawkEye3

New member
אז ככה

כשאני רואה גבר (או אישה) עונדים צלב - אני מבין מזה משהו על האמונה שלהם, ותו לא - לא מפריע לי שאדם מאמין ביישות עליונה (חבל לי עליו אבל זה כבר סיפור אחר). לעומת זאת, עם אלף אלפי הבדלות - כל סמל שמזכיר לי את הנאצים, ויש הרבה כאלו - בין אם סמלי הלופטוואפה (חיה"א הנאצי) ועוד, זה מרתיע אותי מיידית ! לדוגמא - אם מישהו/י זוכרים את התמונה של טום קרוז עם החברה שלו (החדשה) זו מדוסון קריק אני חושב, היו לה על הג'ינס סמלים כאלו, לי אישית זה מיד קופץ לעין ומרתיע...

היי לך ../images/Emo13.gif

אחלה נושא לדיון. ברור כי לכל אחת כאן יש אמונה משל עצמה, מותר, אסור, רצוי, לא כדאי וכאלה. אצלי זה ממש לא קשור לדת, או משהו מוסרי וכבוד כלפי העם היהודי. אני מתה על הצלב הנוצרי! הצלב משתלב אצלי בכל דרך כשאני מציירת. עם צלב העזתי ללכת פעם אחת, אבל זה גרר מבטים עד כדי כאב ראש. כשאני רואה מישהו עונד שרשרת צלב, אני ממש מקנאה בו, שהוא הולך עם זה בטיבעיות, וגם מתבכיינת שגם אני רוצה. ובכלל חסר כאן אייקון של צלב עם מעלים את הנושא

אמ,

פעם הייתי מסתובבת עם פנטאגרם ומגן דוד, כמו מישהי פה. (
) כעת אני מסתובבת עם פנטאגרם, והשוס מכולם, גם עם דיסקית. נעים מאוד, פריאור, בת 19 בקרוב, חיילת. חדשה פה.

המממ...

אני אישית לא אענוד צלבים, לא כי יש לי משהו נגד זה, כי לאנשים במשפחה שלי זה מפריע ואני מכבדת אותם. פעם קניתי שרשרת חרב הפוכה וזה נראה להם כמו צלב. כעסתי, אבל הלכתי והחלפתי את זה, כי באמת שאין לי סבלנות להסביר כל הזמן. אבל החלפתי את זה בפנטגרם שרציתי. ואת זה כן העדפתי להסביר להם ולא לוותר גם על זה. כי זה עניין שמציק לי, שרואים פנטגרם ואומרים שזה מסמל את כת השטן. אז הסברתי להורים... הם קיבלו את זה, והם לא מפריעים לי. אם אני אראה מישהו עם שרשרת של צלב, זה לא יפריע לי, ברור שלא. אני לא דתייה, ולא מאמינה באלוהים לפי האמונה הדתית, אלא לפי האמונה שלי, ולסמלים אין מקום באמונה שלי. אני מכבדת את כולם =] (אגב, כשהגעתי לבית הספר עם שרשרת החרב, ילד אחד מהכיתה שלי שאני ממש ממש שונאת התחיל לצעוק "איכס! צלב!!!!" הסברתי שזה לא צלב, ונניח וזה היה צלב מה אכפת לו.. "אני שונא צלבים! שונא את כל הנוצרים איכסס נאצים". אתם לא מאמינים כמה מתוסכלת הייתי כששמעתי את זה. וראיתי שדיברתן על צלב קרס... אני יודעת שבמקור זה היה סמל של... שכחתי איך קוראים להם. אבל זה היה הסמל שלהם, ואז היטלר לקח את הסמל ועיוות אותו. במקרה כזה, אני חושבת שכל אחד צריך להימנע מענידה של צלב קרס. אני מבינה שזה היה הסמל שלהם קודם אבל אין מה לעשות, צלב הקרס נהיה מאפיין של השואה וזה פוגע ברגשות של אנשים, וצריך להימנע. חבל שהיטלר גרם לזה. (ואני לא חושבת שרק יהודים צריכים להימנע. כולם!)

Vampires desire

New member
נמנמנמ

לא הייתי הולכת עם צלב רק כי לא הייתי מרגישה בנוח עם זה אין לי בעיה עם אנשים אחרים שעונדים צלבים אחרי הכל זה דבר מאוד יפה ואם כבר אנחנו בנושא הורים מטומטמים זה רע
קניתי אתמול שרשרת של Ankh וההורים שלי השתגעו שזה צלב ושאסור לי לענוד אותו

יא יש לי בדיוק כזה!!!!

ו.. אמא שלי ביקשה שלידה לא אשים אותו, ואני מכבדת את זה, אבל אני הולכת איתו תמידP:

אני לא...

לא מאמינה. וסימנים מסויימים הם סימבולים והם כן מביעים משהו.. אבל לאכפת לי שאנשים ישמו על עצמם צלבים ידה ידה מה זה משנה.. חח אפילו אם הם מאמינים.

psycho maiden

New member
../images/Emo129.gif

אז ככה, אני לובשת כל סמל שאני רוצה - כל עוד מבחינתי הוא יפה אז לא אכפת לי מה אחרים חושבים. למרות שבדר"כ כל סמל שאני שמה יש לו משמעות בשבילי [שלא בהכרח קשורה למשמעות המקורית]. אני דוגלת ב"חיה ותן לחיות" - אם מישהו רוצה לשים סמל כלשהו שיבושם לו אני לא אחליט בשבילו מה לעשות...

