טוב תשמעו...

את גם צודקת!!!

אני גם ממש השתניתי בגלל הצופים... ורק לטובה- כולם אמרו לי: חברים וותיקים, משפחה וכד'... ואני בטוחה שאני יכולה לתרום בהדרכה אני פשוט לא יודעת איך ואף אחד לא ממש עוזר... כאילו הם יודעים להצביע על הטעויות שלנו , אבל אף אחד לא אומר לנו איך אנחנו יכולים לתקן אותם... השלמתי עם זה שאני לא מצליחה להשתלט עליהם כי הם עדיין ילדים קטנים... ואפילו מצאתי פיתרון אני יכולה להשתלט עליהם ברגע שאני אעניין אותם.. אבל כשלא נותנים לי את האפשרות הזו מה אני עושה??? נגיד אם אני רואה שאני לא אצליח להעביר להם פעולת צופיות בגלל חוסר ריכוז או משהו ואני מבקשת מהראשג"ד שלי להחליף פעולה... למה שהוא לא יירשה לי??? אפשר לשאול מה את מראשגדת...? ויש לי עוד שאלה: זה הגיוני שראשג"ד לא יגיע ליום צופה בגלל מבחן שיש לו יומיים אחריי היום צופה עצמו??? סליחה שאני ככה מפילה עלייך שאלות פשוט רבתי עם הראשגד שלי לפני כמה דקות... ובאמת נמאס לי...

2003 SkiPeR

New member
אני גאה בראשגדי"ת הגאה* ../images/Emo70.gif

קודם כל... הוכחת את מה שאני טוען כבר נלא זמן בקשר לפורום: שהתפקיד הכי חשוב, זה שמישהו עם ניסיון יעזור למישהו עם נסיון... ואני מודה לך מאוד! ואת מוזמנת להיות חברה קבועה
בשם כל הפורום- את מוזמנת !!!

אני חייבת להגיד:שכנעת אותי...

זאת אומרת, אני לא אגיד בוודאות ששנה הבאה אני אבחר הדרכה. אבל לפי איך שהסברת, תפקיד הראשג"ד הוא לא כזה קשה כמו שחשבתי... נראה לי שבאמת יעזור להבטיח לעצמי לא לחזור על שגיאות שהראשג"ד שלי עשה... רק נורא חבל לי שדווקא המעשים האלה מדכאים את ההדרכה שלי. ז'תומרת מאז אני מה זה מסתכלת עליו שונה, כבר לא אכפת לי ממה שהוא אומר לי לעשות כי הוא לא היה בסדר איתי כשהשאיר את הצוות שלנו לבד כשהיינו צריכים אותו הכי הרבה... וגם אמרנו לו את זה והוא חוזר על אותו דבר במצבים שונים קצת מאותו יום צופה... מקווה שהיחס שלו כלפינו יישתנה וככה גם יחסינו אליו... ובאמת גם אצלנו לרוב הפעילים אין מה לעשות בשבט וזה ממש חבל כי לפי דעתי להיות פעיל צריך להיות דבר חשוב... אם הוא כבר לא עוסק בחניכים יש עוד הרבה דברים אחרים שפעילים יכולים לעשות... חבל שאנשים חושבים שלהיות פעיל משמעו להיות סטלן... יש לי חברה פעילה שממש משתדלת לעשות כל מה שאפשר כדי לעזור ויש עוד כמה פעילים כאלה רק חבל שלא כולם ככה... מסת השכב"ג אמנם מחולקת למדריכים ופעילים אבל יש דברים שבהם צריך להתאחד (למשל הכנות למחנ"ק וכד')... נכון שפעילים אינם מחוייבים להגיע לימי פעילות אבל האמת היא שיש מה לעשות בשבט בימיי פעילות גם אם אינך מדריך... אפילו רק הפגנת נוכחות יכולה להואיל בימיי פעילות. מה שהכי חבל זה שיש פעילים שחושבים שאם הם לא מחוייבים להגיע לימיי פעילות הם גם משוחררים מימי עבודה ופעילויות דומות. אם כבר אני אהיה פעילה אני אעשה כל שביכולתי לשנות ולהגיע לשבט באותה מידה שהייתי מגיעה בתור מדריכה...

