טוב תשמעו...

יש משהו בדברים שלך...

ראסמי לפי איך שאתה מתאר את זה להיות פעיל זה לא כזה נורא כמו שחשבתי... אבל האמת שלא הכל וורוד... זה דיי מבאס לראות את כל החברים בצוות ההדרכה שלך יוצאים ביחד לסמינרים, מקבלים צ'ופרים, עוברים ביחד פעולות וכו' וכו'... חוצמזה אתה יכול להגיד לי באמת, ואם יד על הלב שהתפקיד הזה מספק אותך? כאילו ראסמי בשמינית להיות פעיל זה נחמד אחריי שעברת כבר כמעט הכל מבחינת הדרכה... אבל בתור שביעיסטית נראה לי שעדיף להדריך... אני דיי סותרת את עצמי... כי ראסמי אני בעצמי מבולבלת: מצד אחד הדרכה זה טוב מצד שני להיות פעילה זה טוב - מצד אחד הדרכה זה באסה מצד שני זה באסה להיות פעילה... מה עושים ? מה עושים?

MajorGad

New member
טוב...

דבר ראשון...אל תעיזי להיות פעילה כשביעיסטית..אני במצבך הייתי עושה הכל בשביל הדרכת ח'..ושומר את שנת השמינית כשנת "פעילות". הייתי בוחר הדרכת ח' במצבך כי שם היו החניכים מעריכים יותר את מה שאת עושה וגם כי שם המרכזים יושבים פחות לאנשים על הראש (אלא אם ממש יצא צוות זוועתי
) וגם כי את נורא רוצה להדריך. גם לא שווה להיות פעיל כשביעיסט כי אז סביר להניח שלא יהיה לך תפקיד כשמינסטית (אם תרצי, וסביר להניח שכן, אחרי שנת פעילות). את שנת השמינית הייתי שומר ל"פעילות" כי זו השנה שבה הכי קורעים את התחת ללימודים וגם כי זה כיף לסיים את התקופה בצופים במשהו כיפי ולא לשבת עד 11-12 בלילה בישיבות מרכזים וכאלה.. לכן מה שאני אומר בקיצור, לכי על הדרכת ח' כשביעיסטית ותהיי פעילה כשמינסטית!

אתה צודק...

זה באמת בזבוז להיות פעילה בשביעית... אבל אם זה כרוך באותו סבל שאני סובלת עכשיו... אולי זה לא ממש שווה את זה...

MajorGad

New member
זה יותר מבזבוז..

זה לסגור גם את האופציות לשמינית. זה גם לאבד קשר עם השכבה כשהשכבה הכי מגובשת..בכיתה י"א כל גדוד הוא הכי מגובש בשבט..אני זוכר שאם הייתה לנו פעולת גדוד ביום שישי, היינו יוצאים כל הגדוד לעיר וכאלה..כשהולכים לסרט כמה אנשים הם דואגים להזמין את כל הגדוד וכאלה..אבל זה לא ככה בשמינית. בשמינית, כל אחד עם החבורה שסביבו.

וואלה...../images/Emo13.gif זה בדיוק מה שאני חולמת

עליו... להדריך קורס (טוב, או ח') בשביעית, ובשמינית להיות פעילה סטלנית... אבל מה זה סטלנית! אפילו יותר מנטלי
!! נועה.

יותר סטלנית מנטלי???

אם אני כבר אהיה פעילה אני ארצה להיות פעילה שהיא... פעילה!!! אני אעבוד ואני אזום מפעלים... זה בסדר להיות פעיל סטלן אבל בגבול הטעם הטוב כדי לא להפקיר את השבט שלך...

ניראה לי....

עדיין לא החלטתי...
יש זמן...
! אני נורא רוצה להיות ראש סיירת, אולי אני אפילו יעשה את זה בשביעית אם אני לא אקבל מה שאני רוצה..., אבל מצד שני להיות פעילה סטלנית(טוב, לא כמו נטלי
!) זה נישמע אחלה דבר לא? הכל כבר מתוכנן... אבל לא לפי הסדר: אני אהיה פעילה סטלנית\ראש סיירת ומדריכת קורס - אבל אני לא יודעת עוד מה בשביעית ומה בשמינית... נועה.

