טוב,,:)

ולנו אין מה לעשות

כשאתה לא מפסיק להיתמם. אין מנטרות שהן אינן שמות של אלים: ראם היא המנטרה של האל ראמה שהוא אווטאר של וישנו; נראיאנה גם הוא שמו של האל הגדול וישנו; שיוואיה (אום נאמו שיוואיה) הוא שמו של האל הגדול שיווה-- רוצה שאמשיך? אני בטוח שמילים אלה (או כמה מהן) מוכרות לך, אז תפסיק לבלבל ת'מוח. לכל אלוהות בהודו יש מאות, אם לא אלפי שמות שונים, וכולם מנטרות או חלק של מנטרות.
 

OriIdan

New member
ואולי הוא יודע קצת יותר?

באמת דרול, הזלזול הזה באדם שהקדיש עשרות שנים ללימוד שיטה אחת הוא משווע. קצת כבוד לאנשים. לגבי שמות של אלים, הרי זה מגוחך, הוודות מתוארכות עוד לפני היווצרות הדתות ולכן ברור שאין קשר לאלים.
 

לקשמי

New member
הנה, עוד זלזול

הידעת? ישנן גם טכניקות מדיטציה שבהן כן חוזרים על שמות של אלים (וזה אכן נקרא מנטרה). נו, אז אתה כן או לא מזלזל?
 

OriIdan

New member
אולי כאן אבל מה הקשר?

את כנראה מחפשת בכח זלזול בדברי. הדברים שלי נאמרו אך ורק על המדיטציה הטרנסנדנטלית והמנטרות שלה. אני לא יודע מספיק כדי לדבר על מנטרות של מדיטציות אחרות. האמת גם על מנטרות של מ"ט אני יודע מעט, אבל מספיק כדי לדעת שאין מדובר בשמות של אלים.
 
שטויות במיץ

אליו היית מכיר את הוודות היית יודע שהן הימנונים לאלוהויות השונות. יותר מיזה, אם היית חי בהודו היית יודע שההודים מפרידים את האלים שלהם מדתות (הפרדה מוזרה ומופרכת משהו, בעיניו של איש מערבי). ההודים עצמם מעולם לא תיארכו את הוודות כיוון שהם טוענים שהוודות הן נצחיות, כלומר אל-זמניות ושאי אפשר לייחס אותם לתקופה כזו או אחרת. אבל ההיסטוריונים טוענים אחרת. הוודות על פי הם הן בנות 3000 או 4000 שנה. (למרות המחקרים הרבים בנושא אין קביעות מוחלטות). רוב מה שאנחנו המערביים קוראים להם "הדתות/מסורות ההודיות" מקורן בוודות והן נוצרו והתהוו עם ובמקביל לוודות ולאופאנישדות שבאו אחריהן. במקום לבלבל את המוח על דברים שאתה לא יודע ושדניאל באופן שיטתי מתעקש לא לדעת ולהיתמם בהם פשוט תקרא באינטרנט ותפתח ספרים בנושא. היום ישנם מקורות מידע טובים ומהימנים עד מאוד.
 

OriIdan

New member
אני מכיר את מה שלמדתי

כבר ראינו שהפירוש שלך לוודות שונה ממה שאני מכיר. בכל מקרה את הנושא הזה דניאל מכיר טוב ממני.
 

OriIdan

New member
ואולי ההפך?

מניין לך שלך יש מונופול על האמת? אני חושב שאני מאמין למהרישי יותר מאשר למישהו שאיני מכיר אותו שכותב כאן בפורום. יחד עם זאת לאף אחד אין מונפול על האמת.
 

drall

New member
למד עשרות שנים ולא יודע כלום?

לא צריך לזלזל בו אלא צריך לרחם עליו. אבל האמת , ברור שהוא לא למד מדיטציה. אין לו מושג בנושא. אולי הוא למד שיווק .
 

drall

New member
מדיטציה אמיתית היא מעבר להבנתך

כמו כל דבר אמיתי
 
וואללה... ../images/Emo132.gif

אז זו המדיטציה האמיתית שד"ר דרול (בכינויו כאן בפורום) המליץ לי ללמוד אצלו, בכדי להתפתח... 20 דקות אומרים :"הוא"... ומתנדנדנים. מעניין.
 

drall

New member
זו טכניקה אמיתית ומצויינת

היא אורכת שעה וניתן למצוא הדרכה מדוייקת בשבילה אצלי בפורום. חוץ ממנה , ישנן טכניקות אמיתיות רבות וטובות שהדרכות להן ניתן למצוא באותו המקום.
 