../images/Emo26.gif

אני גרועה בלתת כותרות להודעות!!! וואלה עדי, איזה הודעה עם מילים "גבוההות", במיוחד בחלק האחרון
! ראשגדית גאה, הסברת פה כמה דברים שבאמת נישמעים טוב, נישמע כאילו ניחמד לראשגד, אבל לא הכנסת פה את כל החרא שמאכילים אותך מדריכים מצד אחד ומרכזים מצד אחר. נכון שכשאתה ניכנס לתפקיד אתה מבטיח לעשות אותו הכי טוב שאפשר ובלי לחזור על טעויות שעשו האחרים אבל יש מצבים שזה פשוט בילתי אפשרי, שהמרכזים לוחצים עליך לעשות משהו אחד, המדריכים לא מסכימים ואתה תקוע באמצע ויודע שמה שלא תעשה תצא לא בסדר בעיני אחד הצדדים, ורוב הפעמים זה בעיני המדריכים, כי בכל זאת - למרכזים יש יותר סמכות. ראשגד זה תפקיד קשה, מלא עבודה שחורה... ואין בו לדעתי ביכלל סיפוק - כי אין לך חניכים משלך - ואת לא אחראית ישירות על זה שהגדוד טוב או לא. הדבר הכי מעצבן בעיני זה ליראות שהגדוד שלי על הפנים ולדעת שאני לא יכולה לשנות את זה כי אין לי גישה לחניכים האלו... ועכשיו זה קורה לי בתור מדריכה - אז בתור ראשגדית... זה אחד הדברים הכי הכי משביזים בעולם! המרכזים צועקים עליך תעשי ככה וככה למה זה לא טוב ולמה זה לא טוב - אבל לא את זו שיכולה לשנות את זה! אלא רק המדריכים, ואז את צריכה מזל - ליפול על צוות טוב, עם מדריכים שרוצים להשקיע וסיכוי קטנטן שזה יקרה. אז זהו - ראשגד בעיני זה תפקיד ג-ר-ו-ע! בקשר לפעילים, עדי את ממש צודקת! פעיל הפך מילה נירדפת לסטלן, וזה לא צריך להיות ככה! הכוח של הפעילים בשבט צריך להיות שווה לכוח של המדריכים... הפעילים צריכים לבוא לכל יום פעילות ולא צריכים להיות מנותקים מהשבט כמו שקורה אצלנו ובטח בעוד שבטים... אבל זה שאין לך אחריות מסויימת, ואין לך מה לעשות אז זה מוריד את החשק לבוא לשבט בימי פעילות ולראות את כל החברים שלך עושים משהו ואת סתם יושבת משתעממת... אז צריך לארגן כל מיני דברים, כמו סיירת צופיות, וצוות קהילה ועוד כאלו כדי שבאמת ננצל (במובן הטוב!) את הכוח ואת האנשים שיש לנו, אבל כשאת סתם בוועדה, ואין לך חניכים או משהו כזה ואין לך חוייבות אז אין כ"כ חשק, אין מה שייגרום לך ליפעול... הרי תחשבי - הרי היית בשימחה עוזבת את ההדרכה אם לא היו לך החניכים שכובלים אותך בתפקיד הזה... הבנת ת'קטע? הוועדות של הפעילים בעצם לא חייבות כלום לאף-אחד ביגלל זה בתחילת שנה רק יש את ההיתלהבות ואת הרצון ליפעול, אבל כשזה יורד פשוט הוועדה מיתפרקת כי אין מי שיכריח אותה ליפעול - כמו שלמדריך יש את החניכים... וואו
יצא ארוך!!! נועה.

טוב תשמעו...

אני פשוט חייבת לספר משהו שממש עיצבן אותי ואת החברות שלי כבר שיגעתי אז החלטתי לכתוב את זה פה... אז ככה: אתמול (יום חמישי) הודיעו בבתי הספר לגבי אירוע שיתקיים ביום שבת ומי יודע מה יש ביום שבת
ניחשתם יפה ... יום פעילות
ביקשתי להעביר פעולה היום, ביום שישי, בערב וברוב חוצפתם לא אישרו לנו
הם אמרו שהיינו צריכים להודיע להם מינימום ארבעה ימים מראש וראסמי הם צודקים אבל מה לעשות שיש דברים בלתי צפויים
זה אומר שאני צריכה להפסיד
גם ככה כל השבתות שלנו נדפקים אז אם פעם אחת אני מבקשת... לצערי וויתרתי בסופו של דבר על האירוע... כי מה לעשות - אחריות זו אחריות בכלל ממש נמאס לי מההדרכה ואם לא הייתי יודעת שזה יידפוק את הקבוצה הייתי פורשת מזמן... אני משקיעה משקיעה משקיעה משקיעה ומשקיעה... אני לא מצפה לתודה מהם אני יודעת שאת זה אני לא אקבל... אבל החניכים ממש מזלזלים במה שאני עושה בשבילהם... נראה לי שמגיע לי קצת יותר מזה... אתם לא חושבים? ות'אמת זה ממש מייאש... בגלל כל אלה הגעתי למסקנה אחת: שווה להיות פעילה
אני הראשונה שהייתה נגד לבחור בשיבוצים להיות פעילה בשנה הבאה וממש בניתי על הדרכה אבל לפי איך שהמצב נראה עכשיו... נראה לי שבלי ברירה אני אבחר להיות פעילה... ואני ממש לא רוצה! אבל מצד שני אם השנה לא הלך לי טוב בהדרכה נראה לי שככה זה יהיה גם שנה הבאה... הייתי חייבת להוציא הכל החוצה... אני אשמח אם תגיבו

