טוב שיש חברים

עכשיו הכל ברור

זאת מן הסתם הסיבה שכולם כל כך רוצים להגר לשם ואף אחד לא רוצה לצאת משם.

tam2

New member
תגיד, היית פעם בקובה? ../images/Emo4.gif

מי שאומר שמערכת הבריאות שם היא מהמתקדמות בעולם, כנראה שלא ביקר בקובה. אני היית שם. ונזקקתי לטיפול רפואי פשוט יחסית - נחתכתי ברגלי מברזל בולט ברחוב (לא אפרט לגבי מצב הרחוב, הביוב, ומדוע היה ברזל בולט באמצע הרחוב, בעיר הבירה, אבל בהחלט אןי מה ללמוד מהם בנושא). בהמשך הרחוב הייתה מרפאה. רגילה, לא מרפאה לזרים. המרפאה, שהבנתי אח"כ שנחשבת גדולה ו'טובה' יחסית, הייתה כמעט ריקה לחלוטין מציוד ומכשור רפואי, ונראתה כמו מרפאה בסרטים על מקומות שכוחי אל באפריקה. על טטנוס לא היה מה לדבר (פשוט אין). אבל מילא טטנוס, אפילו פלסטר לא היה! בהמשך, היות והתארחתי ב'קאזות' אצל משפחות, זכיתי לשמוע על מערכת הבריאות שלהם ממקור ראשון. אנשים עם בעיות ראייה, שאינם יכולים לרכוש משקפיים וגם לא לקבל מהמדינה, כי פשוט אין. במקרה הטוב, מקבלים תרומות של משקפיים ממדינות מערביות (אירופאיות, אם אינני טועה) ואז מנסים להתאים לך את תרומת המשקפיים למספר. ניתוחים ללא אביזרי הגיינה מינימליים, דברים אבים שצריך להביא מהבית. לא אמרתי דבר וחצי דבר על מקצועיות הרופאים. אינני בקיאה בכך. אבל התנאים במערכת הבריאות שם שאני הייתי עדה להם וששמעתי עליהם ממקומיים, הם תת-תנאים במקרה הטוב (ואגב, גם שם מי שמקורב למפלגה ול'צלחת' יזכה לתנאים טובים יותר - גם על זה שמעתי מאנשים רבים, בעיקר אילו שאינם כאלה). לגבי החינוך, אני דווקא כן מסכימה איתך בגדול. אחוז האנאלפבתים שם הוא קטן מאד גם בהשוואה לשאר לעולם, שלא לומר בהשוואה למדינות קאריביות ומרכז אמריקאיות שכנות. לזכותו של קסטרו יאמר, שהקצה לכך משאבים רבים ודאג להקניית השכלה בסיסית לכל האוכלוסייה בכל האיזורים. אבל מרגע שמסיימים את הלימודים הגבוהים, למשל, קשה למצוא עבודה שלא במקומות ממשלתיים, שם משלמים כ- 20 דולר לחודש למהנדסים, מורים, רופאים וכו'. עלות המחייה שם עולה מדי שנה. מוצרים כמעט בסיסיים (סבון, מברשת שיניים, נייר טואלט וכו') אפשר לרכוש רק בחנויות ממשלתיות מיוחדות עם מטבע מקומי לתיירים שנקרא 'דולר קונברטיבל', והוא שונה מהמטבע הקובני (פזו) ומיועד בעיקר לתיירים. אבל, כאמור, מוצרים רבים ניתן לרכוש רק בחנויות הממשלתיות המיוחדות עם הדולרים הנ"ל. כשמברשת שיניים עולה דולר או שניים, ונייר טואלט הרבה יותר, והמשכורת החודשית היא (במקרה הטוב) 20 דולר, כמעט בלתי אפשרי להתקיים. פגשתי אנשים שפרשו מעבודתם ועברו לניהול 'קזאות' למחייתם, כי זו הדרך היחידה לקיים את עצמך כיום. מתכננת מחשבים שפגשתי סיפרה שהיא ובעלה פרשו מעבודתם אחרי 15 שנים, כדי לפתוח שני חדרי אירוח בבית ("למדתי מחשבים, הייתי מתכנתת ועכשיו אני מנקה אחרי אנשים אצלי בבית" היה התיאור שלה. גם להתפטר מהעבודה היה בעייתי, לדבריה, כי הממשלה אינה מעוניינת שאנשים יתפטרו ויעברו לעסקי האירוח, כמו שרבים כנראה רוצים לעשות, ולכן אתה לא יכול סתם להתפטר אלא חייב בסיבה רפואית ואישור רפואי, שהיא לדבריה השיגה מרופא בעזרת קשרים כלשהם) . אגב, גם על רשיונות חדרי האירוח משלמים הון במושגים מקומיים (כ- 150 דולר לחודש, אם אינני טועה), מה שאומר שאתה חייב שהחדר יהיה בתפוסה לפחות 10-15 ימים בחודש רק כדי לכסות את הוצאות הרשיון (שוב, תלוי באיזור ובמחיר ללילה). בחודשי הקיץ זה לרוב מתאפשר, אבל במרבית חודשי השנה יש יותר היצע מהביקוש ולא כולם עומדים בכך. יש ודאי דברים ללמוד מקובה, כמו מכל מדינה, אבל בשורה התחתונה, מרבית האנשים שפגשתי, צעירים ומבוגרים כאחד, דיברו על רצונם לעזוב או שמאחלים עתיד במקום אחר לילדיהם. כולם מדברים על המוסיקה הקובנית, הריקודים והשמחה, אבל אני ראיתי בעיקר המון עצב.

