טופיק למחשבה.

ThE 70s GiRl

New member
דיליי קל

אני לא יודעת אם ענו לך על זה.. אבל בכל זאת- צלב הקרס הוא שינוי קוסמטי עדין ביותר של סמל החיים ההודי

Silent tears

New member
מממ...

- אתם לובשים פריטים שעליהם מופיעים צלבים, או בכלל סימנים שונים הקשורים לדת [או כת מסויימת] שהיא לא היהדות? לא. - איך אתם מרגישים כשאתם רואים אנשים שעונדים צלבים? תאמת.. שכל אחד יענוד מה שהוא רוצה, העיקר שהוא אוהב את זה, זה בכלל לא משנה לי..

אני אענה גם ../images/Emo13.gif ../images/Emo42.gif

אני אולי מביאה פה דעה קצת שונה משל מי שהגיב עד עכשיו, אבל אני לא הייתי מעיזה ללכת עם צלב עליי אפילו אם זה היה הצלב הכי יפה שראיתי. אני לא חושבת שאני יכולה להסביר את זה כי אני לא דתיה/מסורתית ואין יותר מידי קשר ביני לבין מצוות אלוהים, אבל אני כן יכולה לומר שאני מרגישה מספיק משוייכת ליהדות כדי לא להרשות לעצמי לענוד / ללבוש משהו עם הצלב עליו. מה שכן, יש לי תליון [או יותר נכון עגיל שהפכתי לתליון] בצורה האנח' [סמל החיים, נו] והמון אנשים תמיד מעירים לי עליו כי הם בטוחים שזה צלב. הם קצת נרגעים עם קריאות ה"נוצריה!" או "כופרת!" כשאני מנערת אותם מעליי עם הסבר קצת על משמעות הסמל אבל בכל זאת, אני יודעת שגם אני אם הייתי רואה מישהי מישראל שהולכת עליה עם צלב הייתי קצת מורתעת [ככה אומרים את זה?
] מהעניין.

ToryMaster

New member
ובכן

הגדרת היהדות מחולקת לשניים, בעיני: יהדות כדת ויהדות כלאום. מבחינת לאום אני יהודיה בכל רמ"ח אברי, וגם כשאעזוב את הארץ אשאר כזו. מבחינת דת, אני לא. זה לא עניין של למרוד או משהו, זה פשוט זה. אני לא תופסת עצמי כיהודיה, ולא רק בגלל שאני לא מקיימת את המצוות, אלא בגלל שאני פשוט משייכת את עצמי לדת אחרת. בנוגע לצלב באופן ספציפי - אני לא אענוד על עצמי כלי עינויים, חד וחלק. זה מה שהצלב, זה מה שהוא משדר לי. אני לא אסקול מישהו כי הוא יענוד את זה, או אוותר על תיק ממש יפה כי יש עליו צלב קטן, אבל אני לא אענוד אותו כתכשיט. סמלים אחרים, גם כאלה שלא קשורים ליהדות, אני בהחלט אענוד. התכשיט הקבוע שלי הוא תליון פנטאגרם [שמעורבב עם קשרים קלטיים, משהו יפה כזה] על חוט שחור. הקאץ' הוא בזה שזה בד"כ בא גם עם שרשרת פטנקל [מגן דוד
] שאחותי קנתה לי.

smady by

New member
טעות בידיך...

פנטרגם הוא הכוכב המחומש - בזאת את צודקת. אך הפנטקל הוא הכוכב המחומש התחום בתוך עיגול. ההקסגרם (כוכב משושה) הוא מגן דוד.
שנים של קריאה על הסמלים האלה לימדו אותי משהו...

ToryMaster

New member
סביר שאת צודקת

אני לא חזקה בלחבר שמות לפרצופים וכאלה

לא..

אני לא ירגיש נוח עם יהיה עלי צלב...לא ירגיש נוח עם עצמי...כמו שאני נכנסת לכנסיות אני גם לא מרגישה בידיוק הכי נוח....לא יודעת להסביר למה..לא בידיוק תחושה של כיאלו אני בוגדת ביהדות אבל משו בסגנון... ועם מישו רוצה ללבוש צלב בכיף..זה הגוף שלו...