MajorGad

New member
פעילים שולטים!

אני פעיל ואני מחליט למה אני אגיע ולמה לא...אני לא צריך להידפק במבחנים כי היה לי יום פעילות ואני תמיד יכול ליסוע לאנשהו בלי להיות מוטרד מזה שאני אפספס יום פעילות...אבל מה לעשות מי שפעיל גם מתרחק מהצופים וזה המינוס הגדול ביותר בלהיות פעיל. מה שכן, הדרכת כיתות ד'-ו' וראשגו"ד זה התפקידים הכי כפויי טובה שיש בשבט...ואין מה לעשות אתה לא אמור לצפות שמישהו יעריך את מה שאתה עושה..את גם היית ככה בגילאים האלה.. מה שכן, אני מאמין שאת שישיסטית, שווה לך לנסות להיות מדריכת ז' או ח' כי פה באמת מעריכים את מה שאת עושה והקשר עם חניכים בגילאים האלה שונה מהקשר עם חניכים כיתות ד'-ו'. זה קשר עם פחות דיסטנס, זה חניכים שעברו לפחות שנתיים בצופים ומפנטזים כבר על להיות חמשושים..ככה שהם יעריכו את מה שאת עושה וישתפו פעולה יותר, ועוד בונוס גדול בהדרכת כיתות ז'-ח' אפשר לעשות פעולות הרבה פחות ילדותיות ממה שאת עושה עכשיו. הם מבינים יותר מה מדבר אליך (למשל תוכניות בטלויזיה, סתם לדוגמא רק בישראל או משהו, אני לא להיט בענייני טלויזיה). לכן אני מציע בשבילך תבחרי להיות מדריכת ז' או ח'..שם יעריכו יותר את מה שאת עושה. ואל תבחרי ראשגו"ד במצב הזה שאת נפגעת מזה שלא מעריכים את מה שאת עושה...!!!!!

את בחיים לא תיהי פעילה!!!!

שומעת???? בחיים לא!! עכשיו לסיפור שלנו, כן, הם יצאו מאניקים!!! היו צריכים להרשות לעשות בוקר או פעולה ביום שישי... זה באמת באמת לא בסדר, והם באמת כפויי טובה, ולא מיתחשבים, ואני דופקת ת'חיים שלי בישביל ההדרכה המז#$%#ת הזו ולאף אחד לא איכפת.... -לי אגב לא איכפת, כי גם ככה ביגלל המתכונת במחשבים לא היו מרשים לי ללכת - אבל קחי משהו יותר גרוע, הודעתי שנה מראש ולא מסכימים שאני אדחה את הפעולה ביום שלישי ביגלל המיבחן בחשבון, זה לא שאני רוצה ללכת לבריכה, וזה לא שלא הודעתי! אבל ככה הם... רק "טובת השבט" חשובה להם, והם לא קולטים שמה שהם עושים זה לידפוק את המדריכים וליגרום להם לשנוא הדרכה וזה ממש ממש ממש לא טובת השבט! צריכים לקחת את המרכזים האלו לשיחה... ומהר! כי או-טו-טו ניגמרת השנה. נ.ב. כולם ליראות היום ב7 ערוץ 1 כי אנחנו מופיעים שם !! נועה.

הרבה!! הרבה מאוד!!!

