איזה מצחיק אתה.
אם ביבי היה משלם לך לפני הבחירות יכול להיות שהוא היה מצליח יותר... אמרתי שאני מוכן להתנדב לניהול הפורום במקרה ולעומר נמאס לנהל אותו(כמה אפשר,הרי,להחזיק מעמד כגננת של אנשים מבוגרים?

,לא אמרתי שאני מוכן להיות מעורב בכל דבר אחר..

בכל אופן,כבר דיברנו על הנושא הזה בעבר בהקשר אחר.בנוגע לתקשורת עם בני אדם אחרים,השאלה הנשאלת היא: מאיזה מקום אדם פועל:"ממקום שבו הוא רואה רק את "עצמו",רק את האחר?גם את עצמו וגם את האחר?מקום שבו הוא לא רואה לא את עצמו ולא את האחר,(דהיינו רואה את עצמו המדומיין

?לא רואה את עצמו אך רואה משום מה את האחר?(אולי יש כאן עודף הרחבה

למעשה,אם תרצה נקודה למחשבה לגבי חמלה,הרי שניתן לומר שחמלה היא היכולת לתת לאדם אחר בדיוק את מה שהוא צריך כאשר אתה עצמך פועל מתוך ערכים המשפיעים על הצרכים.(לא הצרכים מכתיבים את הערכים,הערכים מכתיבים את הצרכים).מעבר לזה,"למנוע" מאדם אחר לקחת "ממך" את מה שהוא לא אמור לקחת ממך(שוב חמלה,אתה מונע ממנו קרמה רעה למדי

בשורה התחתונה חמלה תהיה אפילו לתת לו משהו "שלרחבות דעתו" הוא איננו צריך והוא איננו רוצה ועל זה נאמר "שונא מתנות לא בהכרח יחיה". לא כל מתנה היא סוס טרויאני.מה שנתפס עבור האישיות המזוייפת שלנו כדבר מה המאיים על שלמותה הוא דבר שערכו לא יסולא בפז.לפעמים יש לאכול גם את הצפרדע הזאת(אפילו הצמחונים!) גורדגייף היה מכנה זאת "לשחק תפקיד".זה לא משחק רגיל,משחק רגיל הוא מכני,זה לצאת מתוך ההזדהות ולראות את העולם.תרגול חמלה,לכן,הוא גם פונקציה של "אנרגיה"(המרכאות זה בשביל דהרמהקס

זמינה.אם מישהו רוצה לתרגל חמלה במהלך השבוע על אדם מסוים ומגלה להפתעתו שזה קשה לו מאוד,אזי כדאי שיבדוק מה הוא עושה כל השבוע עם האנרגיה שלו,יכול להיות שלפני תרגול החמלה כדאי,אולי,לעשות כמה דברים אחרים?או אולי לא לעשות כמה דברים?(נניח לכתוב בפורום מדיטציה,נניח להשתתף בשירשור על אוננות שכינרת יזמה וכולי כולי

אז שוב,לסיכום,אם אתה רוצה לתרגל חמלה כפי שמורים במסורות רוחניות זה בהחלט אפשרי.יחד עם זאת,תנאי מוקדם לכך הוא,שתבין לאן אתה חותר ומה אתה באמת עושה.אם בן אדם לא יודע מהי חמלה ולא מסוגל להגדירה לעצמו הוא לא יוכל להפיק תועלת "מתרגולה" אפילו אם יש לו אנרגיה זמינה. לבסוף,ניקיון אצל מרבית האנשים הוא לא מצב קבע אלא תהליך מתמשך.זה בדיוק כמו שיש לך בית ואתה מסדר אותו אחת לכמה זמן(אני מקווה

,לא תקפיד לסדר את הבית,הרי שיהיה לך בלאגן בסופו של דבר,אפילו אם תצהיר בכל מקום שבפסח שעבר הבית היה ממורק כמו המראה של המכשפה ההיא מהסיפור ההוא שתמיד הייתה שואלת: "מראה מראה שעל הקיר,מי הכי יפה בעיר"??. ניקיון הוא תהליך!באמרה החביבה עלי של דע מאין באת,לאן אתה הולך,בפני מי אתה עומד,לפני מי אתה נותן דין וכולי הוא הביטוי של המכלול. המכלול הוא מודעות שלמה ומודעות שלמה זה דבר שאינני יכול להצהיר עליו כתכונה מהותית לי או משהו שהפך להיות מובנה בי.אבל אני בדיוק כמוך משתדל... העיקר שתהיה בריא!חוץ מזה,אני מקווה שאתה לא כישרון מבוזבז ואתה עושה משהו עם יכולת הכתיבה וההצחקה שלך חוץ מלכתוב בפורום מדיטציה..