טוב תשמעו...

בלללעעע

New member
הדרכת חוץ....

זה כששבט גדול שולח אנשים להדריך בשבט אחר קטן יותר שאין לו מספיק מדריכים (במקרה שלי לא היו בכלל מדריכים חוץ ממני ועוד שתיים...) אני בי' ושנה שעברה הייתי בעיקרון ועדת גינה אבל היא בקושי פעלה...

orange day

New member
עצות לחיים יותר טובים בשבט!

אוקיי, הדרכה היא התפקיד הכי כפוי טובה בצופים! אבל הדרכה היא גם התפקיד הכי מספק בצופים! אי אפשר לתאר במילים את הסיפוק בהעברת פעולה מוצלחת עם ערכים שבה כל החניכים נהנים. בשביל שזה יקרה את צריכה להיעזר בראשגד שלך, לו יש יותר ניסיון ותפקידו בעצם זה לעזור לך. עוד דבר שצריך לזכור זה לעשות הפרדה בין הצופים לביןהחיים שמחוץ לצופים. אסור שריבים פרטיים יכנסו לתוך הצוות ויפריעו ליחס בין המדריכים והראשגד, צוות יכול לקום וליפול על דברים כאלו. ההנאה בהדרכה תלויה ביחסים בתוך הצוות וביחסים עם החניכים. תשמרי על אלו וההדרכה שלך תיהיה הכי טובה שבעולם! עכשיו, בנוגע לפעילים, אצלנו בשבט (שבט קטן עם קצת פעילים), הפעילים תמיד נזרקים יותר לצד ופחות מטופחים אבל בכל זאת הם אלו שעושים את כל העבודה הקשה ולא יכולים לנוח אף פעם. חלק מהאנשים כאן אמרו שבטור פעיל הם יכולים להיסתלבט כל היום ולא לעשות כלום... זה הדבר הכי לא נכון בעולם! פעיל שמסתלבט כל היום הוא פשוט זורק זין על השבט ולא איכפת לו. כמו שהמדריכים עובדים ממש קשה בבניית פעולות והעברתן, ככה הפעילים חייבים לעבוד קשה בסידור השבט, הקמת פרויקטים קטנים, אחזקת השבט וכו'... הפעילים חשובים מאוד לתפקוד השבט אבל אין דבר שיותר מספק מהדרכה טובה. כמו הראשגדית שכתבה כאן מקודם, תכתבי במקום כלשהו את כל הדברים הפגומים שאת רואה בבעלי תפקידים בשבט וככה שנה הבאה לא תחזרי על הטעויות שלהם. שנה הבאה באמת כדאי לך להדריך שכבה גבוהה יותר (ז'\ח') כי דבר ראשון הם בוגריםיותר ומסוגלים לעבור פעולות רציניות יותר, ודבר שני אין יחס של זלזול מצידם ואת תהני הרבה יותר. אם אני שכחתי משהו אני בטח אכתוב אחר כך... מושיק

orange day

New member
ידעתי ששכחתי משהו...

אוקיי אני אספר קצת על התפקידים שאני עברתי ואיך הרגשתי: שנה שעברה (בשנת קורס שלי...) הרגשתי שהרכה זה התפקיד הכי טוב בשבט וכל כך רציתי ליהיות מדריך של שכבה גבוהה (אנחנו שבט קטן אז בד"כ אפשר...). בסוף יצאתי מדריך ו' וכל כך שמחתי כי הייתי בצוות עם חברים טובים שלי והרגשתי שהולכת ליהיות שנה מצויינת! התחלתי את השנה בהרגשה טובה אבל זה לא נמשך לאורך זמן... הרבה אנשים לא עשו את התפקיד שלהם ולכן היו הרבה ריבים בתוך הצוות מה שגרם לירידה במורל הצוותי וכבר לא היה כל כך חשק. בעקבות כך לא היה למי לפנות לעזרה בהדרכה ולכן גם היחס עם החניכים הלך וניהיה גרוע. החניכים לא נהנו וזלזלו בכל הפעולות שהשקעתי מלא בלהכין אותם. בסופו של דבר העניינים היו כל כך גרועים שפרשתי מהדרכה ועברתי ליהיות פעיל. בתור פעיל הרגשתי שאני חייב לתת את עצמי לשבט (כי בסך הכל השבט הוא הבית שלי) ועבדתי קשה ונהנתי מהסיפוק. עכשיו אני פעיל אבל שנה הבאה אני רוצה לחזור להדרכה, למדתי מהטעויות שלי ואני בטוח שהכל יהיה יותר טוב :). דבר אחרון שישי לי להגיד, זה שתמיד צריך להיעזר בשכבגיסטים אחרים ובמרכזים, אסור לעבוד לבד. מושיק

עניינו של מי?

דרך אגב, אני ל-----א מעבירה פעולה ביום שלישי
! ובשבת גם לא - כי אני מעבירה פעולה איתך! או לפחות לחניכים שלך...
!

התכוונתי לרשום...

בענייננו... (העניין שלנו) ולפי דעתי תעבירי ביום שלישי פעולה בלי ליווים ואל תגיעי לישיבת שכב"ג . אם לא תסכימי הולכות להיות לך מה זה מלא בעיות.. אם את בכל מקרה בוחרת לא להעביר פעולה תודיעי מחר מוקדם יחסית שלא יגידו שאת לא מודיעה בזמן...

למעלה