אין לי כוח להתחיל ליכתוב את זה עכשיו, אבל אם לא ייתנו לי לידחות את הפעולה ביום שלישי הולכת להיות לי שיחה מאוווד מאוווד ארוכה עם עומר כי באמת כבר עלו לי על העצבים!!! להגיד להם שאנחנו לא העבדים שלהם! שאנחנו לא חייבם להעביר פעולה כל שלישי\שבת כי גם לנו יש (קצת) חיים, ויש בהם עוד דברים מילבד הצופים, ויש לנו לימודים וגם להם צריך להקדיש זמן. ושאנחנו לא רכוש של הצופים והם לא משלמים לנו משכורת או משהו כזה ככה שאין להם זכות לידרוש מאיתנו שום דבר!!! ושאם לא בא לי סתם ככה לעשות פעולה אני לא יעשה!!!! דוווקא!!! כי לא בא לי!!!! כי מעצבנים אותי וכי לא מספיק לי צרות מהחניכים, הם הורסים לי את קצת הכיף שיש לי בהדרכה! כל הקטע של ההדרה זה שאני באה בהתנדבות לעשות את זה... כן, אף אחד לא מכריח אותי, אני אמורה לעשות את זה מאהבה, וככה בהכרחות שלהם הם הורסים את כל הקטע, את כל הכיף של ההדרכה! זה לא שמדריך בא אליהם כל שבוע ואומר "שמעו לא מתאים לי" זה פעם באיזה חודש-חודש וחצי שביגלל סיבות מוצדקות בן-אדם בא ומבקקש לידחות פעולה וזה מאוד מאוד לא בסדר שהם לא מסכימים, ומה עושים כשלא מסכימים? פשוט לא שואלים!!! מה הם יעשו אם פשוט לא תבואי ליום פעילות? יעבירו פעולה בימקומך? אני לא חושבת!!! וזה גם לא יידפוק אותך בשיבוצים או משהו כזה, כי ככה ייראו שאת לא הרובוט שלהם, שיש לך רצונות משלך ושאת עושה ליפעמים מה שבראש לך וזה טוב! בן אדם לא צריך להיות כמו רובוט שמקשיב לכל מה שאומרים לו מלמעלה! אההם, זה בערך מה שאני אגיד
! ואני באמת אגיד!!! עד עכשיו אמרתי את זה רק לראשגדית, והרבה... מיסכנה
עכשיו אני גם יגיד את זה לעומר, כי זה לא שאני מבטלת פעולות בלי סוף והינה - יום ליפני מתכונת אני כן באה להעביר פעולה, פשוט קרה לי מיקרה יוצא דופן שלא יחזור על עצמו עד סוף שנה - ואם הם חא ייגמשו עם הנהלים שלהם וכל האישורי שבוע מראש לפעילות חריגה זה יהיה ממש חבל.

MajorGad

New member
חחחח מיכל זוארץ...

גם אנחנו היינו שם (שכב"ג מצדה) בתוכנית שישר אחרי טיולי חנוכה... וזה היה בדיוק כמו במערכון "עצור, אתה הומו!" של אסי וגורי הביאו איזה שתי שחקניות תיאטרון שאף אחד לא שמע עליהן והיא אמרה להן בקושי שלום..ואחר כך הביאו את טל שגב כאומן אורח והיא התחילה להימרח עליו ולגעת בו כל הזמן... והיו לפוסטמה האלה כאלה עיגולי זיעה...מעניין אם זה באמת הופיע גם בטלויזיה.. הבטיחו לנו שיהיה שם אוכל וכאלה...בסוף היו עוגיות מלפני 20 שנה..! והיה איזה אחד כביכול בדרן שמרוב שהוא לא הצחיק הבמאי אמר לנו לקהל מתי לצחוק...

חחחחחח...

היא באמת כל הזמן התלוננה על זה שחם לה ושהיא מזיעה!!! א-י-כ-ס-ה!!! וגנבנו להם עוגיות (הם לא היו כאלה ישנות...) האורחים היו דווקא אורחים שווים : דן תורג'מן (שימו לב לזה שהוא מזכיר שהוא היה חניך בצופים והוא גם הזכיר את השבט שלנו!!!) ורון שחר - ארז ממשחק החיים (הוא כזה חתיך!!!). הייתה עוד דוגמנית שני מששה חמודה כזאת... והייתה גם... דיי קשה להגיד את זה... ג.יפית!!! מה היא קשורה לחיים??? אה ועוד דבר קטן היה קוסם... וזהו... היה דווקא ממש נחמד קיצר תראו אותנו!!!

MajorGad

New member
גם טל שגב הזכיר...