you and Aeroguy are not talking about the

same thing: He's talking about the way the system is organised and about the good will of the doctors etc., while you're talking about financial resources. I haven't been to Cuba, but I find it reasonable that if it's under an embargo it'll be difficult for them to provide high-quality medical care and so on, because they can't afford (or are simply unable) to get it. The question is what the government does with what it does have, rather than what there is or isn't there. I think everybody would agree that Cuba does not want to be embargoed and poor.​

FPNH

New member
אני מסכים שהם לא רוצים להיות עניים ומוחרמים

אבל הם (לפחות אלו שמקבלים את ההחלטות) מעדיפים להיות עניים ומוחרמים מאשר להכנע לתכתיבים האמריקאיים. זאת הנקודה שלי למי שמביא את דרא"פ כדוגמה להצלחת חרם (וגם שם מידת ההשפעה של החרם שרוייה במחלוקת). אתה לא יכול לחזות כמה זמן יארך חרם, לאן זה יוביל ואיך זה ייגמר.

FPNH

New member
אתה לא עוקב אחרי הפורום

Ani הביאה לפני שבועיים את האתר המקורי. (מעבר לרשימה הארוכה של ראשי אוניברסיטאות וזוכי פרס נובל יש בתחתית העמוד קישור ליותר מעשרת אלפים חתימות תמיכה) הנה האתר:

FPNH

New member
לא עלה האתר, עוד נסיון...

http://www.spme.net/cgi-bin/display_petitions.cgi?ID=9

FPNH

New member
ואם אתה רוצה עוד אתר

הנה רשימת אוניברסיטאות, ארגוני מרצים, ארגוני סטודנטים, ואגודות מדעיות, שהוציאו הודעות התנגדות רשמיות ליוזמת החרם של ה UCU (זה מלפני חודש): http://www.engageonline.org.uk/blog/article.php?id=1207

22wings

New member
אתה יודע מה כל הדיון הזה הזכיר לי?

את הפרקליטים של קצב שטענו ש א' היתה בעברה זונה. במקום לחפש טיעונים מוצדקים, כוכב הצפון הורסת דיון שלם בהתעסקות בעבר של המשפטן מ Harvard. אז למי בדיוק יש כאן כשל לוגי?

NorthernStar

New member
לך

כי אם קצב אנס בשנה האחרונה כמו גם בעשרים השנים האחרונות ועוד טוען לחפות - יש כמובן עניין לציבור לדעת על הpattern של מעשיו. אבל אתה לא מסוגל להתווכח בהגינות וביושר, או שמא לא מסוגל להגיע לתובנות מתוך העובדות שלפניך (במקום מתוך איזו תפיסת עולם מעוותת). שוין. לכן לא אתווכח עם שכמותך.

22wings

New member
כשל לוגי נוסף

מה הקשר שאנשים רוצים לדעת על ההיסטוריה של קצב? אני כתבתי בדיוק ההפך -- זה ש א' היתה בעברה זונה, לא אומר שאפשר להטריד אותה מינית, או שצריך להסיק מכך שהיא זו שיזמה את האקט המיני (זה מה שפרקליטי קצב ניסו להשיג). על אותו משקל, זה שהוא היה הפרליט של סימפסון בעבר, לא קשור לדיון על העצומה. אלא אם כן את חושבת שמותר להטריד מינית את מי שפעם היתה זונה? בדבר אחד את צודקת -- באמת שאין לנו על מה להתווכח.

למעלה