היי דרוליק
באמת,קטונתי,מצד שני יש לי איזשהם כשרונות כאשר אני קורא משהו או לומד לעשות את הקישורים הנכונים ולשבץ כל דבר במקומו הנכון תוך קישור גם לחוויות אישיות..

חוץ מזה אותו חלק באדם שגורדגייף כינה :"האישיות המזוייפת" כבר ספג אצלי כאלו זעזועים ממורים רוחניים שונים(אפילו ממך),שהיום אני יכול לומר בביטחה שיש לי מיפוי "פסיכולוגי" כמעט מלא של "עצמי".זה עלה לי ביוקר,זה כאב מאוד,זה כמעט הוריד אותי שאולה,אבל אני טיפוס שכזה שעולה תמיד חזרה למעלה,לאט לאט,אבל עולה,אין צל של ספק...

אמרתי שיש לי פרספקטיבות ולכן יש לי קווים מנחים לפעולה ולכן חשוב לי לדעת למה דברים נעשים ולמה דברים נאמרים.אכן אני חש חובה היום "להיאבק" במניפולציות ואני גם אסביר לך את המוטיבציה שלי,ממה היא נובעת.זאת אינה קיצוניות,זאת הבנה שכאשר אדם טוען למשהו,עליו חובת ההוכחה שכוונותיו טהורות. אספר לך סיפור.לפני שבוע הייתי צריך לחדש את רישיון הרכב שלי(זה שקניתי כי פג תוקפו של הקודם)אמרתי בליבי,הבה ואבקש מספר הצעות מחיר כדי לראות האם אוכל להשיג את המירב.זה חשוב,כך זה כאשר מנהלים כלכלת בית,יש לחשוב על הכל,להיות מודע..

אבל הייתי עייף,במצב של שינה גורדגייפית,כמעט כמו כל שאר בני האדם וכאשר צילצלתי במצב המנומנם הזה לחברת ביטוח ישיר(עם ציפיות לקבל הצעה טובה,משום שמדובר באשפים בפרסום שתמיד יוצרים את הרושם בפירסומיהם שלהם יש את ההצעת הטובות ביותר

מייד העבירו אותי לידיו של איזשהו "טורף" ממולח שהצליח לנצל את מצבי ולעשות בי כרצונו. לי כבר הייתה הצעה מחיר מהחברה שבה היה הביטוח הקודם,אבל כאן נאמר שעלי לענות לפני כן על מספר שאלות.אמרתי בנימנום,טוב,אענה להם על השאלות,הן בוודאי רלוונטיות.זאת אכן הייתה שינה עמוקה,לא ציפיתי להתקפה,כי נחתו עלי מבול של שאלות(חלקן אישיות מאוד)כולל הסקת מסקנות אישיות לגבי מדברים שסיפרתי בלי רצון(השאלות נשאלו מהר מאוד ולא היה זמן בידי לעשות את הסוויץ הדרוש ולהתעורר על מנת לעשות סדר)כך למשל מצאתי את עצמי במצב מגוחך שבו אדם זר לחלוטין ומיומן הצליח להוציא ממני מידע שאין כל סיבה בעולם שאמסור לו אותו,כמו למשל ההגעה שלו למסקנה: "אז בעצם גרת עד היום עם ההורים,האא?

בקיצור לאחר השיחה הזאת התחלתי לחוש דיכדוך וחוסר אונים,אפילו עצבים,ואז בבת אחת התעוררתי והבנתי מה קרה פה.אני אינני אוהב שחוקרים אותי,אינני אוהב ששואלים אותי שאלות,בעיקר אישיות,זה מלחיץ אותי.נוצר מצב שבגלל שיחה פשוטה מאוד נכנסתי לתסכול.יחד עם זאת אמרתי לעצמי : "מוטי,עזוב,לא נורא,אכלנו אותה עם החוכמולוג הזה,עכשיו אנו נהיה יותר מודעים,יש לנו עוד שיחה לעשות". השיחה השנייה הייתה לחברת AIG וגם שם ענתה לי פקידה נחמדה וסיפרה לי סיפורים ומייד הפנתה אותי למכירות,כי לא עשיתי אצלם ביטוח בעבר.הפעם אמרתי לעצמי :"מוטי,אם הוא מנסה לתמרן אותנו,אנו נרד עליו כמו המטאור שנחת בכדור בארץ בתקופת הדינוזאורים,אנו נשחק תפקיד של עצבניים פחד ושל חסרי סבלנות ונדרוש ממנו להצדיק כל שאלה ושאלה שלו" ומה אני אגיד לך דרוליק,לאחר שראה עם מי יש לו עסק הוא שאל אותי לא יותר מחמש שאלות וכולן היו רלוונטיות ולבסוף גם יצא שהתחנף אלי וניסה לפתות אותי בכל מיני מתנות נוספות,העיקר שאעשה אצלו,היית מאמין איך מודעות יוצרת הבדל באינטראקציה בין בני אדם? כאשר הייתי ילד רך יחסית הצליח מניפולטור שכזה להוליך אותי וחבר ילדות שולל. לאחר שחקר אותנו נמרצות כמעט חצי שעה ושאל את כל השאלות בעולם(איפה אתם גרים,מה מספר הטלפון בבית וכולי וכולי והכניס לנו כל מיני פחדים כאלה ואחרים באמצעות כל מיני מילים,לא הותיר לנו כל ברירה אלא להביא אותו לסיפוקו.זאת הייתה חתיכת מניפולציה שכן כל פעם לאחר מכן לאורך כל תקופה בחיי שבה נזכרתי בדבר הזה באופן מודע(בלי להתייחס בכלל לנזקים,שהיום מובנים לי יותר,אם כי עם אמצעי התמודדות)הייתי אומר לעצמי "יא מטומטם,יא דפוק,איך האמנת לו?איך הסכמת לדבר הזה"? וכולי וכולי. פחד מבני אדם יוצר רצון עמוק לרצות אותם והרצון לרצות יוצר חשבון פנימי עמוק מאוד,שהיה בעוכרי לאורך שנים אינספור,אפילו בשנים האחרונות. אבל יהיה בסדר דרוליק.למעשה,כבר היום,בגלל שאני מכיר את הצדדים המזוייפים שלי,או לפחות את רובם,המדיטציה העיקרית שלי מתבטאת בעיקר במילים:"טוב,שמעתי אתכם,עוברים הלאה". אז מבין גדול במדיטציה אני לא,אבל אני יכול להביח הגינות מלאה ושקיפות מלאה של ההחלטות שלי בפורום.מצד שני,זה לא רלוונטי כרגע,אני מניח...