המחסנאי

New member
אני לא חושב שיש מדריך שלא היה במצב

הזה. כל מדריך, בייחוד של השכבות הצעירות, זוכה ליחס כזה מחניכים ולפעמים גם מרכזים לא שמים לב למה שהם אומרים. הם חושבים שהם נותנים ביקורת בונה כי הם לא יודעים מה באמת עובר עליכם.. אז דברו איתם על זה. גם בשבט שלי הם תקעו עכשיו שני אירועים שבבילי ממש לא נוחים.. אחד זה הצירוף של ט' לשכב"ג ששמו בערב לפני המגן שלי בהיסטוריה והסמינר קיץ בשבועות שביום שאחרי החופש (על זה בא לי גם לרצוח את הסגנית מנהלת) שמו לי את המגן בפיסיקה.. אין מה לעשות. את הצירוף אני בטוח לא אבוא ועל הסמינר כבר נראה. אצלי בכל זאת הלימודים באים לפני כל דבר שקשור לצופים. ואם לא נותנים לך להעביר פעולה לעשי מה שאני עשיתי. תכיני כל מה שצריך לפעולה מראש ותבקשי מאיזה חבר/ה פעיל/ה שיחליפו אותך ותני להם תוכנית של הפעולה וזהו.

האמת היא שזו דיי בעיה...

החניכים מה זה עושים בעיות כששמים אותם עם מישהו אחר... וגם האמת זה לא שונה מהמצב שבו אני אעזוב אותם ויחליפו אותי וככה אני דופקת לי את השיבוצים לשנה הבאה...

אההה ניסיתי...

אבל אין אישור מלמעלה... וביום פעילות ייראו אם נעשה החלפה שכזו... וראסמי גם אין יותר מידי פעילים שיחליפו אותי...

אמת!!!

הייתי מליפה אותך היום, כי הייתה לי פעולת בוקר - אבל יש לי מחר ת'מתכונת הזו....
אבל אני אשמח להחליף בכל היזדמנות אחרת! ואת יודעת את זה!!!
!

האמת היא...

שבאמת לא חשבתי על זה שמדריך אחר יחליף אותי אם הוא לא מעביר פעולה בו זמנית לקבוצה שלו... אז תודה לך... אבל אני מניחה שלא יהיו עוד מקרים כאלה שאני ארצה לבטל פעולה... זה היה מקרה אחד ויחיד בגלל המסיבה הזאת שממילא לא נראה לי שהיא הייתה מי יודע מה שווה... בגלל מתכונות ובגרויות אני אבטל פעולות בלי לשאול בכלל אני פשוט יודיע על זה... וזהו...

דרך אגב...../images/Emo51.gif

אני ממש שמחה שיש לי את הפורום כדי לפרוק את כל העצבים... ממש תודה לכל מי שמגיב - אל תפסיקו!

2003 SkiPeR

New member
תגובה 1- לנושא החשוב:

הדרכה זה לא שביל של זהב
הדרכה, זה דבר קשה, ומעייף, שיש בו הרבה נקודת שפל, נכון
נכון מאוד ! אבל, אנחנו, יודעים מהי החשיבות של ההדרכה, א-נ-ש-י-ם! בשביל מה אנחנו כאן
, אנחנו הצופים שבאנו- לחנך לערכים, לשעות את המדינה טובה יותר- האם אתם מבינים את הגודל של התנועה? האם אתם מסוגלים להעלות בראשכם את המספר ה-ע-צ-ו-ם של המדריכים בתנועה?........... אני מבין את התסכול שלך, ואני מבין גם ממה הוא נובע, אבל אני חושב שנועה צודקת, והפיתרון הוא בשיחה, כי רק כךניתן לפתור משקעים ובעיות. וגד, לשים פס על מרכז הדרכה זה לא פיתרון, כי הוא לא סתם מרכז הדרכה, וכנראה יש לו יידע, וזה לא "פוקס"..... אז לכי, בבקשה, לכי ותדברי איתו (
).. ותראי איך פותרים את הבעיות- ועוד משהו, בקשר לפעילים.... זה הכל שאלה, של איך שמסתכלים עלזה. אבל בנושא זה, אני אכתוב הודעה ראשית, אחרת...

בלללעעע

New member
תראי..

אני לא יודעת איך בשבט שלך- אבל אצלי לפחות פעילים לא שווים הרבה. אני כרגע פעילה, התחלתי את השנה בחוץ, הפסקתי להדריך חוץ (גם בזמן שהדרכתי חוץ לא משהו שמו עלי...) ועכשיו כפעילה לא משהו שמים עלי..... תחליטי לפי היחס של השבט שלך אל פעילים.

למעלה