xXSock FairyXx

New member
לא אכפת לי ללבוש

פריטים עם צלבים. כול עוד זה יפה..אני ילבש את זה >_<

¥EleVatioN¥

New member
כפי שאמרה ג'יליאן../images/Emo129.gif

(אם אינני טועה) אני לא מזדה עם צלב לכן אני גם לא אשים כאלה. אבל אני כן מזדהה עם מפתח (ankh), לךמרות שבעיניי החברה זה אותו דבר :| (טיפשים) האמת שלא איכפת לי, מה אנשים אחרים ישימו, שישימו צלב שישימו מגן דוד שישימו על העולה על רוחם. לכל אחד יש את הזכות להאמין במה שהוא בוחר ולשים מה שהוא אוהב ולדעתי לאף אחד אחר אין זכות לומר לו "לא" או להעליב אותו בגלל זה. כמובן, שאף אחד לא באמת מקשיב לי. מה שכן אני לא ממש אוהבת זה אנשים שמנסים להיות "מאגניבים" ושמים סתם סמלים שהם לא יודעים מה הם באמת מסמלים. זה טיפשי לדעתי. אבל שוב, אין לי זכות לומר לאף אחד לא לשים.

lestatgirl

New member
+_+

אין לי בעיה ללבוש צלבים בעיקרון אני אתאיסטית וגם אם הייתי מחשיבה תצמי כיהודיה לא הייתה לי בעיה עם זה אני לא רואה למה צריך להיות ניגוד בין יהדות נצרות או כל דת אחרת במיוחד שגם צלב וגם מגן דויד מסמלים דברים דומים בצלב הקו האופקי הוא המישור הגופני והקו האנכי זה המישור הרוחני והקודת מפגש באמצע זה כאילו האדם ובמגן דויד משולש אחד זה הרוחני והשני זה הגופני אז אני לא מבינה זה מגן דויד זה בסדר וצלב לא בעיקרון אני אלבש מה שאני רוצה ואני כבר מחוסנת תמגובות של אנשים על הלבוש שלי וגם למשפחה שלי זה לא מפריע יש לי את השרשרת של הפנטגרמים בצורת צלב של אלקמי ואמא שלי הביאה לי אותה ובעיקרון זה סך הכל בגדים אני לא חושבת שזה צריך לעורר תגובות כאלו חזקות ולא אין לי בעיה עם אנשים שלובשים צלבים אין לי בעיה אם מישהו ישים אפילו צלב קרס כל אחד צריך ללבוש מה שהוא אוהב ומה שבא לא ולא לשים על אנשים כי מישהי ברחוב קראה לו ככה וככה אז מה רוב הסיכויים שהאנשים שמגיבים בצורה שלילית על הבגדים שלי הם אנשים שאני לא אפגוש לעיתים קרובות אןם בכלל אז למה שיהיה לי אכפת מהם? טוב זיינתי בשכל מספיק להיום

smady by

New member
כפי שאמרו לפניי...

אני לא אסתובב אם סמל שאין לי מושג מהו מביע כהצהרה אופניתית, ואני איתו רק כי הוא יפה.... לעומת זאת אם סמל נראה לי יפה בעיניי אני אחקור עליו, ואם אני אוהב את המשמעות שלו אני אלבש אותו.. :) אבל- אין לי שום בעיה לצייר כל מיני סמלים (בין אם הם צלבים או חצאי סער, יש לי התנגדות חריפה רק לצלב קרס- בגלל המשמעות שלו כקיום)

UnderTown

New member
רק הבהרה קטנה

צלב קרס זה *לא* סמל של היטלר או של הנאצים. לפי מה שזכור לי זה בכלל סמל אינדי, והיטלר לקח אותו כי הוא חשב שהוא יתאים למבצע שלו. אגב, אם אני לא טועה בתקופה הפיאודלית בסין/יפן נינג'ות השתמשו בשוריקנים בצורת צלבי קרס, כי הם היו נתפסים לך בעור בצורה אכזרית, והיו נשק מעולה.

ToryMaster

New member
סוואסטיקה

סמל בן בערך 5000 שנה, הינדי, שבמקור סימל שלום ואחווה בלה בלה בלה.

smady by

New member
כמו שכתבתי- המשמעות שלו..

ואני הדגשתי- כיום (חחח עם שגיאת כתיב קטנה.
) בכל מקרה- אני מודעת לגמרי לעובדה שהסמל היה של חוזק ועוצמה ובלע בלע בלע (אנשים כבר הסבירו לפניי) אבל ברגע שמשמעותו שונתה ובעיניי העולם וגם בעיניי הוא נתפס כסמל הנאצי שמבטא את שנאת היהודים ביסודה- אני מתנגדת חריפות ללכת איתו- לא משנה כמה הוא היה טוב פעם...

הממ

לדעתי צלב זה סמל יפה, אבל לא אלך איתו בגלל המשמעות שמאחריו. וגם.. אם אלך איתו נראה לי שיהרגו אותי פשוט אני דתיה, וזה..\= (חח אל תתיחסו לזה שאני כותבת בשבת, אני עדיין לומדת באולפנה ועדיין כולם חושבים שאני דתיהP:) אבל אנק זה סמל דומה עם משמעות שונה, ואיתו אני מרשה לעצמי ללכת:)

UnderTown

New member
בהחלט

אני אוהב את הסמל הזה הרבה יותר ממגן דוד, גם בגלל הצורה היותר יפה ואלגנטית, וגם בגלל הדת, שלדעתי נצרות היא דת יותר טובה מיהדות. מה גם, שבדרך כלל T גדולה אני עושה בצורת צלב.. (זתומרת רק ממשיך קצת את הקו הראשי), וזה מין סמל מזהה של הכתיבת אנגלית שלי עם חברים..

למעלה