אתה לא מתבייש?

ככה לעשות מניפולציה נגדית על סוכן המכירות המסכן?
תחשוב איזה חיים יש לו, לזה.. את כל היום הוא מעביר בתחמונים כאלה ואחרים (או שהוא מצליח או שמצליחים לכופף אותו) ובסוף היום הוא חוזר לאשתו התחמנית וילדיו התחמנים והכלב שבעיני השקד התמימים שלו והאו האו משכנע אותו ללטף אותו ולקחת אותו לטיול חצות, בשעה שהוא כל כך עייף וישן וחולם ב-ערות...ואז גם כשהוא עוצם את העיניים שלו הוא חולם על אנשים שמתקשרים אליו ומנסים למכור לו מארזים מהודרים של כל שירי נעמי שמר חורשת האקליפטוס הגשר הסירה, ורייח המלוח על המים
אפשר להריץ אותך לראשות הפורום? הצבע "ש" למוטי שין! אין דין - יש שין מוטי ניקה את עצמו, הוא גם ינקה את הפורום!
לך על זה, העם מאחוריך...
 

מוטי ש

New member
איזה מצחיק אתה.:)

אם ביבי היה משלם לך לפני הבחירות יכול להיות שהוא היה מצליח יותר... אמרתי שאני מוכן להתנדב לניהול הפורום במקרה ולעומר נמאס לנהל אותו(כמה אפשר,הרי,להחזיק מעמד כגננת של אנשים מבוגרים?:),לא אמרתי שאני מוכן להיות מעורב בכל דבר אחר..:) בכל אופן,כבר דיברנו על הנושא הזה בעבר בהקשר אחר.בנוגע לתקשורת עם בני אדם אחרים,השאלה הנשאלת היא: מאיזה מקום אדם פועל:"ממקום שבו הוא רואה רק את "עצמו",רק את האחר?גם את עצמו וגם את האחר?מקום שבו הוא לא רואה לא את עצמו ולא את האחר,(דהיינו רואה את עצמו המדומיין:)?לא רואה את עצמו אך רואה משום מה את האחר?(אולי יש כאן עודף הרחבה:) למעשה,אם תרצה נקודה למחשבה לגבי חמלה,הרי שניתן לומר שחמלה היא היכולת לתת לאדם אחר בדיוק את מה שהוא צריך כאשר אתה עצמך פועל מתוך ערכים המשפיעים על הצרכים.(לא הצרכים מכתיבים את הערכים,הערכים מכתיבים את הצרכים).מעבר לזה,"למנוע" מאדם אחר לקחת "ממך" את מה שהוא לא אמור לקחת ממך(שוב חמלה,אתה מונע ממנו קרמה רעה למדי:)בשורה התחתונה חמלה תהיה אפילו לתת לו משהו "שלרחבות דעתו" הוא איננו צריך והוא איננו רוצה ועל זה נאמר "שונא מתנות לא בהכרח יחיה". לא כל מתנה היא סוס טרויאני.מה שנתפס עבור האישיות המזוייפת שלנו כדבר מה המאיים על שלמותה הוא דבר שערכו לא יסולא בפז.לפעמים יש לאכול גם את הצפרדע הזאת(אפילו הצמחונים!) גורדגייף היה מכנה זאת "לשחק תפקיד".זה לא משחק רגיל,משחק רגיל הוא מכני,זה לצאת מתוך ההזדהות ולראות את העולם.תרגול חמלה,לכן,הוא גם פונקציה של "אנרגיה"(המרכאות זה בשביל דהרמהקס:) זמינה.אם מישהו רוצה לתרגל חמלה במהלך השבוע על אדם מסוים ומגלה להפתעתו שזה קשה לו מאוד,אזי כדאי שיבדוק מה הוא עושה כל השבוע עם האנרגיה שלו,יכול להיות שלפני תרגול החמלה כדאי,אולי,לעשות כמה דברים אחרים?או אולי לא לעשות כמה דברים?(נניח לכתוב בפורום מדיטציה,נניח להשתתף בשירשור על אוננות שכינרת יזמה וכולי כולי:) אז שוב,לסיכום,אם אתה רוצה לתרגל חמלה כפי שמורים במסורות רוחניות זה בהחלט אפשרי.יחד עם זאת,תנאי מוקדם לכך הוא,שתבין לאן אתה חותר ומה אתה באמת עושה.אם בן אדם לא יודע מהי חמלה ולא מסוגל להגדירה לעצמו הוא לא יוכל להפיק תועלת "מתרגולה" אפילו אם יש לו אנרגיה זמינה. לבסוף,ניקיון אצל מרבית האנשים הוא לא מצב קבע אלא תהליך מתמשך.זה בדיוק כמו שיש לך בית ואתה מסדר אותו אחת לכמה זמן(אני מקווה:),לא תקפיד לסדר את הבית,הרי שיהיה לך בלאגן בסופו של דבר,אפילו אם תצהיר בכל מקום שבפסח שעבר הבית היה ממורק כמו המראה של המכשפה ההיא מהסיפור ההוא שתמיד הייתה שואלת: "מראה מראה שעל הקיר,מי הכי יפה בעיר"??. ניקיון הוא תהליך!באמרה החביבה עלי של דע מאין באת,לאן אתה הולך,בפני מי אתה עומד,לפני מי אתה נותן דין וכולי הוא הביטוי של המכלול. המכלול הוא מודעות שלמה ומודעות שלמה זה דבר שאינני יכול להצהיר עליו כתכונה מהותית לי או משהו שהפך להיות מובנה בי.אבל אני בדיוק כמוך משתדל... העיקר שתהיה בריא!חוץ מזה,אני מקווה שאתה לא כישרון מבוזבז ואתה עושה משהו עם יכולת הכתיבה וההצחקה שלך חוץ מלכתוב בפורום מדיטציה..:)
 