את השבט שלנו בסוף "דברים קטנים"..הוא אמר מזל טוב ללירון (שישיסטית מהשבט) ותודה לשבט מצדה... כמובן שבקרדיטס הוא בא אלינו "ווידא" שאנחנו יודעים על ההופעה הקרובה שלו בירושלים...

מאניקים!!!!

חתכו את כל מה שבישבילו רציתי לראות את התוכנית!!!!\ את כל זה שדן תורג'מן אומר - "שלום שבט שקמה!!!" ומספ על זה שהוא היה בצופים... המאניאקים חתכו הכל!! לא השאירו זכר
! וגם אותנו לא הראו אפילו שניונת אחת קטנה... כלום! סתם צילמו אותנו איזה 5 דקות בהתחלה... לא שילבו כלום בתוכנית....! כשאנחנו (הוועדת שכב"ג) נארגן ללכת ליאצפן או אדיר מילר יהיה יותר כיף!!!

חחח...../images/Emo13.gif

גם אתם הייתם שם? לפחות אתם לא נסעתם בשביל זה עד ירושליים...
היו דווקא עודיות טעימות! והייתה גם שתייה חמה...
אבל הכי זין שהיה שם שולחן מלא מלא מלא באוכל לתוכנית, ובסוף לא הירשו לנו להיתקרב לשם... ובטח הכל הלך לפח! מאניקים! ואיזה מצחיק זה שאומרים לנו למחוא כפיים כל הזמן... האורח אומר איזה בדיחה צולעת, הבמאי צועק "יאללה, תמחאו כפיים, חזק יותר....
" והיה שם קוסם שעשה איזה קסם, וג. יפית הצליחה לעלות על איך הוא עשה את זה..
איזה פאדיחות לו!!! ואני אמרתי לדן תורג'מן שאנחנו משבט שקמה...
ישבתי ראשונה אז הוא בא אלינו והתחיל לישאול מאיפה אתם - ומי שהיה לידי לא דיבר... אז אמרתי לו שאנחנו משבט שקמה מאזור... וסתם דיברנו עוד איזה 2 מילים, והוא כזה חמוד וזכר איזה שבט אנחנו
!!! נועה. ועדי - אאה! אני לא ביום עבודה
כי אני אמורה לילמוד מחשבים...

וראסמי עכשיו...

הדיכוי הזה של המדריכים ממש לא במקום... לא מספיק שאני מקבלת זלזול מצד החניכים - אני לא צריכה לשמוע גם את שאר האנשים (כן כן אתם המרכזים...) אומרים על כמה שכל מה שאני עושה עם החניכים לא טוב... בחיים שלי לא השקעתי במשהו כל כך כמו שאני משקיעה בהדרכה!!! ודיי נמאס כבר!!! כמו שאמרתי בחיים לא חשבתי שאני אגיע למצב שאני אבחר להיות פעילה... (עם כל הכבוד לפעילים... תודו שזה תפקיד שדיי משתעממים ממנו בקלות...) אבל לפי היחס הזה שמקבלים ועם כל הקשיים שעם החניכים... נשבעת לכם אני כבר לא יודעת... אני רוצה להדריך אבל לא עם יחס כזה כי זה פי אלף יותר קשה ככה!!! מה קרה לכל התמיכה שהבטיחו לנו? תמיד נהיה פה בשבילכם... אז איפה אתם עכשיו??? נ.ב מצטערת על חוסר הקישוט - זה מעצבים ועייפות...

MajorGad

New member
ככה זה...

החניכים מזלזלים המרכזים רוצים יותר אין מה לעשות...פשוט תשימי פס על המרכזים כמו שאני עשיתי כשהדרכתי חוץ בשבט העמר..שמתי על מרכזת ההדרכה פס..מה שהיא אמרה לצוות ההדרכה בקשר לחניכים...נכנס מאוזן אחת ויצא דרך אוזן אחרת..

MajorGad

New member
דווקא זה התפקיד הכי מעניין שיש!

באיזה עוד תפקיד את יושבת עם חברים שלך על הגג של השבט ומכינים תה? באיזה עוד תפקיד את משחקת סטנגה בימי פעילות? באיזה עוד תפקיד את יכולה לעשות שטויות בידיעה שלא יכולים להעיף אותך מהתפקיד שלך? באיזה עוד תפקיד את זורקת חיצים למטרה בחדר שכב"ג בזמן יום פעילות? אה!!! אהה!! תעני לי!!

למעלה