כמו שכתבתי כבר בפורום אופנה

לא ממש מפריע לי סימנים שקשורים או לא קשורים ליהדות. מפריע לי שאנשים שמים על עצמם סמל, שיש לו משמעות, ומתעלמים מהמשמעות שלו (ושמים אותו נגיד כי הוא יפה או נראה מיוחד). סמלים הם לא רק דבר יפה, הם אומרים משהו, ומהסיבה הזו אדם צריך לשים על עצמו סמל שאומר משהו שמתקשר אליו, משהו שהוא רוצה להראות, ושהוא רוצה להקרין או להגיד. (ואני הייתי המומה לגלות שיש אנשים שגם מקעקעים על עצמם סמלים או מילים בלי לדעת את המשמעות שלהם, סתם כי זה יפה... זה בעיני כבר מעבר למטומטם)

EdisonGirl

New member
../images/Emo45.gif אז בכל זאת יש לי שותפה לפשע../images/Emo3.gif

מסכימה איתך ב- 100%. זו גם עמדתי. אני לא אסתכל בצורה שלילית על אדם שנושא על עצמו צלב (או כל סמל אחר)! אבל אני בהחלט לא אוהבת שאנשים שמים על עצמם סמלים בלי לדעת ת'משמעות שלהם, ולי אישית משמעות הסמלים ומה שהלבוש שלי משדר מאוד חשובים לי. וכמובן, כמוך, לא הייתי הולכת עם סמל שאני לא מסכימה עם הרעיון שעומד מאחוריו. ואני לא נוצריה. לכן, למרות שהסמל הזה מאוד יפה גם בעיניי, אני לא הולכת איתו.

אני לא לובשת צלבים...

בלי קשר ליהודיה לא יהודיה, אני מגדירה את עצמי כאתאיסטית. גם ללבוש מגן דויד אני לא מוכנה. זה מתוך עיקרון. אם הייתי נוצריה אז הייתי שמה כי זה דווקא דיי מבאס, יש המון דברים ממש ממש יפים עם צלב, אבל להסתובב עם זה כשאתה לא נוצרי זה טיפשי בעיניי. לעזאזל עם החברה, גם ככה כולם חושבים שהאנקה שלי הוא צלב.
אבל אני אוהבת את הסמל הזה, ואני אוהבת את המשמעות שלו אז באמת שלא אכפת לי מה האחרים חושבים. וככל הנאה אני מזמינה את האנקה הגדולה הזאתי מלאטליס.
לעזאזל עם תומר. דרכם זה באמת יותר זול...

smady by

New member
אווו!! ../images/Emo24.gif

את תשאילי לי אותו מפעם לפעם? *פאפי פייס* בעצם- למה אני צריכה לשאול אותך?! אנשים נשואים מתחלקים בהכל!!

Blade Of Fire

New member
צלבים? איכס!

מיסחור נוצרי! הכל קונספירציה! זה אמור להיות סמל של אחדות רוחות השמיים!! הכל קונספירציה נוצרית, בדיוק כמו הפנטגרם!!!! בעיקרון צלבים יכולים להיות דבר יפה כשהם לא בהקשר דתי... למשל יש לי חולצה עם העטיפה של מאסטר אוף פאפטס (שמראה, למי שלא יודע, בית קברות צבאי נוצאי מלא בצלבים על הקברים) וכמו שכתבתי פה באחד השירשורים, התקיימה השיחה הבא: *עארס רואה את הפאץ' של מאסטר אוף פאפטס* "איך יא פריק.. יש לך צלבים על התיק" "הו לא.. כדאי שאני אוריד את זה" "מה אתה נאצי?" "הא? מה אתה אידיוט? מה קשור נאצי?" "צלב" "כל צלב זה נאצי?" "כן" "יהיה בסדר... אולי...." *הולך משם* אני אישית לא אלבש (או על טבעת או שרשרת או וואטאבר) סמל כלשהו של דת או כת כי עקרונית אני נגד דתות והאמונה בישות אחת\כמה יישויות בראה\ו את העולם.... פנטגרם זה משהו אחד! זה לא סמל השטן! תקראו צופן דה וינצ'י...

למעלה