חמ לה

בשביל התרגול הזה, אני מניח שצריך רגישות מספקת והבנה יותר רחבה של - מה האחר צריך באמת... הרי אדם יכול לדמיין שהוא מבין מישהו אחר, ויודע יותר ממנו "מה הוא צריך" וזה לא בריא... כמו שאמרת - גם חשוב מאיפה אתה פועל ביבי.. עזוב, אני לא הולך לאן שאין סיכוי לחלוטין. כשהספינה טובעת... ביבי הוא הפרס של שנות ה-2000. היחיד שהוא אי פעם ניצח היה... פרס
מעניין שהזכרת כתיבה, חיפשתי רעיון בזמן האחרון, ובכלל באיזה סגנון וקהל יעד. יכול להיות שמצאתי לפני כמה ימים, אבל עדיין מוקדם לצאת לתקשורת בהצהרות
תודה על דבריך, והמשך ניקוי נעים שלך בצחוק ובדמע...
 

מוטי ש

New member
יש רמז קטן

שחמלה זה למתקדמים בלבד :) אבל אנו יכולים להשתדל.בשורה התחתונה יותר חשוב להגיע למצב שבו אנחנו יודעים מה אנו "צריכים" באמת.בכל אופן,אם אדם נמצא במצב שבו יש לו באופן תמידי זמינות של אנרגיה,הרי יש בידו די והותר זמן להתבונן באדם אחר ולהכיל אותו.לא להיות מזוהה עם התנהגות האדם השני.אם אדם מגיע למצב שבו התנהגות של אדם אחר אינה מסוגלת למשוך אותו לכיוון של "איבוד שליטה" או חוסר בסובלנות,או אז הוא יכול להכיל את האדם השני.כאשר הוא מכיל את האדם השני הוא יכול בהחלט לדעת ,האם צורך מסוים של אדם אחר הוא אמיתי או מזוייף,כלומר האם ביטוי התנהגות של אדם אחר כלפיו שמסתיר בתוכו דרישות מסויימות, הוא משהו שכדאי לו למלא או שמא להתעלם ולנווט את האדם ההוא למקום אחר לחלוטין. בתורה הגורדגייפית מדברים על חשבון חיצוני ואומרים:חשבון פנימי אף פעם,חשבון חיצוני תמיד והכוונה למצוא את האיזון,לראות את האחר,להכיל את האחר ואז לפעול בהתאם למיטב שיקול הדעת.זה,כמובן, לא אומר שלא יכולות להיות טעויות.אפילו אנשים גדולים טועים כאן או שלפעמים משלמים מחיר על פעולה כזאת או אחרת,אפילו הייתה ראויה. בתחום הטיפולי ההבדל בין "לראות את האחר" לבין לפספס אותו עושה את כל ההבדל בין מטפל טוב למטפל גרוע.הזכרתי באחד השירשורים את אריקסון,הוא היה אשף בעניין הזה של הכלת האחר. וחוץ מזה,עוד לפני הבשורות והתרועות אני מאחל לך בהצלחה.:)
 
למעלה